Köszi, csak az a baj, hogy az már majdnem 200 km és télen kb. 3-3,5 óra (csak oda) és a gyerekek (5,8) nem biztos, hogy örülnének a 6-7 órás autózásnak. :-((
Nyitra pedig beleférne kb. 80 km-be. (onnan még max 40-45 km-et szeretnénk menni).
A másik bajunk, hogy a család fele még csak most tanul (1 kicsi+1 nagy) ,a másik fele meg elég jól tud, így olyan pálya kellene ahol kezdők és a haladóbbak is el lennének egész nap . (Az itthoni pályákon -amit találtam a környéken- a fél család mindenképp csak néző lehetne, vagy unatkozna).
Szerintem ne Nyitra környékén keress, menj át Esztergomban, és irány Besztercebánya felé, ott már van pálya dögivel, (Tajov, Králiky, legőképpen Donovaly, Skalka)
Lehet, hogy egy kicsit eltévedtem, de remélem tud valaki segíteni.
Nyitra környékén keresek valami síelési lehetőséget. (olyat ami a komáromi, vagy az esztergomi határátkelőtől viszonylag gyorsan megközelíthető, tehát max 80-100 km a határtól. Messzebb nem igazán jó, mert gyerekekkel mennénk és reggeli indulás után este szeretnénk is hazajönni.).
Az a bizonyos ház mennyibe kerülne, milyen időpontra és merre van? Lehet, hogy érdekelne bennünket, csak rá kell beszélnem a többieket, hogy merjenek elmenni 200km-nél messzebre BP-től.
Sajnos ez így van, mindenhol 7 napos turnusok vannak (voltak) így nem tudok segíteni a szállásfoglalásban. Amúgy jelenleg egy db 8 ágyas ház szabad ....
Igen a felvonók működnek majd folyamatosan, feltéve ha el nem olvad a hó.....
Ami a matricákat illeti én is láttam a tegnap a híradóban hogy a Slovnaft ( MOL cége) beindította ezt a matricás dolgot. Nem rossz ötlet, én biztos veszek egyet.
Szerinted lehetne szilveszterre szállást foglalni 2 főre Donovalyban vagy környékén úgy, hogy dec 28 - 31 ? Ez 4 éjszaka lenne a szilveszterrel együtt. Sajnos 1-én délután már dolgoznom kell, így a szilveszteri buli után egy rövid alvás és go haza. :-(
Nézegettem ajánlatokat, de sok helyen úgy írják, hogy jan 2-ig kell a foglalás, meg min 7 napra. Az meg sajnos nem jó...
Remélem, örülsz a hírnek, amit írok: a MOL indított egy akciót. 100 Ft értékben jegyeket (matricákat?) lehet venni, gondolom, a bezinkutaknál. Így lehet segíteni az elpusztult erdő újratelepítésében!:)
A TV-ben láttam róla futólag egy tudósítást, ezért pontosan még nem ismerem a részleteket.
Kedves bopat! Kiépített szánkópálya nincs a környéketeken? Vagy bárhol máshol Szlovákiában? Olyanra gondolok, amit bárki használhat, nem versenypályát keresek.
De itt elkezdödőtt az egymásra mutogatás is. Az állam az edészetet, az erdészek az államot az eszméletlen kitermelést okolja. Állítólag az a baj hogy itt csak egy gyenge ellenállású, fenyőfát ültettek,ami nem áll ellen az ilyen szélne. A gond hogy csak ez az egy fajtát telepítették. Ha vegyes lett volna akkor nem fordult volna elő
Mit lehetne tenni? Nem tudom....Max annyit hogy nem lenne szabad ennyifát kivágni.
Ha látnád mennyi fával megrakott kamion megy át Donovalyn naponta..
Itt, Magyarországon elszörnyedve, döbbentem néztem a képeket Ó-Tátrafüredről és környékéről.:((
Szívszorító érzés!:((( a 80-as, 90-es években sokat jártunk arra, nagyon kedveltük. Itt azt olvastam, hogy 100 év is kevés lesz eltűntetni a hatást.:((
Ott is ez a vélemény? Mit lehet tenni, hogy ne így legyen?
A web-kamerán látom, milyen gyönyörű új hó van felétek.
Szombaton, november 27-én indulnak a felvonók Donovalyn... Természetesen a PATTY SKI is kinyit szombaton, egyelőre csak hétvégeken, illetve igény szerint, előre megbeszélt időpontokban.
1 napos felnőtt jegy csak 35O Sk
Különleges ajánlat Ezen a hétvégén minden gyerek ingyenesen síelhet, ha szülőkkel jön
A következő felvonók működnek majd: Zahradiste 8OO m pálya, 2 felvonó, 4 üléses felvonó
Nyitvatartás 8,30 - 15,45.
Mindenkit szeretettel várunk
Itt semmi nem történt, ami a Tátrában történt én is csak a tévében követem...
Ma leesett az első hó Donovalyn , jelenleg több mint 2Ocm hó van és folyamatosan havazik. Ha minden rendben megy akkor a hóágyúk segítségével a hétvégén beundulnak a felvonók itt
Ez már csak az Alacsony-Tátrai lakokat mutassa, gondolom nektek ez felelne meg a legjobban, olvastam, hogy 200-250 km - nyi távolságra kerestek. Ez egy cseh oldal, de ha valami megtetszik, és nem értitek, akkor szivesen lefordítom. Mi a Chata Mistríky-be megyunk, úgyhogy az már foglalt ;-) a tobbit nem tudom.
Itt kiválasszátok a Slovensko-t és azon belul a részleteket.
Ami még kozelebb van az a "tiavnciké vrchy" meg a Szlovák Paradicsom "Slovenský raj".
Nos, igaz ez egy cseh oldal, de nekem ez tunt a legáttekinthetobbnek. A részletes leírásban ott vannak a telefonszámok és e-mail címek. Meg lehet egyezni az árban, az ottlét hosszúságában... stb.
A Limba.sk-n az az egyetlen baj - számunkra legalább is az volt - hogy feltétel a min. 7 nap ottlét.