A kor stimmel, korabeli, viszonylag aprócska Certina - sajnos nagyon leromlott állapotú, mindenképpen felújításra szoruló (így igazándiból nem hordható - egészségtelen) tokkal, még vállalható, de patinás számlappal. Nem képvisel jelentős értéket - 15-20 ezret kaphatsz érte, és még ezt sem biztos, hogy túl könnyen-gyorsan - többet csak igen nagy szerencsével és esetlegesen.
Huhh ezt tényleg benéztem,elnézést érte,csak már annyiszor láttam itt embereket lepattintani,gondoltam most is ez a helyzet.(figyelmetlen voltam,meg sem néztem hova küldöd,sorry)
Senki semmivel nem sértett meg, és hálás vagyok minden tippért, amivel próbáltok nekem segíteni abban, hogy rátalálhassak néhány darab Szentgotthárdon készült zsebórára. Ha netán valamelyikőtök rábukkan ilyenre, kérem, írjon, publikus vagyok.
Engem meg végképp nem zavar, mert csak műkedvelő vagyok. Tőlem bármilyen témában írhat bárki, amiből tanulni lehet, vagy érdekes információt tartalmaz, külön köszönet is érte.
Nem azt írtam, hogy ide ne írjon - mert ilyet milyen jogon egyébként is... -, nem küldtem el, csak mint "újnak" ahogy magát aposztrofálta, ajánlottam fel egy másik oldalt. Aki általában itt (svájcin) is van, ott is van. Antik órás dolgokkal kapcsolatosan meg segítőszándékkal(!!!) arra gondoltam, hogy talán ott nagyobb az esélye annak, hogy segítséget kap, mert akit az antik dolgok érdekelnek, nem biztos, hogy itt (svájcin) is van:) Már azt sajnálom, hogy a teljesség igénye nélkül ajánlottam fel több oldalt, és kihagytam a távol keleti-, orosz órák és egyéb helyeket:) Azzal pedig, hogy más órás fórumot is ajánlottam, talán nem sértettem meg az újdonsült barátunkat-tagtársunkat és feltételezem, hogy nem is vette annak. Igazából ha gond lenne ebből neki kellene magyarázkodnom és nem Neked, de ha már így esett, csak megtisztellek egy válasszal, ha már ennyit fáradoztál azzal, hogy jó útra terelj:)) Hol van a sörünk? Kocc, "nazdarovje, mir", stb.
1923-ig Szentgotthárdon működött egy óragyár, vagyis összeszerelő gyár (mint most pl. AUDI). Svájci cég az olcsóbb munkaerő miatt hozta létre (már akkor is!) Pár évig működött csak, mert a dolgozók sztrájkba léptek az alacsony bérek miatt. A smucig svájci gyáros meg inkább bezárta a szentgotthárdi gyárat. Így aztán nagyon kevés óra maradt meg belőlük. Szentgotthárdiként pedig számomra ezek az értékesek...
Lehet mindig elküldeni az embereket az órák adás-vétel topikba,de ott eladó ilyeneket sokkal kevesebb eséllyel fog találni,mint itt.
Itt lehet valaki vérszemet kap,vagy csak egyszerűen megsajnálja,mert több is van valamelyikből.
Amúgy meg ha svájci kell neki,akkor ez a topik sem idegen szerintem.
Engem pl. sosem zavartak az ez irányú kérdések itt,lehet mást igen,bár nem értem miért,amikor számtalan off topik témával is szokott ez a topik foglalkozni.
Hehe, ezzel is magát árulja el, mert a múltkor beköpte, hogy milyen fényképezőgépe van, márpedig az (mint bármi egyéb) rak exifet, tehát legalább olyant kereshetett volna, amibe az exif egy olyan gépből származik... Az exif nélküli képek pedig a screenshotok... ennyi, innentől kezdve higyjen neki bárki saját belátása és józan megfontolása szerint.
Ha a Sas utcai órás fellegváratokban nem akad valamilyen hasonló méretű rugó-donor, akkor miből gondolod, hogy itt zsebből előkapjuk az összekócolódásmentes állapotú originális hajszálrugót?