Hát...vmit...akármit... eddig only 1, azaz egy embert sikerült találnom, de az is csak egy Milánóhoz "közeli" városban lakik... De persze lehet, h csak rossz helyen keresgélek...
Én július 2. hetében költözök ki au pairként, (amúgy 18 éves vagyok,) és nem venném rossz néven, ha vkinek esetleg kedve szottyanna barátkozni... Mert az ottani ismerettségi köröm egyenlőre csak néhány olaszból áll, 80%-a fiú, akiknek nem hiszem hogy sok kedvük lenne órákon át nézelődni pl. a la rinascentében...
kulacs: siman bringazhatsz, sokan maszkalnal vele utolso vacsi meg a stadion eleg messze vannak egymastol de vegulis bringa azert van hogy tekerjed :) gps vagy terkep ajanlott
Egy idore elhagyom a milanoi lakasomat, es errre az idore keresek egy megbizhato embert aki kivenne. Pontosan egy szobarol van szo, a Piazzale Lodinal (sarga metro, 4 megallo a domtol), szeptembertol decemberig. Az apartmanban ket olasz fiu lakik, nagyon rendesek es segitokeszek, lanyoknak is ajanlom a helyet, mivel en lany letemre tokeletesen kijottem veluk. A szobam viszonylag nagy, van benne 2 agy, kanape, iroasztal, szekrenyek, hatalamas tv, dvd lejatszo, wifi internet, szunyoghalo az ablakon. A lakasban van mosogep, a konyha mindennel fel van szerelve (pl. mikro). Idealis cserediaknak, aki az elso szemeszterre jon Milanoba. Nagyon szivesen kuldok fotokat a szobarol. Irjatok a mailbox5464@gmail.com cimre!
Valoszinű, mert több busztársaság is indit a repterekre. Bergamoba is megy min. 2. Kimentem hajnali 4-re,mert a köv. az volt irva, h 5 kor indul, erre bent állt egy másik is ami meg 4.30kor... mennek gyakran
szeptemberben Malpensáról fogok továbbrepülni, úgy hogy előtte levő este érkezem Bergamoba. Mivel a bergamoi gép elég későn jön, így nagy valószínűséggel az este Malpensára induló járatokat már nem érem el. (én legalábbis nem találtam olyat, hogy 1 körül indulna) Marad tehát a 4.25-ös busz a Cenraletól, ami 5.15-re van Malpensa T1-en.
A kérdés: a T2 terminált ez a busz a T1 előtt, vagy után érinti? Mennyire lehet számítani arra, hogy a busz késni fog? Nagyon nem mindegy, mert a check-in pult 5.55kor be fog zárni.
én sajnos nem tudok, én neten találtam családok és nem ismerek senkit se aki ugynokségen kersztül jött ki.... nézd meg a greatupair.com vagy aupair weld stb. mindenki ezeken talált családot.
Azt szeretném megkérdezni, nem tudom ki tud nekem erre válaszolni, hogy én szeretnék kimenni Olaszországba aupair-nak, és tudna e nekem valaki ajánlani egy nagyon jó ügynökséget. Azért az én olasz nyelvtudásom a nagyon egyszerű, rövid mondatokból merül ki, remélhetőleg nem sokáig. Ha valaki tudna ajánlani annak megköszönném.
Múlt héten jöttem haza Milánóból.. A kiutazás előtt (bár sosem kérdeztem) gyakran olvastam a fórumot. Ha nem bánjátok szeretnék megosztani veletek egy pár pozitív és negatív tapasztalatot.
A wizzairrel kapcsolatban csak pozitívak a tapasztalatok, igaz odafelé egy órával később indultunk. Bergamoban teljesen egyértelműen ki lehet igazodni, a shuttle bus jegyirodája rögtön a tranzitkijárattal szemben van (jegyek 3=2 akcióval 15 euro). A busz 40 perc alatt bent van Milánóban, ahogy az egyik busz megtelítődik, már áll is be a másik, tiszta, kultúrált. Az első bökkenőbe mi itt ütköztünk: a szállodánk a Pizza Susa-nál volt, a leírás szerint a shutle buszról Lambrate Station-nál kell leszállni, onnan pedig 54-es busszal.!! Figyelem!! Mi is csak a 4. napon jöttünk rá, hogy a shuttle busz nem a Lambrate-n, hanem a Főpályaudvaron állt meg, ahol nyoma sincs az 54esnek.
Az olaszok (már amelyikük beszél angolul) nagyon segítőkészek, sőt kifejezett figyelmet szentelnek a csajoknak (20-70 éves korig) mindenki füttyögött, köszöngettek és néha már idegesítően bámultak :)
A szállodánk a célnak megfelelő volt,a közlekedésre mi 2 napos jegyet vettünk, ami 5,5 euroba került, de egy térkép segítségével teljesen jól kiigazodtunk; a metróhálózat is jól kiismerhető.
A kötelező látványosságokat jártuk végig.Aki vásárlási szándékkal megy Milánóba,ne a Dóm környékén próbálkozzon, az árak az egekben, viszont a Castello mögött olcsó ál Prada/Gucci/ táskákat lehet venni földről áruló feketéktől (55 euróról végül lementünk 15re :)).
Második nap gyermeklelkű felnőttekhez méltan Gardalandban voltunk, a vonat Lambarte állomásról megy, a jegy 7,80 egy útra; Peschiera del Garda állomásnál kell leszállni az út 1,30 perc, az állomástól ingyenes buszok mennek, az út kb 10 perc. A parkbelépő kicsit húzós 30 euro, de az élmény fantasztikus.
Ami számomra negatívumként jött le, hogy a rengeteg bevándorló rafkós módszerekkel próbál pénzhez jutni. A feketék már-már erőszakosan aggatnak a kezedre színes karkötőket, amiért persze támogatni kell az éhező Afrikát.(tuti tipp: egyszer adsz érte pár centet és Milánóban tartózkodásod végéig magadnál tartod, így ha nyomulnak csak lazán felmutatod és nyerő vagy). A Dóm környékén leleményes román barátaink kezedet elkapják éd mire észrevennéd a markodba nyomott kukoricára özönlenek a bacilusos galambok. Ez a kis erőszakos muri neked 5!!!! eurót kóstál a díjtábla szerint, de kevesebbel is megelégszenek.
Mindent egybevéve fantasztikus 4 nap volt, igaz nem mondhatni pénztárca kímélőnek, de Milánót egyszer mindenkinek látnia kell :)