A mindenződetbele vacsorám tegnapról elhalasztódott mára . Leírom , hátha érdekli Megeszi kartácsnő
"bácsiját" :
Vékony csíkokra vágom a csirkemellet , rászórok rengeteg zöldborsót/ kevés zöldbabot , belekockázok egy kis fej v.hagymát/paradicsomot/z.paprikát , megszórom kevés őrüttborssal , sok majoránnával , és meglocsolom oliva olajjal . Só helyett tyúkhúsleves kockát használok . Néha meg kell kavarni . Ha a hús puha , teszek rá egy kevéske rizst és annyi vizet , hogy épphogy képes legyen a rizs megpárolódni . Innentől tilos kavarni , mert leragad a rizs . Tálaláskor esetleg reszelt sajtot . Ember nincs , aki nem lakna jól vele , és könnyű kaja .
Nagyon szívesen. :) És bár a zacsis salit nem ajánlom, mert lehet benne baci, de ötletadónak nem rosszak, pl. egy kisebb cikória+madársaláta+rosso saláta, rá kukorica meg sajt, esetleg főtt sonkakockák, és pici öntet, ami lehet sima olaj+ecet vagy joghurtos vagy valami rafináltabb. :)
Ha jól értem, nem szereti a töttyedt paradicsomos salátákat. Ha emiatt, akkor ajánlom az én kedvencemet, a Caesar-salátát. Nem kell hozzá más, mint saláta (de jó kínai kelből is), átpirított csirkedarabkák, croutonkockák és a caesar-öntet (https://streetkitchen.hu/alapkeszitmenyek/az-eredeti-cezar-ontet/) De bevallom őszintén, hogy én ezt a mustáros-joghurtöntettel is simán megeszem, csirke és kenyér nélkül, annyira szeretem. :)
Aztán a másik nagy kedvencem, amit a keresztlányom anyja csinált kertipartira, az a kukoricasaláta -- ecetes-cukros vízben, sok-sok petrezselyemmel. Tudom, hogy furán hangzik, de nagyon jó, tényleg!
Ha majonézes és kicsit különlegesebb is jöhet, a Waldorf saláta is, abban dió, zeller és alma is van. http://www.mindmegette.hu/waldorf-salata-1.recept/ Persze, aki nem szereti a zeller ízét, annak nem ez lesz a kedvence, de én imádom. :) 23 éve csináltam először tankonyhán, és azóta töretlenül szeretem.
De igazából salátát mindenből lehet csinálni, van ecetes-hagymás virslisaláta vagy épp majonézzel is jó az. Hal mellé majonézes krumpli. Grillcsirke mellé meg nálunk mindig majonézes kukorica van. Vagy édeskáposztasaláta és kenyér.
Vagy ez nem igazán saláta, de valami olyasmi: mozzarella sajt paradicsommal. Mhm!
A vegyes salátakeverékek is finomak, de amióta volt egy termékteszten, hogy meglepően tele tud lenni baktériumokkal, azóta én kerülöm, mint ördög a szenteltvizet. :D Viszont ha megveszed a dolgokat hozzá, akkor egy hadseregre való salátád lesz, szóval komoly dilemma, hogy most megkockáztassam azt a kólit vagy inkább kidobjam a felét, mert nem fogy el.
Ami még kedvenc: svéd gomba, tojássaláta, kukoricasaláta, virslisaláta hagymával, virslisaláta majonézes krumplival, a görög saláta naná, illetve ezt a kettőt szoktam még:
Ki van itt salátaguru? Szeretnék kérni legalább 3 olyan salireceptet, ami nem tésztás, és lehet főékezésekkor enni. A görögsalátán kívül. Mivel ismerem a népszerűségi indexem, előre szólok, hogy nem nekem segítetek, hanem egy nagyon kellemes természetű idős úrnak. Köszönöm, ha van megoldás.