TÉMÁK > MÉDIAFELLÉPÉSEK Ebben az új szekcióban azoknak az exkluzív fellépéseknek az adatait próbálom összegyûjteni, melyeket egy rádió, TV, vagy weboldal számára adott az együttes. Kezdjük az 1978 és 1982 közti idõszakkal!
Nyilván Robert pakolhatott volna ritkább verziókat is a CD-re, de az egész projekt lényege, hogy remasterelve is kiadásra kerüljenek az albumdalok, ezért logikus, hogy az albumverziók kerültek fel. Ellenben szerintem a koncertverziókat (főleg ebben a minőségben!) nyugodtan lehagyhatta volna a 2-es CD-ről, és helyettük ezek közül kellett volna válogatni:
ez rendben, de legalább választottak volna egy amolyan accuracy-szerű, korabeli koncertverziót. a jumpingot például annak idején számtalanszor az another journey by trainnel egyben nyomták. szerintem kurva jó volt. azt pakoltam volna fel az album verzió helyett. ritkaság ugyebár.
az viszont vicc, hogy a rarites lemezre felkerült a someone else's train és a boys dont cry. ezek mitől váltak ritkasággá? ott veszem meg, ahol akarom. Smithnek lehetett volna annyi esze, hogy mellőzi ezt a két sima, mindehol fellelhető verziót.
ennyi a negatívum, amúgy jó kiadvány. a 10.15 koncertverziója félelmetes, kineveztem kedvencemnek, korábban még soha nem hallottam emígyen.
A Killing An Arab bizony politikai okokból maradt le a lemezről, a kiadó nyilván csak így vállalta a megjelentetést. A probléma annak idején, a Standing On A Beach amerikai megjelenésekor is felmerült, de valószínúleg Smith a terrortámadás és az iraki háború(k) után – sajnos – már hajlandó volt megkötni ezt a kompromisszumot. Gondolom, a csak bootlegeken megtalálható pedofil-paródia See The Children is a "politikailag korrekt" (= korlátolt, túlérzékeny) amerikai felfogás miatt maradt le.