Babapiskóta babyteve (helyszín és időpont tekintetében alkalmazkodó vagyok) Bobka Caitlin Cicafül gandi Kismazsi (fel tudom ajánlani a házat+kertet helyszínül - Dunakeszin, de szívesen megyek bárhova is) lillia (csak aug. 21. után) mamua (hozzám igazán nem kell alkalmazkodni, de szeretek listákban szerepelni:)) sipric stunc (többszörösen bukott, túlkoros, de nem reménytelen) veron (aki hol ebbe, hol abba az osztályba látogat, és aki augusztus 9-12-ig nem elérhető) zsizzsik (akinek elsősorban hét közben jó, de hét végén is megoldható csak akkor tudni szeretné jó előre az időpontot)
augusztus 24. péntek sipric Babapiskóta Kismazsi
augusztus 25. szombat sipric Babapiskóta (de inkább hétköznap lenne jó) Kismazsi
augusztus 28. kedd Babapiskóta Kismazsi
stunc
szeptember 1. szombat sipric Babapiskóta (de inkább hétköznap lenne jó) mamua (talán)
Babapiskóta babyteve (helyszín és időpont tekintetében alkalmazkodó vagyok) Bobka Caitlin Cicafül gandi Kismazsi (fel tudom ajánlani a házat+kertet helyszínül - Dunakeszin, de szívesen megyek bárhova is) lillia (csak aug. 21. után) mamua (hozzám igazán nem kell alkalmazkodni, de szeretek listákban szerepelni:)) sipric stunc (többszörösen bukott, túlkoros, de nem reménytelen) veron (aki hol ebbe, hol abba az osztályba látogat, és aki augusztus 9-12-ig nem elérhető) zsizzsik (akinek elsősorban hét közben jó, de hét végén is megoldható csak akkor tudni szeretné jó előre az időpontot)
augusztus 25. szombat sipric Babapiskóta (de inkább hétköznap lenne jó) Kismazsi
szeptember 1. szombat sipric Babapiskóta (de inkább hétköznap lenne jó) mamua (talán)
jó lenne kimozdulni a talira, mert kiváncsi vagyok mindenkire. csak az a baj, hogy nincs kengurum, sem autóm, hogy utazzunk. a buszra meg nem tudom felpakolni a bergon babakocsit. hol lesz egyébként?
bobka
bobka
szeptember 1. szombat sipric Babapiskóta (de inkább hétköznap lenne jó)
szeptember 1. szombat sipric Babapiskóta (de inkább hétköznap lenne jó)
rá van irva, hogy tartalmaz guar gumit, de honnan tudjam, mikor tették bele, mikor gyártották? csak a lejárat van a dobozra irva. elolvasom azt a 33. oldalt:)
ha nincs a dobozán, hogy van benne E412, akkor nincs benne.
Mo-n még nem mutatták ki (az EU-ban eddig 20 élelmiszer esetében találtak) csak elővigyázatosnak kell lenni vele, és pl. érdemes elolvasni a tájékoztató 33. oldalát.
na igen... találtam egyet: danone könnyű és finom joghurt. gyártási idő nincs rajta, csak a lejárat: 08.28. szombaton vettem. vajon van benne vagy nincs benne szennyezett guar gumi???? de mi van, ha megeszem? nyilván nem halok meg, max. megfájdul a hasam/fejem, aztán kiürül belőlem, nem? mint a sok más szemét is, amit elfogyasztok.
- normális légzés 10 dB (hallásküszöb: 20 dB) kényelmes: - halk suttogás 30 - csendes könyvtár 40 - hűtőszekrény 43 nem veszélyes 75 dB alatt - mikró 58 - papirzörgés 50 -háttérzene 50 ha az expozició 8 órán keresztül 80 dB fölött van, javasolt hallásvédelmi eszköz használata - hajszáritó 80 - telefoncsöngés 82
nagyon hangos 100-85 dB között - -motoros fűnyiró 94 dB - bulldózer 100 dB 100-120 közötti szinten akár rövid expozició is halláskárosodást és fülzúgást okoz: - siró csecsemő 110 dB:))) - motorkerékpár 105 dB
Szerintem, ha megnézed, mikor gyártották, akkor be tudod kb. lőni, hogy beeshet-e a veszélyes kategóriába. Ha jól emléx, akkor július végén vették észre Svájcban, hogy az adott szállítmány tartalmazott dioxint meg valami polinemtommit.
Engem főleg a péksütemények zavarnak, mert egy zsemle vagy kifli esetén aztán ki nem deríted, hogy használtak-e vagy sem, KIVÉVE, ha a pékség nyilatkozott róla.
én annyira veszem komolyan, hogy elgondolkodtam, meg kéne nézni az itthoni élelmiszereket, van-e bennük guar gumi, de még nem néztem meg...
(maga a guar gumi nem káros, csak a tájékoztatás szerint jött egy szállitmány mérgezett/szennyezett? guar gumi, ez lehet káros. de honnan tudod, hogy a hűtőben lévő kajádba szennyezett került-e vagy sem?)
csajok, ti mennyire veszitek komolyan ezt a guargumi-ügyet? Itt van egy nagyon korrekt tájékoztatás, ami egyébként messze nem megnyugtató. Eddig egy pékségben láttam kiírva, hopgy ők olyan terméket árusítanak, amiben nincsen gg, az előbb az ABC-ben majdnem lehánytak, amikor zsemlét vettem és rá mertem kérdezni :o
nem rossz. ahhoz kepest mi fenyevekre - a 70es masik oldalan a nagybolt (es most mar spar) kozeleben.
az elet apro oromei: nyilt itt egy spar. vegre rendes cuccok/husok is vannak... :)
.
mamua - csopp lanykad nagyon edes :)
melyik reszen/utcaban? tenyleg jo hely egyebkent. szantod meg foleg. van homokos szabadstrand, nagyon jo jatszoter - pont a vasutallomas mellett. jon a vonat kolkok korusban nyomjak a sihuhu-t :))
itt balatonon 0. foldvaron es szantodon nem is lattam meg szelektiv h.gyujtot. :( elmeletileg nagyon fontosnak tartanam, de nincs meg hozza az infrastruktura (hulladekgyujtes, civilizalt bkv, stb....)
Környezettudatosság: nekünk szerencsénk van, mivel a ház alatt van a szelektív hulladékgyűjtő. Reggel munkába menet nem fáradtság levinni pár pille palackot, 2 hetente nagy csomag újságpapírt, vissza nem váltható üvegegket. Szóval tudatos vagyok. A szemetes kukánkba kerülő papír dobozokat is aprítom, lábbal összepréselem. :-)