Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.10 0 4 8157

Na, most én is összezavarlak.

Az első és utolsó (harmadik) észrevételeddel (szinte) teljesen egyetértek. Az első nem kíván magyarázatot, a harmadikhoz annyi személyes észrevétel, hogy megboldogult Fidesz-KDNP-s képviselő koromban epét tudtam hányni attól, hogy az ellenoldal bármilyen (esetnékén jó) ötleteit zsigerből el kellett kaszálnunk. És ez pro és kontra így működött, működik.

Előzmény: Lelkis Béla (8148)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.10 0 4 8156

Vegyenek fel több hivatalnokot. Picit kevesebb megy a Lady MRD-re. Na bumm.

Előzmény: Lelkis Béla (8143)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.10 0 4 8155

Hát lehet, hogy a könyöködön jön ki, de megint párommal példálóznék. Hiába van 12 milliós kerete, és hiába elemi érdeke, hogy azt kitöltse, ha egy nap csak 24 órából áll. Persze javasoltam már neki, hogy keljen 2 órával korábban. Már ha érted a viccet. Ami igazából nem is vicc, hanem egy rendkívül siralmas magyar sajátosság.

Előzmény: Lelkis Béla (8142)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.10 -1 0 8154

Azért nem érdekel a szuperbruttó, mert most az egyén adóterhét vizsgáltam KATA versus alkalmazotti viszonyban...

De összterhelést nézve nyilván jogos..

Előzmény: Lelkis Béla (8152)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -6 0 8153

Benéztem (nem figyeltem , hogy kizárólag katásokról van szó)

Egy vitánál, amely tényszerű érveken alapul, ez valóban hasznos "skill"...:-)))

Előzmény: Anyóca99 (8151)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -5 0 8152

Mindeközben az alkalmazott a maga átlagosan bruttó 500-600 ezrével becsenget 35% körül..ami havi 150-200 ezer adó+járulék...

Bátran számoljunk az ún. szuperbruttóval, magyarul bérköltséggel, mert hogy a komcsi nomenklatúrában munkaadói járulék a neve, attól még a munkabér adójának a része és ha nincs alkalmazott, akkor nem is kell olyat fizetni, tehát csak porhintés proliknak.

Szóval az alkalmazott úgy 45%-ot csenget be, ehhez képest a 3% valóban kabaré kategória.

Előzmény: tadadadaaaam (8149)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.10 0 2 8151

Ne kapjál infarkat Béluska ! Benéztem (nem figyeltem , hogy kizárólag katásokról van szó)  , oszt' jóccak' .  Van ám ilyen .

Már egy éve elmúlt , hogy nincs közöm , de kb. 54 évig volt , és miattam soha , senkit nem büntettek meg , pedig jártam párszor tulajokkal a NAV-nál ellenőrzés miatt . Viszont katást , egyénit el sem vállaltam soha .

Előzmény: Lelkis Béla (8142)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -4 0 8150

szerinted te szartad a spanyolviaszt, és mindeni, aki másképp gondolja, az idióta

1987 óta vállalkozom. Te akkor egyáltalán megszülettél már?

Mondjuk szép volt azért, ha jól emlékszem, 6 hét alatt lezavarni, nem megvárva az adóév végét.

Gugli: ÁFA csökkentés 20%-ra. Augusztus közepén. Majd ÁFA kommandó, árcédula rendőrség (hogy a kereskedők ne nyeljék le a hasznot), majd visszaállítás 25%-ra. Mert mégis lenyelték és 1-2 hónap alatt beütött 600 mrd lyuk a költségvetésben.

vehettek volna a Navnak olyan programokat, amelyek mind a burkolt munkavállalást, mind a többi visszaélési okot hatékonyan szűrhette volna.

ÉS? A bíróságon bukik el az ügy.

1. A bíró segg hülye a gazdasághoz

2. Amúgyis jön a gazdag ügyvéd és megnyeri a pert, mert vagy rokona a bírónak, vagy a bíró gyereke dolgozik az irodájában havi 2-3 millióért és hát akkor már mégsem...

Érdekes, hogy az ÁFA csalásokat mennyire vissza tudták szorítani a korábbiakhoz képest

Az ÁFA csalás egyik lényeges módja volt, hogy a kiadott számlát nem számolták el a bevételi oldalon. Ennek a megoldása tisztán technikai kérdés, és ezt 100%-osan meg is oldották. Itt nincs emberi döntés, ez olyan mint a kettős könyvvitel: mindkét oldalnak egyeznie kell. NA EZT megoldották informatikával, mert ez meg is oldható.

Előzmény: búvár-halász (8127)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.10 -1 0 8149

Az a baj, hogy továbbra is képtelen itt felfogni a többség (vagy csak úgy tesz), hogy míg a tömegek átlagbéren bejelentve alkalmazottként átlagosan százezreket adóznak havonta, addig ez a katásdi egy vicckategória volt a maga 50ezer adó+járulék mindent is lefed az 50 k /hó tételével, pláne pontosan az olyan szakmákban, ahol magas a hozzáadott érték, vagyis nem anyagköltségre megy el a kiszámlázott összeg java része....

Semmi sarkosított nincs abban, hogy valaki havi 1M felett számlázott és közben röhögve beutalt 50 ezret havonta..

Példának okáért ott van a face-en videókat közlő motorszerelő apa+fia páros... direkt nem fogom a nevüket leírni....Ők mindketten bejelentettek egy-egy KATA vállalkozást, ergo 2*12M, illetve most már 2*18M összegig számlázhatnak évente és közben becsengetnek fejenként 600-600 ezret....

Számoljuk már ki, hogy 36M bevételhez hogy aránylik az 1,2M adó...egészen pontosan 3,33% adóteher

Azaz, havi 3M bevételhez fizet 100k adót a páros...

Mindeközben az alkalmazott a maga átlagosan bruttó 500-600 ezrével becsenget 35% körül..ami havi 150-200 ezer adó+járulék...

https://bank360.hu/atlagber

Ebben semmi extrém példa nincs, ez a való élet...

Előzmény: Lelkis Béla (8147)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -4 1 8148

Én azt utálom a jelenlegi hatalomban, hogy a természet rendjének tekinti, hogy mindent erőből old meg,

Most teljesen össze foglak zavarni: ezt a módszert rettentően kontraproduktívnak tartom én is. Erőforrások nem kerülnek időben a projekt mögé, de teljesíteni kell, s ha beszarik az állami rendszer (pl. NAV számlafeltöltés) akkor te vagy a hibás, mert neked akkor is fel kell tölteni ha nem megy a rendszer.

zéró tényleges társadalmi konzultáció mellett

Azért legyünk őszinték, az ellenzék bármiből ki tud hozni egy propagandahadjáratot, tehát ha bármiféle társadalmi konzultáció indulna, akkor abból 3 perc alatt egy médiavihar keretében kiderülne, hogy a patásorbán a szűzlányok vérét IS issza.

Emlékeztetnélek arra, hogy amikor betiltották a játékgépeket (az összes segílyke, családi pótlék, uzsoráshitel) azokban landolt, míg a purgyék télen is mezítláb szaladgáltak), a baloldal ebből is ki tudta hozni azt, hogy szegény nyerőgépes vállalkozások éhen fognak halni, az összes szakemberrel egyetemben, akik ezeket kezelték, karbantartották. És Orbán mondjon le, mert majd ha ők lesznek hatalmon, mindenki játékgépezhet.

Előzmény: búvár-halász (8136)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -3 0 8147

hányan adták fel a vállalkozást és mentek be alkalmazottnak valahova és/vagy dolgoznak tovább feketén, és mit kezdtek a megbízóik ezzel a szituációval,

Könyvelőnek pl. nem tudsz elmenni feketén, mert előbb-utóbb annak BTK a vége.

A megbízók meg szarjanak drótkefét, eddig nekik jelentett úgynevezett extraprofitot a módszer. Azok voltak hátrányban, akik rendesen alkalmazták a dolgozóikat.

Előzmény: Törölt nick (8113)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -3 0 8146

Nem értek hozzá, de bennem is ez merült fel, hogy ha nem látszik a varrat, akkor vajon tart-e. :)

Ez olyan mint a plasztikai sebészet. Nem látod, de tart. És kurva drága mindkettő.:-)))

Ebben az a kunszt, hogy nem olyan varratot kell elképzelni, mint amikor a lakatos meghegeszti a kerítésoszlopot, ujjnyi varrattal. Itt az egymás melletti két anyag olvad össze.

Előzmény: Törölt nick (8124)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -3 0 8145

A Cold Tack-ot 180-200 Amperrel intézem.

1 A-el pedig tényleg alufóliát is lehet hegeszteni.

Közte pedig van még 10-15 üzemmód, azon kívül az összes hegesztési mód (MMA, TIG /gy.k. AWI/, MIG), egyen, váltó (ALU), 2T, 4T, impulzus (1 msec) satöbbi.

Én beztos isten, hogy előbb ruháznék be egy lézeres hegesztőgépbe, mint egy ilyen finom TIG-be. Ha már...

Én viszont beruháztam. És kurva jól jártam vele. Amúgy lézerbe is beruháznék, csak még nem látom értelmét.

Előzmény: MrJones512 (8121)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -4 0 8144

ezek egy nagy részét kiszűrték amikor a 6 vagy hány pontból talán 4-nek meg kellett felelni

De ez megint csak tételes ellenőrzésnél derülhetett volna ki. Ennél a résznél megint csak a nagy tömegű ellenőrzés fizikai lehetetlensége a buktató.

izééééé, a havi 50/75-ben a TB is benne volt...

Amiből nyilván fenn lehet tartani az EÜ rendszert, míg egy átlagos foglalkoztatottnál ez az összeg közel a TÍZSZERESE ennek.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (8115)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -4 0 8143

Azért ülnek ott ahol, és ezért fizetjük őket az adóforintjainkból.

Mennyiségi kérdés, ehhez kevesen vannak.

Évi 4-5 MILLIÓ darab számláról beszélünk. És nem azt kell vizsgálni, hogy formai szempontból szabályos-e a számla, hanem hogy a mögöttes tartalom valós teljesítést jelent-e. Fizikai képtelenség, nincs annyi adóbevétel sem, amit ennyi adóellenőr bérére tudnál költeni.

Előzmény: In Lak'ech (8109)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.10 -4 0 8142

... és ki az a hülye , aki valós teljesítés nélkül kiszámláz , csakhogy az árbevétellel növelhesse a társasági adó alapját , meg még áfát is fizessen ?

Jézusom... mondd, hogy nincs közöd a könyveléshez, cégekhez, vállalkozásokhoz!

A KATÁs egyéni vállalkozók számlakibocsájtásáról volt szó, akiknél nincs társasági adóalap, mert a havi 50.000-el letudják az adózást, onnantól pedig elemi érdeke minél jobban kitölteni az évi 12 milliós keretet.

Előzmény: Anyóca99 (8108)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.10 -2 3 8141

Nemsokára megérjük, az fog kijönni a szócsőből, hogy aki vállalkozóként mondjuk nem a legdrágább helyen tankol, hanem bebújik nagybeszerzők hóna alá, az meg adócsaló lesz, hisz egyértelműen kevesebb az állami bevétel - miatta.... ;--)) 

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.09 0 2 8140

Thx.:)

Előzmény: In Lak'ech (8139)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.09 0 3 8139

Ha bármiben tudok segíteni, tudod hol találsz. :-)

Előzmény: búvár-halász (8135)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.09 0 2 8138

De, hogy legyen valami pozitív mára is, továbbra is ajánlom az " Ott vagyunk már" fész-oldalt, a kissrác a Fülessel nekem továbbra is szívet melengető. És mivel ilyenkor mindig előjön bennünk a szolidaritás, a nem széthúzás, a segítés, mindenhol kap ebédet, szállást, így ennek a srácnak ( 19 éves) már csak annyi hiányzik az életéből, hogy végre lekapja egy nő, mert alapból nem olyan alkat, de attól elalélna. Elnézést a pajzánságért, ez az oldal ( tudom, nem először):

https://www.facebook.com/profile.php?id=61560037897969

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.09 0 6 8137

(Béla is azért nem érti, hogy 1 % empátia az 10-15% hasznot hoz, mert ő is ennek a rendszernek a kineveltje, ebben szocializálódott. Ezért olt le irgalmatlanul keményen bárkit, akinek nem egyezik a véleménye vele, nem ismeri az empátia fogalmát, illetve ha ismeri, károsnak tartja)* szájzár*

Előzmény: búvár-halász (8136)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.09 0 5 8136

Igen, ez igaz. Én azt utálom a jelenlegi hatalomban, hogy a természet rendjének tekinti, hogy mindent erőből old meg, zéró tényleges társadalmi konzultáció mellett, és hogy mivel a Főni fejében ez egy fix tény, hogy bármilyen egyeztetés van engedés bármiben gyengeség lenne, így rohanunk a teljes gazdasági és társadalmi katasztrófába. És mindent egy ember pszichéje miatt. Na, de erről ennyit, szőrmentén vagyunk..

Előzmény: In Lak'ech (8133)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.09 0 2 8135

Kösz a felajánlást, de egyelőre ebből a szempontból rendben vagyok. Apám alzheimeres, nem bírtam mellette tovább dolgozni, január 1 óta szüneteltetem a praxist, átment stabil veszteségesre a dolog  tavaly év végére. De tényleg kösz, komolyan. Jelenleg abból főzünk, ami van, én készülök lelkileg a későbbi anyagi- lelki rosszabbodásra, mivel anyám is engem erősen megviselő nehéz halált halt 8 éve, így valamiért  apámmal is megkapom a sorstól keményen az adagomat. De tényleg kösz. Nem tudok dolgozni, mert nincs hozzátartozóm itt, ahol élek, aki meg van Bp-en, az szarik az egészre. ( ez egy nagy dilemma, hogy én is ezt tenném-e fordított esetben, de nem tudom a választ).

De tényleg kösz.:) A jelen helyzetben szerintem még Kata mellett sem tudnék dolgozni.

Előzmény: In Lak'ech (8134)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.09 0 2 8134

Konzultálnod kellene párommal. Hátha tudna adni valami jó tanácsot.

Előzmény: búvár-halász (8130)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.09 0 2 8133

Gondolod, hogy ebben az országban bármelyik kormánypárti politikus bármit kitalálhat? No persze kitalálni kitalálhat, de hogy önállóan nem valósíthat meg semmit, az biztos. Mindenről a dagatt dönt. Parragh ugyanolyan kesztyűbáb, mint a bambatekintetű semmijen zsótika.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.09 0 2 8132

Jaja. Erre gondoltam. :-DDD

Előzmény: MrJones512 (8129)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.09 -4 2 8131

Na, egyetértünk, ment a plusz. :) 

Pontosan írtál mindent. 

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.09 0 4 8130

(és két fontos érvem még ki is maradt, az egyik az, hogy a mikrovállalkozók egy része, akár családi okokból -mint nálam-, akár más okokból nem tud havi fix bevételt tervezni, na ott jön be, hogy lényegi kérdésként, hogy mennyi a havi fix befizetője, a másik, hogy hosszú távon az esetlegesen kiszűrhetetlen Kata-visszaélések -bár mint mondtam, az Áfa csalásokat , amelyek jóval bonyolultabbak, mára már minimum 80-90%-os hatékonysággal felderítik-, a másik meg hosszabb távon jön vissza, hiszen a Katásnak 10-20-30 év múlva lényegében nem kell nyugdíjat fizetni, illetve csak minimálisat. Csak ugye vagy kitalálta a Parragh, vagy vele játszatták el, hogy a Kata a gazdaság  fő mumusa és rákfenéje, de ők mindig mindent így intéznek, demagóg módon, leegyszerűsítve és egy csapásra)

*legyint*

Előzmény: In Lak'ech (8128)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.09 0 1 8129

"Attól azért lehet jó egy varrat."

Persze, hogy jó: simán lehet beletekerni egy másik csokit. :)

Előzmény: In Lak'ech (8126)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.09 0 4 8128

Ezt nem lehetett volna jobban összefoglalni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!