Szerintem egy kicsit túlzás ez az ár, de akár kijöhet a pince ilyen drágára. De ekkor már tulajdonképpen a pincéd födémjét is tartalmazza, ami a lakószinted padlója. Így összehasonlítva egy pince nélküli házzal, az alapozásra már nem kell költeni, amíg egy pince nélküli háznál igen.
Lenne egy olyan problémám, hogy tervezési fázisban felmerült, hogy a pince nm-e kb. 100ezer Ft. Ez nekem nagyon soknak tűnik, mert a tervezett 120nm a fele pénzünket elvinné. A telek lejtős, így a pince egy része nem is lenne a föld alatt. Mennyire reális ez az összeg? Mostanság Nektek mennyibe fájt a pince kb.?
Javaslom, hogy keress fel szakembert, aki a helyszínen meg tudja nézni a fennálló állapotot, majd javaslatot/javaslatokat tud adni a probléma megoldására. Kérdésed nem olyan jellegű, hogy arra itt kielégítő választ lehetne adni.
A vállalkozó szerint nem lesz gond, nem az alap mellett álló föld tartja a falakat. Azért egy picit engem is aggaszt a dolog, főleg, hogy nem aznap lesz bebetonozva...
A statikussal már egyszer megjártam. (Felesleges, költséges és kivitelezhetetlen instrukciókat adott.
A hétvégén elkészül a dolog, majd beszámolok az eredményekről.
Én nem vagyok statikus, de nem tűnik jó ötletnek teljes szélességben és mélységben kiásni a - leírásod alapján lazán rakott - alapot. Azt hiszem ilyenkor szokott megmozdulni az egész....
Átolvastam a hozzsászolásokat, de nem találatam olyant ami az én gondomra adna választ...
A házalap kőböl van , de nincs habarcsal, betonnal összefogva, hanem csak földbe rakva. (70 éves vályog parasztház.) Nem mozog a ház, de nem is akarom, hogy késöbb gond legyen. Néha betéved egy-egy egér a házba a kövek közötti kis résen és végül, de nem utolsósprban a hátsó suoba kicsit dohos levegőjű.
Nos én nemcsak a házalapot szeretném szigetelni, hanem egyúttal egy támfalat is szeretnék. Gyorsan, olcsón és egyszerűen. Jó-e, ha kiásom a földet 0,3-0,5m szélességben a fal mellet az alapi mélyságéig a ház teljes (cca. 20 m) hosszában, aztán behelyezem a drén lemezt a külső oldara. Majd a lemez és az alap közé zutty be a beton és a kő a talajszintig. Majd folytatom a kő támfalat már szigetelés nélkül, addig ameddig tart az alap felfelé. Ez egyébként most a ház elejénél 1,4m, míg a végén -0,2m (a hátsó szoba padlószintje mélyebben van, mint akülső talajszint.)
én most vagyok túl az alapozáson. s egy pince készül, kb 85 bruttó négyzetméterrel.
mivel ez alatt van az alap, így ez nagyban függ attól is... tehát kérdés, mi van az 5 millában!? alap is, vagy csak a pince felhúzása, anyagokkal??
de. a ház tervei alapján a pince mérete - falak elég fixek. a számla nélküli kőműves munkáit nézd meg, ne csak az árat. a centi nála is centi, a vízszintes, meg vízszintes kell, hogy legyen...
a tégla (fal) nyomószilárdsága, meg ugye meghatározza az anyagokat. a falazásnál pedig a függőleges, függőleges, a vízszintes meg vízszintes... :o)))) ha az emberke munkái jók, akor meg csinálja. max ha görbe lesza pince fala, gipszkartont dobsz belülre, s egyenes lesz....
Szia! A terv rajz műszaki leírásában a tervezőnek feladata a szigetelés minőségét és fajtáját feltüntetni. Ha ez nem segít a www.isotech.hu fórumán vagy az áruházban kapsz felvilágosítást. A kivitelezésnél pedig figyelni kell a megfelelő átfedések betartására.
Építkezni szeretnék és az épület alá szeretnék egy az épület alapterületével megegyező területü egybenyitott alagsor szerű helyiséget. A telek dombtetőn van így a víz elvezetésével nem lesz gondom a fal mellett. Az épületet tömésfalból szertném megcsinálni az alapot és az alsó szont falát betonból. Azt szeretném megtudni milyen típusú szigetelést alkalmazzak és hány rétegben az alagsor külső oldalán valamint a tömésfal és a beton közé.
Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy fafödémes Ytongból épült házam, a menyezet gipszkarton + a padlás felöl fólia + 15cm szigetelés. A padlástéren a cserép alatt alátétfólia. A gondom az, hogy az alátétfólia belüligen párásodik, csöpög a víz róla. Vannak szellőzőcserepek a tetőn, de még így is. Mi lehet az oka? valaki azt javasolta, hogy rakjak be kilépőablakot a tetőre, ami biztosítana plussz szellőzést, nem tudom mennyire jó ötlet.... A dologhoz még kis adalék, hogy van két teraszom, ami összesen kb 30nm, itt a padlás felé nincs szigetelés, és fólia sem. Én arra gondolok, hogy ezt a két teraszt kellene a padlás felöl leszigetelni (fólia + 15cm szigetelés), mivel itt juthat be a nedvesség.
Segítsetek, nem szeretném, ha a lecsöpögő víz miatt elkezdene penészesedni a menyezet.
Az most részlet kérdés, hogy az 1200 vagy 1500 Ft hogyan oszlik meg, kiszedésre és szállításra. Itt egy vállalkozó, egyben vállalja és még külön leakaszt pénz ott is ahova lerakja.
Felenk pont ezert van (igaz, majd ha tudunk hozni alapon feliratkozva) olyan ceg, amelyik ingyen hoz foldet (a kiszedeto meg gondolom fizeti a deponalasi dijat), ezzel reklamozzak magukat. Mi meg ha hozzak, kerunk toluk egy munkagepet is. Na ebbol a ceg hasznat erdemes kihagyni... de nem biztos, hogy fizetnek a foldert (legfeljebb meguszod a deponalasit).
Én is pestmegyében lakom. Itt nálunk is 1500 Ft/m3-ért szedik ki a pincét. Ugyan ezt a főldet eldta a fuvaros a szomszéd utcába 1000 Ft/m3 áron. Feltöltött vele egy ház alapot. Próbáld meg te is eladni, néz szét a környéken hol építkeznek, hol kell töltés vagy alap feltöltés.
gabby007 ! kérlek, mondj valami bővebbet, elérhetőséget. Erről szól az életünk 3 hete, hogy reggel-este meregetjük a ház alatti pincében a vizet, hogy ne érje el a gázkazánt és a fagyasztószekrényt veszélyesen, nagyon magasan. 17 évig csontszáraz volt, rossz időben a ruhák fél nap alatt megszáradtak ott.
statikust mindenképpen javaslok, és szerintem nézz utána mert szerintem lehet rá kérni valamilyen állami támogatást, ill. EU pályázatoknál, közbeszerzéseknél is érdemes talán utána nézni
Tájékozódásképp kérdezném, hogy manapság mennyi az ára a földmunkának? Magyaul 1 m3 földet mennyiért szednek ki, visznek el és raknak le? Egyébként egy komplett 120nm-es pincéről van szó pest megyében. Eddig a legjobb ár 1500Ft/m3.