A Livesound honlapján lehet szavazni, hogy kiket hívjanak ide koncertezni. Köztük van Bruce Dickinson is. Természetesen szavazzon mindenki rá! Bennem az merült fel, hogy milyen indíttatásból rakták fel a nevét, hiszen 2002 óta nem turnézott önállóan. Lehet, hogy a Livesound tud valamit, arrol, hogy a maiden turné után Bruce koncertezni fog! Vagy csak fölrakták, mert mér ne?
3. Csak tudnám mire ilyen kurva drágák (10x évvel a karrier csúcsszakasz után).
a) letöltések miatt ez maradt a biztos bevételi forrás, ez a "termék" pótolja ki az ott kiesett bevételt
b) még ilyen árak mellett is biztos rajongói bázisuk van, és ezek íly módon elégséges számban veszik meg ennyiért ahhoz, hogy megérje ne olcsóbban kínálni.
Ja, közben oké: a Sziget honlapról is lehet most már csak a 0. napra rendelni (csak előbb ide írtam).
Más Youtube-on van egy sorozat a 10-15 legnagyobb hangterjedelemmel rendelkező rock/metálénekesekről. Dickinson bácsi persze ott figyel. Ott felmerült, hogy a felső tartományokban vajon Bruce fejhangon énekel-e, vagy falsetto-t használ. Nem sikerült dűlőre jutni. Szeirntetek?
Netes rendeléssel már rég óta lehet kapni, nekem február véfe óta megvan. Emailban küldték a vouchert, amit kinyomtatok és a bejáratnál cserélik karszalagra! De már lehet kapni jegyet is!
Kapható már szingli jegy a nulladik Sziget-napra a Maiden-koncertre, tudja valaki? A Sziget szervezők csesznek válaszolni a honlapos címre küldött íméles kérdésre.
Csatlakoznék, baromi jó volt tegnap este a buli, örülök, hogy legalább ezt nem kellett kihagynom a betegség miatt (nem úgy, mint a Cry Free / Zep Session-t pénteken. :-/ )
Mondjuk a Number-féle poénért az ötletgazda megérdemelné, hogy miután az asszony felhúzta, keljen fel egy közvéleménykutatás erejéig, hogy akarja-e valóban... :D
Kiss Zolinak baromi jól állnak a Dickinson témák, ha nem tévedek, akkor némileg még magasabb is a hangfekvése, de úgy összességében is baromira (divatos szóhasználattal élve) átjött a produkció. :)
hatalmas thanx a tegnapi fehérvári buliért, óriási volt!! Csak azt sajnáltam, h az utsó két albumról nem volt semmi, de ezt is csak azért írom, mert valamin mégiscsak muszáj kötözködni.:-) Jól volt a program, jól szóltatok, jó volt a hangulat, Kiss Zoli pedig egy fenomén. Külön köszi a nagyobb lélegzetű, epikusabb dalokért, ezeket külön szeretem a Maiden-ben.
Szóval, csak így tovább, gyertek máskor is Alba Regiába!
,,Vagy itt egy újabb dal, a "Longest Day": kinek nem kezdenek el peregni lelki szemei előtt a Ryan közlegény megmentésének jelenetei, miközben ezt a számot hallgatja?"
Nekem, mert nem láttam a filmet:)
Amúgy szerintem ehhez a zenéhez egyáltalán nem illene a csajozós-piálós-metálistenes szöveg, az egészet kommerszé tenné. Harris kitűnő szöveg író(Hallowed, Sign of the Cross, Trooper), de szerintem Dickinson őt felűlmúlja(Flight of Icarus, Moonchild, Revelations, Powerslave, two minutes...stb.) Én azért tartom őt jobbnak, mert eleve nagyon nehéz úgy verset írni, hogy átjöjjön a mondanivalója, és még rímeljen is, vagy ha nem rímes a vers, akkor legalább a lüktetése meglegyen. Dalszöveget meg szerintem még nehezebb, mert ott még a zenéhez is illeszteni kell. A legtöbb banda csak rakja egymásután a szavakat, és semmi kerek egészet nem ad a szöveg. A Harris szövegek egységben vannak mind a zenével, mind a többi mondattal, de szerintem Dickinson egy fokkal továbblép, mert az ő szövegei önmagában zene nélkül is teljesen jól olvashatóak versként. Itt főleg a szólókarrieres számokra gondolok: pl. Gates of Urizen szövege olyan zseniális, hogy mindíg borsódzik tőle a hátam. Harrisnek is vannak ilyen számai, csak szerintem kevesebb,mint Dickinsonnak. Harris viszont zenét jobban ír.
Szerintem nem a komolyságuk miatt jók a dalszövegeik, inkább azért mert szórakoztatóak. A Maiden igényesen szórakoztat, nem akarták soha világmegváltó ideológiákkal tömni a rajongók fejét.
Legerősebbek talán a háborús dalok szövegileg. Az Aces High és a Trooper szövege hihetetlenül képszerű és nagyon erős a kohéziója a zenével.
A Duellist zenéje/tartalma is kiválóan illeszkedik egymáshoz: a klasszikus zenére emlékeztető megoldások és a XIX. századi párbajhősökről szóló szöveg nagyon hangulatos dallá áll össze.
Vagy itt egy újabb dal, a "Longest Day": kinek nem kezdenek el peregni lelki szemei előtt a Ryan közlegény megmentésének jelenetei, miközben ezt a számot hallgatja?
Ha Maident hallgat az ember, arra a kis időre ki tud szakadni a szürke hétköznapok hangulatából. Persze a jól megírt dalok önmagukban még nem elegendőek a sikerhez, szükség van egy karizmatikus, a szövegeket hitelesen, mély átéléssel előadó, színpadra született énekesre is, mint Bruce Dickinson.
Száz szónak is egy a vége, szerintem igenis van része a szövegeiknek a sikerben: ha piálós/csajozós/metálistenes szövegeket írtak volna anno, mint a legtöbb banda a 80-as évek elején, akkor lehet hogy nem tartanának itt.
Mind1, azért szép így is. Ezek után már asszem nem irreális elvárás, hogy Bruce magyarul énekelje el a Szigeten mondjuk az Ancient Marinert. Akarom mondani a Vén Tengerészt! :))))
Igen. Egyszer meg akarom nézni, csak kint van a város szélén (East Ham környéke). Amikor Londonban voltam, pont a város másik végén volt a szállásom...