Keresés

Részletes keresés

mvyky Creative Commons License 2006.01.19 0 0 736

"Nincs valakinek legalább egy diktafonos-recsegős felvétele a koncertről?"

Sajnos nincs, pedig ott voltam! Sőt, akkor láttam élőben a Megadeth-et!

"Emlékszem, hogy mögöttem állt egy halál-bula (csont-fejkete haj, max 30 kiló...stb.) és amikor elkezdték játszani a Symphony-t, egyszerűn sírva fakadt. Kicsit bizarr volt, de hát ilyenek (is) a mai lányok..."

biztos csak a pasiját kisérte el, aki rábízta a dikfafont, amíg ő bent tombolt. :-)

Előzmény: Törölt nick (733)
mvyky Creative Commons License 2006.01.19 0 0 735

Ok. megpróbálom, de mindegyikhez úgysem fogok tudni írni, főleg nem (biztos)értelmeset, mert ez kicsit olyan számomra, hogy "meséld el egy olyannak aki még soha nem evett eperfagyit, hogy milye az íze." :-) na, szóval remélem érted mire gondolok...

Chosen Ones

Looking Down The Cross (sztem a legjobban felépített nóta a KIMB-ről)

Good Mourning / Black Friday (a kettősség tetszik ebben a számban, amilyen lassú az eleje, olyan húzós a második fele. nagyon tetszik benne  az a bizonyos riff, ami végigkíséri a számot)

My Last Words /orosz rulett rulez! he-he/ (profi zene, profi szöveg)

Hook In Mouth /tetszik a gitár intenzítása főleg az nagyon tuti, amikor az elején belép a dob, basszus és Mustaine hangja mellé)

Mary Jane

Lucretia /szerintem koncertnyitó nóta is lehetne. nekem nagyon tetszik! van egy kalóz 'Live Symphony 1992' koncert CD-m, ott ez az első szám./

Five Magics (minden benne van, ami az akkori 'klasszikus' felállást jellemzi. lassú rész, gyorsrész, szólók, zúzás. persze profin felépítve)

This Was My Life (amellett,h kurva jó zeneileg, nekem nagyon tetszik a szövege is. pl. in our life there's if - in our beliefs there's lie - in our business there's sin - in our bodies there's die mennyire igaz sorok! de persze az is tuti, h  ... my head - this is the part of me that hates)

Countdown To Extinction /nagyon ritkán játszott nóta, de tele van érzelemmel. pedig nem egy  szirupos lassú nóta, de mégis igazi ballada. ezen a kalóz 'Live Symphony'-n rajta van. komolyan mondom még a stúdió verziónál is tutibb! főleg amilyen emócióval átévelve énekli Mustaine! tetszik benne az is, ahogy a szövege fajok, állatok védelmében áll ki./

Diadems /kicsit filmzenére emlékezető nóta. tetszik ahogy agresszívan mondja Mustaine "The netherworld and Sheol are never satisfied"/

99 Ways To Die

Black Curtains /elég súlyos gitártémája van sztem koncerteken nagyot ütne élőben. nem is értem miért nem tolják!/

Family Tree

Use The Man /tetszik a szövege/

A Secret Place

I'll Be There /tökély! jó benne a végén nagyon az 'Óóóó'-zás/

Time: The Beginning /talán a legjobb lassú nóta amit Mustaine valah írt és elég komor a szövege is pl. 'I can't get any younger - time has brutal hunger'... mennyire igaz ez is/

Promises (nem is emlékszem rá, hogy mikor játszották koncerten, pedig van olyan jó, mint a tout le monde)

Disconnect (első szám a lemezen, ettől függetlenül ezt sem értem miért nem játszották, amikor pl. legutóbb 2001-ben itt voltak a Pecsában pont a TWNAH albummal... NAGYON JÓ BENNE A SZÓLÓ (is)!!!)

Tears In A Vial /iszonyatosan jó gitártémák vannak benne./

Truth Be Told /ezt csak úgy írtam igazából, ha már a 2. vonalas nóták közül kellet választani, mert talán ez az egy van azon az albumon, a többi minde elsővonalas! /

Egyébként szerintem a BTU a legjobb albuma Mustaine-nek. Ez az az album, amiben rengeteg előző album hatását érzem /egészen a peace sells- ig visszamenően/ ami csakis azt bizonyítja, hogy Mustaine munkásságának összes korábbi esszenciáját belerakta ebbe a lemezbe! Valamint érezni azt a húsz éves aktív gitározást a játékában, amivel rendelkezik.

Ezek után az is érdekes lenne, ha sorrendbe kéne tennem az albumokat tetszési index-ük szerint. :-) /az első biztosan a BTU lenne annak ellenére, h tudom, h a Coutdown a legnépszerűbb, legjobban eladott, meg tudom, hogy a Rust hozta meg az áttörést, meg klasszkus felállás st. stb. de akkor is! Na, ezen majd még gondolkodom és megírom ide a fórumba./

és végül még egy megjegyzés: a fenti llistán elég sok szám mellé odaírtam, h tetszik a szövege. ez nem véletlen hiszen Mustaine mindig is intelligens dalszövegeket írt, szinte minden dalszövege boncolgat valami témát, és nem csak önmarcangolással foglalkozik, hanem a politikától, akár egészen állatfajok védelméig.

Előzmény: Törölt nick (734)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 734
Egy rövid indoklást, ha van időd írhatnál a 2. vonalbeli kedveltjeidhez, mert ezek közül sok szerepel az én legkevésbé kedvelt listámon is. Csak egyszerűen kiváncsi vagyok, hogy mitől jók, mert (bár nem értek a zenéléshez) lehet, hogy valamit még én is felfedezek bennük (így a 200.000.dik meghallgatás után is)
Előzmény: mvyky (732)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 733
Télleg elírtam, kösz hogy szóltál. tiszta égő. szóval I'll be There. Az I'll Get Evennek csak az első fele jött be, valahogy nem igazán tudták befejezni a nótát.

Nekem valahogy úgy rémlik, mintha játszották volna a Promises-t a 2001-es koncerten, aztán lehet, hogy (erre is) rosszul emlékszem...

RISK: végre valaki, aki szintén szereti ezt az albumot!!! Nem mindig az a fontos, hogy valami irtó kemény zene legyen, csak egyszerűen jó.

Akkor, helyesbítem a listát:
- Last Rites/Loved to Deth (a szövege is jópofa)
- Chosen Ones (szintén)
- Looking Down the Cross (méltatlanul elfeledett klasszikus a Megadeth-től)
(...)
- Paranoid (ezt néha azért előkapják)
- Problems (ezt meg soha)

és még egy-kettő, ami azóta eszembe jutott:
- Never Say Die (tudom, hogy csak rákeverték a tömegzsibajt, de nem véletlenül, hiszen kimondottan koncertre való szám, nem bánnám ha egyszer hallhatnám élőben!)
- One Thing (Secret Place átdolgozás, de szerintem jobb lett annál)
- New World Order (a szám méásodik felében hihetetlen mit művelnek!)

A My Last Words-ot azért imádom, mert nagyon pörgős, a szólója is hangulatos, és ahogy a végén Mustaine énekli azt, hogy "You, you, next victim" az valami hihetetlenül kifejezi a saját - és ezen felül a Megadeth - életérzést.

Pl a Tout le Monde-ot valahogy sosem bírtam megszeretni (lehet, hogy a francia refrén miatt), de a '97-es koncerten nagyon jól előadták. Marty pengetett, Mustaine egy kb. 2 literes coca-colás pohárból ivott valamit folyamatosan a sorok között, s csak a legeslegvégén kapcsolódott be Nick és Ellefson)

Nincs valakinek legalább egy diktafonos-recsegős felvétele a koncertről? Emlékszem, hogy mögöttem állt egy halál-bula (csont-fejkete haj, max 30 kiló...stb.) és amikor elkezdték játszani a Symphony-t, egyszerűn sírva fakadt. Kicsit bizarr volt, de hát ilyenek (is) a mai lányok...
Előzmény: mvyky (732)
mvyky Creative Commons License 2006.01.19 0 0 732

Nálam pillanatnyilag ez lenne a sorrend, bár nem nagyon szeretek ilyen sorrendet felállítani, mert egyik nap ez tetszik, másik nap a másik. ezért is írtam minimum kettőt egy albumról:

Chosen Ones

Looking Down The Cross

Good Mourning / Black Friday

My Last Words /orosz rulett rulez! he-he/

Hook In Mouth

Mary Jane

Lucretia

Five Magics

This Was My Life

Countdown To Extinction

Diadems

99 Ways To Die

Black Curtains

Family Tree

Use The Man

A Secret Place

I'll Be There

Time: The Beginning

Promises (nem is emlékszem rá, hogy mikor játszották koncerten, pedig van olyan jó, mint a tout le monde)

Disconnect (első szám a lemezen, ettől függetlenül ezt sem értem miért nem játszották, amikor pl. legutóbb 2001-ben itt voltak a Pecsában pont a TWNAH albummal...)

Tears In A Vial

Truth Be Told

a hozászólásodat annyival helyesbíteném, hogy az I'll Get Even nem RISK-es, hanem Cryptic-os nóta és szerintem az I'll Be There-t akartad írni. (aztán lehet, hogy mégsem...)  egyébként meg kurva jó dallamos a RISK album, kár, hogy ez terjedt el róla, hogy illik szídni, meg fikázni stb.

ha már lista, meg időrend, akkor a Killing albumról, meg a Hidden Treasure-ről miért nem válogattál? (mert, hogy a My Last Word-el kezded a listát és az egy Peace Sells-el nóta. A Rattlehead már teljesen rendben van a második listád élén!)

Legkevésbé kedvelt számokat meg azért nem írok, mert még a végén télleg eljut Mustaine-hez a lista és akkor majd jól le fog szídni! :-))))

az igazat megvallva, nem nagyon lenne olyan szám a Megadeth-től...

Előzmény: Törölt nick (731)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 731
Már régóta fel akartam tenni a nagy kérdést, hogy nektek melyik számok Megadeth tetszenek legjobban a 2. vonalból? (itt azokra gondolok, amelyikeket nem szokták koncerten játszani, és nem is kerülnek rá a válogatás-albumokra) Csak azért kérdezem, mert a saját válogatásom és a Greatest Hits számai között 4-5 szám az átfedés csak.

Nálam ezek mennek időrendi sorrendben:
-My Last Words
-Anarchy (régen ezzel zárták a koncerteket, de mára túlságosan háttérbe szorult)
-Into the Lungs of Hell (sajnos ma már szinte nincsenek instrumentális számaik, kivéve Jack-et)
-Rust in Peace...Polaris (örök kedvenc, idestova 15 éve. Marty valami olyasmit nyilatkozott róla, hogy még csak hasonló sincsen ehhez a számhoz a műfajban. Ilyen dühös témát tényleg nem is találtam máshol a Megadeth-ben, mint itt)
-Countdown to Extenction
-The Disintegrators (Tudom, hogy nem nagy szám, de hiányolom a koncertekről)
-I'll Get Even (tudom, hogy RISK-es és utálni illik, de nekem mégis bejött, ahogyan a Wanderlust is)
-Duke Nukem Theme (a játékot is szerettem, de ez valami nagyon állat nóta)
-Recipe for Hate...Warhorse (jó kis összetett szám, a Rust in Peace indítótémájának átdolgozásával)
-I Know Jack (rövid, irtó jó dobtémával, kicsit Iron Maiden-es befejezéssel)
-Shadow of Deth (micsoda fííííííííííling)

Ha van olyan szám, amit a legkevésbé szerettek, azt is írjátok le, nagyon kíváncsi vagyok. Ezek nálam szintén időrendi sorrendben:
Rattlehead, The Conjuring, I ain't Superstitious, Set the World Afire, 502, Liar, Lucretia, This was my Life, Psychotron, Elisian Fields, The Killing Road, Youthanasia, Black Curtains (ezt Marty sem dícsérte halálra), 99 Ways to die, Diadems, Use the man, Mastermind, The World Needs a Hero, Burning Bridges, Promises, Return to Hangar, When, Truth be Told, My Kingdom. (Huh, nem is gondoltam, hogy ennyi összejön. a fenébe)

Mindenképp írjaták le ti is, ha lehet!!! (aztán összegezzük, és elküldjük Mustaine-nak:)))))
mvyky Creative Commons License 2006.01.17 0 0 730

jaaa, olvastam én is, meg azt is, h maga a mester lesz a zsűri! :-) a fórum hozzászólói között azért az nagy igazság az egyik beírótól, hogy az egyedüli dolog ami visszatartja az sajnos művészi tehetségének a hiánya :-) ,pedig rengeteg jó ötlete lenne. /mondjuk az ilyen miért nem megy el egy stúdióba, és csináltatja meg? hátha nyerne./

azért én arra is kiváncsi vagyok, h aki tervezőgrafikus vagy vmi hasonló és meg tud egy ilyet tutin csinálni, annak mennyire motíváció egy elektromos gitár... :-) jó, persze biztos van egy pár ilyen megadeth fan a világon, de még sem annyi, mint aki szeret és tud is gitározni.

az meg tényleg nem egyértelmű a kiírásban, hogy egy teljesen új design-t kell alkotni v. csak a meglévőt kell egy kicsit redesign-olni...

egyébként lenne valakinek ötlete itt közületek egy ilyen új Vic tervezésben? bár véleményem szerint jó mostani Vic, nem tudom Mustaine papának mi vele a baja? ennyire új fejezetet akar a zenekar életében?!

neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.17 0 0 729
esp
Előzmény: Törölt nick (728)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 728
Micsoda véletlen!

Dave épp most hirdette ki a www.megadeth.com-on, hogy meg lehet tervezni Vic legújabb formáját. Az első 3 helyezett gitárt kap, nem is akármilyet...
A pályázatokat ferbruár 14-ig kell beküldeni.

Hajrá!
mvyky Creative Commons License 2006.01.16 0 0 727
a szimbólum nevét vevének kell ejteni, (pontosan most meg nem mondom, h hogyan kell leírni) és azoknak a házaknak v. barlangoknak a külső részére festették, amelyek nem voltak belül mérgezőek.
Előzmény: Törölt nick (726)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 726
Én azon csodálozom, hogy egyáltalán a RISK-en rajta van Vic, a Cryptic-en pedig nem igazán szúrja ki a szemünket (ha egyáltalán rajta van).

Azt tudom, hogy akkor is nagy kapkodás volt a borító készítésével, mert eredetileg csak Vic feje lett volna rajta szemből, fekete háttérrel, az album eredeti címe pedig "Needles and Pins" volt.

Tényleg, tudja valaki, hogy mit ábrázol az a voodoo szimbólum a borítón???
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.16 0 0 725

nem kell a füzetbe lapozni...

a borítón van egyből.

(legalábbis a remastered verzén).

Előzmény: vsiivz (724)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 724
ott a fuzetben van
az egerfogo vs patkany kepnel
az egerfogon
Előzmény: deliriousnomad (723)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.01.13 0 0 723
Basszus, én a Risken sem találom.
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.13 0 0 722

az enyém amcsi import (állítólag...), és azért más a hátulja.

1ébként meg tökmindegy...

Előzmény: vsiivz (719)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 721
mi a fasz? :o)
Előzmény: vsiivz (720)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 720
az en hidden treasuses cd-m hatuljan ugyanaz a kep van, mint a youthanasia hatso boritojan
semmi zaszlo

a cryptic-en nincs rajta az a szegeny
hacsak a totem-maszkot, vagy a vudubabut nem nevezzuk ki vic-nek :o)
Előzmény: neal and jack and me (718)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 719
az en hidden treasuses cd-m hatuljan ugyanaz a kep van, mint a youthanasia hatso boritojan
semmi zaszlo

a cryptic-en nincs rajta az a szegeny
hacsak a totem-maszkot, vagy a vudubabut nem nevezzuk ki vic-nek :o)
Előzmény: neal and jack and me (718)
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.13 0 0 718

igen, tegnap néztem, a zászlón télleg ott van, hátul.

és a crypticen én sem találtam, pedig egész este gúvadt a szemem...

Előzmény: mvyky (716)
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.13 0 0 717

komplex power metal.

így lett definiálva a metal lexikonban.

meg is fogom venni, ha odajutok, és még van.

Előzmény: deliriousnomad (715)
mvyky Creative Commons License 2006.01.13 0 0 716

egy helyesbítés: a hidden-en is rajta van Vic. a Cd tok hátulján a kalózzászlóban.

;-)

már csak azon a kurva cryptic-on bújhatott el jól, mert ott továbbra sem találtam meg...

Előzmény: mvyky (705)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.01.13 0 0 715

Az MCD-kben viszonylag olcsóér' vesztegetik őket, de még nem vettem a fáradságot ahhoz, hogy próbát tegyek velük.

Előzmény: neal and jack and me (711)
D H Creative Commons License 2006.01.13 0 0 714

hmm, érdekes, milyen szépen mennek lefelé a számok...

(mondjuk szerintem érthetően)

Előzmény: mvyky (678)
D H Creative Commons License 2006.01.13 0 0 713

dehogynem lehetne.

csak oda kellene figyelni, mit szerettek/szeretnek az emberek másztejn bácsitól...

nem pedig a piaci trendeket figyelni, és azok szerint menni. (előre?)

Előzmény: Törölt nick (669)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 712
Fatal Opera.

Nem ismerem, innen vettem: http://en.wikipedia.org/wiki/Gar_Samuelson
Előzmény: neal and jack and me (711)
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.12 0 0 711

volt gar samuelsonnak egy zenekara a megadeth után, állítólag 2 lemezük is megjelent (a zenekar neve az istennek se jut mostan eszembe).

tud vki vmit róla?

Csabaking Creative Commons License 2006.01.12 0 0 710
Aha, akkor azért nem láttam, mert nekem kazettán van meg, és az elég puritán kiadás volt: 2 oldala van, a borító az első oldalon, a másodikon a számcímek vannak, meg hogy ki szerezte a számokat.
Előzmény: vsiivz (708)
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.12 0 0 709
így van.
Előzmény: vsiivz (708)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.12 0 0 708
a hatso boriton kapott helyet
Előzmény: Csabaking (706)
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.12 0 0 707

viccelsz?

ott szorobánozik.

Előzmény: Csabaking (706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!