Abban igazad van, ha újra egy erősebb magyar mag alakulna ki, akkor nem is kell feltétlenül kihasználni a négy légiós helyet, legyen akkor csak három (3-4-5 posztra), de azok tényleg legyenek sikerre éhes, harcos, minőségi légiósok.
Miért megmosolyogtató a BL szintű védekezés? Szerinted a 19 győzelmet azon a szinten a magyar bajnokságban tapasztalható védekezéssel nyertük meg? Ennyi mérkőzést csak akkor lehet nyerni, ha egy csapat az adott színvonalon teljesít. Elég sok csapattal játszottunk már és nyilván a védekezésünk nem a BL legfelsőbb kategóriája, de összességében azt mondom, hogy a támadással voltak nagyobb gondjaink, persze nyilván azért, mert több csapattól is a miénknél egy még keményebb BL védekezést kaptunk.
Az igaz, hogy az Europe Cup-ban is vannak jó nevű csapatok (idén a 8 között ott volt például a Varese, a Nymburk, a Zaragoza, a Chemnitz, a Bilbao), szóval még ebben a sorozatban sem garantált, hogy a Falco továbbjutna az első körből vagy ha igen, akkor utána 8-ba vagy 4-be jusson. Viszont a Bajnokok Ligájában indulást sem érzem korai beleugrásnak, mert rögtön az első szezonban 6-8 volt a mérlegünk, aztán utána 3-3, majd 5-1 (a legjobb 16 között pedig 1-5), a legutóbbi két szezonban pedig egyaránt 2-4. Vagyis az 5 szezon során 19 győzelem és 25 vereség, ami szerintem egyáltalán nem olyan mutató, amit szégyelleni kellene vagy azt mondhatni, hogy ez irreálisan magas szint volt a Falconak. Vannak persze olyan csapatok közöttük, akik valóban az irreális szint nekünk és bár úgymond könnyebb csoportot nem könnyű kifogni, de azért a sorsolás eredménye sem mindegy. Mert (hogy csak az idei szezonról beszéljünk) a Malaga egy keményen Euroliga szintű csapat, amely 28 forduló után vezeti a spanyol bajnokságot, megelőzve az Euroliga első Real Madridot és az Euroliga harmadik Barcelonát. A Peristeri pedig a görög alapszakasz 3. helyén végzett, akit csak az Euroliga második és ötödik helyezettje, a Panathinaikos és az Olimpiakosz előz meg.
Amennyiben megszerezzük a hatodik bajnoki címünket, akkor igenis induljunk el hatodszor is a BL-ben, amennyiben pedig nem sikerül a címvédés, akkor meg úgyis kiderül, hogy mire megyünk "eggyel lejjebb".
Szerintem elsőre túl nagy lépés volt a BL. Előtte lehetett volna építkezni, nem egyből beleugrani.
szerintem vannak abban a sorozatban is szép nevek, erős csapatok, jó játékosok. A több győzelem esélye pedig szurkolói lélektan oldaláról lehetett volna egy pozitív löket. Aztán idővel innen lehetett volna ugrani BL-re. De nyilván aki így döntött, átrágta ezt, max elvitte egy kicsit a szíve.
Azért az ne el feledjük, hogy a BL nem ilyen négy csapatos rendszerében ment először, a nagy meccs szám nyilván hívogatóbb lehetett a légiósoknak is
BL szint alá a jelenlegi Falconak nem szabad mennie, ha van lehetőség a BL indulásra. És nem azért, mert annyira jók vagyunk, hanem mert nem hozná lázba a népeket annyira.
Egész egyszerűen jobb légiósokat kell találni, ha szeretnénk valami komoylabbat. Persze ez pénz kérdés elsősorban gondolom.
A BL sok Nektek, és minden magyar csapatnak az lenne. Részsikereket és szép emlékeket bár el lehet érni , de a történelem könyvekbe sosem kerül komoly bejegyzés. (Ezért megmosolyogtató amikor BL szintű védekezésekről lehet olvasni itt, de ez most nem fontos)
Szerintem egy olyan kupát kell(ett volna) megcélozni, ahol 10+ meccseket lehet játszani szezononként, amit egy jó légiós ugródeszkaként tud használni, hogy eladja magát később magasabb szinre. 6 BL meccs alatt erre nem sok esély van. Valószínű több győzelem is társulna a dolog mellé, ami pedig a közönség hangulatát dobná az egekbe. Ezen a szinten is szépen tudnak fejlődni a játékosok, nem hiszem hogy 12-15 EC meccs rosszabb egy játékos fejlődésének szempontjából, mint néhány BL meccs.
Úgy tűnik, a vezetőség egoját kicsit rossz irányba vitte el a BL gondolata, aminek most kezditek megérezni az árnyoldalát. Kíváncsi vagyok a jelenlegi helyzet miatt átértékelik e a dolgot jövőre Nálatok.
Én örülnék Kristófnak, Beninek meg pláne és a maradó magyar játékosoknak is, de a kérdés továbbra is az, hogy így van reális esély majd legalább két extrább légiósra?
Meleg Gergővel is szóba hozták a Falcot, bár ezek a kikerülő "információmorzsák" inkább puhatolózások, mintsem kőbe vésett tények. Lásd Pongó tavaly a playoff vége felé, utána egy ideig még ment a licit az Albával.
Valószínű a sérülékenysége miatt nem próbálkozunk vele, legfrissebb információk szerint Bognár csakugyan hazajön a nevelőegyesületéhez. Ahogyan Beni is. Én örülök ennek az iránynak, itt lesz a 3 saját nevelésű játékosunk, akik talán nem vágják a fejeket sem, ha az edző le akarja őket hozni a pályáról.
A BL sajnos lassan kaszinójáték nekünk, több pénz sem garancia a sikerre, és az sem mindegy, a csoportunk rajtunk kívül mely 3 csapatot tartalmazza.
Egy komoly játékos 3-6 meccsért nem fog idejönni. A problémák is ezért jöttek elő, túl komoly a pad a magyar szinthez, most pedig mindenki el szeretné magát adni, mert ilyen-olyan okok miatt elégedetlenek.
Itt az idő gondolkodni eurocupban, adria-ligában, hogy a szurkolók "étvágya" is ki legyen elégítve. Vagy pedig elégedjünk meg 8-9 fős rotációhoz, itthon az elég.
Igen, őt rebesgetik. A magyar bajnokságra tökéletes csere 4-es lenne (Krivinél egyértelműen jobb), ha bajnokságot nyernénk én indulnánk a BL-ben, ott viszont őt sem lehetne komolyabban használni, mert ahhoz a szinthez lassú. De összességében jó igazolás lenne és nem is igazán sérülékeny.
Így van, ha ilyen fiatalon ennyi sérülést összeszedett már az nem jelent jót sajnos hosszú távon.
Ha leigazolnánk akkor valószínű, hogy nem egy szezonra jönne, így viszont nehéz tervezni előre.
A másik név akit még emlegettek számomra jobban hangzik, egyrészt saját nevelésű játékos, másik pedig, hogy rengeteget fejlődött az évek során, nála inkább a kérdés az lesz, hogy kis csapat kezdő szerepkörből visszajön-e élcsapat csereemberének.
Nem állunk rosszul egyelőre a következő szezont illetően játékosanyagban, de tény, hogy nyáron nagyon éles szemmel kell figyelni a piacot a szakmai stábnak, mert légiósok terén van hova fejlődni és ezt ki is kell használni ha előbbre szeretnénk lépni.
Meleg Gergő mellé azért jár egy kórházi beutaló is. 2021-ben porckorong. Ebben a szezonban december közepe óta 2 mérkőzésen tudott pályára lépni ott megint megsérült és azóta megint nem játszik.
Őt mondogatják igen, de szerintem egyelőre felesleges az igazolasokkal, nemzetközi kupaindulásokkal foglalkozni, ahhoz meg kell nyerni a bajnokságot és még az első körön sem vagyunk túl. Majd utána lehet elmélkedni. HAJRÁ FALCO!
Kemény írás, de őszinte és bizony közel van a valósághoz.
Egyébként a dupla pénzzel sem biztos, hogy sokkal előrébb lennénk, mert a magyar bajnokságba akkor se jönne el Joe Ragland és a hozzá hasonlók. Mindössze 6 fix élményért befutott, komoly játékos nem jön, akkor sem ha megfizetik. Kolozsvárra is azért mennek, mert nekik van 18 fix meccsük az EuroCup-ban, különben oda se mennének , mert a román bajnokság sem vonzóbb. Akikre nekünk lehet esélyünk, azokra szerencsére nem is kell dupla pénz.
Vissza kellene majd térni az olyan légiósokhoz, akik magasabb szintű bajnokságból jönnek, de ott csak 10 percet játszanak és ki vannak éhezve a komolyabb szerepre. És ahogy már írtam, akik pályafutásuk során még nem igazán nyertek semmit, mert úgy a bajnokság is érdekes lehet számukra, nem csak a nemzetközi kupa.
Sajnos ez a kupa elment!Pedig ez lehetett volna az első reális elvárás,nem a bl továbbjutás!Ez lett volna az az élmény legtöbbünknek amit vártunk,amit személyesen átélhettünk volna!Sok sima meccs után egy kupadöntős ünneplés,csak úgy mint tavaly!Számomra ez nagy csalódás!
A sport ilyen,ez is benne van az élet megy tovább!
Egy kicsit a stáb a játékosok is elgondolkodhatnak most,hogy nem ezt érdemeltük volna,hogy durcáskodnak a percek miatt,hisztiznek,hanem felszántják a pályát a félprofi Szeged ellen!
Én itt is le iz zártam!Viszont innéttől sokkal többet várok edzőktől,játékosoktól!Ha vki nem áll be a sorba,vagy fejben máshol van,ültesse ki az edző a pad végére és játszon az a 6-7 aki mindent megtesz a csapatért a klubbért!
Imádom a Konakovot,de nálam a maradásához bajnoki cím kell!Ez el is várható ettől a kerettől és az egyébként szép alapszakasz eredményünk után.
Minden meccsen maximális akarást,koncentrációt várok el!Ha vki nem úgy teljesít ne kapja meg a perceit!Lesz 9-15 meccsünk,(remélem max 11–12)ezt 7-8 ember 30 perc felett is bőven hozni tudja már!3 edzőnk is van már(…),remélem sikerül ezt megoldaniuk!
Jövőről!
Elfáradt itt már sok kapcsolat,koncepció…szélyi változások is kellenek!Nálam légiós nem kérdés,hogy egy sem marad,max Tiby,ha akar maradni és nem nagyon sok pénzért!(most sem olcso).Őt is imádom,de lehet neki is jót tenne a váltás!
Magyarokról.Tudjuk,hogy kiknek van szerződése Perl,Keller (két alappillér nálam) Pongó,Tanoh,ők négyen egy jó alap lehetnek,ha Marci és Andris is akar maradni és még többet tenni jövőre,mert ők a bl-hez édes kevesek.Benkét megtartanám ha akar maradni ő nagyon jó játékos,de erre a szezonjára eddig nem nagyon lehet büszke és külföldhöz ez édes kevés!
Állítólag jön egy magyar magasember,(nem nehéz kitalálni ki az,nincs sok használható)
viszont így se a Krivinek,se a Benenek nincs helye nalam.Őket is imádom de bl ben használhatatlanok,magyar szinten sem volt egyiknek sem egy extra meccse se az évek alatt (nekem is fáj ezt kimondani de ez van)
4 légiós (3 szinesbőrű,atletikus,dinamiku,egy exjugo esetleg)4 légiós,5 magyar akiket írtam,és ennyi!10-11-12-ik játékosnak meg a Verraszto,Takács Sövegjartó,Hansen vagy bárki….9 ember minőségben bőven elég!Bl-hez úgyis kevés lesz ez is,felesleges hiú ábrándokat kelteni,ahhoz hogy biztosan továbblépjünk dupla ennyi pénz kellene!Magyar bajnoksághoz meg amiket írtam bőven elég lehet!Ja és Tanoh,Pongo,Keller,center légiós,új magyar magas max 20 per mint most…és a 3 légiósnak perlnek és ha Benke maradna meglenne a közel 30 perce!(Benke maradása esetén sajnos nálam Tanoh,vagy Pongo sem biztos hogy elférne.)Sorry
Nálam jövőre 4 minőségi légiós ( egyik hierarchiában egy szinten Zolival,vagy feljebb) és 3 minőségi magyar két kiegészítő magyarral és a fiatalok!(minőségi mérce nálam nem az hogy válogatott vagy nem,hanem,hogy képes e meccset eldönteni vagy sem…
Légiósok drágák lesznek,de a mostaniak sem olcsók…
Tudom sok mindenkinek nem fog tetszeni az írásom de ez van így gondolom,ez egy jó irány lehetne egy dinamikusabb,gyorsabb csapatra és talán anyagilag is beleférhetne ha 2-3 helyet fiatal kana a 12-es keretből.
Hajrá Falco!Küzdelmet szeretnék látni,vérben forgó szemeket már szombaton és nem vihoraszó,reklamáló játékosokat,durcás kislányokat!!!
Egyet már elbuktunk!A másik esélyt nagyon nem kellene!!
BL szinten nem elég sem Brown, sem Govens, sem Timberlake ha úgy nézzük sajnos. Ha továbbjutás a cél akkor Joe Ragland szintű kosarasokban kell gondolkozni, ami nem reális.
Nehéz kérdés ez, mert pont két szék között van a klub, erről már többször beszéltünk. Mindenesetre barkikben is gondolkozunk majd, muszáj, hogy egyénileg jobb játékosok legyenek mint az ideiek és sokkal nagyobb karakterek.
Én hoznék egy scorer amcsi hátvédet, aki ha kell percekre elirányít, de bevág meccsenként 15-20 pontot, még ha nem is jó védő. Nekem néha hiányzik egy Govens/Timberlake/Frazier. Kell egy jó center, mert a BL-hez elengedhetetlen, meg 3-as posztra egy Brown szintű védő. Tiby meg remélem marad. Ezek mellett, meg a Perl - Keller - Pongó - TDA - (Bene, Krivi?) elég kellene hogy legyen a BL-hez, főleg ha a légiósok tényleg BL szinten húzóemberek.
Szerintem először azt kéne eldönteni merre tovább. Látható, hogy ez így nem jó, hogy játszunk Bl-be 6 meccset, aztán decemberben vége, és onnantól úgy mond unalmassá válik a csapat számára a bajnokság. Vagy kell egy olyan csapatot építeni amelyik igen is tovább tud jutni a BL körből és ott villantani valamit, vagy teljesen elengedni és találni egy alternatívát, ahol edződik a csapat hétről hétre tavasszal is. Utána lehet tervezni, játékos ügyileg. Ha marad ez, hogy Bl 6 meccs decemberben vége, Pongo mellé nem hoznék senkit, bár Bl-ben szerint ő picit kevés, itthon teljesen tökéletes. Viszont ha esetleg változik valami akkor mellé hoznék valakit (pl Luka Rupnik).
Az a baj, hogy olyan irányítót nem kapsz, aki extra védő, jól bont védelmet és még van benne 15 pont is. Beni nem csak jó védő, de rendkívül nagy a játékintelligenciája, vezér is és ez nagyon hiányzó faktor ebből a csapatból. Persze ki lehetne fogni egy Doyne típusú játékost, mert ő elől-hátul jó volt és ha jól emlékszem amerikai egyetemről érkezett. Ilyenbe viszont nagyon bele kell nyúlni.
Amúgy kíváncsi lennék a többség mit látna jobbnak? Marci és Zoli vinné az egyes posztot és Andris mellé egy pontfosó kettest hozni vagy Marci mellé/elé/mögé egy klasszikus irányítót?