A stilusodból, ahogy írsz látszik, hogy mi vagy. Nem csak ez az általad nyitott topic mutatja ezt, a többi is, mert te nagy fiu vagy mindent tudsz, legyen az UFO, tudomány, nyelvek vagy más. Mint egy piaci kofa, ledurrogsz mindekit, akinek más a véleménye vagy ellent mondo a Te sok unalmas dumádnak. Gondolom Nyirô mán a Törzsasztal mellé tesz maj egy új rovatot " újlakiasztalocska" cimen, hogy ne pofazz annyit mindenhol, ill. tanulj meg civilizált módon vitázni. A nyelvednél (szádnál...) csak az irigységed nagyobb, de ez már pszichologus dolga ... Részvétem .
Bocs, de a stilisztikai bakikat most kihagyom. Kérésre azt is kijavíthatom.
A stilusodból, ahogy írsz látszik, hogy mi vagy. Nem csak ez az általad nyitott topic mutatja ezt, a többi is, mert te nagy fiu vagy mindent tudsz, legyen az UFO, tudomány, nyelvek vagy más. Mint egy piaci kofa, ledurrogsz mindekit, akinek más a véleménye vagy ellent mondo a Te sok unalmas dumádnak. Gondolom Nyirô mán a Törzsasztal mellé tesz maj egy új rovatot " újlakiasztalocska" cimen, hogy ne pofazz annyit mindenhol, ill. tanulj meg civilizált módon vitázni. A nyelvednél (szádnál) csak az irigységed nagyobb, de ez már pszichologus dolga ... Részvétem .
Bocs, de a stilisztikai bakikat most kihagyom. Kérésre azt is kijavíthatom.
A stilusodbol ahogy irsz látszik hogy mi vagy. Nem csak ez az általad nyitott topic mutatja ezt, a többi is mert te nagy fiu vagy mindent tudsz legyen az UFO, tudomány, nyelvek vagy más. Mint egy piaci kofa ledurrogsz mindekit akinek más a véleménye vagy ellent mondo a Te sok unalmas dumádnak. Gondolom Nyirô mán a Törzsasztal mellé tesz maj egy új rovatot " újlakiasztalocska" cimen hogy ne pofazz anyit mindenhol, ill. tanulj meg civilizált modon vitázni. A nyelvednél csak az irigységed nagyobb, de ez már pszichologus dolga .. Részvétem .
Attila:
Nem tudom, hogy ki vagy te, de nekem az ilyen manuszoktol szokott felmenni a pumpam.
Fogadj el tolem nehany tanacsot:
1. Eszervekkel es nyugalommal sokkal nagyobb hatekonysaggal lehet ervelni. Meggyozobb leszel akkor is, ha ennyi hulyeseget beszelsz.
2. Gyakorold egy kicsit, hogy mikor hasznalunk -ban, ill. -ben ragokat es mikor -ba, illetve -be a helyes.
3. Ha mar evente otszor Amerikaba mesz, akkor probald meg a site szot ne "site"-nek, "hanem pl "szájt"-nak ejteni. (Es irasban eszerint ragozni; ha valaki ezt irja: "web site-et" akkor en megkerdojelezem azt az evi 5 amerikai utat. Persze lehet, hogy mar olyan nagy fonok vagy, hogy tolmacsod is van...) De ha meg a diplomadat is ott szerezted... No comment.
4. Ajanlom figyelmedbe a Word helyesirast ellenorzo funkciojat, akkor majd nem vetesz olyan fajdalmas hibakat, mint pl. a "valyon" vagy a "mond" felszolito modban... Szerintem a tovabbi hozzaszolasaidat eloszor a Wordbe gepeld be... Csak ne gyere azzal, hogy ez itt igy szokas. Tudod, a belso igeny, meg ilyesmi. Biztos hallottal mar ilyesmirol.
5. Olvasd el a Bill Gates es a Microsoft regenye cimu konyvet. Sok dolgot megtudhatsz rola, es majd nem esel alapveto targyi tevedesekbe. Ez majd segit abban, hogy ne tulajdonits neki olyasmit, amit o maga sem tulajdonit maganak.
A nagy vitak elkerulese vegett: a Hotmail FreeBSD-n fut Apach kiszolgaloval. A vas pedig SUN.
Ezek a tenyek, hogy ugyebar a M$ miert nem bizik a sajat produktumaiban, háááát azt ők tuggyak (meg ugye azok is akik kenytelenek olyan rendszereket hasznalni amik mukodnek, mert nem tehetik meg, hogy sztohasztikus rendszerben aljon meg a kiszolgaló).
:)))))
Másrészt komolyan mondom semmi ertelme nincs annak, hogy barki győkoggyön itten MS hivoket. Minek?
Ha nekeik az teccik, hogy Alt+Ctrl+Del vagy Reset-et nyomogatnak, hát tessek. Tegyek azt. Én nem erek ra erre, ergo olyan rendszert kell hasznalnom a muxik. :))))
Amugymeg ha olyan rossz a linux, meg instabil, meg meg mittomen mien hulyesegeket szoktak mondani rola, akkor miert allt moge az IBM, HP, SUN, Dell etc., azok akiknek a vasai peldaul nagyreszt mukodtetik eztaz internet nevu izet.
Ujlaki:
Sajnos a hotmail-en nem Linux fut, bar tenyleg megjelent egy ilyen hir, de az sajnos tevedes volt.
Viszont az teny, hogy a hotmail nem Windowson (NT-n), hanem UNIX-os rendszeren fut (talan Sun??).
Viszont a www.deja.com (Dejanews volt) tenyleg egy eleg nagy rendszer, es Linuxon fut.
Redmondi Kapuvari Vilit nem kell félteni, ő mindig nagyon jól tudja, mik a saját érdekei. Használjuk csak mi az NT-t, ő maga azért Linuxot használ Apache szerverrel, ha fontos, hogy működjön a rendszer: www.hotmail.com
Vili 95-ben még fikázta az internetet, amit egy évvel később már ő talált ki. Vagy fel. Legalábbis derék, jól képzett, egyenes derekú hazai újságíróink szerint.
– Hadd nevezzem Önt a Gutenberg-galaxis atyjának... – kezdi a szembedícsérést a tévériportban a derék magyar félrelökdösős riporter. Ez még Bill Gatesnek is sok, zavartan tiltakozik.
– Hát azért ezt én így nem mondanám...
Az egyenes derekú magyar újságíró nem tágít:
– De, de én azért csak így nevezem Önt...
Bill Gates fáradtan hátradől, hagyta magát meggyőzni.
* * *
Előttem van egy másik jelenet, valamikor a hetvenes években. A Szovjetunió Kommunista Pártja már letudta a nagy tagkönyvcserét, a 000 000 000 001 számú párttagkönyvet post mortem Vlagyimir Iljics Uljanov, azaz Lenin kapta. Maga Brezsnyev elvtárs személyesen adta át... kinek is?
Aztán egy másik jelenet, volt szerencsém élőben látni a tévében. A felnőttcsapat után az ifik is, a Komszomol is végrehajtja a nagy tagkönyvcserét. Ki más kaphatná a 000 000 000 000 001 számú tagkönyvet, ha nem a nagy tagkönyv-átadó, a bozontos szemöldökű Leó?
És ül Brezsnyev elvtárs, és meghatottan hallgatja, amint sorolják érdemeit: „Ön, szeretve tisztelt Leonyoid Iljics, népünk nagy vezetője, a fény, a fáklya,
a lenini szerénység megtestesítője, stb. stb.”
És a lenini szerénység megtestesítője szerényen hallgat, nincs ereje tiltakozni, hogy „Ugyan, fijjúk, ezt azért mégse kellett volna...”
Mindazok mellet hogy Redmondi Kapuvari Vili fikazza a Linuxot a szinfalak elott mig a hatterben ezerrel heggesztik az Office2000 Linuxos verziojat, biztos ami biztos tobb vasat tartanak ezek a tuzben. Ugye emlexetek meg amikor Kapuvari Vili '95 vegen fikazta az Internetet es rohogott mindenlin 'oszt '96 2. negyedevevel a M$ elkezdett lazasan internetes cuccokat fejleszteni...
Kedves attila, úgy vagy ezzel a garázzsal, mint a régi viccben, tudod, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
Garázsban az első Apple gépet csinálták. Ez tény. Az IBM PC-t az IBM csinálta, ez is tény. Bill Gates soha nem dolgozott garázsban, ő a papa 50 ezer dollárjából megvette az MS-DOS eredetijét, és eladata az IBM-nek. Ebben természetesen zseni volt, ezt senki nem kérdőjelezi meg. Csak éppen minden felhasználó, aki nem csak játszik a gépével, tudja, hogy a programjai azóta is tele vannak hibával. Ez is tény.
A többi meg handabandázás. Senki nem vesz komolyan téged, nem zavar?
Egyébként a meleg vizet is Bill Gates találta fel. Attila tudja. Attila mindent tud. Attila talán már anyuci nélkül kisdolgozik. Attila okos. Attila szép. Mint Bill Géc.
"Ha igaz a hír, a szoftveróriás Microsoft-ra nehéz idők várnak, miután idén májusban piacra kerül a magyar fejlesztők által megalkotott professzionális operációs rendszer, a NYÍLÁSZÁRÓ-2000.
APRESS"
Ezt a hozzászólást egy másik topicban olvastam, a "Valódi álhírek topic"-ban. Nagyon király :)
"Hosszú tárgyalások eredményeként a Microsoft megvásárolta a Linux operációs rendszert, s szóvivőjük egyben bejelentette, hogy a jövőben Linux-ot csak az Intel 8086-os processzorához fejlesztik. Mint közölték: a vásárlással céljuk az volt hogy a windózos operációs rendszereknek méltó utódot találjanak.
Az új fejlesztések célja, hogy a Linuxot a lehető legrövidebb idő alatt képessé tegyék DOS, CP/M alkalmazások futtatására. Mivel a multi-user környezetnek a PC-k világában nincs szerepe, átalakítják a szoftvert single-user környezetűre. Az alkalmazások biztonságos 8086-os futtatásához szükséges a Linux elavult multi-threaded kerneljét átalakítani a modern szekvenciális végrehajtásúra. Az adatok gyors és könnyű hozzáférhetősége céljából a régi fájlrendszerek helyett egységes, gyors, megbízható FAT fájlrendszert alkalmazzák, ezzel is rákényszerítve a fejlesztőket a gyors és kicsi programok írására, ugyanis a jól bevált 5Mbájtos partíció korlátot egyetlen applikáció sem lépheti túl. A rendszert DBASE 1.0 beépített adatbázis kezelővel szállítják, ami a régről ismert, és széles körben kedvelt, elismert Registry-t is tartalmazni fogja. Ezentúl minden hardver szállító saját specifikációja alapján szállíthat drivereket az új operációs rendszerhez, ami nagyban elősegíti a hibamentes driverek készítését, egyben növeli a piaci versengést, kiegyenlítve az eddigi indokolatlan verseny-előnyöket, ugyanis az oparációs rendszer mindennemű dokumentációja el lesz égetve. ....
ALLJ!
Nehogy mar most engem itten azzal vadoljanak, hogy en vedem az NT-t!
En csak azt irtam le, hogy nekik hogy jott ki ez a vegeredmeny, magat a konkret szamitasi modszert. Azt hogy a csusztatas hol van benne szerintem, vagy 2 nappal ezelott irtam le.
Azzal, hogy olyan gazdag, hogy gyakorlatilag nincs akkora penzbuntetes, amivel igazan buntetni lehetne oket.
Mondok egy peldat. Tegyuk fel, hogy ha valaki embert ol, azert az a buntetes, hogy 5 percet kell uljon egy bekapcsolt villamosszekben. Tegyuk fel, hogy jon X.Y, aki valami mutacio eredmenyekeppen teljesen immunins az aramra. Kerdes: Mi a helyes megkozelites?
a, Ezek szerint X.Y. nyugodtan olhet embert, legfeljebb ucsorog utanna par percet a villamosszekben.
b, Na ezek szerint ki kell talani valami mas buntetest, mert azert X.Y. se kene hogy raszokjon az oldoklesre.
Na most ugyanez a helyzet az MS-el, a penzbuntetessel mar nemigen lehet oket fenyegetni, mert rohogve kifizetnek barmit.
Nem is vitattam, hogy mukodik az MS marketingje :-(
Most is megusztak a Koreai dolgot, merthogy a megvasarolt mar nemigen fogja feszegetni a kerdest, hogy most akkor mi is volt a dompinggel.
Arra is kivancsi vagyok, mennyi ideig lesz meg 9 USD a word koreaban. (Tippem szerint nem tul sokaig.)
A termek arat nem szabja meg semmilyen torveny, ha en kitalalok egy modszert, amivel egy gep letapogatja a gondolataimat, es legeneralja az alkalmazast ez alapjan ugy ahogy en elkepzeltem, tehat a fejlesztesre szant penz radikalisan csokken, mert a design fazis utan rogton mehet a gyarba sokszorositsra, akkor termeszetes, hogy olcsobban adhatom a konkurencianal a termekemet. Sot, ha mondjuk a csod szelen allok, es csinalok egy gyors kiarusitast, amin ugyan veszitek penzt, de egy kis azonnali penzhez jutok, az sem torvenyellenes. Ami tisztassegtelen az az, ha azert adom olcsobban az onkoltsegi arnal a termekemet, hogy a konkurenciat tonkre tegyem.
Ha belegondolsz a fenti 3-bol melyik lehet itt igaz az MS-re?
Az még rendben is volna, hogy zseni, csak van egy bizonyos kartel törvény, amit valószínű megszegett(mivel addig nincs bün mig nincs itélet) ,és szerintem teljesen megérdemlik, hogy szétcincálják a MS-t. A VW-is azt csinálta, hogy áron alul adta az autóit az USA-ban, rögtön rányomták a dömping vámot, meg az adót, és egy jó nagy büntetést.. Mivel különb a MS ?
Az 'ingyen' az nem szo szerint volt persze. Nagyon meg lennek lepve, ha lenne olyan torveny, ami egy termek arat megszabna. Amikor olyan van a boltban, hogy egyet fizetsz, kettot kapsz, akkor azokat is lehetne beperelni?
Arrol mar nem is beszelve, hogy azt, hogy neked mennyibe kerul egy doboz Office 2000 ott a bolt polcan nem olyan konnyu kiszamolni.
Az ok, hogy meg lehet probalni elkapni az M$-t ilyen dolgokon, de latod, hogy kozben meg mar megoldottak maguknak a kerdest, mert megvettek a ceget es beszuntetik a termelest.
Ugyhogy lehet szidalmazni az M$-t a termekei minosege miatt, meg amiatt is, hogy hogy nez ki Billy (kulonosen azon az ifjukori kepen :), de uzletileg zsenialisan jatszanak. Az igaz, hogy suroljak a torvenyesseg hatarat (, amit en szemely szerint utalok), sokszor alulrol, de azt el kell ismerni, hogy Billy a marketingben/uzleti eletben egy zseni.
Hat ez a megkozelites nekem eszembe se jutott, en ugyanis most is meg tudom tiltani a fiamnak, ha akarom. :-)
"Mesz el a gep mellol, kapcsold ki de azonnal!"
Mar hogyne szerezne...
Kisfiu: Anyu vegyunk PC-t.
Anyu: Nem lehet, mert all. jatsznal vele es nem tanulnal.
Kisfiu: De anyu, barmikor letilthatod...
Anyu: Akkor jo...megvesszuk.
Dilettans szuloknel TUTI bejon...
SeSeBaBa
Ezzel nem szereznek egyet sem, csak meg egy modszert, amivel a nem elegge MS hu jatekprogramiro cegeket buntethetik.
Megjelenteted a jatekod Linuxra is? Nezzuk csak? Itt van egy sikoltas a jatekodban, mi ez ha nem brutalis eroszak, szerintem ezzel csak 100 even felul lehet jatszani, mar tiltjuk is ki a windozokbol. "
Mertek egyet, kijott hogy az NT 200, az Linux meg csak 100 tranzakciot csinalt egy masodperc alatt.
Az NT ara 5000 USD, a Linux ara 0.
Lathato, hogy ha ezt 5000$-os vason csinaljak, akkor az jon ki, hogy egyforma a teljesitmeny/ar arany.
Ezert aztan egy 30000$-os vason csinaltak.
NT osszar: 5000+30000 = 35000
Linux osszar : 0+30000 = 30000
tehat a Linuxal 30000 USD-ert van masodpercenkent 100 tarnzakciod, azaz 1 tranmzakcio 300 USD, az NT-n 35000-ert van 200- tranzakciod, azaz 1 tranzakcio 17500.
Ez arra bizonyitek, hogy megfeleloen megvalasztott kiindulasi adatokkal barmit ki lehet statisztikailag mutatni :-)
"A Microsoft azt tervezi, hogy tartalomszuro szolgáltatást helyez el a Windows-ban, amellyel az aggódó szülok letilthatnak egyes játékokat a gépen. A dolog természetesen korrekt tartalomosztályozásra épül, hiszen enélkül nem lehet ezt megvalósítani. Figyelembe véve, hogy manapság divat szapulni a játékokat agresszivitásuk és miegyebük miatt, ez egy egészen elfogadható megoldásnak tunik. Persze ehhez a szülok hozzáértésére is szükség van. " Ettol nagy az MS, mar megint szereznek vagy x millio usert.
SeSeBaBa