Meg is néztem, köszi. Jó interjú, sok mindenre ráterelődik a szó - helyenként egész bátran kérdez a riporter :) És még van is olyan bátor kérdés, amire választ kap! :)
Ezt a Japán-L.A.-Brazília-Mexikó sztorit olvasva még ma is újra meg újra borzongás fut el: miket nem hoz az élet!
Ami a fotókat illeti, két arc kapcsán csak találgatom a hozzájuk tartozó neveket...
Néhol amúgy kár, hogy nem tudni, melyik mondatot ki mondja, bár kétségkívül ez is hoz izgalmat a beszélgetésbe, tehát van értelme, hogy ilyen megírási formát választott a szerző, elfogadom. Hanem arra például nagyon kíváncsi volnék, a Star Wars-témában ki volt, aki annyira lelkendezett. Meg lehet ezt tudni?
"Egyik elszánt rajongónknak" - el nem tudom képzelni, kiről lehet szó :)
Kedves Solarisosok, akik itt fórumoztok! Most találtam ezt a topicot, és nem volt időm végigolvasgatni, ezért elnézést, ha olyat mondok, amit már tudtok, de talán még nem láttátok azt a Solaris-interjút, amit pár hete csináltunk. Meg tudjátok nézni itt: http://www.zenekar.info/zenekarinfo2/index.php?mi=cikkek&id=1130 Jó olvasást, és nézegessétek különben is a www.zenekar.info oldalt! Üdv, ritSolaris-interjú
Szívemből szóltál néhány dologgal kapcsolatban, úgy, hogy akár én is írhattam volna azokat! :o)
De azért valljuk be, ez tényleg kissé meredek feltételezés volt:
"Hogy a viharba keveredtetek egyszerre hárman is erre a fórumra (Te, Vadrezeda és Liuna05 ) - ugyanazokkal a "bizalmas" információkkal?! Szerinted nem furcsa ez egy kicsit? Vagy inkább nagyon...."
Ha megnézzük, hogy melyikük milyen topikokba írt eddig, az égvilágon semmi átfedés nincs köztük, még témakörben sem, az egyetlen közös: az éppen a miénk, a SOLARIS topik!
Inkább örüljünk, hogy a Solaris zenéjének szeretete máshonnan is hozott ide emberkéket - örvendetesen szaporodik a létszámunk!
Hogy a viharba keveredtek ide éppen most? Mert most vasárnap volt ez a riport és erre reagáltak.
Egyáltalán nem gond, hogy kinek ez, kinek az a véleménye, csak a stílusra próbáljunk egy kicsit odafigyelni Mindannyian!
Eddig ez a hangnem ismeretlen volt ezen a fórumon akkor is, ha nem értettünk egyet valamiben.
És különben is, nézzétek, milyen szép képeket készített vadrezeda a napokban!
Köszike! Jó, hát az biztos, hogy kissé túlreagáltam a dolgokat, de sajnos, mostanság túl sok olyan élmény ért - legeslegeslegsajnálatosabban a "mentsvár zenei világban is :-(( - ami erősen elmozdította a kinyilvánítandó véleményem a kritikusabb irányba.. Szívesen írok, - ma már nem, de hamarosan ( technikai és egyéb okok miatt ) - bár azért valószínű, hogy felháborodásomban félreértettem, vagy legalábbis másképp értelmeztem dolgokat.. Ettől függetlenül azért az "alapvéleményem" továbbra is fenntartom!
Kezdenek nagyon félrecsúszni a dolgok... Ne csináljuk ezt!
Ne gyanúsítgassunk senkit alaptalanul se pro, se kontra, legyen vége a vádaskodásoknak!
Amúgy Liuna05-ről szeretném azt leírni, hogy ő már a kezdetek kezdetén, vagyis akkoriban, amikor publikussá vált a SOLARIS koncert híre, a Deep Purple topikban - ahová eddig a legtöbbször írt - buzdította a jónépet, hogy jöjjenek el erre a koncertre!
Az ottani 3640-es hozzászólásban, az Ős-Metál c. lemezzel kapcsolatban írta a következőket:
"Szerény személyemnek van szerencséje valamelyest ismerni a jeles albumot, és az a Child in Time azért egészen érdekes! Mondjuk azért nekem Atka előadásában jobban teccik, de ezt csak halkan mondom, mert kedvenc zenéző társam, aki mesmeg Solaris extra-csúcs rajongó ( és nem is véletlenül!! ), még a végén "kitagadna"! Szóval mindenkinek érdemes beszerzni az élményt!! És elirányoznia magát a koncertre!!"
Legyünk egy kicsit belátóbbak egymással szemben...
(Küldenél nekem mail-t? Publikus a címem. Amit tegnap írtál velem kapcsolatban, az nem világos számomra, de szeretném, ha nem itt, hanem magánban beszélnénk meg.)
Csak az első részig jutottam megint.. Engem idéztél, nem Vadrezedát.. ;-)) Így tehát, mivel én, elvileg konspirálok - vagy skizó lettem közben és Ő is én vagyok :-)) - KFM boy topic társsal, mégis Őt vádoltad.. Több figyelmet!! ;-)))))))) Bocs, de megbántottál, muszáj kötözködnöm "cserében".. ;-))
Nos felhívnám a figyelmedet egy aprócska tényre! - Hozzáteszem, a további hozzászólásokat még nem olvastam, ugyanis annyira felháborított az alaptalan vádaskodásod, hogy azonnal reagálnom kell! - Ha nincsenek meg a technikai feltételeid ahhoz, hogy valamit ellenőrizz, ne próbálj meg "élni" egy nem létező fegyverrel! Ami az IP címet illeti, még csak véletlenül sem lehet egyforma.. Mellesleg, ha egy icinyke-picinykét nézegelődtél volna a kissé úgy tűnik "beszűkült" fórumos körödön túl is, feltűnhetett volna, hogy bár ide valóban nem írogattem ezidáig - nem is igazán tervezem ezek után - ám ez a kijelentés nem feltétlenül állja meg a helyét más topic vonatkozásában.. Nekem ez az egy nick nevem van, és nem is tervezem, hogy "beszerzek" még párat.. Erről ennyit.. Talán még annyit, hogy Te vajh hány néven pötyögeted a betűcskéket?? Mert ugye - mint tudjuk - mindenki magából indul ki.. Ellenben nem biztos, hogy ez jó módszer. Ami pedig a bennfenntes "részt" illeti, abban már közelebb állsz a valósághoz, bár valószínűleg egészen másképp, mint ahogy gondolod. Amit írtam, az pedig vélemény egy olyan helyzet kapcsán, amit akkor is felháborítónak tartanék, ha egészen véletlenül halvány lila dunsztom sem lenne arról, ki az a Vincze Lilla. Mellesleg a kiindulási pont egészen véletlenül szintén igaz, nem találgatás és elmélkedés, hanem tény. Na, most, hogy ezt már tudod, még mindig nem érted, miért vagyok felháborodva? Jobban mondva - izé, írva.. - inkább csalódott, és letört, hogy ilyen a "zenei világ" ( rajongókat + zenészeket is beleértve! ) mert felháborodni itt már nem is érdemes..
Elnézést, ha megbántottalak volna, de valóban az volt az érzésem, hogy az egész egy mondvacsinált probléma (sőt, most is azt gondolom).
Azt írod:
"A félreértések elkerülése végett én nem vádolok senkit "gyanús" bennfentességgel."
Nem értem, miért vetted ezt magadra? Vadrezedát idéztem, és bizony, nem oszlatta el a gynúmat, hogy Te válaszoltál rá....
Abban viszont hasonlítunk, hogy én is szerettem a Napoleon Bolevard-t.
Ám számomra egyáltalán nem releváns, hogy egy Solaris koncerten énekel-e Vincze Lilla vagy sem? Ez a dolog nem őtőle volt jó (sőt, a fekete lemez icipici közreműködésén kívül köze sem volt hozzá....). Ha lenne Napoleon Boulevard koncert, én arra is elmennék, és az persze elképzelhetetlen lenne számomra Lilla nélkül. De a Solaris - ez két külön világ! Bármennyire is azonos volt a zenekar....
Azért pedig ne haragudj, ha kicsit furcsállom a hirtelen kirohanásotokat egy olyan ok miatt, amiről sehol nem lehetett hallani vagy olvasni. Mert még ha te egyedül rendelkezel is ilyen "forrásközeli" hírekkel - egyáltalán nem értem, hogy a többiek honnan tudják?
Hogy a viharba keveredtetek egyszerre hárman is erre a fórumra (Te, Vadrezeda és Liuna05 ) - ugyanazokkal a "bizalmas" információkkal?! Szerinted nem furcsa ez egy kicsit? Vagy inkább nagyon....
Ráadásul nézd meg, mi lett belőle:
"ha ló nincs, Jó a szamár is! " effektus? Akkor még sokkal undorítóbb az egész..."
írja vadrezeda. Hová jutottunk? Ismétlem: arról van szó, a Solaris zenekar kit hív el vokálozni a jubileumi koncertre - ez az ő dolguk! Számunkra csak annyiban lényeges, hogy jó legyen!
Kedves Vadrezeda! Szerinted kire gondoltak volna elsősorban, ha nem Ullmann Zsuzsára, aki eredetileg is énekelte (ráadásul szerintem tökéletesen) a Nostradamust? És itt sokunk másik kedvence a Cabaret - bizony, ugyanolyan "mennyország" lett volna nekünk Zsuzsa közreműködése, mint KFMboy-nak Lilláé!
Lokomotívummal értek egyet: bízzuk ezt rájuk! Én sem szeretném, ha ezek az eldurvuló hozzászólások esetleg befolyásolnák őket a döntésben.... kérlek, ne csináljátok tovább!
Én az infóimat számomra megbízható és egészen forrásközeli személytől szereztem. Tény, hogy ebben a fórumban még nem szóltam hozzá, de ha megnézed, van 1 pár hozzászólásom más fórumokon.
Az, hogy Liuna05-el egy ip címről levelezek, az egyszerűen nem igaz. De nyugodtan kérj meg 1 moderátort, admint stb. aki ellenőrzi neked, és alátámasztja ezt.
A félreértések elkerülése végett én nem vádolok senkit "gyanús" bennfentességgel.
Amikor hallotam/olvastam az infókat a vokállal kapcsolatban, egészen tegnapig reménykedtem, hogy csak egy buta félreértés az egész. A lelkem mélyén még most is reménykedek ici-picit, hogy ez fog kiderülni.
Az utolsó mondatodhoz még tennék egy megjegyzést. Ha nem érdekelne a Solaris, akkor nem vettem volna meg a koncertre a jegyet, és nem lennék ott. Szeretem a Solarist, mint Ti mindannyian. És igen, Lillát is szeretem. Ezért volt ez a "műbalhé" ahogy nevezted. Egyszerűen számomra mennyország lett volna, ha összejön ez a felállás. Ennyi. Bocs, hogy raboltam az időtöket.
Arról nem is beszélve - az idézett riportrészletből ez egészen világosan kiderült -, ha Ullmann Zsuzsát elengedte volna a színháza, akkor Lilla neve fel se merült volna közreműködőként.
Nem tudom mennyire kötődik hozzászólásod vége az én 1810-es hozzászólásomhoz, de abban egyetértek, hogy a vokál összetétele nem fontos, csak az, hogy jól szóljon. Lillával kapcsolatban pedig számomra nem az lenne fontos, hogy ott legyen a vokálban, hanem ha közreműködik, akkor azt a vokálban tegye és ne bárminemű dal szólóban történő előadásában.
Egyébként én is jól beleültem ebbe a Lilla-részvétele körüli hintába, anélkül, hogy valami pontosat tudtunk volna. Cirrocumulus idézete tisztává tehette előttünk ezt a kérdést, és mindenféle ledorongolás oktalan és jogtalan volt. Mert hát az hangzott el, hogy "meghívtuk aztán mégis visszamondtuk"? Ugye, hogy nem! Akkor meg hol itt a probléma? Gondolkoznak rajta, eldöntik és kész.
A legnagyobb hibát pedig akkor követnék el, ha az itteni pozitív, vagy negatív hozzáállásunk befolyásolná Őket. A döntésüket szerintem szakmai alapon kell meghozniuk és ebben azért mégiscsak Ők vannak otthon, mi pedig megmondhatjuk, hogy tetszik-e vagy sem, de az egyetértésünkre abszolút nincs szükség.
Visszakerestem, hol kezdődött ez a Lillásdi - Vadrezeda 1796-os hozzászólásában, az alábbiakkal:
"De amin legjobban kiakadtam, az az amit Lillával kapcsolatban művelnek... Mi az, hogy felkérik, hogy énekeljen, ő el is vállalja, most meg még gondolkodnak azon, hogy még is ott legyen e.... Tudom, ő nem volt a Solaris tagja, de a fekete dupla lemezen is énekelt, és hát nem kéne belőle hülyét csinálni..."
Cirrocumulus szó szerint idézte a rádióban elhangzottakat - a Lillát meghívjátok? kérdésre az alábbi válasz hangzott el:
"- Nem dőlt el még a kérdés. A Lillával beszéltünk erről, ő nagyon szívesen felajánlotta a közreműködését a Nostradamus énekes részeiben........."
Ezt megelőzően egy szó sem jelent meg sehol a Lilláról. Kedves Vadrezeda: honnan a bánatból veszed, hogy felkérték?! Ez nem hangzott el sehol - vagy rosszul tudom?
Tök korrekt, amit Attiláék mondtak a rádióban: beszéltek a kérdésről Lillával, aki fölajánlotta a segítségét, és ők gondolkodnak a dolgon. Mi van ebben rossz?
Ezzel senkit sem bántottak meg és senkiből sem csináltak hülyét. Akkor sem, ha végül negatívan dől el a dolog (megjegyzem, még ezt sem tudjuk. Vagy te mégis?).
Egyszerűen érthetetlen ez az ok nélküli Lilla-védő kampány, amit beindítottál!
Én speciel egy Solaris-koncertre várok hosszú évek óta, és a vokál csak annyiban érdekel, hogy jó legyen! Ez nem egy Napoleon Boulevard produkció - hogy cirrocumulust idézzem, hanem egy Solaris koncert. Én legalábbis arra vettem jegyet (sajnos, nem a földszintre!).
Ha Lilla énekel jól, annak is örülök majd, ha más, annak is! Miért fontos a vokalisták személye ennyire?
Elfogadom a vádat: én tényleg szívesen asszisztálok a kedvenceimnek :)
Amúgy azt, hogy "asszisztálni" vagy elkendőzni, méltatlanul mentegetni, stb. én arra értem, hogy ha tudnám, hogy valaki rosszat, hibát, bűnt követett el, és mégsem vagyok hajlandó azt meglátni, elismerni - csak erőltetni a jót. Jelen esetben azonban nincs szó ilyesmiről. A magam részéről ebben a Lilla-ügyben nem tudok semmi biztosat. Olvasom, hogy az került szóba egyik vagy másik interjúban, hogy esetleg ott lesz, énekel. Vagy nem. Majd eldől. Esetleg vannak még találgatások, hogy ki szólt kinek, előbb vagy utóbb. De, ismétlem, én speciel nem tudk semmi biztosat (honnan is tudnék?). Na de akkor meg hogyan is várható el tőlem, hogy megítéljem a helyzetet!? Ha pedig megítélni nem tudom, elítélni - bárkit is - pláne nem!
(És innentől már csak maszek okoskodás: van egy zenekar, amely iksz tagból állt valaha. Van egy további művész, aki egy másik projektben szoros kapcsolatban állt egykor nevezettekkel. Előbbiek egyszercsak egy újbóli közös fellépésen kezdenek gondolkodni. Na, most két dolgot tehetnek. Vagy eszükbe sem jut más zenész, akivel valaha is dolguk volt, és akkor szóba sem kerül egyéb név. Vagy igenis szeretnének újra együtt zenélni néhai kollégákkal, akivel ma is szívesen emlékeznek a valahai élményekre és szereznek újabbakat - és akkor meghívják, vagy legalábbis keresik a módját, említik a nevét, stb. És aztán még a fentieken felül millió szempont lehet, amiről nem tudunk. Summa summárum: őszintén mondom, nem látom, hol a probléma.)
Szinte minden nap járok errefelé, csak mostanában nem volt időm beírni.
Szóval én maximálisan cirrocumulussal értek egyet. És nem is értem, mi történt?
Mi ez a "műbalhé"?
Liuna05 és KFMboy - ti mit tudtok? Érthetetlen, ahogy minden info nélkül elkezdtetek panaszkodni, föl vagytok háborodva, mikor semmi sem hangzott el azon kívül, hogy a fiúk gondolkoznak Lilla meghívásán?
Én még most sem olvastam/hallottam semmi mást - ti igen? És ha igen, honnan tudjátok? Talán ti vagytok "bennfentesebbek" annál, mint ami publikus?
Kicsit furcsának tűnik egyébként, hogy ugyanarról az IP címről leveleztek - ráadásul korábbi hozzászólásotokat sem találtam.....
Az, hogy cirrocumulust valamiféle "gyanús" bennfentességgel vádoljátok, csak azt mutatja, hogy a korábbiakat egyáltalán nem is olvastátok! Ő valóban bennfentes - a múltja okán. A legtöbbet tud a zenekarról közülünk - mert a legtöbb koncertet látta/hallotta.
Úgy tűnik, titeket nem ez a topic, hanem Lilla érdekel. Ami nem baj, csak nem a megfelelő fórumot választottátok hozzá!
Talán most avatatlan prókátor leszek, de cirrocumulusról annyit, hogy nagyon régi rajongója az együttesnek. Hihetetlen mennyiségű a tudásanyag amit tud róluk az emlékei és az összegyűjtött dokumentumok alapján, elmondhatja magáról, hogy abban a szerencsében is része van, hogy a zenekari tagok némelyikével már személyesen is találkozott, beszélgetett, de az, hogy bennfentes lenne az szerintem azért túzás.
Sejtésem szerint Te meglehetős bennfentesként írogatsz.. Mégis fátyolosan nyilatkozol az ügyről.. Vajh lehet infód amit az "egyszerű lélek" nem tudhat? És ha igen, akkor miért is van, hogy a promotálás felé tendálsz, ha igazi zenerajongó vagy??