Miután legtöbben hörögnek a D800 árán, hogy nálunk hűdenagyon magas, körbenéztem az EU-ban és az USA-ban, mégis hol mibe kerül:
Anglia : átlagosan 2400 font = 840 000 Ft
Németország: átlagosan 2850 Euro = 840 000 Ft
Általában Európában ahol néztem (Ausztria, Franciaország, Olaszország, Hollandia) a D800 átlagára 820-840e ft-ban kerül.
USA: 3000 $ = 660 000 Ft. (mellesleg ez nettó ár, államonként eltérő ÁFA-val) Ott valóban olcsó, de ha valaki megrendeli, akkor +28%+30% és máris 850ezerbe van.
Néhány magyar cég a nagyobb profit reményében nem a Nikon Magyarországtól, hanem külföldről szerzi be a vázakat. Ezekre a Nikon Mo. csak egy év garanciát biztosít. A további plusz két évnél a cég vagy külföldre küldi javíttatni, vagy kifizeti a magyar Nikonnak a javíttatás költségét. Ebben viszont ott a rizikó, hogy ha a cég közben tönkremegy, vagy felszívódik a Nikon itthon az első év után nem fogja megjavítani a vázadat.
Én sejtem az ő estében kiről van szó, hiszen mindig őket hozza fel példaképpen. :) Nekem nincs jól bejáratott boltom Bp-en, és pont ezért nálam legtöbb esetben (kényszerből) alapból nagyobb a kedvezmény a tiédnél. Akinek ez sem elég (hidd el vannak így páran) azokkal nem tudok mit kezdeni. A hírnevének azzal teszel jót, ha dícséred, aztán majd ő eldönti, hogy az új vevő a vásárlásai alapján érdemes lesz-e kedvezményre.
Persze, de akinek esze van az ezt nem reklámozza már a cég érdekében sem.
Hát nem hangzott el semmilyen cégnév eddig. :-) De elárulom, hogy van még törzsvásárlói kedvezményem a a DockYard-ban, Decathlonban és a sarki fűszeresnél is. :-) Egyiknek sem rontom a hírnevét ha ezt leírom, sőt mindenki azt gondolja, hogy érdemes ott vásárolni, mert megbecsülik a törzsvevőt. Ugyanez igaz volna a Nikon kereskedésre is, de juszt se írom le.
Akkor, leírom neked mégegyszer: a 795e az az én személyes áram, amiért megvehetem. A 809.990.- pedig mindenkié itt a fórumon, amit ki tudok alkudni. Akár neked is megteszem ezt.
Szerintem a brutto kerdesbe ne is menjunk bele ertheto okokbol... akiknek nem problema rombolni a piacot es atverni a vasarlot annak a brutto vs netto se okoz lelkiismeret furdalast. En jopar eve 1 cegnel vasarlok, megbizhatok es elegedett is vagyok veluk, a 800-ast is toluk vogom megvenni. Meg nem kaptam arat ra, de eddig megerte naluk vasarolnom legalisan, torvenyesen, CEGESEN. Nekem ez tobbet er par 10eft-nel egy ilyen tetel eseteben.
Nem tévedsz. A Pro Dealer kategória más, de ezt inkább hagyjuk mert csak felidegesítem magam rajta. Hivatalosan csak minimálisan szokta az a 2 hálózat is olcsóbban kínálni a termékeket akikre szerintem gondolsz (esetenként vásárolok én is tőlük). A bruttója évek múlva sem lesz annyi szerintem, de ne legyen igazam.
ELNÉZÉST KÉREK A FIGYELMETLENSÉGEM MIATT! Ha megnézed az árakat amiken hirdetem a termékeimet, láthatod, hogy a hivatalos ártól kb. 5%-al olcsóbbak. Hidd el ez szinte mindig több, mint az árrés 15%-a.
barmely ceg lehet es mivel a 800 nem pro vaz asszem, azt barki arulhatja nem csak pro dealer... bar lehet, hogy tevedek... 1-2 cegrol meg kozismert, hogy amugy is alavag arban a tobbinek, ha azok meg kedvezmenyt is adnak, a 660-as $ arhoz is kozel kerulhet...
tudtommal az sehol sincs kikotve, hogy ha valaki elkolt egy boltba par milat az evek soran akkor az adott bolt ne jutalmazza ot kiemelt kedvezmenyekkel, amit az egyszeri halando, aki beter a boltba nem kaphat meg. Ilyen modon nagyon kedvezo arakat lehet kapni...
Okos vagy meghajlok előtted. Most tönkretetted az üzletemet. De miért csak annyit mikor te 795-ért kapod? Legyen annyi úgy lenne fer. Miután legalább 3-an vettek így lehet, hogy módosítom én is az ajánlatomat. Kíváncsi vagyok megköszöni-e majd az ismerős céged mennyi kárt okoztál neki a pökhendiségeddel? Én egy ilyen után szóba sem állnék veled. A pártállásod viszont már ismert. :)