Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Bakancs4 Creative Commons License 2019.01.13 -2 1 46522

AZ utóbbi időben az érvényesség és a kategóriák érvényessége egy időben szokott lejárni , újabban csak ilyennel találkoztam . Gondolom nagyon sok félreértés volt abból , hogy az 5 évre megadott orvosi érvényesség lejárt 2016.08.24-én , de az okmányon volt egy 2021.08.29-i dátum is , ami a kiállítástól számított 10 évet jelezte . Így aztán a novemberben  ( 2016) igazoltatott honpolgár azzal szembesült , hogy hónapok óta lejárt jogsival vezeti az Opel Astráját .

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról
és visszavonásáról

II. FEJEZET

JÁRMŰVEZETÉSRE JOGOSÍTÓ OKMÁNYOK

1. Vezetői engedély

4. §23 A vezetői engedély különböző kategóriákba és kombinált kategóriákba sorolt járművek vezetésére jogosít, amelyeket az 1. és a 2. melléklet tartalmaz.

5. § (1)24 A nemzetközi kategóriára, valamint a „TR” és „V” nemzeti kategóriára megszerzett vizsga a vezetői engedélybe bejegyzett kategória érvényességi idejének lejárta után is – ha a közúti járművezetők egészségi alkalmasságáról szóló miniszteri rendelet egészségi alkalmasságot nem ír elő – jogosít a 4. mellékletben meghatározott járművek vezetésére.

(2)25 A közlekedési igazgatási hatóság az ügyfél kérelmére nemzeti kategóriára érvényesített vezetői engedélyt állít ki, ha az ügyfél az (1) bekezdésben meghatározott vezetési jogosultságát kívánja gyakorolni.

WooDoo Creative Commons License 2019.01.13 0 0 46521

Régen nem volt érvényességi ideje a jogosítványnak, de az újak a személyazonosság igazolására is használhatók, ezért kell 10 évente "újítgatni". Ha az orvos nem engedélyezi a B kategóriát, akkor csak a T, K, AM kategóriát írják be, amivel termnészetesen lehet mopedautót vezetni.

Azt nem tudom mi lesz az A1, A2, A kategóriával, ha kell hozzá orvosi igazolás, akkor azt is törlik.

Utána lehetne nézni, hogy ha lejár a jogosítvány érvényessége, akkor csak a személyazonosságot nem lehet vele igazolni, de esetleg lehet még segédmotort vagy kerti traktort vezetni vele. De nem olyan nagy összeg új jogsit csináltatni, én nem spórolnék ezen.

Előzmény: Katalin Fish (46510)
brömbi Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46520

Köszönöm Bricsek!

Előzmény: Bricsek (46513)
brömbi Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46519

Én fogok venni, egy ilyen lehúzót. Biztosan nem olyan drága.

Fejleszteni kell!

Előzmény: kiggyo (46518)
kiggyo Creative Commons License 2019.01.12 0 2 46518
A JDM-en én kerékkel együtt szoktam levenni kézzel, csak a központi csavart leoldva.
Előzmény: Bakancs4 (46517)
Bakancs4 Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46517

aixam 400 hátsó fékdob levétele hogy műkszik

Néha vannak makacs fékdobok . Vagy a fékpofa szorul neki -- illetve kihúzáskor neki is ékelődik , tovább rontva a helyzetet ; vagy csak a csapágy ragaszkodik a helyéhez .

A Tasso-n normál menet volt , így ott a csavarboltban kapható toldóanyával tudtam fogást létesíteni rajta .

kobor1954 Creative Commons License 2019.01.12 -1 0 46516

Aixam A540 Twin a lemarodt kép ez nem az enyém nekem arany szinű van

kobor1954 Creative Commons License 2019.01.12 -1 0 46515

Nekem is van ilyen tipusu aixam om az összes lámpái peugeot 205-ös nézd meg

Előzmény: dnoi (46496)
Bricsek Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46514

Szia!

Semmi trükkje nincs. 

Központi csavart kiveszed, a lengéscsillapítót is ez fogja.

Általában lejön kézzel, de ha nem, akkor óvatosan gumikalapáccsal körbe körbe forgatva kocogtatva lecsúszik, a csapágyakkal együtt. A kocogtatással vigyázz, mert aluminium a dob. 

A kézifék bowden cspját vedd ki előtte, hogy a pofák alaphelyzetbe menjenek vissza.

Előzmény: szegál690 (46511)
Bricsek Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46513

Szia!

felkeresed a minicar-parts.nl oldalt.

baloldali menüben tudsz választani jármű szerint, majd kategória (motor, karosszéria, futómű) szerint alkatrészt.

A kosárba tétel után látszik a szállítás de hollandiai címre. A magyarországi címre 20 euró, futár hozza.

Természetesen mindenben kedvesek, rugalmasak, és ráadásként még kedvező az ár is. 2-5 nap alatt megérkezik. Általában egy tétel rendelése esetén megspórolom a postaköltságet. (pl AIXAM talpas idehaza 10000Ft ott utángyártott 4100Ft eredeti 11500Ft) Az utángyártott alkatrésszel sem volt idáig problémám.

Sajnos van ami náluk sem olcsó, de legalább lehet kapni.

Lengőkar szilentet rendeltem tőlük, jelezték, hogy pár napot igénybe vesz mire legyártatják és küldik. Ez került 5 napba.

A nyelvet én angolra állítottam.

Üdv:Csaba

Előzmény: brömbi (46502)
tanijani Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46512

Erad Spacia szerintem jó

szegál690 Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46511

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék hogy aixam 400 hátsó fékdob levétele hogy műkszik?kell lehuzató szerszám?vagy van valami trükkje?

Katalin Fish Creative Commons License 2019.01.12 0 0 46510

HI!

Hamarosan lejár a jogosítványom orvosi vizsgája! Ezt az értesítést kaptam a BM központi nyilvántartójától:

"Ezúton értesítjük, hogy vezetői engedélyének  a személyazonosság igazolására szolgáló érvényességi ideje lejár (4(b). rovat), A1, A, B1, B, T, K, AM, A2 kategória érvényességi ideje lejár (11. rovat). A lejárat dátuma  2019.02.10."

Sajnos úgy tűnik, eü. okok miatt már nem hosszabbítják meg az orvosi engedélyt. Ezzel a "lejárt" jogsival vezethetek mopedautót? Régen a segédmotorkerékpárhoz nem kellett újítgatni az orvosi vizsgát! (?) Az AM kategóriánál igen?

brömbi Creative Commons License 2019.01.11 -1 4 46509

Könnyű a kezdőket lenyúlni.

Szomorú ez.

brömbi Creative Commons License 2019.01.11 -1 0 46508

koooszönöm kiggyo

Előzmény: kiggyo (46505)
brömbi Creative Commons License 2019.01.11 -2 0 46507

Bizony, ahogy megnéztem a használtautó.hu -n. A választék egyenlő a nullával.

Ez itt a vég? Az árak is ehhez igazodnak...

straub-1 Creative Commons License 2019.01.11 -1 4 46506

Maglódi "úri"emberről csatlakozom csak rosszat tudok mondani kerüljék . Leszállított friss vizsgával hibátlanként autót szerelő meg mondta nem mehetett volna át a vizsgán . 3 rossz kerék csapágy,hátsó lengés csillapító,féltengely,tócsába folyott lyukas hűtő,cafatokba porvédők,kézifék nem fogott . Na most Kis úr szerint csak a szerelő akart lehúzni és nem ért hozzá mert ez hibátlan 23000 kmerrel szerelő szerint inkább 123000 biztos nem ennyi van benne .Kerüljék nagy ívbe egy hantagép .

kiggyo Creative Commons License 2019.01.11 -2 1 46505

ahogyan Bigyo is írta, az az oldal, ki tudod választani az angol nyelvet. Angolul tudnak, kérdésre válaszolnak emailben. Fizetni bankkártyával tudsz, a szállítás nem olcsó, ezért érdemes összevárni dolgokat vagy összeállni valakivel.

Bakancs4 Creative Commons License 2019.01.11 -3 0 46504

Ha nem lenne számomra ennyire irreálisan messze akkor esetleg érdekelne , de így reménytelen .

Előzmény: WooDoo (46499)
BIGYO4 Creative Commons License 2019.01.10 -1 1 46503

http://www.minicar-parts.nl/nl/online-kopen/index.html

Körül kell nézni olasz és francia oldalakon is. Ez a holland lap nem az olcsóságáról híres, de nagy a választék. A szállítási díj miatt pedig az ember meggondolja, hogy különböző helyekről rendeljen.e.

Az Aixam felújításához innen rendeltem a rugós tagokat, fékeket, perselyeket, tömítéseket, hengerfej csavarokat, gyűrűket, stb. 

brömbi Creative Commons License 2019.01.10 0 0 46502

Szia kiggyo!

A hollandoktól rendelni. Azt meg, hogy kell?

Kösz.

Előzmény: kiggyo (46497)
brömbi Creative Commons License 2019.01.10 0 0 46501

A vezethetősége rajtam kívül álló okból változott.  A törvényt nem én változtattam meg.

Csak ugye itt fizetni kell, az a lényeg. Ma már, nem foglalkozom ilyenekkel, elvették az eszemet. Öntörvényű vagyok. Kösz az infót, legalább tudjuk mi a hivatal(os). Az élet gyönyörű.

Milyen kár is, hogy meg kell halni..

Előzmény: Bakancs4 (46486)
WooDoo Creative Commons License 2019.01.10 -1 0 46500

Debrecenben nekem van egy ilyen kocsim kidobva, majd megnézem ha legközelebb arra járok, hogy jó-e benne az index. 

WooDoo Creative Commons License 2019.01.10 -2 0 46499

Természetesen ott eszi a fene még most is a telephelyemen, csak azért nem nőtte még be a növényzet, mert rendszeresen körbekaszálják. Nemrég volt rá egy érdeklődő, 20e Ft-ot kértem érte, de azóta se válaszolt az ajánlatomra. Ha átvennék a méh telepen, már rég leadtam volna, de túl sok benne a műanyag, lehet még nekem kellene fizetni a veszélyes hulladék leadása miatt. Esetleg egy ovodában örülnének neki a gyerekek...

Van alatta 4 db 10"-os kerék, azokat esetleg még tudom majd használni valamire. Meg úgy látom ugyan olyan a kormányműve, és az első fékei mint a 400-as Aixamnek, azok esetleg még érhetnek valamit. De kiszedni lusta vagyok. A lápák is jók lehetnek még, de mivel ledes izzók voltak benne, a régi gazdája azt kiszerelte. 

Előzmény: Bakancs4 (46498)
Bakancs4 Creative Commons License 2019.01.10 -4 0 46498

Aixam A540 Twin-hez bal első indexet keresek (Fehér búrás).Esetleg valaki tudna segíteni ,melyik autó indexével egyezhetne meg?

Ez egy régebbi és meglehetősen ritka típus -- én pl. még sohasem láttam élőben . Gyanítom a fórumlakók többsége is így van ezzel . Ebből kifolyólag úgy feltenni ezt a kérdést , hogy nem mellékel valaki képet ... hát nem tartom taktikailag helyesnek . Ugyanis gyanítom : valamelyik régebbi kisebb gépkocsinak a búrája lehet rajta , amit kép alapján esetleg valaki felismerne . Persze megoldható a dolog úgy is , ha a kérdést elolvasó , és a segítséget nyújtani akaró fórumtárs beüti a keresőbe a A540 Twin-t , majd elkezdi bogarászni a találatra feldobott képeket . De nem egyszerűbb , ha a többiek türelmével vissza nem élve , az akinél ott áll az udvarban a problémás jármű feltesz róla pár fotót ? Hogy ne a többieknek kelljen -- mindenkinek külön-külön egyesével -- kajtatni utána ?

Kép , kép kép . Millió kérdés jön erre a szerencsétlen fórumra , de a képekkel úgy spórol a kérdező , mintha fizetni kéne érte ...

Régebben WooDoo-nál hányódott egy ilyen karosszéria , nem tudom őrizgeti-e még ?

Még azt se tudom , hogy ez A540 Twin-e ?  https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/aixam/city/aixam_city_aixma_moped-13718352

kiggyo Creative Commons License 2019.01.10 -1 1 46497

Sokmindennel találkoztam, foglalkoztam már de ilyen témával nem találkoztam még mint ez a mopedautós kupeckodás. Kivétel nélkül az összes ezzel foglalkozó kereskedő, képviselet, márkaszerviz, alkatrész áruház szélhámos disznó banda. Sosem az van a helyszínen mint a képen, pofátlanul drágán mást kapsz mint amit rendeltél, nem válaszolnak, a devecseri webshopban az asszony értetlenkedik a telefonban és sorolhatnám.

Nagyrészt emiatt nem is ajánlom a mopedautózást azoknak akik megállítanak az utcán hogy mi ez.

Alkatrészt a hollandoktól szoktam rendelni (minicar-parts), azonnal válaszolnak, értelmesek, olcsóbbak.

Előzmény: pál0123 (46495)
dnoi Creative Commons License 2019.01.10 0 0 46496

Sziasztok ! Aixam A540 Twin-hez bal első indexet keresek (Fehér búrás).Esetleg valaki tudna segíteni ,melyik autó indexével egyezhetne meg?

pál0123 Creative Commons License 2019.01.10 -1 5 46495

Maglódon a mesemondó Kiss Peti ügyeskedik, igaz Roland is ezen a szinten van.

Előzmény: Magda9 (46490)
Bakancs4 Creative Commons License 2019.01.09 0 5 46494

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról
és visszavonásáról

11. Előzetes eredetiségvizsgálat

52. § (8) A muzeális jellegű járművekkel kapcsolatos közlekedési igazgatási eljáráshoz, továbbá a négykerekű segédmotoros kerékpárok első magyarországi forgalomba helyezésére irányuló közlekedési igazgatási eljáráshoz az előzetes eredetiségvizsgálatot nem kell elvégezni.

dragster1 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 46493

Üdv..  Ha az NKH-nál megvan a vizsga, vám és ami kell utána a kormány ablak ott még kérhetnek plusz eredetiség vizsgát? Kb 10 éve csináltattam egy kis járgányt és akkor már nem kellett újra eredet vizsgára vinni mert az benne volt az nkh-s procedúrában.  Most szeretnék vinni megint egyet és kicsit tisztába akarok lenni a dolgokban. Ha valaki csinált mostanában ilyet írja meg nekem. Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!