Keresés

Részletes keresés

Zeuss Creative Commons License 2007.05.25 0 0 94
Értem.
Mondjuk én kb. 5 milliót számoltam erre a pincére:
- földmunka 300ezer(csak kiemelés)
- alap 700ezer(beton, vas)
- falazat 1millió(38NF tégla + habarcs)
- födém 500ezer(monolit beton, vas)
- szigetelés 600ezer(vizszintes, függőleges)
- mdíj 800ezer

Áfával, ráhagyássa, bérléssel kb. 5 milla.

Jól számoltam?
Esetleg tud valaki konkrét példát mondani(m2 - Ft - tipus)?

Zeuss
Előzmény: NeomatiK (93)
NeomatiK Creative Commons License 2007.05.25 0 0 93
Szerintem egy kicsit túlzás ez az ár, de akár kijöhet a pince ilyen drágára. De ekkor már tulajdonképpen a pincéd födémjét is tartalmazza, ami a lakószinted padlója. Így összehasonlítva egy pince nélküli házzal, az alapozásra már nem kell költeni, amíg egy pince nélküli háznál igen.
Előzmény: Zeuss (92)
Zeuss Creative Commons License 2007.05.25 0 0 92
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy tervezési fázisban felmerült, hogy a pince nm-e kb. 100ezer Ft. Ez nekem nagyon soknak tűnik, mert a tervezett 120nm a fele pénzünket elvinné.
A telek lejtős, így a pince egy része nem is lenne a föld alatt.
Mennyire reális ez az összeg? Mostanság Nektek mennyibe fájt a pince kb.?

Köszönöm,
Zeuss
crawen Creative Commons License 2007.05.15 0 0 91
Ha az alap mellől kiszedik a földet és az árokba netalántán csapadék jut, akkor már komoly gond lehet. De tégy legjobb belátásod szerint.
Előzmény: elmax (89)
crawen Creative Commons License 2007.05.15 0 0 90
Javaslom, hogy keress fel szakembert, aki a helyszínen meg tudja nézni a fennálló állapotot, majd javaslatot/javaslatokat tud adni a probléma megoldására. Kérdésed nem olyan jellegű, hogy arra itt kielégítő választ lehetne adni.
Előzmény: elmax (86)
elmax Creative Commons License 2007.05.15 0 0 89

Szia!

Köszönöm a tanácsokat.

A vállalkozó szerint nem lesz gond, nem az alap mellett álló föld tartja a falakat. Azért egy picit engem is aggaszt a dolog, főleg, hogy nem aznap lesz bebetonozva...

A statikussal már egyszer megjártam. (Felesleges, költséges és kivitelezhetetlen instrukciókat adott.

A hétvégén elkészül a dolog, majd beszámolok az eredményekről.

elmax

Előzmény: Dínó (88)
Dínó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 88

Én talán először pilléreket alakítanék ki, majd ez után ásnám ki és csinálnám meg a köztük levő részt. De ez is csak egy ötlet egy hozzánemértőtől :)

Szerintem mindenképp beszélj egy statikussal.

Előzmény: Dínó (87)
Dínó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 87

Én nem vagyok statikus, de nem tűnik jó ötletnek teljes szélességben és mélységben kiásni a - leírásod alapján lazán rakott - alapot. Azt hiszem ilyenkor szokott megmozdulni az egész....

Előzmény: elmax (86)
elmax Creative Commons License 2007.05.11 0 0 86

Sziasztok!

Átolvastam a hozzsászolásokat, de nem találatam olyant ami az én gondomra adna választ...

A házalap kőböl van , de nincs habarcsal, betonnal összefogva, hanem csak földbe rakva. (70 éves vályog parasztház.)  Nem mozog a ház, de nem is akarom, hogy késöbb gond legyen. Néha betéved egy-egy egér a házba a kövek közötti kis résen és végül, de nem utolsósprban a hátsó suoba kicsit dohos levegőjű.

Nos én nemcsak a házalapot szeretném szigetelni, hanem egyúttal egy támfalat is szeretnék. Gyorsan, olcsón és egyszerűen. Jó-e, ha kiásom a földet 0,3-0,5m szélességben a fal mellet az alapi mélyságéig a ház teljes (cca. 20 m) hosszában,  aztán behelyezem a drén lemezt a külső oldara. Majd a lemez és az alap közé zutty be a beton és a kő a talajszintig. Majd folytatom a kő támfalat már szigetelés nélkül, addig ameddig tart az alap felfelé. Ez egyébként most a ház elejénél 1,4m, míg a végén -0,2m (a hátsó szoba padlószintje mélyebben van, mint akülső talajszint.)

Ötlet, vélemény, tanács?

Előre is köszönöm!

turóczy Creative Commons License 2007.05.03 0 0 85
az időpontokat nagyon benéztem. sorry... :o)))
turóczy Creative Commons License 2007.05.03 0 0 84

szia!

én most vagyok túl az alapozáson. s egy pince készül, kb 85 bruttó négyzetméterrel.

mivel ez alatt van az alap, így ez nagyban függ attól is... tehát kérdés, mi van az 5 millában!? alap is, vagy csak a pince felhúzása, anyagokkal??

de. a ház tervei alapján a pince mérete - falak elég fixek. a számla nélküli kőműves munkáit nézd meg, ne csak az árat. a centi nála is centi, a vízszintes, meg vízszintes kell, hogy legyen... 

a tégla (fal) nyomószilárdsága, meg ugye meghatározza az anyagokat. a falazásnál pedig a függőleges, függőleges, a vízszintes meg vízszintes... :o)))) ha  az emberke munkái jók, akor meg csinálja. max ha görbe lesza  pince fala, gipszkartont dobsz belülre, s egyenes lesz....

Előzmény: figyuri1111 (28)
gybarko Creative Commons License 2007.04.03 0 0 83

Szia! A terv rajz műszaki leírásában a tervezőnek feladata a szigetelés minőségét és fajtáját feltüntetni. Ha ez nem segít a www.isotech.hu fórumán vagy az áruházban kapsz felvilágosítást. A kivitelezésnél pedig figyelni kell a megfelelő átfedések betartására.

Sok sikert, száraz pincét.

Előzmény: maped007 (82)
maped007 Creative Commons License 2007.03.25 0 0 82
Üdv mindenkinek

Építkezni szeretnék és az épület alá szeretnék egy az épület alapterületével megegyező területü egybenyitott alagsor szerű helyiséget. A telek dombtetőn van így a víz elvezetésével nem lesz gondom a fal mellett. Az épületet tömésfalból szertném megcsinálni az alapot és az alsó szont falát betonból. Azt szeretném megtudni milyen típusú szigetelést alkalmazzak és hány rétegben az alagsor külső oldalán valamint a tömésfal és a beton közé.
xbtom Creative Commons License 2007.01.09 0 0 79
Sziasztok,

Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy fafödémes Ytongból épült házam, a menyezet gipszkarton + a padlás felöl fólia + 15cm szigetelés. A padlástéren a cserép alatt alátétfólia. A gondom az, hogy az alátétfólia belüligen párásodik, csöpög a víz róla. Vannak szellőzőcserepek a tetőn, de még így is. Mi lehet az oka? valaki azt javasolta, hogy rakjak be kilépőablakot a tetőre, ami biztosítana plussz szellőzést, nem tudom mennyire jó ötlet.... A dologhoz még kis adalék, hogy van két teraszom, ami összesen kb 30nm, itt a padlás felé nincs szigetelés, és fólia sem. Én arra gondolok, hogy ezt a két teraszt kellene a padlás felöl leszigetelni (fólia + 15cm szigetelés), mivel itt juthat be a nedvesség.

Segítsetek, nem szeretném, ha a lecsöpögő víz miatt elkezdene penészesedni a menyezet.

Üdv,

Roberto
Jancsii Creative Commons License 2007.01.08 0 0 78

Az most részlet kérdés, hogy az 1200 vagy 1500 Ft hogyan oszlik meg, kiszedésre és szállításra. Itt egy vállalkozó, egyben vállalja és még külön leakaszt pénz ott is ahova lerakja.

Előzmény: Törölt nick (76)
Axióma Creative Commons License 2007.01.08 0 0 77
Felenk pont ezert van (igaz, majd ha tudunk hozni alapon feliratkozva) olyan ceg, amelyik ingyen hoz foldet (a kiszedeto meg gondolom fizeti a deponalasi dijat), ezzel reklamozzak magukat. Mi meg ha hozzak, kerunk toluk egy munkagepet is.
Na ebbol a ceg hasznat erdemes kihagyni... de nem biztos, hogy fizetnek a foldert (legfeljebb meguszod a deponalasit).
Előzmény: Jancsii (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 76

Lehet, hogy rosszul írtam.

Nálunk úgy 500-600-ért veszik ki, és 500-600-ért szállítják el m3-ét. Ha közelbe kell vinni (500 méteren belül), akkor a szállítása kb. a fele.

Legalábbis Piliscsabán.

Attila

Előzmény: Jancsii (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 75

Szia!

Budaörshőz közeli két cím, ahol kapsz:

www.normann.hu

A másik a Platform áruház Budaörsön. Én is itt vettem az angolaknákat.

www.platformkft.hu

Elég jó áraik vannak szerintem. Érdemes náluk körbenézni sokminden tekintetében.

Attila

Előzmény: Törölt nick (73)
Jancsii Creative Commons License 2007.01.07 0 0 74
Én is pestmegyében lakom. Itt nálunk is 1500 Ft/m3-ért szedik ki a pincét. Ugyan ezt a főldet eldta a fuvaros a szomszéd utcába 1000 Ft/m3 áron. Feltöltött vele egy ház alapot. Próbáld meg te is eladni, néz szét a környéken hol építkeznek, hol kell töltés vagy alap feltöltés.
Előzmény: Wartburg311 (67)
dr_bubo Creative Commons License 2006.06.19 0 0 72

sziasztok
Miskolcon vagy környékén keresek családi ház fal és tetőszigetelését végző vállalkozást (nikecell?)

Köszi
Bubo
Axióma Creative Commons License 2006.06.15 0 0 71
Akinek Pomáz környékén földlerakási gondjai vannak, az szóljon, mert hely az van... a többi költséget meg valahogy megosztjuk.
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.15 0 0 70

Szia!

Nálunk, Piliscsaba környékén 800-1000 Ft/m3 körül veszik ki, és viszik el, (mennyiségfüggő) plussz még kiállási időt számolnak fel, ami kb. 5000 Ft.

Néz körül jobban a környéken, vagy próbálj a közelben helyet keresni a földnek, hogy ne kelljen messzire vinni.

Attila

Előzmény: Wartburg311 (67)
martonem Creative Commons License 2006.06.13 0 0 69
gabby007 ! kérlek, mondj valami bővebbet, elérhetőséget. Erről szól az életünk 3 hete, hogy reggel-este meregetjük a ház alatti pincében a vizet, hogy ne érje el a gázkazánt és a fagyasztószekrényt veszélyesen, nagyon magasan. 17 évig csontszáraz volt, rossz időben a ruhák fél nap alatt megszáradtak ott.
mz/x. Creative Commons License 2006.04.12 0 0 68
statikust mindenképpen javaslok, és szerintem nézz utána mert szerintem lehet rá kérni valamilyen állami támogatást, ill. EU pályázatoknál, közbeszerzéseknél is érdemes talán utána nézni
Előzmény: oncika (61)
Wartburg311 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 67

Sziasztok!

Tájékozódásképp kérdezném, hogy manapság mennyi az ára a földmunkának? Magyaul 1 m3 földet mennyiért szednek ki, visznek el és raknak le? Egyébként egy komplett 120nm-es pincéről van szó pest megyében. Eddig a legjobb ár 1500Ft/m3.

Köszönettel:

Szabolcs

kelemensandor Creative Commons License 2006.04.06 0 0 66

Falnedvesség problémájának megelőzésére, kezelésére ajánlom a Vaporex habarcsadalékokat: www.vaporex.hu.

Jó munkát!

noelka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 65

Sziasztok

ha szigetelés gondotok van,írjatok bátran a laci.kk@t-online.hu címre.Több mint 12 éve foglalkozom vízszigeteléssel és hőszigeteléssel.

NeomatiK Creative Commons License 2006.04.01 0 0 64

Mindenképpen meg kéne mutatni egy építésznek, statikusnak! Lehet, hogy más problémák is vannak.

Előzmény: oncika (61)
sylvanus67 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 63
jelentkezem
Előzmény: gabby007 (62)
gabby007 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 62

Talajvíz elleni szigetelés miatt keressetek nyugodtan!

Teljesen le lehet zárni!

gygbutor@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!