Keresés

Részletes keresés

upi2000 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1714
Tipikus ateista gőg!!!  :))))))))
Előzmény: Törölt nick (1707)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1712
Annyi isten létezik, amennyit az ember kitalált magának.

Igen, ha ez ugy olvasando, hogy az ember mar annyi hamis istent keszitett maganak.

Másrészt tipikusan az iszlám tiltja leginkább a bálványimáádást.

Es?

Te egy a saját vallásodba belefeletkezett, belevakult ember vagy.

Mert kovetkezetesen ugyanazt mondom? En inkabb teged mondalak vaknak, hogy a nyilvanvalot, ami kiveri a szemed, nem veszed eszre. Jo a cucc, mi?

Más vallásokat ismersz a kereszténységen kívül? Nem?

Tevedsz, bar jol hangzik ez a csipobol megmondom a frankot barmirol, megha fogalmam sincs rola mentalitas. Egyreszt a sajat vallasom ismeretehez ugyan mi szukseg lenne a tobbi ismeretere? Ebbol is csak az nyilvanvalo, hogy te nem ismered a keresztyen hitet. A Biblia ir mas vallasokrol is. Masreszt tobb vilagvallasrol azert kepben vagyok, olvastam, tanultam roluk egy egesz keveset. Szoval azert nagy hulyeseggel nem tudsz megvezetni X vallas kapcsan.

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1706)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1711

Ez az, bújj csak a Biblia mögé...

Akkor ezt ugy veszem, elismerted allitasomat.

Mert?

Előzmény: actionman (1709)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1710

Ezt nem en talaltam ki, hanem Isten jelentette ki, amit a szentirok leirtak.

Erre van bizonyíték.

Előzmény: actionman (1708)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1709
Csak nem érted. A tényeket tudod, nem hiszel bennük.

Te nem erted. A hit nem zarja ki a tudast. Pal azt irta, hogy tudom kinek hittem.

Ez az, bújj csak a Biblia mögé...

Akkor ezt ugy veszem, elismerted allitasomat.

Érzékelek olyanokat, amikre te nem vagy képes

Meselj!

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1705)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1708
Tipikus keresztény gőg.

Szo sincs rola. Ezt nem en talaltam ki, hanem Isten jelentette ki, amit a szentirok leirtak. Ennyi. Vitatkozhatsz ezzel, tagadhatod, de ez a lenyegen nem valtoztat semmit.

ActionMan
Előzmény: bejuma (1704)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1704

Bocs, az előbb nem figyeletem, és rossz helyre kattintottam...

Szóval:
Vajon mit lat az, aki a sotetsegben jar? Nemde semmit

1. A túlzott fény meg teljesen meg/elvakít.

2. Gondolom a sötétségben az ateista jár.

Tipikus keresztény gőg.

Előzmény: bejuma (1703)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1703
Vajon mit lat az, aki a sotetsegben jar? Nemde semmit
Előzmény: actionman (1701)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1702
Igazad van. Van olyan "dolog" ami uralkodik az életemen. A gyerekeim. Na őket a rajongásig imádom. De nem imádkozom hozzájuk, stb.
És ez a rajongás ismét nem bűn.
Előzmény: actionman (1701)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1701
Már megbocsáss, de ez butaság. Az én ateista életemen nem uralkodnak az általad felsoroltak, nem imádom őket,

Vajon mit lat az, aki a sotetsegben jar? Nemde semmit. A listam korantsem teljes, es ha akkora mazlid van, hogy azok egyelore nem uraljak az eletedet, van ra egy otosom, hogy helyettuk akad boven. Ha ismernelek, ha latnam hogyan eled egy hetedet, tuti talalnek valami foltot az eleteden. Nem azert, mert szemelyes problemam van veled, es pikkelek rad, hanem egyszeruen azert, mert Isten elott mindenki saros, neki mindenki adosa.

Hadd kérdezzem meg, neked ezek egyáltalán nem fontosak?

De igen. Miert?

ActionMan
Előzmény: bejuma (1699)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1700
Az egészséges önbizalom nem bűn,

Korrekt.

henem erény.

Annak azert nem mondanam.

ActionMan

Előzmény: bejuma (1698)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1699

Az ateistaknak is vannak isteneik: , .... vagy eppen a leggyalazatosabb: onmaguk.

Már megbocsáss, de  ez butaság.

Az én ateista életemen nem uralkodnak az általad felsoroltak, nem imádom őket, nem foglalom őket imába, és a dicsőítésükre nem hozok létre egy szervezetet.

Hadd kérdezzem meg, neked ezek egyáltalán nem fontosak?

mas emberek, a munka, a TV, a szex, az eves és saját magad ?

Előzmény: actionman (1696)
bejuma Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1698
Tudod az óriási baj, ha az ember nem hisz önmagában.
Ezt egy istenimádat sem pótolhatja.
Az egészséges önbizalom nem bűn, henem erény.
Előzmény: actionman (1694)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1697
"E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja. Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról: - Eredete - Tartalma - Értelmezése - Ige magyarázatok." Jól értem?
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1696
Az ateista mindössze eggyel több istenben nem hisz, mint a hívők.

Az ateistaknak is vannak isteneik: mas emberek, a munka, a TV, a szex, az eves, .... vagy eppen a leggyalazatosabb: onmaguk.

A hívők a kedvenc istenükön kívül, a többi néhány ezer isten tekintetében kőkemény ateisták. Nem olyan jelentős különbség

Tekintve, hogy csak egyetlen Isten letezik, ez nem igaz. Mert vannak az Isten hivei, meg vannak a balvanyimadok, nevezzek az o kedvenc balvanyukat bar Allahnak, Krisnanak, Buddhanak vagy XYZ-nek is.

ActionMan
Előzmény: a_x (1695)
a_x Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1695
Az ateista mindössze eggyel több istenben nem hisz, mint a hívők. A hívők a kedvenc istenükön kívül, a többi néhány ezer isten tekintetében kőkemény ateisták. Nem olyan jelentős különbség...
Előzmény: actionman (1694)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1694
A kivétel a lényeg.

Nem. Mind az ateista, mind a balvanyimado hisz. Az utobbi egy koszoborban, az elobbi meg onmagaban. Mindketto balvanyoz valamit. Hidd el, nincs kulonbseg...

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1692)
actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1693
Akkor sem hinnék, akkor tudnám, hogy létezik.

Errol beszeltem.

Az életemről ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Nem vagy te Jézus...

Nem, en nem vagyok Jezus, de ettol fuggetlenul megitelhetem az _eletedet_, Jezus ugyanis nem ezt tiltotta meg, hanem a masik _szemely_ folotti iteletet (de ilyet nem szoktam tenni). Azt pedig maga Isten mondja, hogy az ember megtereseig gonosz, szoval nem igazan ertem a problemadat.

Akkor tudnám, hogy úgy kell élni. De majd ha beszéltem személyesen Jézussal, aki idejött, és megmutatott nekem mindent, akkor visszatérhetünk erre a kérdésre.

Aha. Es ha nem jon hozzad szemelyesen, vagy esetleg nem mutat meg mindent, es igy keri szamon rajtad a hiabavalo eletedet, akkor majd azzal fogsz takarozni, hogy 'de hat miert nem jottel te magad, akkor hittem volna'?

Hinni annyi, mint nem tudni.]/i]

Ez elegge meggondolatlan. En felnottkent tertem meg, es allithatom, hogy addig is tudtam. Ma mar azonban hiszek, de amit addig tudtam, nem veszett el, az meg mindig a fejemben van. Hanem a hit latast jelent. A hivo ember sok olyan dolgot is lat, amit te nem. Te a hivo emberhez kepest, aki bizik es ad Isten szavara, vak vagy. Ezt jol peldazza az a parbeszed, ami pl. a tortenelem kapcsan folyt itt (nem veled). Nemelyek csak kotik az ebet a karohoz, masoknak meg leesik a papirpenz, hogy mi a nagy harci helyzet.

Igazabol egy dolgot nem ertek: ha szerinted mindez csak mese, akkor mit eroskodsz itt? Tudjuk jol, hogy te megveted a keresztyeneket, hogy te nem hiszel, etc. Es akkor mi van?

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1691)
prklht Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1689

Na, ha megtaláltad, tedd hozzá ezt is:

II. Péter 3 - 15,16

Előzmény: a_x (1683)
actionman Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1688
keresztények közül is sokan vallanak, hogy Jézus nős volt, felesége pedig Magdolna, aki halála után az első apostol volt.

Keresztyenek ilyet nem vallanak, a tobbiek meg (ez ugyben) nem szamitanak. Ez a feltetelezes a D. Brown nevu imposztor Da Vinci kod c. hazugsaga ota kapott gellert.

A BIbliát meg meghamisították

Teged meg az ufo-k manipulalnak, es valojaban te vagy a mandzsuriai jelolt. Vagy ez is csak egy koholmany?

ActionMan
Előzmény: bejuma (1673)
actionman Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1687
Ne keverd össze a hindut, a muszlimot és az ateistát.

Mi a kulonbseg?

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1663)
actionman Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1686
Ki hozott empirikus bizonyítékot a létezésére?

Mar tobbszor is kerdeztem (ha nem is konkretan neked szegezve a kerdest), hogy mit szamit ez? Ha Jezus eled allna, akkor hinnel benne? Akkor megvaltoztatnad gonosz eletedet? Ha nem, akkor miert kersz szamon akarmilyen bizonyitekot is?

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1665)
actionman Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1685
Az csak a viccekben szerepel, hogy vidám társaság lesz ott.

A sok oktondi, akik a haverokkal vigasztalnak ott magukat, majd radobbennek, hogy ok valojaban csipkerozsika a koztorvenyesek kozott a sitten.

ActionMan
Előzmény: seszosefelelet (1662)
többkell Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1684
Itt megtalálod: Filippi levél 2 fejezet 6.
Előzmény: a_x (1683)
a_x Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1683
Jó utazást! Majd ha visszajöttél írd meg légyszives, hogy milyen verziójú Bibliád van, mert az enyémben Pál nem nem szól Jézus isteni mivoltáról.
Előzmény: seszosefelelet (1681)
prklht Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1682
’Itt arra a feltevésre gondolok, amit a keresztények közül is sokan vallanak, hogy Jézus nős volt, felesége pedig Magdolna, aki halála után az első apostol volt.’

A negatív bizonyíték is az, - az elleniratok között nincs ilyen jellegű rágalom.

’Pál erre mondja, hogy ha Jézus nem isten, akkor az egész úgy ahogy van, hiábavaló, nemcsak a jövőre hanem a múltra (értsd: Mózes és a zsidók) tekintve is, és tulajdonképpen a Bibliából egy szó nem sok, de még annyi sem igaz belőle (1 Kor. 15.12-19).’

Te magad vagy, aki félremagyarázod a Bibliát. / 1 Kor. 15.12-19) / - egy szó nem sok, annyi sincs Jézus istenségéről.  Vakok vak vezetői.

seszosefelelet Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1681

Tizenhathetvenhárom... azt valahogy nem vettem észre - elnézést.

Nos, Jézus és Mária Magdaléna esetét a Biblia kizárja, két okból is.

Egyrészt mert a Biblia nem írja, hogy lett volna közöttük valami, még csak utalás sincs rá. Azt valaki egyszerűen csak kitalálta, a szél pedig szárnyra kapta az ötletet.

Másrészt a feltételezés tartalma ellenkezik Jézus isteni természetével és küldetésének céljával. Ha valamit bővebben ki tudok fejteni, az ez utóbbi lenne. A gond csak az, hogy csakis a Biblia alapján tudom kifejteni, ami - ugyebár - itt jóformán lehetetlenség, mert hát a Biblia "nem igaz", "összefüggéstelen badarság" stb.

Ha valaki mégis be tudná bizonyítani ezt az eretnek állítást, az nem csak a r.k. egyházat rengetné meg alapjaiban, hanem az egész kereszténységet. Pál erre mondja, hogy ha Jézus nem isten, akkor az egész úgy ahogy van, hiábavaló, nemcsak a jövőre hanem a múltra (értsd: Mózes és a zsidók) tekintve is, és tulajdonképpen a Bibliából egy szó nem sok, de még annyi sem igaz belőle (1 Kor. 15.12-19).

Most bővebbet nem tudok írni, mert elutazok néhány napra.

Előzmény: bejuma (1680)
bejuma Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1680
1673?
Előzmény: seszosefelelet (1677)
bejuma Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1679

E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja. Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról: - Eredete - Tartalma - Értelmezése - Ige magyarázatok

Kiknek lett nyitva ez a topik?

1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.

2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.

Előzmény: seszosefelelet (1678)
seszosefelelet Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1678
Merthogy itt nem arról lenne szó, hogy a Biblia igaz-e vagy sem, hanem arról, hogy ha valami van a Bibliában, az hogyan értelmezendő, függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem. Tényleg sajnálom...
Előzmény: seszosefelelet (1677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!