Keresés

Részletes keresés

Liuna05 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1812
Kívülállók.. Hát igen, ebben a mai világban már mindenre lehet hivatkozni.. Félreértér ne essék, a kedvenceimet én is mindig próbálom védeni, de ami a világban szemétség, az nem változik akkor sem, ha a muzikális lelkünkhöz közelálló, netán annak hiányait kielégítő alanyok művelik.. Velem is előfordul, de azért a rajongáson túl illenék belátónak lenni..
Ami történt az szégyen, mi több gyalázat, sőt felháborító, vagyis aljasság!
Aki meg szépít, az pont ua.. :-((
Ok, ha nem akarják Lillát, az egy dolog.. De legalább ne ködösítenének, hanem közölnék a valós helyzetet, és akkor mindannyian tisztán látnánk.. Ha valaki meggondolja magát, azt is meg lehet magyarázni. De akkor vegye már a fáradtságot, és ne próbáljon kibújni a felelősség alól! Minimum egy elnézéstkérés, de legalábbis egy hivatalos magyarázat hiányzik a képből.. Akinek meg nem, az gondolkodjon el rajta, hogy miért is nem.. Azután tekintsen a tükörbe, hátha lát még valamit..
Szomorú, hogy mindenki csak elkenni próbálja a dolgokat, Ti meg szép egyetértésben beveszitek, és aszisztáltok hozzá.. :-((
Előzmény: tillA (1804)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1811
Szóval, mivel úgy beszélgetünk a vasárnapi riport Lillát érintő részéről, hogy többen ezt nem tudták meghallgatni, ezért öntsünk tiszta vizet a pohárba: idemásolom a riportnak ezt a részét.

SMS-ben érkezett kérdés egyik része: - Lillát meghívjátok-e?

Robi válasza: - Nem dőlt el még a kérdés. A Lillával beszéltünk erről, ő nagyon szívesen felajánlotta a közreműködését a Nostradamus énekes részeiben, hiszen ott vannak vokálrészek, amit én annak idején az Ullmann Zsuzsival csináltam, aki a mi közös zenekarunkban, a Cabaret-ban énekelt. De a Zsuzsinak aznap előadásai vannak és nem adta ki a színház, sajnos; pedig szerettük volna, hogyha az eredeti felállásban szól a vokál. Úgyhogy egyelőre ezt a kérdést még nem döntöttük el.

lokomotivum Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1810

"A koncertjét egy zenekar mégiscsak úgy és azokkal együtt szervezi meg, akikkel és ahogy jónak látja. Nemde?"

Maximálisan egyetértek, de az a véleményem, hogy itteni írásaink hozzászólások és nem beleszólások. Ez itt egy rajongótársunk által alapított rajongói fórum, ahol véleményt cserélünk, és ha úgy érezzük, hogy valami nem tetszik azt is le lehet írni, nem kell véka alá rejteni. Tulajdonképpen mi itt csak jelezzük, hogy örülnénk-e annak, hogy Lilla ott lesz a koncerten, vagy épp ellenkezőleg, de a döntés a fiúk kezében van, ill. természetesen Lilláéban is, vagyis mghívás esetén elfogadja-e azt vagy sem.

Az én szerény véleményem -aki bár szeretem Lillát, vagyis inkább a hangját-de most igazából én is egy SOLARIS koncertre vágyom, és énekhangot csak vokálban tudnék elképzelni. Szóval én nem igazán örülnék, ha Lilla ezen a koncerten akár csak egy számot is énekelne. Akkor már ez NBLD koncert is lenne és az szerintem ebbe a szűk időkeretbe nem férne bele. Hiszen azt mondják, hogy a készülő új számaikból sem mutatnak be, mert már nem jut rá idő, és akkor Napoleon számra meg mégis?

Szóval mint fentebb írtam Vincze Lillát most csak vokálban látnám szívesen a MÜPA színpadán.

cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1809
Rendben ;o)
Előzmény: tillA (1808)
tillA Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1808
Oké, természetesen jól értettem KFMboy barátunkat - csak önkéntelenül elszabadultak az asszociációim :) Ilyen időket élünk!
Előzmény: cirrocumulus (1807)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1807

Én értem, hogy Te mire gondolsz, de KFMboy megjegyzése - "Remélem lesz ilyen a jövőben is, és nem kell 20 évet várni a következő koncertig itt kis hazánkban." - a Robiék által is előszeretettel emlegetett 20 évre vonatkozik, merthogy ennyi ideje volt a Búcsúkoncert, s ez a mostani koncert részben ennek az évfordulója is lesz. (A másik pedig a tavalyi 25 éves SOLARIS-születésnapé.)

Úgyhogy számunkra inkább ezt jelentse továbbra is a 20 év :o)

Előzmény: tillA (1806)
tillA Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1806

Persze, persze, hogy értem a felháborodottságodat vagy csalódottságodat. Amennyiben ez valóban így történt. De hátha nem? Miért kellene rosszat feltételezni a kedvenceinkről? Talán rossz, fals, pontatlan az értesülés. Talán nem is azt mondta, vagy nem úgy, vagy nem akkor, vagy nem annak... Az egész történelem, minden viharával jórészt ilyen apró, de drámai követezményekkel járó félrecsúszásokon alapszik.

(Más, és előre is elnézést kérek, de a mondandód végi "20 év" kitétel viszont nálam már egy aktuálpolitikai áthallást indukált... Manapság sajnos a "20 év" szókapcsolatról az emberek többsége nem arra asszociál, milyen koncert volt anno, hanem hogy egyes politikusok mit vetítenek előre...)

Előzmény: KFMboy (1805)
KFMboy Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1805

Valóban azt hívnak meg a zenekarba akit akarnak. Tény viszont, hogy meghívták Lillát. Szerintem egyszer meghívok valakit, és urambocsá valami miatt le kell mondanom, akkor előbb közlöm vele, hogy bocs de nem jön össze, és azután nyilatkozom a sajntónak, hogy így alakult. Viszont ha meghívom, utána elég etikátlan azt nyilatkozni a rádióban, hogy még nem eldöntött meghívjuk-e, majd utána három nappal felhívni, hogy bocs de akkor nem.

Ettől az intermezzótól eltekintve nagyon várom a koncertet. Remélem lesz ilyen a jövőben is, és nem kell 20 évet várni a következő koncertig itt kis hazánkban.

tillA Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1804

Őszintén szólva ezt nem olyan ügynek érzem, amibe mi, kívülállók, a valós helyzetet a legkevésbé sem ismerők érdemben reflektálni, s pláne érdemes volna egyáltalán beleszólnunk. A koncertjét egy zenekar mégiscsak úgy és azokkal együtt szervezi meg, akikkel és ahogy jónak látja. Nemde? Az ember soha nem tudhatja, milyen maszek emberi problémák, meg nem értések vagy félreértések munkálnak a háttérben - és hát miért is kéne tudnunk, ugyebár. Vagy éppen az a helyzet, hogy nincs semmi probléma, és minden rendben lesz, mindnyáunk megelégedésére. Akkor meg különösképp felesleges feszültséget, zavart kelteni - magunkban. Ugye?

És ilyesfajta polémiákban, mint látható, nem segít - sőt! -, hogy mit írt egyik vagy másik újság, ki mit hallott a rádióban, itt-ott. Minden lehet félrehallás, a búlvársajtóban meg amúgy sem lehet ilyen mélységig megbízni (nem arra való).

Egy hónap sincs hátra, várjuk ki, biztos jó élmény lesz - vagy így, vagy úgy.

Előzmény: vadrezeda (1802)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1803

Ja, ettől a Blikk-cikktől - ami az 1775-ös hozzászólásban olvasható is - én sem voltam elájulva: nem valami nagy újságírói teljesítmény...

Igen, aki annyira nem ismeri e két együttes történetét, az tényleg értelmezhette úgy azt a bizonyos mondatot, ahogy említetted. Ebbe eddig bele se gondoltam, de valóban félreérthető egy kissé.

Előzmény: vadrezeda (1802)
vadrezeda Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1802

Értem mit mondasz, legyen ünnepi a koncert és nem ragaszkodunk Vincze Lillához, de akkor mi a f…..(enének) szóltak neki, aztán meg miért húzódzkodnak a személyétől?

A minap egy ismerősöm azzal a hírrel állított be, hogy a rádióban azt hallotta, hogy Lilla bojkottálja a koncertet…. Na, kiakadtam! Kiderült arról volt szó, hogy a Blikk-ben megjelent cikkből az volt a hír a rádiónak, hogy a Napoleon Boulevardba szegődött tagok – Vincze Lillát kivéve – is jelen lesznek. Itt a firkász ( nem tudom újságírónak nevezni!) azt akarta leírni, hogy kikből áll a mai Solaris együttes, csak nem igazán sikerült kifejeznie magát és ez lett belőle.

Előzmény: cirrocumulus (1800)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1801

Én a képek között láttam újakat

Tényleg van pár újdonság ismét a honlapon!

Most néztem körül én is alaposabban:

- egészen friss, a próbákon készült képek is fölkerültek,

- Robi is folytatta a saját történetét,

- a Vendégkönyvben is vannak új bejegyzések, a legutóbbi március 17-én született.

Előzmény: clavicula (1799)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1800

Én jobb szeretném, ha ez az ünnepi SOLARIS koncert megmaradna tisztán Solaris koncertnek, ne keverjük a szezont a fazonnal!

fekete dupla lemez: arra pedig nemcsak az volt ráírva, hogy SOLARIS 1990, hanem az is, hogy Napoleon Boulevard produkció

No comment...

Előzmény: vadrezeda (1796)
clavicula Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1799

Én a képek között láttam újakat, illetve a hét elején, amikor fennt jártam volt egy link Solaris rádió,  rákattanva feljött egy új ablak, de nem igazán töltödött semmi...

Lillának pedig ott a helye a koncerten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1798
A vasárnapi riportban az is elhangzott még, hogy hamarosan - valószínűleg még a héten - újabb frissítés lesz a honlapon!!!
tillA Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1797
Jogos az észrevétel - az alapján, amit írsz. De bizonyára ennél összetettebb a kérdés. Hiszen miért is lennének ilyen hálátlanok vagy etikátlanok a fiúk? Ugye, hogy nem szép feltételezés? Ami engem illet, én speciel elbírnám a koncertanyagban azt a bizonyos énekhangot, ott, ahol helye van.
Előzmény: vadrezeda (1796)
vadrezeda Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1796

Tegnap végig hallgattam a vasárnapi  fikszrádiós Solaris vendégeskedést. Kicsit lehangol, hogy a nyomorult dvd mégsem fog megjelenni a koncert napján... Gondolom Erdész Robi lemeze se készül el...

De amin legjobban kiakadtam, az az amit Lillával kapcsolatban művelnek... Mi az, hogy felkérik, hogy énekeljen, ő el is vállalja, most meg még gondolkodnak azon, hogy még is ott legyen e.... Tudom, ő nem volt  a Solaris tagja, de a fekete dupla lemezen is énekelt, és hát nem kéne belőle hülyét csinálni...   :-(((

tillA Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1795
Témakör:  hírességek
Hír időpontja:  2006.03.27 16:47
Jóváhagyás időpontja:  2006.03.27 17:00

Hírforrás:
AFP-FH/Lantos
Rövidcím:
Meghalt Stanislaw Lem világhírű író

Hír:
Nyolcvannégy éves korában, krakkói otthonában elhunyt Stanislaw Lem. A világhírű lengyel sci-fi író halálhírét titkára jelentette be hétfőn, de azt nem közölte, hogy Lem mikor halt meg. Az író műveit több mint 40 nyelvre fordították le és 27 millió példányban adták el világszerte. Leghíresebb művéből, a Solarisból szintén világsikerű film készült, de több más alkotását is vászonra vitték.
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1794

Ja, és még az is elhangzott a műsorban lokomotivumnak az előzményben szereplő kérdése nyomán, hogy vadonatúj Solaris számok nem lesznek ezen a koncerten, hiszen így is akkora repertoárból merítenek!

Viszont a készülő új számok kapcsán azt is megemlítették, hogy előbb-utóbb biztos, hogy lesz majd új SOLARIS lemez is. A lemez koncepciójában még nem sikerült megállapodniuk, és természetesen megjelenési időpontot sem mondtak, de LESZ új lemez, ez biztos - és ez a lényeg úgyis!!!

Előzmény: lokomotivum (1785)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1793

Nem hangzott el semmilyen évszám az LA-t illetően a műsorban, még a 2026 sem...

Azért írtam, hogy ez már nem a műsorban hangzott el: ezt Robi írta mail-ben, majd mondta el nekem pár hete, hozzátéve azt is, hogy ez a címbeli megkülönböztetés Attila ötlete.

Előzmény: lokomotivum (1792)
lokomotivum Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1792

Sziasztok!

Bosi, Neked külön megköszönöm a felajánlott cd-t, valamint hogy leírtad a riportnak azt a részét amit sajnos nem hallottam. És cirrocumulusnak is megköszönöm a leírását, így már egész tiszta képem alakult ki a riportot illetően. A rossz vétel miatt az LA-hoz kapcsolódó évszámot nem hallottam, csak az "eredeti" cím alapján írtam 2026-nak, és kiváncsivá tettek, hogy fog ez hangzani 11 perces változatban.

Előzmény: Bosi2 (1789)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1791

Az LA2026 erre a koncertre "feldolgozott" varzióját is előadják a fiúk, Bogdán Csabával! Ez is kuriózum. Eleinte Csaba nem igazán akarta, de később Ő is rájött, hogy ez egy igazi húzó nóta és most már nagyon örül Ő is, hogy megtanulta. :-)

Bocs Bosi, de ez így nem egészen korrekt Csabával szemben!

A műsorban nem ez hangzott el, hanem Robi azt mondta, hogy eleinte Ő - mármint Robi - nem akarta, hogy játsszák a Los Angeles 2026-ot, mégpedig azért, mert ez egy nagyon hosszú szám és eredendően csak Czigivel játszották, tehát Csaba számára tök ismeretlen zene és talán túl nagy kihívás lenne egy ennyire komplex számot megtanulnia, amit sohasem játszott még. Ugyanakkor azt is mondta Robi, hogy Attila és Tamás nagyon szerették volna, ha elhangzik ez a zene is a koncerten, így az ő lobbizásuknak köszönhetően mégis bekerült a programba!!!

És azért lesz kuriózum még saját maguk számára is ez a darab, mert 20 évvel ezelőtt, a Búcsúkoncerten játszották utoljára!

És valóban az is elhangzott a műsorban, hogy Csaba is nagyon örül annak, hogy játszhatja ezt a zenét! Ezt nagy örömmel hallottam!

Sőt, Robi még úgy is fogalmazott, hogy egy kicsit most mindannyian újra beleszerettek ebbe a zenébe!!!

Szóval, hál'Istennek végül is most már teljes az összhang a Los Angeles-t illetően, amit ezen a koncerten 11 perces változatban fognak előadni.

Ez már nem a műsorban hangzott el, de kompromisszumos megoldás született, merthogy ez is egy kb. 20 perces szám és más hosszú darabok is lesznek a koncerten, ezért egy rövidebb változatot készítettek belőle, aminek egy aktualizált címe lesz, hogy meg lehessen különboztetni az eredetitől: Los Angeles 2006.

* * * *

És köszi az újabb CD-fölajánlást! :o)

Előzmény: Bosi2 (1789)
Bosi2 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1790
Hát igen, a kapkodás. Most nézem, ez az a hozzászólásom, amit már kabátban írtam, rohanva, nehogy elkéssek. :-)
Előzmény: cirrocumulus (1787)
Bosi2 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1789
Sziasztok,

Való igaz, hogy elrontotam a megszólítást, ezért itt és most mindenkitől elnézést kérek. Természetesen localhost a negyedik. Még1x bocsi.
Tehát eddig :
cirrocumulus, tillA, lokomotivum és localhost.
A kellemetlenséget kiküszöbölendő, ennek az adásnak is megkapjátok az audio CD változatát. így a pufferelési gondoktól megszabadulva hallgathatjátok végig. (Titkon megsúgom, ez volt az oka, hogy eddig még nem adtam postára lokomotivum és localhost példányait)

Magánvéleméynem szerint a műsor valóban nem volt olyan pörgős, mint Gibzo-é. Ő is csak azért telefonált be, hogy segítsen, szinte átvette a vezetést néhány percre. Viszont az egyik zene közben újra betelefonált Gibzo és felajánlotta, hogy megszervez mégegy műsort, valószínűleg Húsvét előtti hét hétfő vagy kedd délután. A magam részéről nem szeretném, ha a Fiksz hallgatói "megunnák" a nyomulásunkat, ezért kérlek kérdezzetek sok olyat (itt előzetesben is), ami még nem hagzott el.

Lokomotivum,

Amit ki tudtál hámozni a műsorból, az úgy hangzott el. Minden változik, de most erősen úgy néz ki, hogy két részes lesz a koncert, mert nettó kettő óra 20 perc a tervezett nóták időtartama. Az első rész várhatóan a Marsbéli és az 1990 anyaga lesz, a második rész a Nostradamus, mivel az még nem hangzott el Magyarországon élőben soha (vagyis lemezbemutató lesz).
Az LA2026 erre a koncertre "feldolgozott" varzióját is előadják a fiúk, Bogdán Csabával! Ez is kuriózum. Eleinte Csaba nem igazán akarta, de később Ő is rájött, hogy ez egy igazi húzó nóta és most már nagyon örül Ő is, hogy megtanulta. :-)
Ami még elhangzott, hogy elképzelhető, hogy nem sikeül a koncert napjára kiadni a mexikói koncert DVD-t, mert a sok próba miatt elúsztak egy kicsit a hang összerakásával, de mindenképpen meg fog jelenni. Készül az archiv harmadik lemeze is, az is egy évn belül várható.
De a töbit a hangfelvételből megtudjátok...

Bosi
Előzmény: lokomotivum (1788)
lokomotivum Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1788

Szia Bosi!

Én is úgy gondolom, hogy tévedtél amikor az én nickemen szólítottad meg localhostot, hiszen az Ő hozzászólására válaszoltál.

A Fiksz-rádiós riportot attól fogva, hogy lekeverték a Marsbéli los angelesi előadását kész horror volt részemről hallgatni, mert ez az ostoba gépem kb. 15-20 mp-ként nekiállt a Fikszet pufferelni, így szinte semmit sem hallottam ill. értettem belőle. Annyit érteni véltem, hogy jelenlegi állapotában úgy néz ki a dolog több mint két órás lesz a koncert. Azt is ki tudtam hámozni az időnként előtűnö hangfoszlányokból, hogy két részből fog állni, és az egyik rész a Próféciák könyvére épül, mivel ez a lemez - és ezzel szerintem sokan egyet értünk- egy komplett egészet képvisel, amiből nehéz részeket kiragadni. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy jól hallottam-e, hogy készülnek előadni a Los Angeles 2026-ot is. Valami olyat is kisejtettem belőle, hogy ebben az lesz az újdonság, hogy első ízben adják elő Bogdán Csabival. Légyszi erősíts meg, vagy igazíts helyre, ha valamit rosszul hámoztam volna ki az egészből.

Érdekesnek tartottam, hogy az a Gibzó tett fel telefonon kérdéseket, aki korábban csinált Veletek riportot a Fikszen. Amikor Erdész Robi arról beszélt, hogy a Noabnak megírta a novella változatát, vagy legalábbis elkezdte írni, meg akartam kérdezni, hogy "nem érez-e viszketést a tenyerében, hogy újra megírja a történetet és megjelentesse azt"? Mivel azonban azzal "szórakoztattam" magam, hogy behozzam a Fikszet, persze hogy elmaradt a kérdésem.

Előzmény: Bosi2 (1784)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1787

Szia Bosi!

Bocs, hogy szólok, de ugye localhost-ot akartál írni...?

Ő a negyedik, aki kéri a múltkori műsor CD-it.

lokomotivum Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1786
Na itt az első kérdés, ami második: A Noab az eredeti tervek szerint ezekkel a számokkal jelent volna meg, ha a hanglemezgyártó pozitívan áll hozzá?
lokomotivum Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1785

Szia Bosi!

Itt ülök a gépnél, hirtelen csak egy kérdésem van, mégpedig, hogy hallunk-e vadonatúj számot a koncerten, reméljük a műsor alapján jut majd még eszembe más is.

Bosi2 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1784
Szia lokomotivum,

Te vagy a negyedik :-) írj egy mailt magánban és felvesszük a kapcsolatot :-)

Ne fledjétek, egy óra múlva számítok a segítségetekre :-) Most is olvasni fogom a stúdióban a fórumot. Kérdezzetek!!!

Bosi
Előzmény: localhost (1778)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1783

Halihó!

Akkor senki ne felejtse el a vasárnapi (márc. 26-i) újabb, FIKSZ Rádiós riportot meghallgatni, lehetőleg élőben, az Elvontkúra c. műsorban 15 -és 16 óra között!!!

Bosi már írt róla az 1741-es hozzászólásban és az előzményben is!

És a nyári időszámításról se feledkezzetek el, nehogy valaki ezért csússzon le az élő adásról!

Előzmény: Bosi2 (1771)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!