Keresés

Részletes keresés

Moya72 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 330

Sziasztok!

Látom,mintha önnálló életre kelt volna a topik !:-)) Ideje visszavenni a gyeplőt,különben lehet,hogy legközelebb már mi alszunk a kutyaházban??   :-))

Tehát Chubi megérkezett,jött,látott és győzött. Mindenki odavan érte természetesen - értem ezalatt a páromat,kisfiamat és anyuékat,akik a mögöttünk lévőn telken laknak -. El kell,hogy mondjam,hogy a legkisebb családtagunk egyenlőre egész "rendesen" viselkedik, második éjjel volt eddig a legnagyobb hiszti,akkor 3x voltam kinnt nála - be akartuk hozni,de ő nem akart bejönni,mondom,oké,erre én sem akartam rászoktatni-, de tegnapi,vagyis a harmadik éjszakát már "átaludtuk", csak amikor reggel a párom ment el,akkor már elfogyott a türelme és követelte a reggelijét. Levi-a kisfiam-továbbra is simizgeti Chubit,de amikor az elkezdene vele játszani és fél pillanat alatt "beteríti",az már annyira nem szimpi! Úgyhogy még szokják egymást. Tanácsot kérnék : hogy a legjobb a pórázhoz és a sétához szoktatni az ebet? Chubit ökörrel sem tudtam a kapuhoz vontatni,taktikát változtattam,hagytam egy kicsit,majd jutalomfalatokkal kicsaltam a járdára...negyed órába telt,mire eljutottunka szomszéd ház elé és vissza...ez jó átlagnak számít??? Csak így tovább,vagy van valami ötlet,ami hatékonyabb?

Képek:Chubi (már) itthon :-)

Előzmény: licika (329)
licika Creative Commons License 2007.10.07 0 0 329

Hát szia!

Nem mondom, fura egy népek ezek a kétlábúak!Cukik, meg minden, de nem érem fel kutyaésszel, hogy miért kell minden remek dologra (pl. kézrágás, nadrágharapás, felugrálás) azt mondani hogy nem szabad. Komolyan mondom, egész nap ezt hallom.Néha már észre sem veszem hogy ezt hajtogatják.

Pár tanács a kétlábúak kezelésére:hisztizz nagyon, ha éhes vagy, nem bírják sokáig.Bőgj, ha valami nem tetszik, vagy ugass, úgyis odamennek.Én nagyon profin tudok már hisztizni, de asszem lassan kiismernek, le se tojják.

Üdvözöllek tehát a szőrgolyók táborában, tudom, Te még jó kisfiú vagy, de nem izgulok, 2 nap és neked is kinyílik a csipád!!

Az a kis kölök kétlábú tündéri lehet, nagyokat lehet majd vele játszani-már ha vevő egy kis birkózásra.

Ne feledd!Ne engedd őket elkanászodni, mert azt fogják hinni, hogy nekik mindent szabad!

Vigyázz magadra és új kétlábúidra!!

Puszi

Bagira

Előzmény: Moya72 (328)
Moya72 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 328

Igenigen!!!Megérkeztem!!! :-))

Gazdi ölébe bújva viszonylag szerencsésen vészeltem át életem első autózását,a végén annyira belejöttem,hogy igazából ki sem akartam mászni,kellett egy kis fizikai rábeszélés...:-) A szomszéd kutya rögtön érdeklődött irántam,eléggé hangos volt,nosza,ennek a fele sem tréfa,ilyet én is tudok! Biztos,ami biztos,bemásztam a kocsi alá és pár percen keresztül onnan adtam annak a "másiknak" a tudtára,hogy nekem is van hangom ( és nagyon be voltam tojva,de ezt sztem senki nem vette észre...;-))) Miután egy kis rábeszélés,no meg egy kis elemózsia hatására kimásztam,megismekedtem egypár addig ismeretlen kétlábúval,akik úgy tűnik,szimpik lesznek,úgyhogy valszeg maradhatnak. Volt ott egy kis kétlábú is,sztem olyan kölyök,mint én,csak másik falkából,hát ő tüneményes volt, sztem nagy haverok leszünk, Megszaglásztam,mire elkezdett nevetgélni,majd meg is simogatott! Ezután faképnél is hagyott,úgy tűnik,ezzel ő le is zárta az ügy jelentőségét és teljesen természetesnek vette a továbbiakban a jelenlétemet. Nem is értem,a többi kétlábú minek ajnározott állandóan, így sem tudtam,merre vagyok arccal ( vagyis kutyapofával) ! Miután kaptam enni -sajnos ezen a környéken sem mérik túl bőkezűen a kaját - lassacskán kezdtem magamhoz térni. Meg kellett ismerkednem a nagyhangú szomszéddal is,mert kinyitották a kertkaput és odajött,de azért nem volt olyan vészes,talán ki fogunk jönni egymással. Ő is nagyon szereti a kis kétlábút,úgyhogy biztosan jó fej lehet,úgy látom, az új falkámhoz tartozik ő is. Szóval sűrű napom volt, kaptam vacsit is - keveset !:-(((- úgyhogy most szunyálok , de holnap jobban megnézem magamak ezt a környéket,végül is az ember kutyája sosem tudhatja biztosan,hová is csöppent....! 

Előzmény: licika (327)
licika Creative Commons License 2007.10.06 0 0 327

Chubi!Jelentkezz!Vétel!

Hogy vagy?

Johhn Creative Commons License 2007.10.05 0 0 326
A gyerekszeretettel nálunk sem volt gond. Maci (a 4 éves szuka) állandóan a gyerekek után kajtatott és mindig nagyon vigyázott rájuk. Sosem ugrált fel rájuk (pedig felnőttekre szeretett - de már leszoktattuk erről), nem sodorta el őket, lépett a lábukra stb. Viszont minket is úgy üdvözöl, hogy megnyalja a kezünket, a kicsiknek meg pont az arcuk van jó magasságban. Ha meg elesnek, vagy valamiért bömbölnek, akkor rohan és szabályosan felnyalja őket a földről. Ezt meg nem szeretik. Azért most már lassan felfogta, hogy ez nem olyan népszerű, de időnként nem tudja visszafogni magát.
Aida (a kölyök) meg egyszerűen kölyöknek nézi a gyerekeket. Most már azért időnként visszafogja magát, de ha nagyon örül még mindig ugrál, birkózik velük (harapásról már majdnem leszokott). És ügye amikor visítva szaladnak el a gyerekek, azt ő időnként úgy értelmezi, hogy vele akarnak játszani...
Előzmény: licika (325)
licika Creative Commons License 2007.10.04 0 0 325

Halihó!

Már csak kettőt kell aludni, aztán egy darabig nem sokat:)!

Bagi kicsinek nagyon korán kelt (tehát én is) és az volt az igénye, hogy nyúzhassa kissé anyát (azaz engem),aztán ment játszani.Remek volt. Azt hiszem most is nagyon korán kel, de elintézi ügyes-bajos játszanivalóit az udvaron, nem zaklat.

Én is a pórázra szavazok,először hámot akartam neki venni, de csak vadászgörényre való volt, az meg már 6 hetesen sem ment fel az orrára sem, nem hogy a kis hurka testére:).

Ma mértük meg magunkat, Bagesz 23 kiló, nem kis darab, ja és 3 és fél hónapos.Szerencsére egyáltalán nem duci, kifejezetten vékonyka, olyan,mint egy fekete őzike.

Akarok neki venni világító nyakörvet,mert esténként sehol nem találjuk:).

Fésű ügyben: jól tippeltél, a hajkeféjét tőlem örökölte, de vettem neki egy kis fém gereblyét (tényleg pont olyan!!) az nagyon hamar kiszedi a vedleni való szőrét.Napi egy fésüléssel nagyon rendben lehet tartani, és még élvezi is a vakargatást. Persze a fésűt minden nap el kell lopni vigyorogva:).

Nagyon hamar megtanult szépen sétálni a pórázon, de a kicsi gyerkőccel nem lesz piskóta.Bár valóban könnyebb,mint a gyerek"sétáltatás".Imádja a gyerekeket, soha nem rágja őket(a felnőtteket harapdálja játékból), meg lefekszik nekik, hogy ne féljenek tőle, meg nyünyög, hogy "jáccunkmájáccunkmá".Nagyon jó, hogy nem zavarja a gyereksikítozás sem, nem lesz tőle dilis.Holnap jön hozzánk egy 2 éves kutyaimádó kisfiú,majd beszámolok, hogy melyikük bírta jobban:).

Mára asszem ennyit a szájmenésemből, majd holnap érkezem!

lici

Előzmény: Moya72 (323)
Johhn Creative Commons License 2007.10.04 0 0 324
Hát tényleg érdekelne a szülők neve, szerintem nyugodtan leírhatod, de ha minden igaz tudsz nekem mailt is küldeni. Mi amúgy Piliscsabán vagyunk (Csababérci Kennel).
Nyakörvvel lehet, hogy könnyebb pórázhoz szoktatni, de ha hosszú a póráz, a hám kényelmesebb, mert nem megy be mindig a lába közé a zsinór. Én sok helyen kerestem, de felnőtt fundira valót nem találtam :-(
Gyerekügyben készülj fel a legrosszabbra. Nekem 3, 4, és 6 évesek a fiaim, a szuka 4 éves. Kb. 1,5 éves korukig imádták a kutyát, az se volt baj, ha puszit kaptak tőle. ( időnként ő ringatta a bébihordót) Aztán hirtelen elkezdtek visítva szaladni előle, mert akkor már nem tetszettannyira, hogy nyalogatja az arcukat (pont egymagasak voltak). Most már azért kibékültek... Van egy 4-5 hónapos kölyök is a családban, ő meg azzal szórakozik, hogy ráveti magát minden kisgyerekre, és birkózik velük, már amikor nincs más kutya a környéken. Nagyon édes, de a gyerekek nem annyira szeretik.
Szerintem szánj rá időt, és csak akkor vidd el egyszerre a két rosszcsontot egyedül, ha Chubi már teljesen hozzászokott a pórázhoz (és persze a hirtelen irány és iramváltozásokhoz). Őt azért könnyebb lesz irányítani, mint egy 1,5 éves kisfiút...
Két nap múlva jön a kutyus, biztos nagyon muris lesz az első néhány nap! Imádnivalók (nem csak) ebben a korban.
Előzmény: Moya72 (323)
Moya72 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 323

Szép jó reggelt!

JOhnn: Chubi a képen 9-10hetes,nem tudom pontosan, mert nem tudom,melyik nap készítették. (mármint a képet:-)) A nevét is elárulnám,de azt sem tudom :-), mert ez egy új kennel, neve is új és amikor ott voltam még nem volt meg Chubi törzskönyve,azóta már megérkezett. A felmenőit ismerem (sztem te is ), ha érdekel, megírom neked,nem tudom, lehet-e itt az indexen privizni,mert nem látom sehol a jelét...? Említetted, hogy te is tenyésztesz, azt lehet tudni,hogy mi a "ti neveteket" és hogy merre vagytok? :-)

Szombaton lesz a nagy nap,hogy megyünk Chubiért,már persze nagyon várjuk. Amikor elkezdtem konkétan keresni a nyáron, Chubiék voltak az egyetlen megfelelő vérvonallal rendelkező kuttyok- már ha az ember nem csak házi kedvencnek szeretné-,akik megfeleltek, vagy legalábbis,akikre rábukkantam és megfeleltek, akkor voltak 6 hetesek és most lesznek elvihetőek a 10.hét betöltése után. Tehát nálunk volt 4 hét "várakozási idő" ! :-)  

Apropó: szerintetek hám,vagy hagyományos nyakörv+póráz? Persze,szeretném elvinni sétálni,pár utcával lejjebb itt van a Kisduna is,csak még a kivitelezést nem tudom....ugyanis rendelkezem még egy másfél éves kisfiúval is! Két szélvész kölyökkel még nem volt dolgom:-))),de majd csak összerázódunk! A kisfiam motorozni szeret ( lábbal hajtható) ,meg biciklizni szoktunk, na már most a bicaj egyenlőre kilőve kutyával, a motorozás megoldhatóbb,csak az időnként nagyothalló kisfiam koordinálása van,hogy sürgős beavatkozást kíván + Chubi a szintén saját érdeklődési körével...ötletek???

Lici: mivel fésülöd Bagit? Komplett szépészeti készleted van,vagy lenyúltad otthonról a párod fésűjét ? ;-)))

licika Creative Commons License 2007.10.03 0 0 322

Sziasztok!

Csuda csini ez a kutya!!

Milyen kis ráncos pofija van!A Bagié símább, nézegetem is minden nap, de úgy tűnik, csak fundi lesz belőle és nem kismacska:).

Mocsári szörnyünk kipucuzódott, nem volt samponos fürdés, csak fésülködés.Attól nagyon csini lesz, meg is dicsérték tegnap az utcán.

Mostanság egy fotel rágása a fő foglalatosság, már nincs rajta sok szivacs.De ez az ő fotelja, azt tesz vele, amit akar.

Nagyon várom már Chubi érkezését és az élményeket!!Mikor is jön?Gondolom ti is nagyon várjátok!

Nekünk nem kellett várni a kuttyra, elhatároztuk, hogy hozunk egyet, kerestünk a neten és mentünk is érte-még aznap.Nem hirtelen elhatározás volt, már egy ideje tervben volt, csak a kivitelezés nálunk mindenben ilyen hip-hop.

Ha már nagyobbacskák lesztek, meglátogatunk Titeket és játszanak egy nagyot a szőrlabdák!!

Szerintem vegyetek a kocsiba kutyaülést vagyis ülésvédőt kutya ellen, nagyon bevált.

Mára ennyit csapongó gondolataimból...

Joccakát

lici

Johhn Creative Commons License 2007.10.03 0 0 321
A Royal tényleg jó táp, és a legtöbb kutyus szereti is. Mondjuk sokan nem használják, mert ennek a legmagasabb a fehérjetartalma, így tényleg figyelni kell, mennyit eszik a kutyus. Mi is azt adtunk a mieinknek, amikor picik voltak. Megkerestük interneten a nagykert, és ott jóval olcsóbban tudtuk beszerezni.
Kert ügyben meg kitartás, 2 éves kora után már jelentősen csökken a rombolás... Persze addig jó néhány bokor kap új fazont, a facsemeték meg legfeljebb visszafejlődnek.
Chubi mennyi idős? Mi a teljes neve (ha nem titok)?
Előzmény: Moya72 (320)
Moya72 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 320

Sziasztok!

Hát most nem lettem okosabb...:-( amúgy én Purinából az új Dog Chow Junior Large Beed-re gondoltam,de már abszolute nem tudom,melyiket fogom venni...ma voltam egy másik boltban,ott az eladó kategorikusan kijelentette,hogy ha "jót akarok" ,akkor vagy Royal Canin,vagy Eukanuba,semmi más,a többi a közelébe sem ér...azt hiszem, most lett elegem a tápvadászatból,majd veszek valamilyet és kész. Persze a Royal sztem is a top,főleg árban,ok,biztos megvan a miértje,ahogy elnézem,valóban sokkal specifikusabb a különböző kornak és magasságnak megelelően,de hát...15kg ~15eft...még gondolkodom a dolgon. Persze tudom,hogyha már Mercim van,nem tölthetek bele 92-es benzint:-)))

Lici: mi újság a mocsári szörnyeddel? :-))) Lehet már egy helyiségben tartózkodni vele?;-)

Érkezett pár új kép Chubiról:

Előzmény: Johhn (319)
Johhn Creative Commons License 2007.09.30 0 0 319
Sziasztok!

Hát ez tényleg olyan kérdés, amire mindenki mást mond. Én nem vagyok táplálási (vagy ortopéd) szakorvos, de mivel fundikat tenyésztek, hát igyekeztem utánajárni a dolgoknak.
Tehát: alapvetően azért szokták a fehérjetartalmat figyelni, mert attól tartanak, hogy túl gyorsan nő a kutya. (ugyanezért javasolták, hogy kölyök tápot felnőttel keverje Licika). Ez valóban problémás az ízületekre és csontokra nézve. De alapvetően nem a fehérjétartalom a lényeg, hanem, hogy ne egyen túl sokat a kölyök. Ez nagyon fontos!
A Purina ProPlan Giant Puppy szerintem jó táp, (bár még nem használtam, csak leírás alapján). Felnőtt tápokban azért mindenhol csökken a fehérjetartalom (Hillsnél pl. 23%). Licika is írta, hogy veszi a kagylókivonatot méregdrágán, ezekben a tápokban benne van ez az anyag, fölösleges külön adni, (és így máris nem olyan drágák). Kalcium kiegészítést az ortopéd szakorvosok szerint egy kölyöktáppal táplált kutyának gyakorlatilag tilos adni (persze egyedi megfontolás alapján előfordul, hogy szükséges, de nem rutinszerűen!). Azért is célszerűek ezek a nagytestű kölyökkutyáknak való tápok, mert ezekben kevesebb a kalcium, mint az átlag kölyöktápban.
Persze akár házikoszton is fel lehet nevelni a kölyköt. Ha igazán jók, egészségesek a csontok, ízületek, és nem eszik túl sokat, akkor nem lesz vele probléma úgy sem.
Én kölyökkorban szigorú vagyok, csak tápot kapnak, mert a házikoszt mellett van aki nem eszi meg, és nem akarok méricskélni, miből mennyit, mit kéne még hozzá adni, stb.
Előzmény: Moya72 (317)
licika Creative Commons License 2007.09.30 0 0 318

Sziasztok!

Táp ügyben szerencsére nagyobb szakértőt találtál nálam, mi nem néztünk fehérjetartalmat, ilyesmit, nekem csak annyit mondott az állatorvosunk, hogy kiskorában sem érdmes csak kölyöktáppal etetni,mert nagyon meggyorsítja a növekedést,keverni érdemes a felnőtt táppal.

Bagi jelenleg Friskies kölyöktápt eszik Darling felnőttel keverve, de egyáltalán nem válogatós, a házikosztot sokkal jobban szereti,mint a tápot.Favorit a töltött paprika.

De tegnap pl rakott krumplit falt!

Én konzervet is szoktam neki adni, naponta egyszer megeszi, többször azért már nem.

Valóban érdemes egyszerre csak kevesebbet adni neki, mert ha ottmarad, már nem annyira vonzó, meg a hangyák is szeretik!

Bagi csonterősítőt szed, napi egy-egy kapszulát; Seatone-t (kagylókivonat) és Csontport is.

Szintén orvosunk mondta, hogy nagy testűeknek ez melegen ajánlott, a fehérvári óriáskutya tenyésztők minden kölyküknek adják ezeket.Nem olcsó mulatság (17 000), de 100 darabos, sokáig eltart, megelőzi a csont és ízületi gondokat.

Lekopogom, semmi baj a járásunkkal, futással.

Most hétvégén Balcsiztunk, pancsolás, dagonyázás, 20 óra rohanás, Bagi ki is dőlt, most meg sem mozdul és mocsári szörny szaga van.

De azért szeretem...

lici

Moya72 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 317
Egyátalán nem baj,hogy beleszólsz,sőt szívesen veszek minden hozzáértő tanácsot bárkitől! :-) Köszönöm ai információkat,és lenne is rögtön egy kapcsolódó kérdésem: persze már megbeszéltem korábban a tenyésztővel,hogy kapok egy kis "útravalót" abból,amit most esznek,csak ha váltani szeretnék később,nem tudtam,mire érdemes. DE: rengeteg féle tápot megnéztem,szerencsére az eladó igen készséges volt,:-) a korábban összegyűjtött információim alapján azt néztem,hogy mennyi a fehérjetartalom,úgy vettem észre,ez az egyik lefontosabb szempont. Van tenyésztő,aki azt mondja,hogy az optimális a 3 hónapos korig a 30% körüli,majd a 24-28% Nem tudom,ez mennyire rugalmas, a 3 hónapos korig még nincs  is gond,mert van ilyen táp (pl Purina 29%), de felnőttkorban a legalacsonyabb fehérjetartalmú táp is 26%-os. (szintén Purina) . Ez most tényleg sok,vagy azért nem ennyire merev ez az útmutató,vagy ahány tenyésztő,annyiféle "bevált tapasztalat" ? A többi,általad is említett,jó nevű tápoknak is mind magasabb ez az arány.
Előzmény: Johhn (316)
Johhn Creative Commons License 2007.09.29 0 0 316
Sziasztok!

Bár nem engem kérdeztél, remélem nem baj, ha beleszólok.
Ha jól értem még nincs nálatok a kutyus, úgyhogy a legjobban akkor jársz, ha megkérdezed a tenyésztőt, hogy ott mit eszik, és az első 1-2 héten azt adod neki. Utáne persze lehet másra is váltani. Szerintem a drágább táppal jobban jársz, mert ezekben benne vannak az ízületvédő anyagok, nem kell külön megvenni, és adagolni hozzá. Szóval én Akana, Hill's, Royal Canin, Eukanubát ajánlanám. Persze van még egy csomó jó táp. Mindenképpen olyan legyen, ami nagytestű kölyökkutyának való. 3 hónapos kölyöknek napi (2-)3x elég adni, őt kell figyelni, ha éhes, vagy nem tudja megenni az adagját egyszerre, akkor lehet többször is. Sajnos sok kutyus nem szereti a tápot, (az enyémek is csak házikoszttal keverve eszik), de ha nem szoktatod rá másra, tuti megeszi. Ne adj neki túl sokat, ha gyorsan nő, az rossz az ízületeknek.
Kölyökként általában elég gyakran jár állatorvoshoz (én is az vagyok), és ha minden teljesen rendben van, szerintem nem kell levinni külön. De ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, vagy nem vagy biztos benne, akkor nyugodtan. Persze, ha majd ott tartasz már kiállítás és főleg fedezés előtt nem árt..
Előzmény: Moya72 (315)
Moya72 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 315

Szióka!

Háló kész,egész jó lett!

Tudod,milyen gondban vagyok-sose legyen nagyobb gondom:-))-,hogy melyik tápot válasszam? Te mivel eteted a kuttyot? Annyi rengeteg féle van,hogy az embernek a kedve is elmegy a válogatástól. Szerencsére itt a közelben van egy egész jó bolt,ahol kimérve is adnak a tápokból,hogy ki lehessen próbálni,melyik jön be az ebnek...amit én mondjuk furcsállok, remélem, az én kuttyom nem lesz válogatós,hogy ó ma nincs kedvem a bárányhoz,inkább nyulat ennék :-I ! Mondjuk biztosan van sok mama kedvence aki ilyen,de csak nem általános ! Nálatok hogy van az etetés,hányszor,mivel,stb...Adsz még mellette valamit,csonterősítőt,ilyesmit? Állatorvoshoz,ha nincsen semmi baja érdemes bizonyos időközönként elvinni? NA nem bombázlak több kérdéssel,tudom,te is csak most rázódsz bele,de hátha jártasabb vagy egy-két dologban,mint én zöldfülű!:-)

Előzmény: licika (314)
licika Creative Commons License 2007.09.27 0 0 314

Szia!

Jó munkát, jó rohanást!:)

Szerintem megmarad a szép kertetek, nem hiszem, hogy a Chubi annyra leamortizálná...

Nálunk a gödörásás már nagy sláger, kis drágám el szeretne érni kínába.

Kikaparja a földet a betonra, amikor meg vissza akarom söpörni, úgy néz, mintha szentségtörést követnék el, tönkreteszem az ő művét!

Ma voltunk az utolsó oltáson, már csak fél évesen kell mennie!

Hihetetlen, hogy mennyire imádja az állatorvosát!

Majd megőrül,amikor odaérünk,mert a szuri közben kap a dokitól jutifalalot:).Még sosem vette észre, hogy oltást kap!

Nagyon tündér fiú, most vedlik, naponta fésülködés, azt nagyon szereti!Olyan csinos utána, hogy csuda!

Na, mára befogom a számat, nem ajnározom tovább a saját ebemet.

Nagyon várom már a Chubi érkezését és az élményeiteket!

Joccakát!

lici

Moya72 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 313

Hali! Vagyogatok,csak nehezen :-) Éppen festem a hálót,amíg megtehetem:-) ! Kutyi jövő hét végén érkezik,addig próbálom utolérni magam a ház körüli dolgokban,már serken a fű ott,ahol még hiányzik....gondolod,hogy hiábavaló meló volt...? :-I

Ja, a házikót mi csináljuk,végül is "csak" 90x120-as lesz,talán elfér benne :-) Szigetelve,cseréptetővel...no komment.:-)) MAjd teszek fel képet róla.

Bocsi,de most csak ennyire futja,rohanok tovább!

Előzmény: licika (312)
licika Creative Commons License 2007.09.24 0 0 312

Szia!

Csudaszép az a kutya, még megcsodáltam párszor a képet!!

Bagiról most sajna nincs új sztárfotó,mert szégyenlős a kicsike, elszalad, vagy elfordul, ha le akarom fényképezni.

Tegnap levittük a Balatonra pancsolni, de elfelejtettem elvinni a fényképezőt, pedig annyira édes volt!!!!!!

Rohant a teniszlabda után a vízbe, de persze arra kényesen ügyelt, hogy a hasa nehogy vizes legyen!!Még jó, hogy vizikutya....

Ebben a percben a medencéjében áll és lelkesen kaparja az alját!Szerencsére műanyag és nem tudja leamortizálni.Asszem.

Kint voltam, csináltam egy pár képet, valószínű nem a kutya nem fotogén, hanem az én képességeimmel vannak itt a gondok.

Remélem a Chubi is fog majd beszélni, nem tudom ez min múlik, de szabályosan beszél a kutya. Nem csak ugat, hanem valami nyöszögéssel, vinnyogással, ugatással mindig mondja, ha valamit akar.Nagyon édes!!!

Remélem nem felejti el, ha felnő!

Na, nem tudom berakni a képet, majd este!

Most megyek dolgozni 1 kicsit!

Ehh!A ház!Szerintem jó lesz, nem lesz kicsi!Vagy majd összehúzza magát:)!

Miből készül, vagy veszitek?

Előzmény: Moya72 (311)
Moya72 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 311

Szióka!

Nagyon köszönöm, nagyon jól estek az igazándiból még nem is engem illető dicsérő szavak! Chubit valójában nem "csak" családi kedvencnek szánjuk, és külön örülök,hogy ez ezek szerint a képről is lejön - mámint az a fene nagy kék vére :-)) - . Ezek szerint ne legyenek álmatlan éjszakáim a zsák lóvé miatt....:-I . Egyébként nem egy nyugalmas alkat,a kép megtévesztés, állítólag olyan,mint az anyja,aki még mindig egy nagy kölyök, ja egy 60 kilós kölyök....:-))) Úgyhogy felköthetjük a gatyánkat ! Bagira is egy nagy kópénak tűnik és természetesen nagyon szép kutyus ő is! Kíváncsian várom a további képeket róla! Egy kérdés: most készül Chubi lakosztálya, remélem,elég nagy lesz a 100x120cm..?:-). Baginak mekkora a háza?  

Előzmény: licika (310)
licika Creative Commons License 2007.09.22 0 0 310

Ötödszörre kezdem el ezt a levelet!

Mindig közbejön valami...

Szóval hirtelen nem is tudom, min csodálkozzak!!!

1:gyönyörű szép a kertetek!Köszönj el tőle...

2:ez a kutya!!!!!!Már most milyen felnőtt feje van!!

Láttad a képeket Bagiról, hát a Chubihoz képest egy kis nyeszlett vizsla.Hogy oda voltam, hogy milyen szép lógó pofája van, de ezek szerint nincs.

Szóval oda vagyok, meg vissza!!!

Most éppen hörögve rohan az udvarban, szájában az imént kiborított vizesvödörrel.

A kertedben lesz egy pár luk, meg egy pár megrágott (megevett??) bokor, de szerintem marad belőle valami.

Talán az is jó lesz, hogy tavaszra már remélhetőleg komolyodik a lurkó.

Az én kis tündérem remekül vedlik, ma is már 2X fésülködött.

Ja, igen tanár volnék, vagy mifene (német).

Szóhoz sem jutok a kutyádtól, hát valami gyönyörű!!!

Gondolom nem 2 Ft...

Most kilmegyek és fotózom a Baxxot!

lici

Előzmény: Moya72 (309)
Moya72 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 309
Yesss!:-)) Köszönöm!! A fene se jött volna rá magától,hogy még + a "beszúrás" miniatűr feliratra is rá kell kattintani!Ezek után már tudok kísérletezni;-)) ! Szal ez volt Chubi a múlt héten...:-) azt modják, már tíz kiló...nem semmi, a kisfiam 10kiló! Örülök,hogy előkerültél, csak nem az oktatásügyben dolgozol?  Sajnálom a mogyorófádat, hátha még lesz belőle valami jövőre! Én is kíváncsi vagyok,mi lesz a kerttel,ja a kép végül is a mostani állapotról ( csak,hogy gyakoroljak..:-))
Előzmény: Moya72 (308)
Moya72 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 308
chubika kb8hetes  talán most sikerült nekem is???
Előzmény: licika (307)
licika Creative Commons License 2007.09.22 0 0 307

Boldog vagyok!!!!

Sikerült!!

Az úgy volt, hogy az új képnél tallóztam, kikerestem a képet, adhattam volna hozzá feliratot is, és akkor feltölt gomb jobb oldalon, de ezzel még nincs vége, mert ha ezek után vársz egy kicsit, akkor lent, bal oldalon megjelenik, hogy beszúrás, és még azt is meg kell nyomni, és csak akkor lesz bent.

Szóval ezt nagyon hülyén írtam le, de asszem így van.

Írtad, hogy van nagyon szép növényed!Én most búcsúzom a kedves kis mogyorófámtól, aminek Drága Bagi lerágta a magas ágait. Most úgy néz ki, mint egy gömbakác, szép formás lett. Talán majd jövőre...

Napá,

lici

licika Creative Commons License 2007.09.22 0 0 306

Halihó!

Kedvesem elment motorozni, most megpróbálok EGYEDÜL, teljesen egyedül feltenni egy képet. Nem fog sikerülni. Érzem...

licika Creative Commons License 2007.09.21 0 0 305

Bocsánat a nagy eltűnés miatt, itt a szeptember, elkezdődött a meló, azt sem tudtam hirtelen, merre szaladjak!

Kép beszúrás ügyileg tanácstalan vagyok, de majd nyúzom az Uramat, hogy mondja el, hogy csinálta, csak ő tudja!

Bagiránk nagyon nő, már 20 kiló, kinövi lassan a nyakörvét is, hétfőn kell neki venni egy újat:).

Ha sikerül, teszünk majd fel róla képet!

Majd próbáld ki, remek dolog fundit sétáltatni a városban!Mindenki játszani akar vele, szerencsére egyre többen ismerik fel a fajtát!Örömmel tapasztaltam a héten, hogy a közeli kisboltba bevihettem a kutyát, és még párizsit is kapott ajándékba az eladónőtől:).

Azt hiszem kénytelenek leszünk tetováltatni a fülét, vagy valamit tenni vele, mert nagyon meg akarják venni (feltételezem gonoszul, hogy el is vinnék, ha lenne rá alkalom), nem is merem sehol kint hagyni. Olyan,mint egy drága bicikli.

Nagyon várom már a kutyás élményeidet, már nem kell sokat aludni és érkezik a kis drága!!

Ma azon nevettem, hogy kifeküdtem egy percre a nyugágyba, Bagi meg rám, a térdemtől a fajemig ért kinyúlva és lelkesen nyalogatta az arcomat.Hogy fogjuk ezt megjátszani 4-5 hónap múlva??A másik kedvence, hogy ha legugolok, feláll a 2 mancsával a vállamra, na ez is izgi lesz a későbbiekben...

Mára ennyit, igérem hamarosan képelek!!!

Hali,

lici

Moya72 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 304
Licika,jól eltűntél! :-(
Előzmény: Moya72 (303)
Moya72 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 303
Na mára befejeztem,sajnos ez most nem jött össze:-(  Licika Help! A méretezést Bagi képeiről lestem el,mégsem sikerült.Majd legközelebb! Na még utoljára...na, jó éjszakát !
Előzmény: Moya72 (302)
Moya72 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 302
kezdem unni :-(
Moya72 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 301

na most...?

Előzmény: Moya72 (300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!