Keresés

Részletes keresés

zlaté Creative Commons License 2009.05.26 0 0 651
Nattila34    Hol lehet beszerezni a mosópad borításához a legmegfelelőbb anyagot?Kérlek ha tudsz segíts. KÖSZÖNÖM
nattila34 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 650
Kérdeznélek Hind, hogy mérted már a padod vesteségét?
Előzmény: hind2 (391)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 649
Mivel sehova nem tudtam feltölteni ezért a következő helyen megtalálható Kézdi László térképe az aranymosóhelyekről.

http://www.bolhaplaza.hu/terkep_pa9e18cb516bc.html
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 648
Nem csak hogy jónak néz ki de csillognak benne az aranyszemcsék és a színe is gyönyörű.

Akinek kell térkép a régi mosóhelyekről az jelezze és elküldöm mailban mert ide sehogy nem tudom betenni!
Előzmény: nattila34 (645)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 647
dfd
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 646
nem tudom feltölteni a képeket mert semmilyen mértet nem fogad el,de ha adsz meg mailcímet szívesen elküldöm mailban.
nattila34 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 645

Elsőre jónak néz ki a sóder.

Előzmény: zlaté (639)
nattila34 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 644
Nem a lőszer alatt voltak az aranyszemcsék, hanem szépen benne az ágyúhüvely rozsdározsdályában,  libasorban beágyazódva.
Előzmény: Dr Furia (637)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 643
Nem enged túl nagy képet betenni sajnos.Nem tudom mennyire látszik.

Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 642
wfsdvd

Előzmény: davej (638)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 641
A térkép Kzdi László könyvéből!
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.26 0 0 640
Basszus azt hittem először hogy ennyit sikerült kimosnod.))
Nagyon aranyszíne van szerintem,próbáld meg óvatosan pannal körkörösen kimosni a sarat.

Mindjárt teszek fel térképet de használjátok a nagyfelbontású műholdas képeket is mindenképp hozzá,lejjebb megdtam a műholdas netes címét!

A Kézdi térkép csak több darabba fér ide be máskülönben nem látszik a csillag.Minden csillaggal jelölt hely egy mosóhely.
Előzmény: zlaté (639)
zlaté Creative Commons License 2009.05.26 0 0 639

Üdv. Aranyászok      Kezdő  aranyász vagyok.  Szobon lakom a dunakanyarban.   Lenne  pár kérdésem . A biliárdasztal borítása jó az aranyfogásra?  Egyéb iránt itt van egy nagy zátony amikor a vízállás már alacsony. Járt már ott valaki?  Küldök fotót a partmenti fövenyről. Véleményetek szerint jó úton járok? Előre is köszönöm.                                                                                                         

föveny
davej Creative Commons License 2009.05.26 0 0 638
Hát ismét vitatkoznom kell, :) ,mert Ácsnál például egyáltalán nincs semmilyen zátony, vagy sziget a környéken, mégis a legjobb mosóhely a Duna felső részén.
De elismerem, hogy a zátonyok jók.

Lenne egy kérésem. Én nekem nincsen meg a Kézdi könyv, csak a László Endre, de a régi mosóhelyek térképe nagyon érdekel.

Nem tudnád valahogy felrakni ide azt a képet, vagy esetleg egy netes térképen beikszelni a helyeket.

Én hozzám Esztergom közel van, de amikor egyszer elmentem megnézni, hogy ott mi újság, akkor magas volt a vízállás és nem találtam semmit.

Azt mondod, hogy azzal a szigettel szemben érdemes keresgélni?

davej

Dr Furia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 637
És mégvalami eszembejutott!
Régen mesélték nekem hogy azért van annyi lőszer és töltényhüvely a Dunapartokon,mert a megsemmisítésük abból állt az átkos rendszerben, hogy bedobálták őket a Dunába.Namármost a hordalékot a Duna kirakja a megfelelő helyen,így ebből a szemszögből nézve igaz lehet hogy ahol vas van ott arany is van.És ezt írta is lejjebb valaki hogy a lőszer alatt ott vigyorogtak az aranyszemcsék.Szóval ezt is érdemes a fejünkben tartani kereséskor!
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 636
Én Dunaújban fogom most megpróbálni a szabadstrand mögötti kis szigeten ahova csak gázlón lehet átmenni ha alacsony a vízállás.Nem tudom mennyire ismered ezt a részt,de régebben még második vháborús lőszereket is simán lehetett találni egészen nagy számban.

Ha nem találok aranyat akkor összeszedem a töltényhüvelyeket és eladom a gyűjtőknek a bolhaplazán.DD

Alig várom már,nagyon kíváncsi vagyok.)
Előzmény: nattila34 (631)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 635
Kézdi könyvében lévő térképen jelölve vannak a régi mosóhelyek.Ha pontosan összevetitek egy nagyfelbontású térképpel akkor látni fogjátok hogy pl az Esztergomi mosóhely az nem pont Esztergomnál van hanem mellette,azaz a Szamárheggyel szemközti szigetnél egészen pontosan.

Mint ahogy a Kisoroszinál jelölt csillag valójában a pesti oldal felé eső szigetecskék valamelyike,ami logikus is,hiszen ott rakja le a hordalékát a Duna a külső oldalon!

Ezen a térképen nagyon nagy felbontásban végigböngészhetitek a Dunát!

http://maps.google.com/

Először be kell írni hogy Hungary és aztán pl Budapest
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 634
Nem a szentendrei sziget legvégében van,hanem Kisoroszival szemben (egy nagyfelbontású térképen látni fogod),hogy vannak apró kis szigetkék és ott kell keresni!A Kisoroszi mosóhely jelölve van a régi térképen is Kézdi László Aranyász mesterség c könyvében.

Lehet hogy a parton is mostak,de az 100% hogy csak olyan helyen ahol mellette volt/van kis zátony vagy sziget vagy félsziget.

Ha nem puha a színarany akkor minek neki ötvözet?Ha kemény lenne nem kéne ötvözni sem.Én ugyan nem vagyok ötvös de kiolvastam már erről minden létezőt,mert rajongok a mesterségért is és az aranyért is.)
Előzmény: davej (633)
davej Creative Commons License 2009.05.25 0 0 633
Csak szólnék mindenkinek a tévedések elkerülése végett, hogy a Szentendrei-sziget végén roppantul nincs arany, nem tudom, hogy miért gondoljátok itt a fórumon, hogy van. Én sokszor végigjártam már a sziget végét, és az eredmény mindig ugyanaz volt, vagyis szinte semmi.

Egyébként rosszul gondolod Furia, hogy a parton nem mostak, nagyrészt ott mostak, és kisebb részt a zátonyokon.

Viszont ha a Budapest alatti területekről valakinek lenne egy kicsit pontosabb infója, azt nagyon megköszönném.

davej

ui:
Nem tudom ki írta, de én dolgoztam színarannyal, és egyáltalán nem puha.

nattila34 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 632
Nézd meg Ercsiben a kompkikötőnél. Ugyan külső kanyar de nem tesz semmit.
Előzmény: Dr Furia (630)
nattila34 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 631
A googli műholdas térképén van egy kép a rácalmási hídnál, nézd meg. Nagyon biztató. Ismerem az egész szigetet a Margit, Kálmánm, Betti köveket. Nagyon sokat horgásztam arra. Csónakra lesz szükséged ha padon akarsz mosni, talán még nagy ott a víz.
Előzmény: Dr Furia (630)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 630
Hétvégén én is menni fogok.)

Dunaújváros és Rácalmás közti kis szigetek valamelyikére.De az északi részen kezdem a mosást mindenképp.Kíváncsi leszek))
Előzmény: nattila34 (628)
nattila34 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 629
Látom vettél könyvet.
Előzmény: Dr Furia (623)
nattila34 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 628
A meglátásaid jók. Én ismerem a területet mivel Békáson lakom, de mivel Csepelszigeten van telkünk és ott tudom a felszerelést tárolni ezért inkább ott szoktam mosni. Ja és arrafelé nagyobb a nyugalom. legalább 30 évig horgásztam, és tudom, hogy az emberek elég furcsán állnak a hozzánk. Rengeteg kéretlen jótanács, okoskodás...stb
Előzmény: Dr Furia (625)
nattila34 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 627
Ha ez így volt, akkor nem sokat mostak mert ugye a vízállás nem kedvezett mindíg. De van a parton is arany és ha jól kerestek akkor most is lehet találni ennél a vízállásnál is. Én szombaton is mostam, igaz nem sokat de a szórakozás meg volt.
Előzmény: Dr Furia (624)
nattila34 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 626

Az aranyat kell nézni, azért is hívják még aranynézésnek. Ha egyszer megtanulod ezt a folyamatot ami olyan mint az úszás, nem fogod eltéveszteni és nincs az a bolondok aranya ami be tudna csapni. Mindíg úgy foksz a sóderhez nyúlni, hogy megmutassa azt amit rejt. Ha a panodban,serpenyődben...stb látsz nagyon világító, fényes szemcsét, lemezkét és a víz nem viszi a többi szemcsével és olyan majdnem minthogyha oda lenne varva akkor az biztos, hogy arany.

Előzmény: Dr Furia (619)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 625
Rossz helyen próbálkoztál!!!
Írom!

Lupa szigeti út legvégével szemben lévő apró sziegtecske északi csücske!Ott próbáld meg és írd meg hogy mi volt mert érdekel de nincs időm ilyenre!!

http://maps.google.com/

Ez itt egy nagyfelbontású térkép!Írd be hogy Hungary Budapest Lupaszigeti út és rá tudsz nagyítani!Ott a kis sziget!Ahogy elnézem csónakra szükséged lesz!Az északi részen érdemes megpróbálni szerintem!A régi térképen is jelölve van a hely!
Előzmény: nattila34 (606)
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.24 0 0 624
Kedves fórumozók!

Nem tudom mekkora felfedezést tettem vagy sem,de szerintem soha nem a Duna partján mosták az aranyat,hanem az aszálykor előbukkanó zátonyokon és apró szigeteken.
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.24 0 0 623
Ahol érdemes kaparni:Csepel sziget,Háros,Lakihegy,Halásztelek,Ráckeve
Lejjebb a Dunán Rácalmásnál (rácalmási szigeten is),Dunaföldvár,Dunaföldvári szigetnél is ,Solt,Dunakömlödnél,Bölcske és Madocsa köztött,A szentendrei szigetnél az új hídnál.

Most hogy nézem a régi aranymosó helyeket és összevetem a térképpel én azt veszem észre hogy szinte mindig ott vannak mosóhelyek,ahol a Dunában apró,alig észrevehető szigetek és zátonyok vannak.
Dr Furia Creative Commons License 2009.05.24 0 0 622
Próbálkozz a Csepel sziget északi és déli csücskénél.Az északi csücsök nyugati oldalánál.És a Szentendrei sziget északi részénél.
Előzmény: nattila34 (606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!