Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Valóban nem, ellenben a legolcsóbban előállítható kalas széles e világon. Ha ezt kezdik el koppiuntani az afgán sufnikban, lesz ám ott nagy jó világ, meg AMD-je mindenkinek! Utána csak piacra kéne dobni a hozzávaló Lt-t, meg az AMP válltámaszait.:-D
Sajnos pont az AMD-ktol szabadulunk meg. Ebbol is latszik, hogy akik ezzel foglalkoznak mennyire nem ismerik munkajuk targyat a hasznalati oldalarol. Igaz a sorkatonakkal rengeteg AMD-t tonkretetettek az orsegbe jarasok alkamaval, de Szecson rendbe lehetett hozni (ugy-ahogy). Ha a tobbszor felujitottakat adtak oda akkor nem nagy veszteseg, de ha ujakat akkor az hiba. De az is igaz, valojaban mindegy, hogy mi van az allvanyokon. Egyforman alacsony szinvonalon kepes hasznalni a "kikepzett" katona.
Nem nagyon sikerült feljutnom hétvégén... hamarosan lesznek képeim is a magyar Lti gránátvetőhöz, ami teljesen más cső alatti konstrukció, mint az általában megszokott. Cikk a honlapomon. Gránátvető ügyben ha jól tudom, van lengyel verzió is. De érdemes utánanézni a bolgároknál, románoknál, délafrikában. A Galil ha jól tudom AMP-hez hasonlóan lőtt gránátot. Talán a finn is, nem tudom hirtelen fejből száz százalékra... Pár napig nem lesz otthoni gépem, mert op. rendszert kell telepítsek... De hét közepén remélem, sikerül majd utánanézzek.
Es a "friss" kepek: http://foto.belse.hu/vz/ Ketszer rakattintva a kepre az eredeti felbontasban is megtekintheto. Mint lathato, nem vagyok profi fotos, a fenyviszonyok sem a legjobbak a nappaliban. A kepeken lathato dolgok: -75-os tar, eredetileg AK-hoz gyartva, de atalakitva VZ-hez (a tarajak modositva) -40-es tar, AK-hoz (RPK) gyartva (meg eredeti tarajakkal) -30-as tar eredeti VZ (szerintem ugyanakkora, mint a 30-as AK tar, elsodlegesen a meretarany miatt tettem fel) -AMP puskagranat (mint lathato, kiloves utan meg bele is lottek parat, kicsit lukas-torott) -tuning VZ58 (hivatalos neve: CZ858, mivel nem sorozatlovo, de ez a foton nem latszik :-)): 75-os tar; (gyari, de nem minden karabelyhoz szeriatartozek) bipod; magyar fejlesztesu kompenzator-csoszajfek; red-dot (piros pontos iranyzek, kozelre gyorsabb vele celozni mint a hagyomanyos nyilt iranyzekkal) magyar (egyedi) sinen. -normal VZ58 (leszedtem a nem gyari cuccokat) -normal VZ58 disz-szuronnyal (jol latszik, hogy nem hasonlit a szerkezete az AK-ra, mivel a hatrahuzott zavarzatnal megfigyelheto a gazdugattyu hianya) -horvat melleny 3 db 30-as es egy 40-es tarral.
Típusszámot most fejből nem tudok de a Jugó kalas (M64pl) egyik ismérve a felhajtható puskagránát irányzék, ami egyben a gázátömlőfuratot is zárja. Tehát jó eséllyel gránátot is gyártottak hozzá.
sziasztok--Ahogy olvasgatom a topikot ismeros fegyver a vz-58-mit meg mi viseltunk a csukhatos -at mit tobbnyire a ejtoernyosok -felderitok szemelyes fegyvere.meg most is.Kaliber-7,62x39--2800m beloves mi meg halalos ,tobbnyire szlovakul-tanultuk ezeket a adatokat,igy az gondolkodom ,hogy mondjak mygyarul rendesen.A ember mar elfelejti, a adatait annyi ev utan,meg tudum 1m volt a szuronnyal eggyutt,a kinyitott,tamasszal.Mart vagy 50-ev ,hogy szolgalatba van.Olvastam,keves ilyen ,fegyver volt a PERZSA-haboruba mit nem kellett tisztitani a homoktol.,tudom -2-evig volt nekem is.A -CZ-UHORSKY-BROD,gyartja.Feltenne valaki kepet ,adatokat,a AMD-65-rol.Koszi.udv-puntik,,---SLOVAKIA--
Én inkább azt kérdezném, hogy 2-8 év sok-e egy AMD-65ért? Ha azt vesszük, hogy egyre kevesebb lesz itthon (mert kiküldjük ajándékba a Közel Keletre) akkor nem sok....
Üdv Mindenkinek! A Gorkij gázkarabélyokról bővebb információk is lesznek elérhetőek január környékén egy kalasnyikovokkal foglalkozó honlapon, elsőkézből.
A katonai segély soha, sehol a világon nem egyenlő az ingyennel... Nagyon nem. A gyakorlatban azt jelenti hogy a kapó félnek sem a kapott áru minőségébe, sem pedig az ellenszolgáltatás mértékébe és mikéntjébe nincs beleszólása.
Ellentétben a vevővel akinek választási lehetősége és szerződésbe foglalt jogai vannak.
Köszi, ezt az infót megerősítem, egyéb forrásból is nagyon hasonló infót kaptam! A cikk erősen tévedett, ment a levél a szerkesztőségbe, hogy netessenek badarságot írni...
Ez egy állati jó kérdés, de fogalmam sincs! Merthogy én csak a történetükkel foglalkozom, a kereskedelmükkel nem, a honylapom is nonprofit ugyebár (illetve évek óta erősen pénznyelő, majd talán jövőre csinálok belőle nullszaldósat). De javallat: pesti fegyverboltok, havanna piac, ilyesmi, ja meg www.9mm.hu , mint univerzális piactér.
Engem egy olyan darab érdekelne, aminek nem kell működősképesnek lennie, csak szét lehessen szedni és összrakni. A falra kellene dísznek. Mennyibe fájhat egy ilyen?