Keresés

Részletes keresés

ninovarga Creative Commons License 2008.08.15 0 0 149
Bizony-bizony az a mi kákink és most már a Tiéd is.
Előzmény: valila (147)
Béla1007 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 148

Szia Ninovarga !

A "Nálunk is termő új gyümölcsök" avagy a fagytürő déligyümölcsök túlélik a hideget topikban.

Most eszembe jutottak J Attila szavai "..nem középiskolás fokon fogok tanitani.." szóval van még feladat.

Szépek voltak Aiol 19 felvételei FityeházárólÜdv

Béla

valila Creative Commons License 2008.08.15 0 0 147

Ninovarga, talán nem csak Isten hozott közénk, hanem Aiol is, (köszönet érte Aiol!), de mivel Aiol is isteni lény, akárcsak mindannyiunk, erre vonatkozott a "mind-Egy" szójáték, vagyis mindegy, hogy ki hozott, mert mind-Egy, mivel Egy-ségben vagyunk.

Nem értem a Te mind-kettő-det, de remélem az én kissé elvont fogalmazásom mostmár érthetőbb.

Nemrég a Lidl-ben vásároltam egy érdekes gyümölcsöt, kháki névvel feliratozva. Csodálatos íze volt, a húsa rostos, a héja vékony és ropogós, ehető.
Ez ugyanaz lehetett, mint amiről ebben a tobikban is szót ejtettetek már káki-ként?

Előzmény: ninovarga (143)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 146
Örülök, hogy eredménnyel jártam és sikerült menteni a menthetőt! Valóban nehéz lenne már a továbbiakban a fagytűrő...-ben szerepelnünk, mert tegnapi-mai hozzászólásaim után is láttuk, hogy nem való ez a játszma az olyan konfliktuskerülő embereknek, mint mi vagyunk. Írtam is, hogy egyesek nem értették meg azt, hogy ezt a topikot békés, hasznos célért alapítottam, még akkor sem értenék, ha "a fejemet verném a falba". Ugyanaz a személy aki békére intett és azt íta, "maradjunk a régi címnél" a másik "szakadár" topikba ugyanakkor pedig készségesen ír. Jobb lenne, ha ezeket a napokat el is lehetne felejteni. Bánom azt, hogy sokan talán rám is haragszanak, de egyszerűen úgy érzem, nem engedhettem volna meg magamnak, hogy ezt a lépést ne tegyem meg. Ha nem tettem volna meg, elvesztettünk volna egy szakembert és tudását. Nem volt más választásom gondolataim, értékítéletem szerint. Nem igazán tervezek már oda beírni, mert legutóbb is láttam, hogy Valakinek lételeme a kötekedés. Soha nem lenne vége, úgysem bírná ki, hogy ne az övé legyen az utolsó szó. Ezért mostmár ott nem tudom megvédeni magam, mert szót szó követne.
Előzmény: ninovarga (140)
ninovarga Creative Commons License 2008.08.15 0 0 145
Persze, miután többszöri magánlevélváltásból ismerem a lelkületedet, sejtem, hogy' érted. Mind egyek vagyunk, külön-külön is, de együtt is. Az írásmódból értem az utalást. Igen, az elmúlt napokban azzal küzdöttem, hogy az általad itt sugallt gondolatot minél inkább átéljem és sikerüljön visszanyernem a teljes jóságot, amelyben a harag nem lehet tanácsadó. Nehéz volt, de talán mégis győztem. Majd Valaki odafönn eldönti!
Előzmény: valila (141)
ninovarga Creative Commons License 2008.08.15 0 0 144
Köszönöm Neked is és köszönet Mindkettőtöknek az e-mail-ekért is. Köszönöm ezt a szeretetteljes viszonyulást, nagyon hálás vagyok érte.
Előzmény: H.J (142)
ninovarga Creative Commons License 2008.08.15 0 0 143
Nagyon köszönöm, de "Mind-kettő".
Előzmény: valila (141)
H.J Creative Commons License 2008.08.15 0 0 142
Kicsit késtél.-Már vártunk.:)))))
valila Creative Commons License 2008.08.15 0 0 141

Ninovarga, Isten hozott!, vagy Aiol, gyakorlatilag mind-Egy, fő, hogy számíthatunk Rád!

ninovarga Creative Commons License 2008.08.15 0 0 140
Nem méltó méltatlan dolgot méltatásra méltatni.
Ezért igyekszem a Fagytűrő... topicban való szereplésem kapcsán kialakult konfliktussal csak alig többet foglalkozni, mint amennyit megérdemel. Ezt is csupán azért teszem, hogy magyarázatot adjak azoknak, akiket érdekel, mi az oka, hogy itt folytatom a fórumozást a jövőben.
A régi fórumban az utolsó megnyilvánulásom egy humorosnak szánt görbetükör jellegű szarkasztikus hozzászólás volt, amire az intollerancia és a kritika el-nem-fogadásának olyan soha nem látott reakciója volt a válasz, amely technikai kivitelezésének részleteiről még érintettként sincs lelkierőm beszélni. Mindenesetre olyan mértékű antipátiáról tanúskodik, amit még szándékos gonosztételekkel is nehéz lenne kivívni.
Ugyanabban a fórumban a konfliktus utóéleteként további nyílt vagy burkolt vádak érnek engem(!) mások (ki és milyen) véleményének el nem fogadása miatt. Az egész akció további lépései is alatta vannak egy etikai szempontok szerint történő szóra méltatás minimális kritériumainak.
Mindezen szempontokat figyelembe véve és a rengeteg biztató és vígasztaló tartalmú magánüzenettól új erőt merítve, (amelyek szerzőinek most itt külön is köszönetet mondok), úgy döntöttem, hogy itt, 'A nálunk...' topicban állok a továbbiakban azok rendelkezésére, akik igénylik a társaságomat, vagy segítségemet és akiket nem a harag és gyűlölet vezérel a velem folytatott párbeszéd kezdeményezésében. Nálam jobban senki nem vágyik a békére! Azért vagyok most itt.
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 139

Jelenleg szerte az országban így állnak két enyhe minimumhőmérsékletű tél után a fügék. Ez a példány gyakorlatilag a Mura folyóval azonos magasságon nő. Az előbb bemutatott kertészet sem sokkal emelkedik ki a síkból.

aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 135
Szerintem ennek egyelőre nincs baja szerencsére. Az enyém tavasszal megindult, aztán egy darabig lassabban nőtt, majd megint hozott 1-2 levelet. De nem az a gyors növekedésű növény, néha hoz a hajtás végén 1-2, kezdetben vörös levelet, ezeknek is idő kell, mire elérik végleges nagyságukat.
Előzmény: Törölt nick (95)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 134
Rejtély. De mintha a fás rész még élne. Azért jövő tavaszig még ne ásd ki szerintem ezeket sem. Én a helyedben megpróbálnék mégegyet szerezni ha csak egy maradt, nem biztos, hogy keresztbeporzás nélkül működik.
Előzmény: Törölt nick (94)
Taxus Creative Commons License 2008.08.15 0 0 133
Már lényegesen nem fog nőni. Talán egy kicsit, de mikor megérik kicsit összesik.
Előzmény: Törölt nick (125)
orchideák Creative Commons License 2008.08.15 0 0 132
A 122-es hozzászólásodnál lévő képre gondoltam természetesen. Köszi a választ. Utánanézek a fajtának.
Előzmény: aiol19 (130)
Taxus Creative Commons License 2008.08.15 0 0 131

Az nem tál, hanem csészealátét. kb 14 cm átmérőjű. Lefényképeztem

Bocsi ha megtévesztő volt.

Pontosan nem tudom mikor kezd érni, de utánanéztem az első olyan képem amin van érett kivi az szeptember 20-a utáni. Ezután 1-1,5 hónapig érik. Novemberig. A legtöbb október közepén érett meg. Akkor jó amikor ráncossá válik és szinte magától leesik. Ha kemény és tépni kell még éretlen, nem jó.

Előzmény: Törölt nick (125)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 130
Melyik második kép? Ha a legutóbbi sorozatra gondoltál, akkor az a Fetel apát lehet. Nem egy egyszerű fajta. A túlzott vegetatív növekedés erősen visszaveti a termésképződést. Egyébként tudomásom szerint Magyarországon ez az egyetlen, modern fajtákból álló körteültetvény.
Előzmény: orchideák (124)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 129
Előzmény: aiol19 (128)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 128
Bio-őszibarackos. A telepen őszibarack- és nektarinfajták szelektálása is folyik. Különös figyelmet kapnak a kései, rusztikus fajták.
Taxus Creative Commons License 2008.08.15 0 0 126

Nagyon hasonlít a kanári fügére, nálam is ilyen.

Szóval szerintem az.

Előzmény: Zsuzsuci (123)
orchideák Creative Commons License 2008.08.15 0 0 124
Szia!
A 2.képen lévő körtét légyszíves mutasd be!
Nagyon gusztusos!
Előzmény: aiol19 (122)
Zsuzsuci Creative Commons License 2008.08.15 0 0 123

Taxus!

Annyira örülök, hogy a Tőled kapott tavalyi fügeágak nagy részéből növény lett! Sőt, tegnap meglepetés is ért: az egyik Babitson 3 pici fügét fedeztem fel:) Nagyon megdícsértem:)Tudom, hogy ebből nem valószínű, hogy lesz idén termés, de most nem is ez a lényeg.Azért délután csinálok fotót róla, és felrakom, hadd lássa a "nagybácsi" is:)

Van viszont egy olyan fügebokrom is, szintén a tavalyi küldeményekből, amit nem tudok beazonosítani./Kútásás és egyebek miatti keveredés okán/ De nagy az esély, hogy ő szintén tőled származik, és akkor Kanári. Fotó alapján tudnál segíteni beazonosítani?Nagyon nehezen indult be tavasszal, ott rimánkodtam neki, de most nagyon belehúzott.A múltkor már feltettem ide,az a legérdekesebb benne, hogy alig szeldeltek a levelei. Van rajta olyan is, ami szinte teljesen szeldeletlen.Ide is beszúrom hogy ne kelljen visszalapoznod.Ráismersz?

Előzmény: Taxus (120)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 122
Előzmény: aiol19 (121)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 121
Az említett körtés, természetesen itt is több fajta képviselteti magát.
Taxus Creative Commons License 2008.08.14 0 0 120

Egyáltalán nem baj, hogy feltetted.

Nem ismerem a minikivi fajtákat. Az egyém most így néz ki, ma fényképeztem.

Bár a cm egy kicsit elcsúszott, de látszik a méret kb 2-2,5 cm-esek.

Előzmény: Törölt nick (102)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 119

Ninovarga által már többször bemutatott kákiültetvény.

Előzmény: aiol19 (118)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 118
Japánszilvák. Hát ezektől sem hemzsegnek még kertjeink.
Előzmény: aiol19 (117)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 117
Előzmény: aiol19 (116)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 116
Palatina lugas. Ez sem látott még permetszert, ami különösen figyelemreméltó szőlő esetében.
Előzmény: aiol19 (115)
aiol19 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 115
Már a bejáratnál szívmelengető mediterrán hangulat fogadott.
Előzmény: aiol19 (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!