Keresés

Részletes keresés

Fat old Sun Creative Commons License 2018.11.27 -1 0 3

Tőrülmetszett hülyeségeken nincs mit cáfolni. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, semmit nem tudsz. Itt-ott hallott szavak jelentését próbálod kitalálni, mint a  másik "elméletedben" is, amikor egy perc alatt kiderült, hogy nemhogy nem ismered a diszperzió és a szóródás közti különbséget, hanem azt sem tudod, mik azok.

De azért paradigmát akarsz váltani, alább nem adod :D :D

Előzmény: ábmrus (2)
ábmrus Creative Commons License 2018.11.27 -3 0 2

Ezen megjegyzéseidet már jól ismerem, megszoktam, inkább cáfold az állításaimat.

Itt a gravitációs impulzusok fény-hullámhosszra gyakorolt hatásairól van szó. Ezt egy tudományos híradásban ismertették.

Miért nem lehetséges ez a hatás, ha nem a gravitációs hullám érkezése, hanem a fény változó gravitáció téren történő áthaladásának a hatásait elemezzük, fontolgatjuk?

Az nyilvánvaló, hogy a fotonnak egy  atom töredék, egy molekula, vagy egy anyag-rög melletti elhaladása igen csekély hullámhossz korrekciót eredményezhet, de mi van akkor, ha ez a hatás közel végtelen számmal fordul elő?

Valószínű, hogy a világot átszelő fénysugár egy egy gravitációs téren történő áthaladása sem okoz jelentős fény hullámhossz változást, de, ha jelentős számú  gravitációs térerősség változás hatása éri a fény nyalábot, akkor nem kizárt a hullámhossz megváltozása sem.

(Persze ez egyenlőre egy teória, nem én fogom igazolni valóságát.) 

Előzmény: Fat old Sun (0)
pert2 Creative Commons License 2018.11.27 0 0 1

Azert a voroseltolodast leginkabb a hidrogen gerjesztett szinkepvonalainak eltolofasaval merik, amit nem befolyasol a foldi legkor. Ugyhogy egyelore marad a kis bumm helyett tovabbra is a nagy bumm.

Előzmény: ábmrus (-)
Fat old Sun Creative Commons License 2018.11.27 -1 0 0

Ez kb. ugyanolyan értelmetlen hülyeség, mint az előző.

Előzmény: ábmrus (-)
ábmrus Creative Commons License 2018.11.27 -3 0 topiknyitó

Már volt egy hipotézisem a világ keletkezésének nagy bumm elméletének cáfolatára. Abban arra utaltam, hogy a fény bizonyos anyagsűrűségen történő áthaladása esetében vörös eltolódást szenved. Abból indultam ki, hogy a felkelő és a lenyugvó napunk reggel is meg este is vörösebb színnel árasztja el a föld felszíni részét mint a déli órákban. Van itt egy ilyen rovat biztosan ismeritek. A földfelszínt ferdén megközelítő fénysugárnak anyagi részecskék tömegei között kell átvergődnie reggel meg este, délfelé már kevesebb az "útakadály". A korai és a késői, lemenő illetve felkelő nap fénysugarai, lehet, hogy a légkör anyagtömegeitől is gravitációs korrekciót szenvednek el, mint a most felvezetett felvetésem szerint. A világmindenség pereméről érkező fénysugár valódi gravitácios hatásokon tör át

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!