Nem vagyok jártas a témában, kíváncsiságból utánanéztem:
There are two main brands of tip used by snooker and English pool players. They are Tweeton Elk Master and Brunswick Blue Diamond. They are both similar tips the blue diamond is slightly taller than the elk master but apart from that I think they are the same. You get a range of densities in both, from so spongy they cannot be used up to rock hard. Again there is no ideal it is personal preference and experience to how hard you like a tip. I think a medium hard tip with just enough give to grip the cue ball is best.
American pool players mainly use Le Pro tips.
Recently there have been a number of laminated cue tips coming on the market they are much more consistent and are available in soft ,medium and hard densities. I think the jury is still out on how good these tips are. When they are used snooker and English pool players seem to prefer the talisman and Kamui black tips. American pool players the Mouri and Kamui tips, but there are many other brands of laminated tip.
Illetve még egy kérdés azokhoz akik a külföldi oldalakat látogatják. Van valahol összesítés arról hogy melyik profi milyen bőrt, illetve krétát használ? A krétát azt vágom, most a Taom krétára esküszik mindenki, dákó Parris, de a bőrt azt nem szokták említeni. Csak tippelek hogy Kamui soft a favorit.
Selby ellen nem szeret játszani,de talán ha lehiggad és elviseli Selby lassú türelemjátékát akkor simán túljuthat rajta.Mostantól fejben kell nagyon koncentrálni.
Engem is kellemesen meglepett Ronnie-tól ez a javulás.Simán lehetett volna 0:8-is ez a szakasz.Kár azért a belebikázott safety miatt,azt az egy lökést nagyon elsiette.Remélem este folytatja ezt a remek játékát akkor nem lesz gond!Go Ronnie!👍🚀
Tegnap azt írtam, hogy álmomban sem gondoltam ilyen eredményre, hát most is ezt kell írnom. :) Mégiscsak izgalmas lesz az esti szakasz, mert Williams csak össze tudott zuhanni.
Bye-bye Judd! Titkon bíztam Wilsonban, hogy el tudja kapni Trumpot.
azért ebben a 4 frame-ben Ronnie masszívan jobb volt. más kérdés, hogy Williams valahogy kihozta 2-2-vel, így a következő 4-ből 3 kell Ronnienak, ha akar még valamit (6-10-ről nem hiszem, hogy vissza tudná hozni)
Igen, a felső ágon most Wilson a favorit, bár szerintem szoros lesz a vége. A pár évvel ezelőtti Trump ellen a 10-6 a meccs végét jelezte volna. Azóta fordult a világ, vissza tud jönni. Más kérdés, hogy Selby ellen Trumpban se látok fantáziát. Mindegy, legalább nem MacGuiver nyer, az ember örüljön az apró dolgoknak is.
Kecső(az áll nélküli) komolyan felkészült, suli van láthatóan nem:(((( Szvsz nem fog tovább jutni, de ha igen, akkor semmi esélye se Trump, se Selby ellen, sajnos:(((( 45 lesz, láttuk Hendrynél a folyamatokat:((((
Robi most már sokadszorra omlik össze nagy tét alatt, vélhetően fejben nagyon nincs rendben, tudjuk, hogy gondjai voltak az élet sok területén, ezek szerint nem oldódtak meg, sőt...
Ronnie úgyszintén, a minden hájjal megkent rutinos öreg róka Williams meg pontosan tudta, hogy "kézben" nem ő a jobb, ezért "fejben" kell megverni, gondolom ezért is vállalt ilyen egykezest, amitől én kábé lepetéltem, ilyet ennyire komoly tétmeccsen még nem láttam...
A felső ágon Trump tovább agonizál, ha nem támad fel holnapra (amit azért nem zárok ki nála), akkor a régi és az új Selby fogja a döntőt játszani.
Btw szegény Maflint sajnálom, én szoktam a "kicsiknek" drukkolni, és ha már ide eljutott, akkor nem tudom miért fagyott le mára.
No, akkor ezen a ponton be is fejeződtek az izgalmak. Selby éppen hogy átbukdácsolt az első két körön, a harmadikban a bénázgatása után felébredt és vérszemet kapott. 17-15-re hozza majd az elődöntőt, mert annyival szokta, a döntőt pedig 13-ra vagy 14-re. A többi meccs csak formaság.
A kijelentés "merészsége" abban rejlik, hogy már előre puhítottam rajta az első két körben mutatott formára történő hivatkozással (nyitva hagyva a lehetőséget, hogy új nap, új forma), de persze az egész leginkább egy eltúlzott, kesernyés szájízű vészmadárkodás akart lenni, amit az utána írt kiegészítő mondatomban megjegyzett tapasztalásra alapozva dobtam így be: Marknak az elmúlt bő 15 évben elképesztően nem megy Ronnie ellen, pláne tétmeccsen és figyelembe véve, hogy ezen a vébén a negyeddöntőig Williams csak úgy eldöcögött, viszonylag nem annyira kegyetlen ellenfeleken túljutva, addig O'Sullivan az első meccsével eléggé látványosan nyitott és hiába hibázgatott olykor Ding ellen, az egy igencsak színvonalas, meggyőzően brékerős mérkőzés volt, egy jó formában lévő kínaival. Szóval a szélsőséges kijelentésem lényege, hogy így "hangosan kimondva" lelkiekben előre felkészítem magam a legrosszabbra, aztán ha bármi más előjelű történés alakulna, már csak pozitívan csalódhatok, tekintve, hogy Williamsnek szurkolok.
Hát ezen a szinten már nem lehet ennyit hibázni.Rengeteg egyszerű,könnyű lökést elhibázott Ronnie.A lyuk szájából kihagyta a pirosat,szinte minden hibáját kihasználta Williams.Nagyon nem megy neki a játék sajnos ebből én már nem remélek továbbjutást.🙁
De inkább Williams-től kapjon ki mint Selby-től.
Az ember várja tőle a szórakoztató,gyors játékot és erre ő csak szenved,kínlódik.
Ha az első szakaszban csak 2 frémet tud megnyerni, az azt jelenti, hogy nem lesz csúcsformában, szóval csak kellene az a 3-1. Ha Williams teljesen összeomlik, akkor elég lehet a Ding elleni forma is, de erre kevés esélyt látok, szóval holnap űrsnookerrel kell nyitni, különben kampó lesz.
Nem kell neki 3-1 feltétlen az első szakaszban, de 5-3 minimum kell neki.
Érdekes, mert eddig Williams sem volt túl meggyőző (bár belőle nem sokat láttam, így ezt csak a beszámolók alapján írom), de most nagyon elkapta a fonalat.