A magyar Parlament tegnapi döntésével megköszönte Lengyelországnak és Litvániának, hogy Magyarország mellé álltak az EU diszkriminációival szemben.
A lengyelek sok demonstrációt is rendeztek mellettünk, petíciókat írtak és szimpátiájukat sokféle módon fejezték ki felénk. Március 15-ére különvonatokkal több ezer lengyel érkezik Budapestre, hogy itt is támogatást adjon a magyaroknak.
Pedig az egyházi topikban olyan szépen, asszertiven eldiskuráltunk.. miről is?..ja, a gazdaságpolitikáról :-)
Nézd, senki nem állíthatja, hogy a fidesz kormány olyan rettentően jól csinálja a gazdaságpolitikát. Bizony hibázik, kapkod és gyakran túllő a célon. Bár ez utóbbit inkább taktikai megfontolásból csinálja.
De kérdezem, van most náluk jobb?
A jobboldalt lehet ugyan fikázni, de a jelenlegi politikai szituációban sok baloldali és liberális embert már inkább csak a tehetetlenségből eredő düh vezeti, látszik a stílusukon. Remélem, Téged nem.
A hozzászólásodban mindenesetre egyértelműen a pure "savanyú a szőlő" érzés látszik.
Figyelj, ne idegeskedj előre! Szép lesz, ünnepélyes lesz, a magyar-lengyel barátság újabb példája.
Engem meg miért bántasz?:-) Nem vagyok se fideszes, se Orbán-fan, se szervező, csak egy nemzeti érzelmű magyar ember és nagyon szeretem a lengyeleket, pártállásuktól függetlenül is.
Nem tehetek róla, hogy nem liberálisok vagy baloldaliak jöttek Lengyelországból.
Már 2010-ben is többezer lengyel patrióta érkezett Budapestre március 15-re?
Ez egy cikk az újságból:
A ti és a mi szabadságunkért
TOMASZ SAKIEWICZ a Lengyel Újság foszerkesztoje
Március 15-én, a magyarok nemzetiünnepére, mely a népek függetlenségéértfolytatott harcának szimbóluma, a lengyelnép több ezer fos küldöttsége érkezik Budapestre.Szeretnénk ugyanúgy, mint az 1848-ban is történt,feleleveníteni a lengyelek és magyarok szabadságértfolytatott közös küzdelmét. Azonos utat jártunk be a közép-európai népek szuverén létéhez való jogátsárba tipró nagyhatalmak elnyomása elleni harcban.Nem véletlen, hogy a lengyelek oly nagy számmalharcoltak a magyar felkelésekben, sot azokbanvezeto posztokat is betöltöttek. Az Önök és a mihazánkat ugyanazok az osztrák és orosz hadseregekszállták meg. Ugyanazt éltük át a kommunista elnyomásidején, majd késobb is, mikor a kommunistaállam kiváltságosai akadályozták demokráciáinkfejlodését. ABudapestre érkezo honfitársainktámogatják az Önök kormányát, mely szuverénállamot kíván felépíteni a nemzetekEurópájában. Tiltakozunk a külso országokbaloldali pártjainak az Önök önrendelkezésijogába való beavatkozása ellen . Önök most a legrégebb óta Lengyelországbanmegjeleno újság, az 1826 óta létezo Lengyel Újsághetilap – melynek hét éve vagyok a foszerkesztoje- magyar különkiadását tartják a kezükben. Azutóbbi években a hetilap a tevékenységének fohangsúlyát a szmolenszki tragédia felderítésérehelyezte. Amai napig fel nem tárt légikatasztrófában életét veszítette a lengyel elnök és alengyel állam közel száz magas rangú tisztviseloje.Hetilapunk tevékenységével a katasztrófahivatalos, orosz verziójának megdöntését és alengyelországi nyomozást sikertelenül folytatószemélyek lemondását segíti. Nem tudjuk biztosan,mi történt Szmolenszkben, de bizonyosak vagyunkafelol, hogy az egész világon propagált orosz verzióhazugságokra és szándékos hamisításokra épül,amit bebizonyítottunk. Szeretnénk bemutatniÖnöknek ennek a történetnek a leírását.
Az a helyzet, hogy vannak, akik mindent csak pénz alapon (pl. két nap munkából való kiesés ára) közelítenek meg.
Az ilyen embereknek hiába beszélsz barátságról, szolidaritásról, elvekről, igazságosságról. Soha nem értik meg.
Nekik ezt így lehetne csak megmagyarázni: "Ma eljönnek a lengyelek hozzánk és ez belekerül nekik fejenként 500 euróba". Ha egy év múlva őket támadja a nemzetközi pénzpiac és a zloty árfolyama emelkedne, akkor pl. 15% veszteségük lenne. Viszont ha mi magyarok kiállunk mellettük, akkor csak 5% veszteség lenne, azaz 10% haszonnal jönnek ide".
Tudom, a hasonlat sántít, de én nem értek a kamatok nyelvén. Van aki ahhoz ért, de nem ismeri az emberi érzéseket.
Fidesz fanok figyelmébe:Lengyelországban március 15-e munkanap.Feltételezem, a lengyelek 99%-a nem tudja ,hogy nálunk ez a nap nemzeti ünnep.
Életszerű, hogy a lengyel zemberek otthagyva csapot-papot, 2-3 nap szabadságot vesznek ki egy semmitmondó kora tavaszi szerda? - csütörtök-péntekre és jönnek hozzánk a bonsai duce mellett szimpátia tüntetésre, ingyen ,aha persze....
Ezzel a kis seggdugó ismét szánalmassá teszi magát, hiába így próbálja kompenzálni azt ,hogy a természet rútúl elbánt vele:-))))
De sebaj, Grazban már készülnek a barátságos 120 kilós ápolók.Kényszerzubbony, gumiszoba , nyugtatóinjekciók, nagy nyomású hideg vizes slag beélesítve...