keresek egy francia filmet de nem emlékszem a címére. jó lenne ha tudna valaki segíteni benne. pár éve adták a dunatv-n ha jól emlékszem. az volt a jellegzetessége, hogy egy csaj játszott benne végig. nem volt benne mellékszereplö.
egy pasi is része volt a filmnek de ö sose látszott mivel az egész film az ö szemszögéböl játszódott. lehet, hogy Vanessa Paradis játszotta a föszerepet de ebben nem vagyok biztos mert nem találom a filmográfiájában.
valami müvész film lehetett. láci segitsen aki tud
Egy nőről szól, akinek kiskorában lebánult a lába , de egyszer ki akarja próbálni miylen lenne enélkül a betegsé nélkül élni és elmegy begipszeltetni a lábát hogy így menjen el egy síútra.
Ott megismerledik egy férfival és innentől a szokásos romantikus történet.
hauvarju: itt az eredeti cím: http://www.imdb.com/title/tt0168041/
sajna csak ennyi...
segítsetek nekem is légyszives:
van egy nagyon kedves film, amit szeretnék megszerezni, viszont
sajna elfelejtettem a címét. (tudom... cavinton...:)
A film arról szól, hogy 5vagy 6 kínai nő, akik egyébként testvérek, találkoznak egy házban, egy közeli hozzátartozó (asszem anya) halála miatt. A film során a testvérek visszaemlékeznek a gyermekkori életükre.
Légyszives akinek eszébe jut a film címe az írja meg!
Ezer hála és köszönet!!!!!!!!!!!!!!!
Keresem az alábbi filmeket VHS-n. Minden megoldás érdekel.
80 nap alatt a Föld körül
A bagdadi tolvaj
A fekete farkasok üvöltése /Jack London
A kincses sziget
A nagy Medve fiai
A rejtelmes sziget
A repülő osztály
A sziget /Merle/
Ábel a rengetegben
Apacsok
Az éneklő kutya
Az Ezüst tó kincse
Az inkák kincse
Az utolsó mohikán
Buck /Jack London/
Csudálatos Mary
Doktor Dolittle
Don Quijote
Fehéragyar
Fehéragyar 2.
Gulliver utazásai
Huck Finn
Huck Finn és a csirkefogók
Ivanhoe
Két Lotti
Kétéltű ember
Kétévi vakáció
Kis herceg
Kis Muck
Legyek ura
Münchausen báró kalandjai
Nyomkereső
Nyomkereső
Old Sutterhand
Osceola
Rob Roy
Robinson Crusoe
Sam Small csodálatos élete
Sztrogof Mihály
Tamás bátya kunyhója
Tecumsec
Twist Olivér
Ulzana
Vadölő
Winnetou I. II. III.
Copperfield Dávid
15 éves kapitány
Az éneklő kutya
A beszélő kutya
A tv-ben láttam jó régen, még a kilencvenes években lehetett valamikor. Egy nem egészen gyerekeknek szóló meseszerűség volt, stílusából ítélve talán skandináv alkotás lehetett.
A történet egy meglehetősen kietlen, északias tájon játszódik, valamikor évszázadokkal ezelőtt, de biztosan már a középkor után.
A film első felében szerepel egy idősebb ember, bazinagy karimájú fekete kalapja van, és elég szakadt. Valami varázslófélének tartják, bár ez kevéssé látszik meg rajta. Nagyon szeretne bejutni valami körülkerített falu-félébe (a falu is nagyon ócska, szegény és sáros), de a lakói illetve a vezérük dühödten megakadályozzák ebben. Később az öreg már vakon tér vissza, és ekkor már van neki egy fiatal társa, akivel végül mégis bejutnak valahogy, és csellel belefolytják a falu vezérét a faluban lévő nagy szennyvízzel (trágyalével?) teli medencébe (úgy csinálnak mintha kincs lenne a medencébe rejtve vagy valami ilyesmi). Aztán az öreg valahogy meghal és innen a fiatal manus a főszereplő. Van valami szerelme (talán épp az egyik falubeli) akitől elszakad valamiért és aki végül megélhetési okokból feleségül megy egy nagyhatalmú valakihez (kormányzó, vagy gróf vagy valami katonaféle). A fiatal manus elkezd vándorolni és keresi a nőt. Eljut a tenger partjára és talál egy partravetett hajóroncsot. Elhatározza hogy rendbehozza a hajót, de ez azután nem sikerül neki. Végül valahogy megtalálja a nőt, de valamiért börtönbe zárják. A nő, immár jól öltözött asszonyként, a férjével és a fiával (aki lehet hogy a fiatal manustól van) elmegy valami ürüggyel a börtönbe, és megkeresi a szerelmét. A film vége valami olyasmi hogy a fiatal manus elkezd fölfelé mászni a börtön falain (lehet hogy viszi magával a gyereket is) és végül eltűnik, vagy elrepül vagy ilyesmi.
Sziasztok!
Emlékszik valaki arra az ausztrál sorozatra, amit valamikor a 90-es évek elején, esetleg nyolcvanas évek végén vetítettek a királyi egyesen? Sajna, én nem sokra emlékszek belőle, annyi maradt meg bennem, hogy második világháborús, és ausztrál katonák ügyködnek valamit a japán (?) partoknál, és valamilyen lassú zenéje volt.
Rákerestem, és a The heroes c. sorozat tűnik esélyesnek, de lehet, hogy ha látnám, fel se ismerném.
Arra gondoltam, hátha van itt egy ausztrálfilm-guru, és kapásból vágja, h ez volt-e az, amit a tv leadott, meg hogy mi a magyar címe.
Persze, az se baj, ha nem kapásból...
Hű erre nekem is fáj a fogam. Most olvastam el a könyvet és érdekes, hogy szinte minden részletre emélkeztem a filmből, pedig már igencsak régen adta a TV. És akkor még milyen kicsi voltam... :-)
Ha eljön a holnap (Sydney Sheldon azonos című könyvéből)
Szereplők: Madolyn Smith-Osborne, Tom Berenger, Liam Neeson, David Keith
Rendezte: Jerry London (1986)
Három részben adták le, 318 perces
Én egy könyvtárból írok most, (Borsod -megye) van itt videótár , innen a gép elől pont rálátni, látom a filmet is. szép nagy kék betűkkel van ráírva :A Párbaj. Szóval ha esetleg pesti vagy nézz meg pár könyvtárat, a régebbi, klasszikus filmek sokkal jobban megtaklálhatók, ott a kúltúra többet nyom a latba, mint a tk-ban, vagy a plázában, ott elsősrban a pénz, aztán a kúltúra.
Meg szeretném nézni a 13 nap címü Kevin Costner filmet. Csakhogy moziba nem jött, videotékába nincs. Ha valakinek megvan ez VHS kazettán, DVD-n, CD-n, DivX-ben vagy akárhogy viszonylag jó minöségben, szinkronizálva vagy feliratosan, kérem írjon, mert kölcsönkérném / lemásolnám / megvenném!!!!! Ha van ajánlatod / ötleted irj ide: tdiKUKACnetposta.net
Steven Spielberg első, '71-es filmjét keresem, a Párbaj-t. (Kamionos, üldözős, biztos ismeritek). Ha valaki tudja, hogy hol lehet kapni VHS-en, esetleg van eladó kazija, azt örömmel venném. Tudtommal egyelőre még nem jelent meg dvd-n.
kösz!
közben elolvastam a port.hu-n is. mondjuk tényleg nem volt agyonbonyolítva :)
(ott kapcsolódtam be, mikor foglyot ejtettek)kellemesen nyomasztó hangulat, a fiatal coyote + fred ward egész jól alakított.
Régen láttam egy filmet, az elejét nem is láttam, és csak homályosan emlékszem rá, talán valaki ráismer.
Az alapszitu általános: valamilyen nagy balhé után egy ember átveri a barátját, aki börtönbe megy.
Amikor kiszabadul, kiderül, hogy az ex-haverja lenyúlta a nőjét, és gazdagon él, mint hal a vízben.
A bosszúra éhes emberke elhatározza, hogy kirabolja a lóversenypályáját, segít neki ebben egy öreg barátja, aki biztonsági őrként dolgozik.
Szerepel benne két egyforma autó, egyikben valamilyen értékek vannak elrejtve, amellyel lebukik a Mexikói határon a rosszfiú, mert azt hitte, hogy a másik autóban van.
(Asszem a film elején így szívatta meg a volt barátját...)
A nőről nem mindig lehet tudni, hogy épp kinek a pártján áll.
x polgártárs:
Ezek nemzati gárdisták voltak és valami hadgyakorlaton (munkás?r összetartás? :-)) vettek részt, ezt a 9 embert feldarít? gyakorlatra küldték. Melyik részt?l láttad a filmet? Nekem is tetszett a hangulata, de engem annak idején a végén a faluban hallható cajun zene fogott meg.
csillag, ha már lápvidék:
érdekes egy hangulata volt a filmnek, viszont az elejéről lemaradtam. elárulnád, hogy került az egység a mocsárba, ráadásul vaktölténnyel? nagyon érdekelne.
- Indiánkaland Ontarióban (western mozi a 70-es évek végéről, USA-román koprodukcióban)
- Moszkva nem hisz a könnyeknek (szovjet film a 80-as évek elejéről, volt moziban és tv-ben is)
- Ali Baba és a 40 rabló (szovjet változat, kb 80-as, 2-3 részes tv)
- Öld meg s sogunt! (véres nindzsaküzdelem a feudálsi Japánban; a mozikban komolyan vették a korhatárt)
- Álarcban (Der geheime Visier)
3 különálló sorozat a gonosz CIA és a keletnémet kémelhárítás küzdelméről. Az első kb 9 epizódot a 70-es évek vége felé táján adták a tv-ben, a második és a harmadik széria 3-3 epizódos volt.
- Kincses sziget (76 körül adták a mozikban)
- A biztosan ölő sárkány lady (japán karate film Shue Shiomi főszereplésével, a mozik a 80-as évek elején adták)
- ??? 86-87 körül egy győri diszkó mozitermében láttam rövid részt egy 2. világháborús mozifilmből; a vonat tetején a nácik és bizonyára az amerikai deszantosok vívtak ádáz lőpárbajt. A film modernnek tűnt, tehát ne ma 60-as évek hagyatéka. Soha nem sikerült rájönnöm, melyik film volt az, minden tippet szívesen fogadok!
Még mindig nagyon-nagyon-nagyon-nagyon keresem a "keléses" filmet. (van egy faszi, aki arra ébred, hogy egy kelés van a feje mellet, aztán a kelésből kinő a "másik" feje, és átveszi az uralmat).