Nagy a csend errefelé ! :) Próbálta valaki mostanában a Santa Maria delle Grazie honlapján az Utolsó vacsorára szóló foglalást ? Mert nekem nem megy ... Valakinek, valami tippje, esetleg ?
SEGÍTENÉTEK (1-2 link), hogy hol találok Milanóban olcsó szállást 1 főnek 2 éjszakára, lehetőleg a metro közelében. (vettem 1 jegyet okt 3-5 ig, de nincs hol aludnom)
Ősszel kimennék Milánóba, hogy 1-2 hónapra kiszakadjak az otthoni multi-corporate világból... :) és valami egészen mást csináljak mint eddig.
Ha bárki tud valami ideiglenes munkát (pl szívesen nyomatnám az espressokat egy bárban, étteremben stb), akkor légyszi írjatok.
Alapvetően angolul felső fokon beszélek, az olaszt pedig elhanyagoltam az utóbbi években. Annyi tudásom azért maradt, hogy egy kávézóban eligazodjak :)
Jó lenne, ha tudnánk, mire vagy kíváncsi. Milánóban egyébként érdemes tömegközlekedési bérletet venni, fénykép nem kell hozzá. De a legjobb tanács - én is így csináltam - visszaolvasni, jegyzetelni. Rengeteg hasznos információt megtalálsz, én is ezekből merítettem, köszönet mindegyikért.
Aha probálkozom vele,de sok idöm nincsrá.Mert másik topikokat is nézem.Elég hosszu utazásnak nézünk elébe.Svájcba is meg állunkés ott is érdeklödöm,szállást nézegetek meg ilyesmi.De köszi mindenk.Katica
Sziasztok!!!! kérlek segítsetek ha tudtok!szeretnék most szeptembertől milánóban dolgozni.Leginkább mint baby sitter vagy au-pair!kérlek segítsetek és ha tudtok valamit írjatok a címemre: tothjona@gmail.com előre is köszi Jona
Köszi!Még kérdezném,hogy autoval vagy tömegközlekedésivel jóbb menni bár merreis.És hogy bárhol érdemes parkolni vagy van valami tuti hely.És kb mennyibe kerül a parkolás és a villamos-busz jegy ,mert mind írtad egy vonalon meg találunk mindent.És ha leszálunk és ujra vissza kell ujjegyet kezelni.Elöreis köszi.Bocsia hülye kérdésekért.Katica
Mivel minden lényeges látnivaló (ezt ÉN írtam? pff, deriva, rossz hatással vagy rám!:D))) kis túlzással sétányi távolságra van egymástól, egy nap alatt meg tudjátok nézni őket.
Ha az Utoló Vacsorát is meg akarjátok nézni, azt előre le kell foglalni, és oda villamossal kell menni, de ugyanannak a villamosnak a vonalán van a stadion is - csak a másik irányba.
Dóm, Sforzesco kastély, teljes környéke és parkjai, minden, ami a környéken van.
De itt, a topikban, ha visszaolvasol, nagyon jó kis tanácsokat, ötleteket találsz.
Sziasztok!Mi 23-án megyünk Lignánoba 10-napra.Tervesztük,hogy el megyünk Millánobais.Nem voltunk még Olaszba és érdekelne,hogy mi az amit semi szinalatt nem szabad kihagyni a nagy városnézésből.Amit bisztosan meg nézünk az a stadion,mert a fiuk azt látniszeretnék,nagy focisták.Kérnék olyan segitséget ami belefér 1-égésznapba.Köszönöm Katica
Zsuzsa, ugyan nem nekem címezted a kérdést, de már nekem is volt szerencsém megszállni az I Ghiri-ben, úgyhogy tudok válaszolni.
Egy nagyon kellemes szállás Bergamo felsővárosában, nem éppen közel a repülőtérhez, de egy busszal elérhető. Kedves a tulajdonos, szépek a szobák, és bergamói viszonylatban nem is túl drága. Tavaly novemberben 35-ért adták az egyágyast.
Hát...vmit...akármit... eddig only 1, azaz egy embert sikerült találnom, de az is csak egy Milánóhoz "közeli" városban lakik... De persze lehet, h csak rossz helyen keresgélek...
Én július 2. hetében költözök ki au pairként, (amúgy 18 éves vagyok,) és nem venném rossz néven, ha vkinek esetleg kedve szottyanna barátkozni... Mert az ottani ismerettségi köröm egyenlőre csak néhány olaszból áll, 80%-a fiú, akiknek nem hiszem hogy sok kedvük lenne órákon át nézelődni pl. a la rinascentében...