Keresés

Részletes keresés

Műhód Creative Commons License 2006.05.22 0 0 1767
Küldtem két útvonalat Neked mail-ben.
Előzmény: ercsibe (1763)
tmbg Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1766
Szerintem meg mulatságos, pl. '13 létrafok és lánc + dlh + 49 fokos vla + újabb vla (amelyről a 22. foknál lelépni!) + újabb vla (lelépni róla a 26. foknál!), itt a láncot viszont csak majd a következő 11 sziklafaltálcán megfogni + 4 sziklafaltálca'.
Előzmény: Műhód (1764)
Morcsi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1765
Trepnire idális a Hernád áttörés a Klastoriska roklinával (ha jól emlékszem, pont így van leírva a nálad levő könyvben, most éppen nincs kéznél, így a számát nem tudom)

Szurdokok közül legnépszerűbb a Sucha Bela, de ha úgyis fent vagytok Klastoriskon én melegen ajánlom a Kysel-t, rövid, hurok formájú, de annál izgalmasabb.
A lejjebb látható 2 kép pedig a Piecky szurdokban készült, már ha a képek alapján szeretnél tervezni :)
Előzmény: ercsibe (1763)
Műhód Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1764

Én képszerűen gondokodom.

Számomra vizuális élmény a részletes leírás.

Előzmény: tmbg (1762)
ercsibe Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1763
Akkor mellényúltam könyvügyileg, bár remélem ez is jó lesz. A közvéleménykutatást előre is köszi :) Monnyuk azért nem túlélőtúrára mennénk, csak hogy mégse laposon vagy létra/"vastepsi" nélkül mászkáljunk egész nap.
Előzmény: tmbg (1762)
tmbg Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1762
Műhód inkább a 'Firon András: Szlovák turistaparadicsom' könyvből szokott idézni, az részletes, pontosabban már komikusan részletes leírást ad. Arra tippelek, hogy a Sokolia dolina az egyik leg a függőleges létrarendszer kategóriában, de inkább gyűjtsük össze a legeket és szavazzunk több vélemény alapján.
Előzmény: ercsibe (1759)
Morcsi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1761
Úgy visz tovább, hogy a kép csalóka, a létra tetején folytatódik a völgy.
Itt egy kép, visszatekintés, honnan jöttünk; a kép sarkánál láthatod a létra tetejét, valamint a trepniket, ahol folytatódik. Szerintem egyáltalán nem gázos, én simán felmásztam 2 túrabottal a kezemben, csak a felénél meg kellett állni picit pihenni :))
A trepnik után át kell lépni a patakon, majd egy hosszú doronglétra "építmény" következik. Na ott viszont remegett a lábam...

Előzmény: Pepin (1757)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1760

Kösz az infót, szerintem mindenképp kipróbáljuk. Lehet, hogy hétfőn is ott zárjuk a SZP-ot :) de az még odébb van :)

Még egy kérdés. Olvasgattam az általatok ide beírt túraútvonalakat. Vannak közte amolyan szabálytalanul lefele haladós, ott, ahol felfele lehet haladni (pl. Maly Kisel), kérdés, először ottjárva érdemes megpróbálkozni ezzel, vagy inkább maradjunk a helyes útiránynál?

Még tart a vacilálás, hogy az odautas napba milyen programot tegyünk, túl nagy a választék :) ami Poprád mindenképp, márcsak a bevásárlás miatt is. Aztán Krasznahorka, Betlér és Dobsinai jégbarlang között megy a filózás.

Előzmény: zsesszi (1754)
ercsibe Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1759

Annyira útálom, ha valaki így kezdi, de most én is így fogom. Bocsi. Tudnátok olyan utat ajánlani, ami kifejezetten létrás/láncos/sziklaszélén patakfölött "vastepsin" lépegetős? Megvettem a Dajama Szlovák pari kiadványát, amit Műhód szokott begépelgetni, de ebből nem derül ki egyértelműen, hogy melyik az, ami igazán hajmeresztő létrás (mint pl ez az előbbi kép), patakfölött gyloglós stb. (Ha útvonalszámot mondtok az is jó, de konkrét körjavaslatnak is örülnék). Eddig csak magas Tátra volt az uticél (Rysy, Téry, Nagyszalóki stb), de engedek a nyomásnak, és szétnéznénk a pariban is, igaz, akkor már legyen jó sok létra és folyó fölötti szakasz. Az meg nem sokat segít, ha kiscsaládom mutat egy képet a neten, hogy na ide szeretnénk menni, és a képaláírás meg szlovák pari... Még azt is nagyon megköszönném, ha arra is tennétek javallatokat, hogy ha x túra innen indul, hol érdemes elszállásolni magunkat.

Millió köszi érte.

IMi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1758
valóban
Előzmény: Morcsi (1756)
Pepin Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1757
De most komolyan... hogyan visz innen tovább az út?
Előzmény: Pepin (1752)
Morcsi Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1756
Kérdőjelek visszavonva. Ez a Piecky nagy létrája.
Morcsi Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1755
Ez nem a Piecky nagy létrája???
Előzmény: julesblaidd (1753)
zsesszi Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1754

hahó!

szóval mi voltunk az aquacityben. nekem nagyon tetszett, a túrák után nagyon jól kimasszázsolta a víz az izomlázat. teljesen elmúlasztott minden fátadságot és izomlázat. igazából sokszor láttuk az mtv-n (a zene tv-n) a reklámot és gondoltuk megnézzük. tetszett hogy a szauna mellett volt egy kis hóterem bokáig érő hóval. a szauna melletti medence (a hidegvizes) kicsit durva volt, mert jeges volt a széle, de a jég nem olvadt el... lenyűgöző látvány, hogy az úgynevezett napfény teremből csodálatos kilátás nyilt a Tátrára. egy gravírozott üvegen lehetett látni és beazonosítani a csúcsokat. volt virág terápiás, sóterápiás, 100 % páratartalmú szoba is. de a legkellemesebbe lágy zene, madárcsicsergés, sejtelmes fények....csak azt éreztem hogy ellazulok és minden problémát elfelejtek....hihetetlen volt!

szóval szerintem érdemes elmenni mert az egész egy más dimenzió. bejártuk már Magyarország legnagyobb fürdőit, de ez valahogy más volt.

egyébként meg írhatsz nyugodtan emilt is:))))

Előzmény: gyongyhaju lany (1749)
julesblaidd Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1753
Hmmm... felmentek az árak.

Király a létrás kép ! Hol készült ?
Előzmény: IMi (1751)
Pepin Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1752
Létra a semmibe...?
Előzmény: IMi (1751)
IMi Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1751

Píla

40skk fejenként a belépő

70 skk a parkolás

ez egy 15 méteres létra
Előzmény: julesblaidd (1740)
Műhód Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1750

Talán érdemes megnézni a Csütörtökhelyi SzentGyörgy templom Szapolyai kápolnáját. Útbaesik Poprád és Igló között.

Negyedórás program, (ha plebános ott van és hajlandó megmutatni).

Előzmény: gyongyhaju lany (1749)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1749

1) Csak ma végeztem a topic végigolvasásával - szapora ütemben, mellékfoglalkozásként (munka mellett, helyett).

2) Minek írjak privátot, ha közérdekről van szó? Ha olvassa, majd válaszol itt.

3) Rövid időn belül már kaptam is választ Morcsitól

Mivel nálunk a társaság fele "puhány" és aznap érkezünk, vezetünk, bevásárolunk stb. ezért nem mászunk hegyet már aznap. Így marad a vár(os) nézés és/vagy strand. Apropó, ha hazaútra van vmi jó 5let, hogy izomlázzal mit lehet még fél nap alatt megnézni, várom :)

És közben elintéződött a szállásunk is, itt fogunk lakni:

http://www.slovenskyraj.sk/chatajanka.html

Előzmény: Műhód (1748)
Műhód Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1748

Én a helyedben írtam volna neki egy mailt, hogy meséljen valamit róla.

Például azt, hogy mitől lelkesült be?

Ez egyébként engem is érdekel, mert mi is kacérkodunk a poprádi csúszdapark meglátogatásának gondolatával, csak azok a fránya kanyonok meg hegyek mindig elcsábítanak...

Előzmény: gyongyhaju lany (1747)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1747
Igen, jó kislány voltam, olvastam - részletekre voltam kiváncsi :)
Árak fenn vannak az AC honlapján: http://www.aquacityresort.com/
(magyarul is)
Előzmény: Műhód (1746)
Műhód Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1746
A poprádi pancsoláshoz info. : (1191-es bejegyzés)
Előzmény: gyongyhaju lany (1745)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1745
"pancsolni nem érdemes olyan messzire menni"
- igazad van, de Poprádon tervezzük a bevásárlást a Tescoban és ha már ott vagyunk, akkor meglátogatjuk a strandot. Ha szép idő van. De az lesz, én megrendeltem :) :) :)
Előzmény: Morcsi (1741)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1744
Kösz, igen, azt olvastam :) - meg a honlapjukon is van elég részletes árlista.

Nem tudom még, h. Podlesokról fogunk-e túrázni, Csingó valószínűbbnek tűnik. Előzetes terveink szerint Kosiarny Briezokban lesz a szállásunk, csak még tárgyalás alatt van a dolog.
Előzmény: Morcsi (1741)
julesblaidd Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1743
Kazincbarcikai vagyok eredetileg ebből fakadóan elég sokszor járok Budapest és Kazincbarcika között és Miskolcon még egyszer sem kellett ácsorognom. Van egy várost elkerülő út, amin keresztül kb. 5-10 perc a Miskolcon való átkelés.

De a viamichelin.com szerint is az általatok javasolt út a rövidebb, úgyhogy fejet hajtok előtte. :-) Legközelebb ki is próbálom ezt az útvonalat.
Előzmény: Műhód (1742)
Műhód Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1742

Jó az az út is amit Julesblaidd javasol, ha nem kell Miskolcnál álldogálni a forgalom miatt. (Mi tavalyelött majdnem annyit álltunk a város bevezető szakaszán történt koccanás miatt, mint amennyi idő alatt Pestről miskolc elé értünk).

Sokan javasolják még a Bp-Salgótarján-Rimaszombat-Tisovec-Dobsinai Jégbarlang

útvonalat is.

Nehéz okosnak lenni.

Mindenképpen rá kell szánni 4 órát az útra odáig, és azt is érdemes számításba venni, hogy a parkolóból kb. fél óra séta a barlang bejárata.

Előzmény: Tökmag01 (1734)
Morcsi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1741
Tavaly ilyentájt írtam egy rövid infót az Aqacityről.

Én csak a bejáratánál jártam tavaly, idén a csapatunk egy része bement és nagyon élvezték. Jóval olcsóbb, mint az itthoni hasonló helyek, a bejáratnál ki van téve egy részletes, zónákra bontott árlista, amin feltüntetik, melyik zónában milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni, kényelmesen át lehet böngészni és választani. A bejáratnál adnak egy karóraszerűséget, ebben van egy chip, mindenhova ezzel lehet bejutni, ez nyitja az öltözőszekrényt, ezzel lehet fizetni a büfében stb. Kijáratnál az órát le kell adni és akkor kell kifizetni az esetleges "tartozásokat" is. Egy része nyitott, ez esős idő esetén azért megfontolandó. Bár nekem az a véleményem, hogy pancsolni nem érdemes olyan messzire menni :))

Belépőjegyet tavaly 3 napból 1x fizettünk Podlesokon (másik napokon valszeg korábban indultunk, mint a jegyszedő bácsi kiült volna, ill. esős idő volt és alig lézengett valaki a Paradicsomban) Idén fizetés nélkül jártuk meg, Pilán nem volt jegyárus (igaz, nem is álltak hegyben a parkoló autók, mint Podlesokon...), másnap pedig szintén esős idő miatt nem szedtek belépőt.
Előzmény: gyongyhaju lany (1739)
julesblaidd Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1740
Szlovák Paradicsom belépő 20SKK/fő
Podlesok parkoló 100SKK/autó
Előzmény: gyongyhaju lany (1739)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1739
Azt néztem a neten, hogy a barlangok, múzeumok, várak hétfőn zárva vannak. Ezexerint az ilyesfajta programot az érkezés napjára kell időzíteni.
Megnéztem a neten a Krasznahorkai várat és a Dobsinai jégbarlangot is, ezek is zárva vannak hétfőn.

A poprádi aquaparkról tudtok valamit? A honlapjukat én is láttam, igazából személyes tapasztalataitokra volnék kíváncsi. Ill. egyéb fürdőkről a környéken, ha ellátogattatok.

És arról tudtok valamit ideírni, hogy a SZP-ba mennyi a belépő? A honlapon csak szlovákul van, attól nemigen lettem okosabb.

(Mi végül úgy tűnik, h. csütörtök du. indulunk, Kazincbarcikán tudunk szállni egy éjszakát és utána péntek reggel indulunk tovább a Paradicsomba.)
Tökmag01 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1738

Köszönöm!!! ARANYOSAK vagytok!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!