Igen, így van, gyerekkorban nem szabad sok gyógyszert adni mert az visszaüt, most lehet hogy jól lesz de később sokkal többet lesz beteg mert nem fejlődik ki rendesen az immunrendszere. A szomszédoknál elég sok gyerek van, az egyik családban van két kisbaba(ikrek) ők aztán nem kapnak gyógyszert fél pillanatonként, mondjuk náluk már túlzásnak tartom ezt az antigyógyszer dolgot de ha az ember normálisan odafigyel és tényleg igyekszik természetes dolgokat használni az hosszútávon sokkal hatásosabb. Torokgyulladással én is nagyon sokszor küszködöm, de érdekes dolog hogyha vírusos torokgyulladása van az embernek arra nem kap gyógyszert, ott nagyon hasznos lehet a homeopátia. Nekem a Homegene 9-et ajánlották rá, tudtok róla valamit?
Sziasztok,körülnéztem itt a fórumokon kaptam hideget, meleget... én most álltam neki és szeretnék hinni benne , ugyanis nem nagyon találtam megoldást az állandóan előjövő torokfájásomra... az orvosok általában ( az én tapasztalatom) megszüntetik a tüneteket, de a betegség okát nem különösebben kezelik.. :( Kisfiam még nem próbálta, de ha megbetegszik nem az az első, hogy rohanok az orvoshoz, hogy adjon neki fájdalom vagy lázcsillapítót, hanem főzök neki kamillateát etetek vele mézet... fiatal korban nem hiszem, hogy jót tesz a szervezetnek a sok gyógyszer... ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom ezt a módszert mert ez természetes és kímélő. Szeretném a kisfiamat is kezelni efféle gyógymóddal, van aki próbálkozott vele? Vagy van olyan aki már régóta alkalmazza ezt?
A homeopátia bizonyítékai Beszélgetés Dr. Falus András akadémikussal
"Falus András immunológus, egyetemi tanár, az Inflammation Research című szaklap egyik főszerkesztője. Az elmúlt években a lapban több olyan cikk jelent meg, amely homeopatikus hígítású ágensek kimutatható biológiai, biokémiai hatásáról számolt be."
Nemtom, csillag vagy fecske miért jött ide. Az első tippem a marketing volt, érdekelt lehet bizonyos termék fogyásában, vagy bizonyos bolt forgalmában. Konkrét terméket vagy boltot nem nevezett meg pár nap alatt, szerintem ez a hipotézis ejthető - ámbár lehet, ravaszabb, csak az érdeklődés felkeltése a cél, másik nikken majd konkrétabb lesz.
A tudásvágy szintén, nem sokat kérdezősködött.
Marad az egyszerű ismerkedési kisérlet.
Pint lehet, hogy elszalasztottál egy többgyerekes családanyát.
hozzátenném: elkészető igyekezet a szimpátia kiváltására. minden homeopata hittérítő mosolyog, csodálatos sikerekről számol be, udvariasan beszél le a magas lóról, balzsamos önbizalma van, megbocsátó lenézéssel nyilatkozik az orvostudományról. ha valaki vitatkozik, az nyilván tudatlan, ha tovább vitatkozik, akkor kekeckedik, ha még tovább, akkor sarat dobál. nem ereszkednek le a szintjére, mert a bölcs homeopata nem vitatkozik, az nem volna elég nemes. és ez az igénytelen viselkedés eladható a 21. században. reménytelenül hülyék az emberek.
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki egy ekkora baromságot képes elhinni, azt teljesen lehetetlen meggyőzni. Nem logikusan gondolkodik.
Ráadásul megcsinálták nekik a hülyeség tudományát, amelyben néhány egyszerű szabály megismerésével könnyen és gyorsan csodálatos lehetőségek birtokába kerülhetnek. Nem kell bonyolult részletekkel bíbelődni, egyszerűek és érthetőek a válaszok, az eredmény pedig csodálatos.
A legrégebbi, legprimitívebb babonákat adják el mint új gondolatokat, alternatív gyógyászat, természetgyógyászat címén.
Aki hiszi a hülyeséget, az nyitott az új gondolatokra, aki meg nem, az vaskalapos, aki képtelen befogadni az újat és csak ismételgeti a bemagolt elavult tankönyveket.
Ez egyébként a hit terjesztésének egyik bevált módszere, csak kicsit más formában: aki hisz az kiválasztott és üdvözül, míg a nem hívők tudatlanok, buták és kárhozatra méltóak.
háromszor írtam neked le valamit, fel se vetted. most meg engem vádolsz sárdobálással? mi ez az arrogancia? ráadásul a tudományos processzust akarod mellőzni egy tudományos fórumon. nem az én hozzáállásom a nem idevaló. vegyél vissza az arcodból, mert ez így nem elfogadható.
Kívánom, hogy majd az első félrekezelt kisóvódás után is legyen ekkora önbizalmad. Nekem két srácom van, és náluk is volt ilyen okoskodó tyúk, de ő nagyon megbánta...
Jaj pinti, Te sem olvasol el engem. Mint azt már írtam-mindig egyeztetek a doktornővel (nem homeos )-mivel kitűnő diagnoszta. Azt szokta mondani: -Anyuka, már gyógyul a gyerek- varázsoljon tovább. Amúgy én még nem találkoztam az alternatív gyógymódokat elutasító orvossal vagy gyógyszerésszel. Ezért is van viszonylag könnyű dolgom: meg tudom beszélni a gyógymódot többekkel is-szerencsére az emberek nyitottak-nem fafejűek. Mostmár kicsit belefáradtam ebbe a topikba, jobb lett volna ha tartalmasabb- de sárdobáláshoz nincs kedvem, tanulnom meg nem sikerült belőle. Kívánom,h. szülessen sok szép egészséges gyermeketek, mert úgy látom ez még kimaradt az életetekből.
nem úgy a patikusok akik viszont hisznek benne. Legalább is amelyik árulja a boltjában
Nagy tévedés. Azért árulják, mert van kereslet rá, és nem azért mert hisznek benne. A tisztességesebbje (remélem, ez a tipikus, akiket én ismerek, azok ilyenek) el is mondja a kuncsaftnak, hogy ez átverés. De mit csináljon, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá?
Azt mondtad, hiszel az imádság erejében. Nem lehet, hogy nem is a homeopátiától gyógyultok, hanem attól, hogy valaki imádkozik értetek? Vagy például Gyurcsók eltévesztette a koordinátákat. Vagy attól, hogy mindig lekopogod az asztalon, amikor azt mondod, hogy "köszönöm, jól vagyunk", persze a balkéz középső ujjával, alulról felfelé. (egyébként, biztos, hogy tényleg gyógyulnak azok a gyerekek? akkor mitől hányósak?)
Azt honnét tudja a szer, hogy ráncosítani vagy simítani szeretnénk a bőrünket, vagy elefántbőr esetén mondjuk ormányt vagy egyéb nagy méretú szervet szeretnénk növeszteni? :-)
könnyű csinálni, egyszerűen kell valami anyag, ami ráncosít vagy ráncos, és fel kell higítani. mondjuk elefántbőrhám, vagy narancshély (narancsbőr ellen).
A tévé gyógyszerreklámban is azt mondja a bandzsa csaj bele a kamerába szuggesztíven: nekem tényleg hat! (nem homeopata készítményről). Ezt mondja, nem klinikai próbákra hivatkozik. Klinikai próbákra a ránctalanító krémek reklámjai szoktak hivatkozni. Vajon van-e homeopata ránctalanító krém?
Válaszodból adódik rögtön a kérdés, vajon honnan tudták az általános homeopátiás szakirodalmak vagy a Materia medica írói hogy melyik szer milyen hatást fejt ki? Hiszen nem végeznek gyógyszertani vizsgálatokat hp.-s szereken.
Ha elég jól választom meg a szert, akkor láthatóan enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek pár percen (fogfájás, pánik)vagy pár napon (influenza) belül.
Ezek a tünetek elmúlhatnak maguktól is, miből gondolod hogy a hp.-s szereknek van valami közük hozzá?