Keresés

Részletes keresés

tmcorvette Creative Commons License 2007.09.20 0 0 299

Sziasztok,

Jo nektek, en mar a 4-dik epites vezetot fogyasztom, de meg mindig nem latom a veget, igaz en 2. epuletes vagyok.

A T betusokrol annyit, hogy ha esetleg valami konkret szakmai kerdeseket van az ujjabb technologiakrol, nem igazan ertenek hozza, nem viccelek.

1. Szoval regebben emlitettem, hogy a digitalis TV szolgaltatasukhoz kotelezo hasznalni az altaluk biztositott STB-t, ami egy jobb TV eseten felesleges, ha tudja a DVB-C szabvanyt is, es radasul nincs is tul jo minoseg mivel nincs digitalis csatlakozo (HDMI). Szoval, ha valaki digitalis musorokat szeretne, akkor sajat digit HD muholdvevot ajanlok (DVB-S), igy van HD is meg tobbcsatornas hang is, kartyat abba is lehet dugni, de attol tenyleg az a donto kinek mi a cel.

2. Ha analog TV szolgaltatas kertek, ahhoz nem kell naluk STB, csak a digitalishoz, meg jo par evig mukodni fog ez is.

3. Internet TV meg savszelesseg fuggo, naluk 8MBit-tel megy (jol le vagyunk maradva ebben is), ami nem sok, ugyhogy elegge tomoritett a kep sajnos.

4. Van egy olyan megoldas is hogy foldi digit tuneres TV-t vesztek (DVB-T), mar most is lehet vele fogni 7-8 magyar csatornat (Duna 1-2, M1-2, rtlk, tv2, fixtv...) igy havidij es plusz koltseg sincs.

Ha valaki nem ert valamit, nyugodtan szoljon, szivesen segitek ha tudok.

sancarlosp Creative Commons License 2007.09.20 0 0 298
Szia,

Igen, én is láttam a dobozokat, köszi.

Amennyire én tudom, kb úgy van megoldva a T-seknél a dolog, hogy egy külsős cég szereli a kütyüket, fekteti a kábeleket stb. Kicsit lassú a kommunikáció a két cég között, tehát nálam az volt a helyzet, hogy a t-online-os ügyfélszolgálaton adtak egy ingyenes számot ehhez a másik céghez, és ott azt mondták, hogy igen, már lehetséges a telefon és a net, de erről a t-online még nem tudott, illetve úgy tudták, hogy még nem lehet. Hozzáteszem, hogy én nem a T-Com nál kötöttem szerződést, hanem a T-online-nál, és ők (egyenlőre), külön cég, külön termékekkel. Amit rendeltem, az csak kvázi telefon, mert igazából csak egy egyszerű adsl, és ezen keresztül fogok telefonálni. Ennek vannak előnyei, pl olcsóbb, viszont vannak hátrányai is, nem lehet faxolni, ha épp komolyabban letöltök a neten, rosszabb lehet a telefon hang minősége stb.
Még nem ástam bele komolyabban magamat az ehhez kapcsolódó, de egyenlőre nálunk még nem rendelhető t-home TV rejtelmeibe, így nem tudom, hogy ez a set top box-os dolog, miért jó, vagy nem jó, de majd megkérdezem tőlük, aztán döntök. Mivel nálunk gyak. még a kvfőző is a számítógéphez van kötve, én szeretném egybe kezelni a dolgokat, és szerintem nekem nem nagyon kell majd set top box, a gépem majd elintézi…
Előzmény: Gabek7 (297)
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 297
Szia,
reggel megnéztem, a B-ben is bekötötték a kábeleket.
Az azért számomra furcsa volt, hogy a T-COM-os üzletkötő nem tudott a T-Kábelről, de aztán még is lehetett vele szerződni, amikor szembesítettük. Ezek szerint Ő T-mindenes üzletkötő, de akkor miért nem tudott a T-Kábel bevonulásáról??
Te valószínű, hogy a T-COM ügyfélszolgálatát hívtad. Az mondjuk érthető ( talán ), hogy ott nincsenek képben a T-Kábellel kapcsolatban.
Te már kötöttél a netre és a telefonra szerződést?
Régebben írta "tmcorvette" hogy a set top box fölösleges és rontja a kép minőségét. De miért? A T-Kábel analóg szolgáltatás, ennek az átalakításához kell a set top box. OK, hogy ez nem igazi digitális szolgáltatás,ahogy "tmcorvette" írta, de valamit csak változtat rajta. Azt, meg hogy rontja-e inkább a kép minőségét, mint javítja....hát azt majd meglátjuk, ha végre elkezdenek szolgáltatni.
Az is igaz, hogy az igények különbözőek, amennyit én TV-zek, ahhoz bőven jó nekem az analóg.

Előzmény: sancarlosp (296)
sancarlosp Creative Commons License 2007.09.19 0 0 296
Szia,

Igen, lehet hogy félreérthető voltam, szóval T-Home Tv nincs egyenlőre, és ezt az infót én pont 11-én kaptam az ügyfél szolgálattól, meg attól a cégtől is, akik szerelik a kábeleket. A dobozt ma majd megnézem, meg azt is, hogy nálunk a B lépcsőházban van-e.

Köszi
Előzmény: Gabek7 (294)
Pancsáék Creative Commons License 2007.09.19 0 0 295

Szia!

Miután elküldtem a hozzászólásom rögtön rájöttem:)

Előzmény: hupm (292)
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 294
Mikor kaptad az infot, hogy nincs TV?

Mert szept 11 után már a T-com-os üzletkötő ( gondolom, mindenkinél ugyanaz ) is tudta ( tőlünk ), hogy a T-Kábel a házban van. A T-COM-nak valóban nincs TV-je a házban, ami a T-Home, azaz telefon vonalon a TV .
Viszont az is lehet, hogy a B-ben még nincs élő T-Kábel, legalábbis mintha a múlt héten ezt mondták volna. Azóta láttuk őket a B parkoló részben is szerelni.
A doboz egyébként az A parkolóban van, ha bemész, pont szemben az oszlopok között a 2 helyes parkolórészben a falon. Ezt jól leírtam, mi?

Előzmény: sancarlosp (293)
sancarlosp Creative Commons License 2007.09.19 0 0 293
Sziasztok,

Mi is beköltöztünk, és a költözés fáradalmai, meg az internettelenség, ami miatt én sem tudtam írni.
Az első pár hét tapasztalatai:
Mi úgy vettük át a kérót, hogy még vannak apróbb javítani valók, (konyha, szagelszívók, erkély, fürdő) de mivel sikerült eléggé barátságos viszonyt kialakítani a Liliomosokkal (remélem ők is így gondolják), elég gördülékeny a hibák javítása.
A kert, és az épület (1-es), ha lassan is de biztosan épülget, lassan befejezik a vakolást, festést is.
Többször vetődött már fel itt a fórumon, megnézegettem a makett képeket, meg a valóságot, és hát van bőven különbség, de nem minősíteném, hogy így jobb, vagy rosszabb, majd ha minden elkészül meglátjuk.
A lakáson belüli falak, elég jók, sőt, a fúrás-faragásra mindenki gyúrhat egy kicsit, mert elég izommunka megfúrni a falakat. Mi jó pár dög nehéz polcot szekrényt fúrtunk fel a falakra, és még a válaszfalak is nagyon jól bírják.
Csak megerősíteni tudom Gabek7-et, szépen sorba megy a kulcsátadás, és kb már 6-7 lakó bent is lakik az 1-esben, és ha jól tudom a 2-esben is már van 1 lakó.
Ami a netet illeti, én hosszas telefonálgatások után azt az infót kaptam a T-sektől, hogy net és telefon lehetséges, tv nem. (Gabek7, majd megkeresnélek priviben, hogy milyen doboz, hol van, meg mit kell majd nekik megmutogatni.)
Ami a garázst illeti, tényleg nem túl nagy. Így hogy kb 5-10 autó parkol benne, nincs gond, de ha 30 fog, hát, tényleg kell majd rendesen tekergetni a kormányt. Ahogy néztem, azért még a garázsokon is van mit tenni, kábelek bújtatása, beázás, festés stb. Pl van egy kihúzhatatlan szög a padlóban a végefelé, ami pont tök jól ki tudja szúrni a gumit. (Kihúzni nem tudtam, rá szoktam rakni egy cementes zsákot, de valaki mindig arrébb teszi)
Ha bárkinek bármi infóval szolgálhatok, írjon nyugodtan.
hupm Creative Commons License 2007.09.19 0 0 292

ékezet nélkül írtam :-)

kert igenyek = kért igények

Gabek7 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 291
Nos, ha annyira akartok élményeket olvasgatni............

Igen, mi is beköltöztünk, szeptember 10-én volt a kulcsátadás. Kisebb hibák maradtak, amiket a múlt héten folymatosan javítgattak. Elszívókra figyeljetek, egyik sem úgy működött nálunk, ahogy kellene. A szerelők tulajdonképpen a mi lakásunknál találták ki, hogyan is kéne, legalább 1 órát vacakoltak vele. Bár azt mondták a harmadik motorcsere után, hogy más lakásokban jó volt, ehhez képest ott tanakodtak, hogy akkor most időzített elszívó van-e a WC-ben, vagy nem, lekapcsoláskor le kell-e állnia vagy sem....stb.
Állítólag egymás után adják át a lakásokat az 1. épületben, és mivel a konyhabútor az utolsó munka az átadások előtt, az 2!!!! ember, akit a cég delegált erre a munkára folyamatosan dolgozik, ezért a mi konyhabútor javításunkra nincs idejük. Ez egy kicsit idegesít, de remélem előbb-utóbb hozzánk is betérnek.
Internet és TV még valóban nincs
DE! A T-akármi üzletkötőjét végül is sikerült meggyőznünk, hogy a T-kábel behúzta a kábeleit az áramellátásuk is működik már, tehát könyörögtünk neki, hogy ne akarjon nekünk ADSL-t eladni, mert mi nem akarunk vezetékes telefont. Nagy nehezen lecipeltük a garázsba és megmutattuk neki a szolgáltató dobozát. Ez az akció is kb 1 óráig tartott, de végül megnyertük a szerződést.
És végül a garázs. Hát nem irigylem a nagy Merciket és egyéb autókat. Bár lehet, hogy csak a női parkolási készség beszél belőlem. Szóval igen minimális a hely. Ha a szemben levő autó nem áll teljesen a falhoz én pl a szervó kormány nélküli autónkkal le fogok izzadni.:-)))
És a hátsó kert már alakul.

Ja.........és szeretek ott lenni

Most ennyi jutott eszembe.
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 290
Igen, 3. utem. Nem, nalunk nem lesz kert es igen, se kep se hang amiota volt egyeztetes. En ennek egyebkent orulok, legalabb van idom utanaturkalni a radiator problemamnak. Meg mindig nehezemre esik elhinni, hogy 20cm radiatoron acsarkodunk, de lelkuk rajta.
VISZONT orulok annak, hogy latszik a legfelso szint "alja". Es figyeltetek mar, hogy a 4. epulet is mennyire elkezdett noni?
Pancsáék Creative Commons License 2007.09.18 0 0 289

Sziasztok!

Milyen kert igényeket számolnak át?

Mi is 3. ütemesek vagyunk, de erről semmit nem hallottam:(

hupm Creative Commons License 2007.09.18 0 0 288
Belabatyo, szinten harmadik utem? Amikor a muszaki egyeztetesen voltunk, azt mondta a murus, hogy a kert igenyeket atszamoljak es berajzoljak. Akkor azt mondtak, hogy 1 het mulva jelentkeznek. Ez volt 1 honapja. Nalatok nincs ilyen gond?
Előzmény: Belabatyo (286)
gpz Creative Commons License 2007.09.18 0 0 287
Biztos mindenki bekötözött, de még nincs internet. :-)
Előzmény: Belabatyo (286)
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.18 0 0 286
Vagy senki sem kapta meg meg a lakasat, vagy mindenki, de titokban kell tartsak. Pedig ugy olvasgattam volna az elmenyekrol...
gpz Creative Commons License 2007.09.18 0 0 285
Emberek! Mi volt itt, ciánozás?
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.05 0 0 284
A 200KW az 200W akart lenni.
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.05 0 0 283
Szia Feat4!

Ize, koszi a lehetoseget egyszer majd meg ki is hasznalom talan.
A kerdesem azonban azert lett, mert felmerult a klima letjogosultsaga, leven en is felso szinten levo lakast veszek. Aztan a bargyu eszemmel arra gondoltam, hogy mennyivel egyszerubb lenne az eletem, ha valamilyen szinten elokeszitenek a klimat. Gondolok itt a falak atfurasara, esetleg valamilyen falba csovek beepitese, hogy ne csatornaban kelljen majd szerelni mindent, stb. (Kvazi mint egy vedocso, vagy mint ahogyan keresre a riasztorendszert is elokeszitik) Termeszetesen nem tudom, hogy milyen megoldasok leteznek a belteri es a kulteri egyseg osszekotesere, de feltetelezem, hogy nem csak a falon kivuli csatornazas az egyetlen megoldasi alternativa.
A lenyeg, hogy a kivitelezo nem vallalt ilyen jellegu munkakat. Ezert jott a kerdes, hogy talan a regi igen...

Futotestek. Nekem volt egy jo kis akadekoskodasom szegeny Alberttel. Nem tudtam/tudom felfogni, hogy egy olyan gardrobszobaba ahol nincsen ablak es a ruhak sem a fazos fajtak miert baj az, ha 200KW-tal kevesebb futoteljesitmenyt kerek. Azaz ha mar nagyon-nagyon-nagyon sok penzert megveszek egy lakast, akkor, a szerzodesben egyebkent rogzitett jogommal miert nem elhetek. Max alairathatnanak egy papirt az ugyvedjuk elott, hogy ok elmondtak mindent ezzel kapcsolatban de az en hatarozott keresemre a futotestet az altalam kertre cserelik. Velemenyem szerint ennyire egyszeru lenne. Ok mossak kezuket, en boldog vagyok, mert minden olyan mint ahogyan azt szeretnem.

Szoval Feat4, koszonom a valaszokat!
feat4 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 282

Kedves  Belabatyo!

A klíma nálam van, ha korábban gondoltam volna rá, akkor egyszerűbben meg lehetett volna oldani (inkább több variációs lehetőség adódott volna - pl.  a vízelvezetésnel). A felszereltetése magánakció volt, kb. 3 órát vett igénybe. A szerelő hagyott névjegyet, ha érdekel és nem tudsz más megoldást, írj. A felszerelés egyébként 35 e Ft volt.

Én variáltam a radiátorral, mondjuk nem vittem túlzásba, a nappalimban az egyik falról átrakattam a másikra. De ezt már a legelején rögzítettük írásban is.

Mindenkit megnyugtathatok, hogy tényleg van melegvíz!!!

Ma reggel az I.-ben a tárolóknál vakoltak, ill.  a lépcsőházban festettek (ezeket láttam). A II.-ban többen dolgoztak, láttam a konyhásokat és burkolókat is. A III-ason is ügyködtek jónéhányan.

Nagyjából ennyi!

Előzmény: Belabatyo (281)
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.05 0 0 281
Sziasztok!

Van ket kerdesem:

1., az 1. epulet legfelso szintjen lattam egy LG klimat. Az valamilyen maganakcio mar, vagy meg az elozo kivitelezo vagy valaki vallalta, hogy beepiti? Nalunk nem vallaltak a klima helyenek elokesziteset (falak atfurasa, stb...)

2., muszaki egyezteteskor mindenkinek frankon tetszett az a radiatormennyiseg ami a lakasokba be lett tervezve? Senki nem szeretett volna kevesebbet, mondjuk mert falat mozgatott vagy ajtot? Volt aki meg tudta oldani/oldatni, hogy kevesebb legyen, anelkul, hogy mashova egy ping-pong asztal meretu legyen szerelve?

Koszonettel:

Belabacsi
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 280
Nos, igazából ezt a melegvíz dolgot a szerencsések, azaz, akik már bejutottak tudják megmondani....................és feat4 ezek közé tartozik!!!
Szóval legyünk optimisták:-)))!!!!!
Előzmény: az optimista (279)
az optimista Creative Commons License 2007.09.05 0 0 279
...bármi előfordulhat....:)
Előzmény: Gabek7 (278)
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 278
Optimista! Nem vagy Te egy kicsit pesszimista?:-))
Előzmény: az optimista (277)
az optimista Creative Commons License 2007.09.04 0 0 277
Éljen a melegvíz!!!! (tényleg van?)
Előzmény: feat4 (276)
feat4 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 276

Sziasztok!

Én már 3 hete átvettem a lakást, néhány "alkatrészem" még hiányzik, de ezektől eltekintve nagyjából minden rendben.

Az I.-es épületbe tegnaptól "száraz lábbal" is be lehet jutni, ugyanis kész a főbejárathoz tartozó járda utolsó hiányzó darabja is. Kivitték a szemetet a mélygarázsból is, tehát "tárgyi akadálya" nincs a használatának. A lépcsőházban a helyükre kerültek az üvegtéglák, van világítás is. Az épület hátuljánál készülget a járda, már termőfölddel is kezdik feltölteni a terepet. Nagyjából ennyi.

Ja, és beindult végre a melegvíz is!!!

Sziasztok!

sancarlosp Creative Commons License 2007.08.30 0 0 275
Szia Optimista,

Sajnos egyet kell, hogy értsek Veled…
Azt nem tudom, hogy milyen okból, de láthatóan lassabban dolgoznak az 1-es épületen, illetve, hogy nem láthatóan, mert nem sok változást látni rajta. Az új vakolást nem is tudom már mikor, de nagyon régen, kb 2 hónapja elkezdődött, és kb a felénél járnak (ha jól láttam most hátul), ami elég lassúnak mondható, sőt…
Nekem az az infóm, hogy holnap minden kész lesz a ház körül, tehát be lehet majd jutni, és a garázst is „beüzemelik”.
Ha lesz infóm a holnapi dologról jelzek.

Előzmény: az optimista (274)
az optimista Creative Commons License 2007.08.30 0 0 274

2007.07.09 16:33:23-kor Varga Tamás úr többek között ezt írta:

„Meg szeretném erősíteni, hogy az 1. épület abszolút első prioritás, nincs semmilyen ravaszkodás, vagy spórolás, semmilyen tekintetben nem fogjuk vissza a munkát. „

Ahogyan Iauryaviel, én sem tapasztalom a prioritást! Néha megnézem az építkezést és látom, hogy mindenhol sürögnek - forognak az emberkék, csak az 1. épület körül nem. Munkaidő után halad a „Murus-os” 3-4-5 ház, de a Liliomdomb által épített 1-2 ház nem halad, inkább áll! Ki költözött már be? és hogyan? ..mert nem látok még egészen kiépített utat a kapuigJL

Előzmény: Iauryaviel (272)
Iauryaviel Creative Commons License 2007.08.29 0 0 273
Leonórát megkövetem, őt fel sem kellett volna hívnom.
Iauryaviel Creative Commons License 2007.08.28 0 0 272
Tisztelt Varga Tamás!

Az első ütemben vettem lakást, és a mai nap után szeretném, ha magyarázatot kapnék a következő helyzetre:

3 hete érdeklődtem véletlenszerűen telefonon a lakásom állapotáról, és azt a választ kaptam, hogy 18-án a kivitelezők átadják Önöknek a lakást, így én mehetek műszaki átadásra 21-én. 2 hete ismét telefonáltam, hogy időpontot egyeztessek, amikor is már olyan verziót kaptam, hogy 21-re nem lesz kész a lakás, ellenben az építésvezető 24-re ígérte, aznap mehetnék, illetve 21-én megnézhetem, hogy állnak a munkák, ha van kedvem hozzá. 24-e nekem nem volt jó, így 28-ban egyeztünk meg, egy délutáni időpontban. A mai áldott napon egy szakemberrel oda is mentem délután a Liliomdombhoz, hogy meglegyen a műszaki átadás, de Leonóra elfoglaltságai miatt nem tudott csatlakozni hozzánk, ellenben felirányított az építésvezetőhöz, aki el is vezetett a lakásba, ahol a lakás szinte ugyanolyan állapotban volt, mint 1 hete (beszereltek egy fél szekrényt és felsöpörtek, de a fúgázás hiányos, a szagelszívó csöve rossz helyen van, a parketta még sehol sincs, stb.), tehát semmit nem tudtunk átvenni. Az építésvezető próbálta ugyan kimagyarázni a helyzetet, hogy tudomása szerint ez csak egy ellenőrző bejárás volt, és biztosan valamiféle tévesen lett kikommunikálva, és ezen a héten tutibiztos ígéretet kaptak, hogy most már ezen a héten kész lesz a lakás, de meglehetősen gyenge lábakon állt a magyarázat, és az állapotokat elnézve nem is valós, hogy jövő hét előtt bármit is befejeznek benne.
Nagyon fel vagyok háborodva, hogy ennyire idiótának néznek, ugyanis nem hiszem, hogy az előzmények ismeretében ne tudtak volna felhívni, hogy ne menjek, ráadásul több ember munkaidejével/szabadságával szórakoznak, hiszen teljesen feleslegesen jött velem az átadásra a hibák felvételéhez hívott szakember és én teljesen feleslegesen jöttem el a munkahelyemről, fél napot kidobva erre a kis kalandra.

Várom válaszát, mert többször nem szeretnék hasonló helyzetbe kerülni.
Liliomdomb Creative Commons License 2007.08.22 0 0 271

Tisztelt "Liliomdombiak"!

Először is elnézést, ugyan hetente olvastam a bejegyzéseket, de nem volt időm válaszolni, illetve úgy éreztem, hogy az Önök közötti párbeszéd szépen halad, nem feltétlenül jó az, ha beleszólók.

De igazuk van, több, mint egy hónapja nem írtam ide, felmerült néhány olyan kérdés, amiben jó, ha eloszlatom a félreértéseket, most tehát pótolom.

1. TV, telefon kérdés.

A falban lévő vezetékeket a T-Com (MATÁV, Magyar Telekom stb.) húzta be, és az ő tulajdonát képezik. Ezeken más szolgáltató csak akkor tud szolgáltatni, ha azt a T-Com megengedi (szerintem ingyen nem engedi meg). Arra van tehát a legnagyobb esély, hogy a T-Com, T-Online, T-Kábel szolgáltatási csomagból válasszanak. Az én megítélésem szerint ez ma a legszélesebb termékválaszték a piacon, bár biztosan van, aki mást szeretne. UPC nincs a kerületben, így csak a UPC Direkt érhető el, saját antennával (az meg ronda).  

2. Betontégla kontra kőburkolatú betontámfal.

Ha jól érzékelem, ez a legforróbb téma. Az utak nem aszfalt, hanem viacolor kőburkolatot kapnak. Ennek a színe gyakorlatilag megegyezik a beton téglás támfallal. Azt a döntést kellett meghoznunk, hogy a színbeli (minőségérzetbeli)  váltás az út és a támfalak között már megjelenjen, vagy a támfalak úttal érintkező részeit betonkockákból rakjuk ki, így a váltást egy a betonkockák után megjelenő zöldfelület is segíti a ház lábazatáig. A második mellett döntöttünk. A betonkockák közé zöldnövényzet telepíthető, így ez az átmenet még kevésbé lesz zavaró, ráadásul a szürke szín sem lesz látható a növényektől (illetve jelentősen kevésbé lesz látható). Látva a véleményüket ma úgy látom, hogy ez nem volt szerencsés döntés, bár ha készen lesz, és a zöld növényzet takarni fogja, akkor már többeknek fog tetszeni. A lábazattal közvetlenül érintkező felületeken marad a kőburkolat.

3. Csúszás, statika

Azt hittem, hogy ezt a legendát már egy-másfél éve magunk mögött hagytuk, de tévedtem, ismét megjelent. Az építkezés előtt természetesen készült talajmechanikai szakvélemény próbafúrásokkal. Az építéshez a terület alatt lévő mindkét pinceszakaszt két bányászati szakértő vizsgálta meg, és a Szolnoki Bányakapitányság hagyta jóvá a szakvéleményeiket. Ezek alapján azt állítom, a terület NEM CSÚSZIK. Az 1. és 2. és 3. épület olyannyira nem csúszik, hogy bontókalapács kellett ahhoz, hogy az alapok helyét kifejtse a mészkőből. Nem szeretnék senkit sem megbántani, de higgyék el, hogy az épülteket építészek tervezik, külön statikus tervezi meg az alapozást és a szerkezetet és én ismerem őket, nem szeretnének börtönbe kerülni. Nem a bank, vagy a közelben lakó "jól informált" érdeklődők javaslatai alapján tervezik a házakat, hanem mérnöki számítások alapján. És végül, a kerti támfalaknak semmi közük az épület statikájához. (Komolyan gondolja kedves Chimnoy, hogy ezek fogják majd meg a lecsúszó épületeket?) A termőföldet, illetve a visszatöltött földet kell megtartaniuk, hogy az eső nem mossa le, illetve a szintkülönbségeket kell áthidalniuk. Ez a funkciójuk.

4. Melegvíz

Mai információim szerint hétfőn (27.-én) már lesz. A gázóra holnap fölkerül, csak a kazán próbaüzem van hátra. Remélem, így is lesz.  

5. Késések

Teljesen megértem minden vevőnk érzéseit, jelentős összeget fektettek be, nagy várakozásaik vannak, és néha információhiányban is szenvednek. Higgyék el, nagyon nehezen viselem személyesen azt, hogy a cégünk a tett ígéreteket nem tudja tartani. Mit tehetnék többet? Az 1.-2. épület már abban a fázisban van, hogy a kivitelezőkkel, alvállalkozókkal szemben csak nagyon korlátozott eszközeim vannak, azt kell mérlegelnem, hogy egy szerződésbontás, kirúgás, pénz visszatartás ma már több problémát okozna, mint amennyi eredménye lenne. Sajnos az építőipar ma olyan pénzügyi és szerintem morális válságban van, hogy nagyon nehéz ilyen körülmények között ígérteket tenni. Nem keresek kifogásokat, de higgyék el, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Önök elégedettek legyenek. A kitartó vevőink türelmét pedig ezúton is megköszönöm. (Külön köszönet Székelyéknek, akik 3 hete bent laknak, és eddig nem volt negatív észrevételük!)

6. 3.-4.-5. épület

Jól látják, és én is megerősítem, hogy az új generálkivitelező jól halad az építéssel.

A határidők szerint az átadások április-június-július hónapban lesznek. Ezen dolgozunk.

Remélem nem maradt megválaszolatlan kérdés.

Tisztelettel

Varga Tamás 

Chimney Creative Commons License 2007.08.22 0 0 270

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!