Keresés

Részletes keresés

hupm Creative Commons License 2007.09.24 0 0 315
ha mar lenne tarsashazi gyules, meg hasonlo szervezet, akkor a lakok onkent is megallapodhatnanak egy ceg redonyeiben, esetleg egy szinben is. De igy mar nehez lesz, ha kozben az elso es masodik utemesek nagy resze rakolti a sulyos tizezreket (vagy szazezreket?). Megneztem jo par lakopark honlapot, es a legtöbb helyen egysegesek az ablak palettak, redonyok.
Előzmény: Gabek7 (314)
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 314

Egyetértek.

Szerintem is jó lett volna, ha egységes a redőny, mint általában az újépítésű házaknál.

Mi is arra vártunk, hogy majd jön a központilag jóváhagyott termék ügynöke.

Egyébként mi nov. végére várjuk a kötbért, ami elég érdekes lesz, mert addig  nem tudnak fzetni, amíg át nem adják az egész házat.  És az első két épület nagyon-nagyon lassan készül.

Előzmény: sancarlosp (313)
sancarlosp Creative Commons License 2007.09.24 0 0 313
Szia,

Nekünk még nincs redőnyünk, de szeretnénk, és próbálunk a ház színei közül választani. Fehérből pl biztos, hogy létezik redőny. Gondolom, illetve tudom, mire gondolsz, de sajnos nem volt központi utasítás. A sajnost azért írtam, ami miatt Te is felvetetted a témát.
Előzmény: hupm (312)
hupm Creative Commons License 2007.09.24 0 0 312

sziasztok, arra nem volt valamifele kozponti utasitas vagy eloiras, hogy azonos szinu redonyoket kell csinaltatni? Egyikotoket sem akarom megbantani, de jo lesz az a homlokzatnak, hogy valaki sarga redonyt rak fel, valaki meg barnat? Szoval nem az a gondom, hogy melyik szint valasztottatok eppen, hanem azt tartom furának, hogy majd lesz 20 fele redonyszin, mikozben eltunik a nyilaszarok vilagosbarna szinezete.  

sancarlosp Creative Commons License 2007.09.24 0 0 311
Szia Belabatyo,

Amit az átadásról, még pluszban tudok mondani, nálunk különösebb hiba, nem volt, csak hiányosságok. Ezeket a hiányosságokat összeírtuk egy listába, és folyamatosan pótolják.
Ami apróbb hibák voltak, mint pl szagelszívó, apróbb festési hibák, pár burkolati elem hibája, már kijavították.

Ami a kötbért, visszamondást illeti. Én (is) azt tanácsolom, hogy érdemes a Liliomdombosokkal megbeszélni ezeket. Szerintem nagyon készségesek. Nálunk írtunk egy papírt a kötbérről, amit 90 után (nem 90 napon belül) kifizetnek. Az összeg kiszámolásánál is nagyon korrektek voltak, annyit mondtak, amennyit mi is kiszámoltunk magunknak előtte.
Előzmény: Belabatyo (306)
foolery Creative Commons License 2007.09.24 0 0 310
elnézést  a név elírásért, Belabatyo!
Előzmény: foolery (309)
foolery Creative Commons License 2007.09.24 0 0 309

Belebatyo!

Mikor én legutoljára érdeklődtem a kötbért illetőleg azt mondták, hogy az átadott lakásoknál, ahol megvolt a műszaki átadás-átvétel, és a lakás pénzügyei rendezettek.....ott 90napon belül válallják a fizetést.

Hogy valakinél ez gyakorlatban megtörtént-e?....azt nemtudom....ha valaki tudna bővebbet erről mondani, megköszönnénk.

hupm Creative Commons License 2007.09.24 0 0 308
Múltkor Murusos kolléga márciust mondott a 3. ütem elkészültéhez, de a liliomdomb honlapja már áprilist emleget az akciós oldalon. Ismét 1 hónap csúszás. Végül nekünk is kijön a 8 hónap késés.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.24 0 0 307

Szia Belabatyo!

Köszi az info-t. Nem írtam alá ilyen kiegészítést...

Üdv

Belabatyo Creative Commons License 2007.09.24 0 0 306
Kartman26!

Nekem a legutobbi infom az, (Liliomdomb hirlevelbol, levelbol, stb...), hogy a vasarlokkal keszitettek/keszitenek egy kiegeszitest a szerzodes melle, ami tartalmazza azt, hogy a csuszasok ellenere nem szandekozol a vasarlastol elallni (vagy eppen hogy szandekozol). (Nincsen most elottem a Liliomdombtol kapott level)

Szoval 1. es 2. epuletesek (igy te is) tobbet kell errol tudjatok, de felteszem ha volt ilyen es te alairtad, akkor nincsen nagyon eselyed elallni. Ha nem irtad ala, akkor meg van.

Mas:
1. es 2. epuletesek. En meg mindig szivesen olvasnek atadasokrol, hibakrol, mire figyeljunk majd oda atvetelnel, stb... Tenyleg, a Ti kotber kifizetesetek hogyan all?

Udv!
Belabacsi
foolery Creative Commons License 2007.09.24 0 0 305

Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem minket, hanem az ebben illetékes személyeket kérdeznéd meg,....., hogy mi van ha kiszállnál?....

Szerintem itt mi a legtöbben nem "pénzt keresni" akarunk-/tunk,...hanem lakást venni.........

Nem hiszem, hogy sok jóra számíthatnál.....(évekig tarthatnak a polgári perek, ha valamin elcsúszik a dolog) biztos nem fogják neked vígan, dalolva a számládra utalni az X-milliót..........de tényleg az a legegyszerűbb, ha a gazdasági vezetőkkel tárgyalsz, és akkor konkrét válaszokat kapsz.

Előzmény: Törölt nick (303)
gpz Creative Commons License 2007.09.23 0 0 304
Helló! Nekem még az értékesítő hölgy mondta annak idején, hogy volt egy valaki, akinek a bank nem adta meg a hitelt. Vele nullszaldósan bontották fel a "szerzi"-t.

De lehet, hogy más fórumon több sikerrel járnál az ilyen kérdésekkel, ugyanis az itteni emberek az ilyesfajta kilépéssel szemben - még ha áttételesen is - ellenérdekeltek. Nekünk egyelőre az az érdekünk, hogy minél kevesebb komplikációval megkapjuk a lakásunkat. Ha a beruházónak valamit ki kell gazdálkodnia, azt rajtunk fogja kigazdálkondni...
Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.22 0 0 303

Sziasztok!

Én még új vagyok itt. A 2. ütemben vettem egy lakást de már nagyon tele van a hócipőm. Tanulmányoztam a szerződést és fontolgatom, hogy visszalépek a vásárlástól. Full hitelből fizettem mindent (Raiffeisen) és szerzi szerint duplán kéne visszafizetniük a foglalót, így visszaadnám a banknak egyszer és maradna ugyanannyi nekem (kb. 1,5 m). Mivel 0-val szálltam bele, nem járnék rosszul. Viszont nagyon durva dolgokat hallottam az építőiparról, hogy nem fizetnek kötbért meg ilyenek. Semmi kedvem évekig pereskedni. Van valami tapasztalatotok a Liliomdombról ezzel kapcsolatban? Ismertek olyan lakót, aki felmondta a szerzit? Megköszönném, ha tudna valaki infot adni.

sancarlosp Creative Commons License 2007.09.21 0 0 302
Szia,

Szerintem, ha nem túl drága, érdemes ethernetet hálót behúzni. Én már bánom, hogy nem csináltattam meg. Persze, ok van wlan stb, de azért az nem ugyan az, mint egy kábeles kapcsolat.
Ami ennek esetleg ellentmond, hogy mi is szépen megterveztünk minden végpontot (antenna, konnektor telefon, stb), az alaprajzok alapján, aztán teljesen máshogy rendeztük be a lakást, így borult minden (marad az okos kábelbújtatás).
Előzmény: gpz (301)
gpz Creative Commons License 2007.09.21 0 0 301
Én a hozzáértőktől azt szeretném kérdezni, hogy mennyire kábeleztették be (fogják bekábeleztetni) a lakásukat. Érdemes-e manapság még ilyet (struktúrált hálózat, stb...) csináltatni? Gondolom, koaxkábel-végpontokat azért még érdemes több helyre csináltatni a TV miatt, de ethernetet talán már nem. Vagy rosszul gondolom?
tmcorvette Creative Commons License 2007.09.20 0 0 300
Azt elfejtettem, hogy PC-rol is mehet a TV, barmilyen tunert vagy vevokartyat lehet mar venni, de a legjobb ha dvi, hdmi kapcsolat van a tv es a pc kozott, ez is tv fuggo...
Előzmény: tmcorvette (299)
tmcorvette Creative Commons License 2007.09.20 0 0 299

Sziasztok,

Jo nektek, en mar a 4-dik epites vezetot fogyasztom, de meg mindig nem latom a veget, igaz en 2. epuletes vagyok.

A T betusokrol annyit, hogy ha esetleg valami konkret szakmai kerdeseket van az ujjabb technologiakrol, nem igazan ertenek hozza, nem viccelek.

1. Szoval regebben emlitettem, hogy a digitalis TV szolgaltatasukhoz kotelezo hasznalni az altaluk biztositott STB-t, ami egy jobb TV eseten felesleges, ha tudja a DVB-C szabvanyt is, es radasul nincs is tul jo minoseg mivel nincs digitalis csatlakozo (HDMI). Szoval, ha valaki digitalis musorokat szeretne, akkor sajat digit HD muholdvevot ajanlok (DVB-S), igy van HD is meg tobbcsatornas hang is, kartyat abba is lehet dugni, de attol tenyleg az a donto kinek mi a cel.

2. Ha analog TV szolgaltatas kertek, ahhoz nem kell naluk STB, csak a digitalishoz, meg jo par evig mukodni fog ez is.

3. Internet TV meg savszelesseg fuggo, naluk 8MBit-tel megy (jol le vagyunk maradva ebben is), ami nem sok, ugyhogy elegge tomoritett a kep sajnos.

4. Van egy olyan megoldas is hogy foldi digit tuneres TV-t vesztek (DVB-T), mar most is lehet vele fogni 7-8 magyar csatornat (Duna 1-2, M1-2, rtlk, tv2, fixtv...) igy havidij es plusz koltseg sincs.

Ha valaki nem ert valamit, nyugodtan szoljon, szivesen segitek ha tudok.

sancarlosp Creative Commons License 2007.09.20 0 0 298
Szia,

Igen, én is láttam a dobozokat, köszi.

Amennyire én tudom, kb úgy van megoldva a T-seknél a dolog, hogy egy külsős cég szereli a kütyüket, fekteti a kábeleket stb. Kicsit lassú a kommunikáció a két cég között, tehát nálam az volt a helyzet, hogy a t-online-os ügyfélszolgálaton adtak egy ingyenes számot ehhez a másik céghez, és ott azt mondták, hogy igen, már lehetséges a telefon és a net, de erről a t-online még nem tudott, illetve úgy tudták, hogy még nem lehet. Hozzáteszem, hogy én nem a T-Com nál kötöttem szerződést, hanem a T-online-nál, és ők (egyenlőre), külön cég, külön termékekkel. Amit rendeltem, az csak kvázi telefon, mert igazából csak egy egyszerű adsl, és ezen keresztül fogok telefonálni. Ennek vannak előnyei, pl olcsóbb, viszont vannak hátrányai is, nem lehet faxolni, ha épp komolyabban letöltök a neten, rosszabb lehet a telefon hang minősége stb.
Még nem ástam bele komolyabban magamat az ehhez kapcsolódó, de egyenlőre nálunk még nem rendelhető t-home TV rejtelmeibe, így nem tudom, hogy ez a set top box-os dolog, miért jó, vagy nem jó, de majd megkérdezem tőlük, aztán döntök. Mivel nálunk gyak. még a kvfőző is a számítógéphez van kötve, én szeretném egybe kezelni a dolgokat, és szerintem nekem nem nagyon kell majd set top box, a gépem majd elintézi…
Előzmény: Gabek7 (297)
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 297
Szia,
reggel megnéztem, a B-ben is bekötötték a kábeleket.
Az azért számomra furcsa volt, hogy a T-COM-os üzletkötő nem tudott a T-Kábelről, de aztán még is lehetett vele szerződni, amikor szembesítettük. Ezek szerint Ő T-mindenes üzletkötő, de akkor miért nem tudott a T-Kábel bevonulásáról??
Te valószínű, hogy a T-COM ügyfélszolgálatát hívtad. Az mondjuk érthető ( talán ), hogy ott nincsenek képben a T-Kábellel kapcsolatban.
Te már kötöttél a netre és a telefonra szerződést?
Régebben írta "tmcorvette" hogy a set top box fölösleges és rontja a kép minőségét. De miért? A T-Kábel analóg szolgáltatás, ennek az átalakításához kell a set top box. OK, hogy ez nem igazi digitális szolgáltatás,ahogy "tmcorvette" írta, de valamit csak változtat rajta. Azt, meg hogy rontja-e inkább a kép minőségét, mint javítja....hát azt majd meglátjuk, ha végre elkezdenek szolgáltatni.
Az is igaz, hogy az igények különbözőek, amennyit én TV-zek, ahhoz bőven jó nekem az analóg.

Előzmény: sancarlosp (296)
sancarlosp Creative Commons License 2007.09.19 0 0 296
Szia,

Igen, lehet hogy félreérthető voltam, szóval T-Home Tv nincs egyenlőre, és ezt az infót én pont 11-én kaptam az ügyfél szolgálattól, meg attól a cégtől is, akik szerelik a kábeleket. A dobozt ma majd megnézem, meg azt is, hogy nálunk a B lépcsőházban van-e.

Köszi
Előzmény: Gabek7 (294)
Pancsáék Creative Commons License 2007.09.19 0 0 295

Szia!

Miután elküldtem a hozzászólásom rögtön rájöttem:)

Előzmény: hupm (292)
Gabek7 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 294
Mikor kaptad az infot, hogy nincs TV?

Mert szept 11 után már a T-com-os üzletkötő ( gondolom, mindenkinél ugyanaz ) is tudta ( tőlünk ), hogy a T-Kábel a házban van. A T-COM-nak valóban nincs TV-je a házban, ami a T-Home, azaz telefon vonalon a TV .
Viszont az is lehet, hogy a B-ben még nincs élő T-Kábel, legalábbis mintha a múlt héten ezt mondták volna. Azóta láttuk őket a B parkoló részben is szerelni.
A doboz egyébként az A parkolóban van, ha bemész, pont szemben az oszlopok között a 2 helyes parkolórészben a falon. Ezt jól leírtam, mi?

Előzmény: sancarlosp (293)
sancarlosp Creative Commons License 2007.09.19 0 0 293
Sziasztok,

Mi is beköltöztünk, és a költözés fáradalmai, meg az internettelenség, ami miatt én sem tudtam írni.
Az első pár hét tapasztalatai:
Mi úgy vettük át a kérót, hogy még vannak apróbb javítani valók, (konyha, szagelszívók, erkély, fürdő) de mivel sikerült eléggé barátságos viszonyt kialakítani a Liliomosokkal (remélem ők is így gondolják), elég gördülékeny a hibák javítása.
A kert, és az épület (1-es), ha lassan is de biztosan épülget, lassan befejezik a vakolást, festést is.
Többször vetődött már fel itt a fórumon, megnézegettem a makett képeket, meg a valóságot, és hát van bőven különbség, de nem minősíteném, hogy így jobb, vagy rosszabb, majd ha minden elkészül meglátjuk.
A lakáson belüli falak, elég jók, sőt, a fúrás-faragásra mindenki gyúrhat egy kicsit, mert elég izommunka megfúrni a falakat. Mi jó pár dög nehéz polcot szekrényt fúrtunk fel a falakra, és még a válaszfalak is nagyon jól bírják.
Csak megerősíteni tudom Gabek7-et, szépen sorba megy a kulcsátadás, és kb már 6-7 lakó bent is lakik az 1-esben, és ha jól tudom a 2-esben is már van 1 lakó.
Ami a netet illeti, én hosszas telefonálgatások után azt az infót kaptam a T-sektől, hogy net és telefon lehetséges, tv nem. (Gabek7, majd megkeresnélek priviben, hogy milyen doboz, hol van, meg mit kell majd nekik megmutogatni.)
Ami a garázst illeti, tényleg nem túl nagy. Így hogy kb 5-10 autó parkol benne, nincs gond, de ha 30 fog, hát, tényleg kell majd rendesen tekergetni a kormányt. Ahogy néztem, azért még a garázsokon is van mit tenni, kábelek bújtatása, beázás, festés stb. Pl van egy kihúzhatatlan szög a padlóban a végefelé, ami pont tök jól ki tudja szúrni a gumit. (Kihúzni nem tudtam, rá szoktam rakni egy cementes zsákot, de valaki mindig arrébb teszi)
Ha bárkinek bármi infóval szolgálhatok, írjon nyugodtan.
hupm Creative Commons License 2007.09.19 0 0 292

ékezet nélkül írtam :-)

kert igenyek = kért igények

Gabek7 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 291
Nos, ha annyira akartok élményeket olvasgatni............

Igen, mi is beköltöztünk, szeptember 10-én volt a kulcsátadás. Kisebb hibák maradtak, amiket a múlt héten folymatosan javítgattak. Elszívókra figyeljetek, egyik sem úgy működött nálunk, ahogy kellene. A szerelők tulajdonképpen a mi lakásunknál találták ki, hogyan is kéne, legalább 1 órát vacakoltak vele. Bár azt mondták a harmadik motorcsere után, hogy más lakásokban jó volt, ehhez képest ott tanakodtak, hogy akkor most időzített elszívó van-e a WC-ben, vagy nem, lekapcsoláskor le kell-e állnia vagy sem....stb.
Állítólag egymás után adják át a lakásokat az 1. épületben, és mivel a konyhabútor az utolsó munka az átadások előtt, az 2!!!! ember, akit a cég delegált erre a munkára folyamatosan dolgozik, ezért a mi konyhabútor javításunkra nincs idejük. Ez egy kicsit idegesít, de remélem előbb-utóbb hozzánk is betérnek.
Internet és TV még valóban nincs
DE! A T-akármi üzletkötőjét végül is sikerült meggyőznünk, hogy a T-kábel behúzta a kábeleit az áramellátásuk is működik már, tehát könyörögtünk neki, hogy ne akarjon nekünk ADSL-t eladni, mert mi nem akarunk vezetékes telefont. Nagy nehezen lecipeltük a garázsba és megmutattuk neki a szolgáltató dobozát. Ez az akció is kb 1 óráig tartott, de végül megnyertük a szerződést.
És végül a garázs. Hát nem irigylem a nagy Merciket és egyéb autókat. Bár lehet, hogy csak a női parkolási készség beszél belőlem. Szóval igen minimális a hely. Ha a szemben levő autó nem áll teljesen a falhoz én pl a szervó kormány nélküli autónkkal le fogok izzadni.:-)))
És a hátsó kert már alakul.

Ja.........és szeretek ott lenni

Most ennyi jutott eszembe.
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 290
Igen, 3. utem. Nem, nalunk nem lesz kert es igen, se kep se hang amiota volt egyeztetes. En ennek egyebkent orulok, legalabb van idom utanaturkalni a radiator problemamnak. Meg mindig nehezemre esik elhinni, hogy 20cm radiatoron acsarkodunk, de lelkuk rajta.
VISZONT orulok annak, hogy latszik a legfelso szint "alja". Es figyeltetek mar, hogy a 4. epulet is mennyire elkezdett noni?
Pancsáék Creative Commons License 2007.09.18 0 0 289

Sziasztok!

Milyen kert igényeket számolnak át?

Mi is 3. ütemesek vagyunk, de erről semmit nem hallottam:(

hupm Creative Commons License 2007.09.18 0 0 288
Belabatyo, szinten harmadik utem? Amikor a muszaki egyeztetesen voltunk, azt mondta a murus, hogy a kert igenyeket atszamoljak es berajzoljak. Akkor azt mondtak, hogy 1 het mulva jelentkeznek. Ez volt 1 honapja. Nalatok nincs ilyen gond?
Előzmény: Belabatyo (286)
gpz Creative Commons License 2007.09.18 0 0 287
Biztos mindenki bekötözött, de még nincs internet. :-)
Előzmény: Belabatyo (286)
Belabatyo Creative Commons License 2007.09.18 0 0 286
Vagy senki sem kapta meg meg a lakasat, vagy mindenki, de titokban kell tartsak. Pedig ugy olvasgattam volna az elmenyekrol...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!