Akkor, leírom neked mégegyszer: a 795e az az én személyes áram, amiért megvehetem. A 809.990.- pedig mindenkié itt a fórumon, amit ki tudok alkudni. Akár neked is megteszem ezt.
Szerintem a brutto kerdesbe ne is menjunk bele ertheto okokbol... akiknek nem problema rombolni a piacot es atverni a vasarlot annak a brutto vs netto se okoz lelkiismeret furdalast. En jopar eve 1 cegnel vasarlok, megbizhatok es elegedett is vagyok veluk, a 800-ast is toluk vogom megvenni. Meg nem kaptam arat ra, de eddig megerte naluk vasarolnom legalisan, torvenyesen, CEGESEN. Nekem ez tobbet er par 10eft-nel egy ilyen tetel eseteben.
Nem tévedsz. A Pro Dealer kategória más, de ezt inkább hagyjuk mert csak felidegesítem magam rajta. Hivatalosan csak minimálisan szokta az a 2 hálózat is olcsóbban kínálni a termékeket akikre szerintem gondolsz (esetenként vásárolok én is tőlük). A bruttója évek múlva sem lesz annyi szerintem, de ne legyen igazam.
ELNÉZÉST KÉREK A FIGYELMETLENSÉGEM MIATT! Ha megnézed az árakat amiken hirdetem a termékeimet, láthatod, hogy a hivatalos ártól kb. 5%-al olcsóbbak. Hidd el ez szinte mindig több, mint az árrés 15%-a.
barmely ceg lehet es mivel a 800 nem pro vaz asszem, azt barki arulhatja nem csak pro dealer... bar lehet, hogy tevedek... 1-2 cegrol meg kozismert, hogy amugy is alavag arban a tobbinek, ha azok meg kedvezmenyt is adnak, a 660-as $ arhoz is kozel kerulhet...
tudtommal az sehol sincs kikotve, hogy ha valaki elkolt egy boltba par milat az evek soran akkor az adott bolt ne jutalmazza ot kiemelt kedvezmenyekkel, amit az egyszeri halando, aki beter a boltba nem kaphat meg. Ilyen modon nagyon kedvezo arakat lehet kapni...
Okos vagy meghajlok előtted. Most tönkretetted az üzletemet. De miért csak annyit mikor te 795-ért kapod? Legyen annyi úgy lenne fer. Miután legalább 3-an vettek így lehet, hogy módosítom én is az ajánlatomat. Kíváncsi vagyok megköszöni-e majd az ismerős céged mennyi kárt okoztál neki a pökhendiségeddel? Én egy ilyen után szóba sem állnék veled. A pártállásod viszont már ismert. :)
Igen vannak olyan webáruházak akik nyilvános alacsony árakkal, rendelésre, filléres haszonnal rontják azoknak az üzletét akik készleten tartják az árut. Az oldalukra kiírnak lehetetlen árakat aztán magyarázkodnak, persze ez már nem kerül az oldalukra fel. A forgalmazóknak nem szabadna ezeket kiszolgálni.
Tévedsz! Nem magánba súgta, hanem írásos ajánlatban adta. Tudom, hogy ez neked fáj, de ez akkor sem a te mutyizós szinted.
Ha már így kötözködsz velem, akkor itt a nagy és nyílt publikum előtt felajánlom minden fórumtársnak, hogy az aktuális D800 végfelhasználói árából (ami most 849.990 Ft bruttó) kialkudok minusz 40.000 forint árengedményt! Hogy is szoktad mondani? Természetesen, névre szóló számlával és hivatalos Nikon hazai garaciával!
Nos, pixel-pro! Te mint kereskedő, bizonyára jobbat tudsz ajánlani! Ha akasz.
Nem kell őt védeni, magyarázza ki a dolgot egyedül (bár nem érdekel mert nyilvánvaló a helyzet)! Itthon, a hivatalos 3 év HU verzióban 795ezer bruttó a legjobb ár amit kaptam." ... " ez a személyemre szabott ár" ergó akkor mi a francnak kérkedik vele másoknak főleg a hozátett körítéssel? Kellemetlen helyzetbe hozza azt is akitől az árat kapta! Örüljön neki, ha ennyiért megkaphatja kivételes helyzetének köszönhetően (amit majd akkor igazolhat, ha a számla scannelt verzióját beteszi ide természetesen kitakarva a nem publikus adatokat). Arra kíváncsi lennék ki enged neked ennyit abból ami a legtöbb esetben nincs. Neked sőt neki is ugyan azt az árat fogom mondani amit a többi érdeklődőnek is mondtam, azt, hogy miért nem írom ki már kifejtettem. U.I.: akinek nincs pénze egy 50 Ft-os hívásra miből akar 8xxe-es gépet venni? :)
A te boltod is magánban súgta neked az árat. Te sumákul elhallgatod ki volt ne hogy más is megkeresse őket erre hivatkozva.
Nem-nem. Erőteljesen félreérted a dolgokat. Nekem is van az egyik hivatalos Nikon kereskedésben 15% engedményem (értsd: nekem engednek az árrésükből 15%-ot). Ezt a státuszt a két szép szememért és az eddig, sok év alatt otthagyott forintokért kapom. Szvsz NGabor is nagyjából ilyen helyzetben lehet, a köznyelvben ezt hívják törzsvevőnek. Kérhetnék árajánlatot és le is írhatnám ide, de teljesen felesleges, hiába menne be bárki a kereskedésbe, hogy bezzeg NJaninak kedvezménye van, az az illető nem NJani. :-)
Felteszem TE is hasonlóan csinálod, a különbség csak annyi, hogy bárkinek, aki felhív súgsz egy árat, tehát nem szelektálsz. Viszont ha nem szelektálsz, akkor akár ki is írhatnád. Ha csak nem mégis szelektálsz és ha mondjuk úgy mutatkozik be valaki, hogy "NJani vagyok az Indexről", akkor nem azt az árat súgod, mint annak, aki nem így mutatkozik be. :-)
A te boltod is magánban súgta neked az árat. Te sumákul elhallgatod ki volt ne hogy más is megkeresse őket erre hivatkozva. Akkor most kit minősítesz? Én legalább mindenkinek ugyan azt mondom. De felesleges ezen lovagolnunk szerintem. Majd, ha megvetted akkor írd le mennyiért sikerült és oszd meg velünk a géppel kapcsolatos észrevételeidet. Az legalább hasznos lesz mindenkinek, nem úgy, mint ez a szájkarate.
Nos, ha már magadra vetted, pontosítanék: Sosem kötöttem beléd, legfeljebb abban a sok hülyeségbe és sumákságba amit eddig összehordtál pályafutásod során! (monjduk nem csak én? de ez is az én hibám:))
Nemrég azt írtad, hogy azoknak súgsz árat magánba, aki felhívnak...ami akkor lesz "biztos dolog" amikor már kezedben a gép és rendezted a számlát!? Ez megint milyen korrekt :)))
Te beszélsz nekem támadásról amikor már számtalanszor belémkötöttél (mondjuk nem csak te)? Felesleges mentegetőznöd, hiszen akik ismerik itt a dörgést tudják, hogy rám gondoltál. Amikor én változtattam (felfelé) az áraimat, minden cég azt tette, kezdve a te állandóan preferált boltoddal is (akikkel egyébként semmi bajom, bár egyszer elég kellemetlen helyzetbe hoztak). Felhergelsz másokat olyan árral, amiről kijelented később, hogy az a te egyéni ajánlatod. Akik engem megkerestek mindenkinek ugyan azt mondtam és közöltem velük, hogy akkor lesz biztos a dolog amikor már kezemben a gép és rendeztem a számlát.
Önigazolás az lenne, ha megvennék valamit amire tényleg semmi szükségem, majd tűzön-vizen keresztül védeném a vásárlás jogosságát. :) Egyelőre semmit nem vettem és biztos meg is fogom várni a váz vásárlását vele.
Sajnos valószinűleg nem lesz lehetőségem kipróbálni éles körülmények között a két objektívet a vásárlás előtt, mert közvetlen ismerőseim közül senkinek nincs egyik sem. Addig pedig mondj más utat arra, hogy miként döntsön az ember, minthogy meghallgatja pro és kontra az érveket, elolvassa a teszteket, számba veszi a lehetőségeit és a tervezett használatot, majd hoz egy döntést. Ezért is fordultam hozzátok és az interneten fellelhető információkért. Ha van más utad, akkor örömmel meghallgatom.
Ha viszont megteszi valaki, hogy vele együtt alaposan kipróbálhatom mindkét objektívet akkor, mikor már kezemben a váz, úgy azt előre is köszönöm.