99% hogy az alaplapon az áramellátást biztosító részen sült meg egy-két alkatrész. Ezt kellene kimérni, kicserélni. Normális műhely kell hozzá, nem otthoni barkácsmeló. Ha sokat kínzod így a gépedet, megküldi nagyobb árammal az alaplap többi részét, és lehet venni 50-60-70 ezer Ft-ért másik alaplapot. Ezzel a legjobb, amit tehetsz, hogy műhelybe viszed. Nem véletlen írtuk.
Továbbra is várnám az ötleteket, mit lehetne megpróbálni.Köszönettel.
Pár napja kezdte el csinálni a tréfát.Akkor még rendesen bekapcsolt, mozgatásra viszont elment a kép és lefagyott.Ezért gondoltam, hogy valahol kontakt hiba lehet.Antenna ledje folyamatosan világít a sötét képernyőnél.
Felcseréltem ramokat, bekapcs. minden ok.Bejött minden, de 2 min után lekacsolt.Kontakt spray elő, befújtam, de semmi.bekacsolom felpörög (winchester, venti pörög) monitor sötét és világít a wlan antenna led.Valami kontakt hibára tippelnék.wlan cardot kiszedtem úgy se jó.Ramokat 1esével is próbáltam.
Segítséget szeretnék kérni.Tegnap bekapcsoltam a laptopom: winyó felpörög, ledek felvillannak az antenna led úgymarad és nem is tudom kikapcsolni.(Fn+F2 nem reagáll).
KÉP se jelenik meg!
Nem tudom kikapcsolni se, csak ha elveszem a tápot!
Megtervezték azt a hűtésrendszert rendesen. Én nem babrálnám. Csak arra figyelj, hogy tiszta legyen a hűtőborda. Takarítottad mostanában? Fél évente illik ránézni.
Tud valaki tanácsot adni. Van egy Lenovo 3000 N500 gépem. Szeretném jobban hűteni a notebook belső alkatrészeit, mert amikor ubuntu használok jobban melegszik a HDD 52 53°C. A gép alulról teljesen zárt, nincs perforálva. Akarok vásárolni hűtő-panelt (Thermaltake) a notebook alá, és hogy elérje a gép belsejét a levegő-áramlás, ezért szükséges fúrni kis szellőző-furatokat a műanyag burkolatba. Itt a probléma. Az alsó műanyag takaró-lapok belső felén alumínium-fólia van, nem értem a jelentőségét. Nem akarom átfúrni, úgy hogy nem tudom milyen szerepe van. Zavar-szűrő szerepe van-e, vagy a WIFI tartozéka.
"Most jobban megnéztem a két akkut, az eredetin 4700 mAh érték van írta, a újon 5200 mAh van, én 4700-asat rendeltem eredetileg. Ez vajon már eleve problémát jelenthet a géppel való kompatibilitásban."
Nem jelent. Már lehet venni akár 6000 mAh-sat is ehhez a típushoz.
"De ha volna valami jó tanácsotok, hogy még mit tegyek, hogy felismerje a gépem az akkut akkor írjátok meg"
Semmit. Gariban cseréltesd ki minél hamarabb.
"A gép be volt állítva, hogy 20 %-on jelezzen, jelzett is, de azonnal kikapcsolt."
Ez egy hosszú ideig tárolt akku lehet.
"Mikor töltődik intenzíven a laptopban az akku. Használat közben, bekapcsolva de nem használom, áram alatt de ki van kapcsolva."
Segítséget szeretnék kérni. Teljesen laikus vagyok, nem nagyon értek a számítógépekhez. Vettem, használtam még az ősszel egy DEL latitude D505-ös laptopot, ami kiváló állapotban van és remekül működik. Az akkuja már csak 10 perces, ezért karácsonyra kértem hozzá egy akkut a lányomtól, a vaterán rendeltem egyet kb. 10ezerért. Mikor megérkezett kipróbáltam működött, aztán kivettem a gépből, nem használtam, mert a tápkábellel használom folyamatosan. Január végén használtam újból akkuval, kiírta, hogy 3 órát tud, de csak 1,30 percet működött. Azóta nem ismeri fel a gép az új akkut. Tudtam, hogy 10ezerét nem egy spéci akkut kapok, de másfél órás működésért nagyon megfizettem. Most jobban megnéztem a két akkut, az eredetin 4700 mAh érték van írta, a újon 5200 mAh van, én 4700-asat rendeltem eredetileg. Ez vajon már eleve problémát jelenthet a géppel való kompatibilitásban. Azért kérdezem, mert 3 hónapos garanciával vettem, e-mailt akarok küldeni az eladónak, legalább cserélje ki, hátha egy másikkal szerencsésebb leszek. De ha volna valami jó tanácsotok, hogy még mit tegyek, hogy felismerje a gépem az akkut akkor írjátok meg, mert lényegében míg le nem merült, addig működött a gépen. A gép be volt állítva, hogy 20 %-on jelezzen, jelzett is, de azonnal kikapcsolt.
Még egy kérdés, ami nem tiszta előttem, ne nevessetek ki... Mikor töltődik intenzíven a laptopban az akku. Használat közben, bekapcsolva de nem használom, áram alatt de ki van kapcsolva. Előre is köszönöm a válaszotokat, üdv.
Nem ismerem a típust, de én ilyen esetben mindig kontakthibára gyanakszom. Én kivenném a DVD írót, és megnézném-megpucolnám a csatlakozókat az írón és a gépben is.
Van egy fujitsu siemens amilo pro v2055 típusú notim. Hibája, hogy egy idő után lefagy! A lefagyás jelentkezik másolás, több folyamat egyidejű futtatása, internetezés közben. Doboza cd-e papírjai nincsenek meg. A gép adatai: 40gb hdd, 256 mb ram, 1,6 ghz cpu, wifi.
Fujitsu Simens Amilo pro 2030 laptop. Mi lehet az oka, hogy olyan gomb amin a betün kívül más is van, csak az FN gomb együtes lenyomásával adja a betüt. Pl ha nem nyomom le az FN-nt, akkor a K betü lenyomásával 2-est ír, ha nyomom az FN-nt K-t.
A segítségetek, illetve tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy Asus F5RL-AP336 jelzésű notebook-om. Körülbelül 1 éves a rendszerem (XP). Hibajelenség a következő: A benne lévő gyári Slimtype márkajelzésű DVD író nem hajlandó írni. Mármár az olvasás is nehezére esik. Kerestem firmware frissítést de nem találtam. Megtakarítottam a fejet hátha az a baja, de nem.
Érdekesség képpen: Valahányszor újratelepítem az OP-ot 1-2 hónapig tökéletesen működik az írás, minden lemezt felismer és kiír. Aztán jelentkezik a fent említett probléma.
30 pénzért inkább megtámasztom a tetejét... :-) Két elegáns láncocska kétoldalon... ;-) mint régen a bőröndöknél. Próbált meg a notik.hu-n. Nekem elég sok jó cumót szereztek már.
Köszi, pont a másik zsanér téma mélysége érdekelne. A neten egy hirdetést találtam, de az nem veszi fel a telefont. :) Egy szervíztől kértem árajánlatot, ők azt írták, a gyártó csak LCD-vel együt szállítja, 30 eFt+ Áfovics.