Keresés

Részletes keresés

babyteve2 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 121

Jesszus...mesélj, hogy oldottad meg? :oP

(Én most vettem észre, hogy 2-3 könyvük hiányzik....ezért jó, hogy ők hozzák haza, és nem én intézem. Remélem, még nem kapták meg és nem máris elhagyta...)

Előzmény: Lovászi (120)
Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 120
Én mindent szeretek úgy kötni, hogy az öntapadós borító lenyúló részét is visszahajtom az aljára/tetejére, és kétoldalú ragasztóval rögzítem.

Nekem idén a kicsi ének munkafüzete a "kedvencem", ami a/4-es ugyan, de a gerince a rövidebb oldalán van... Nnna AZT igazi kihívás volt becsomagolni. (Csendben anyáztam a kitalálóját.)
Előzmény: babyteve2 (115)
Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 119
Az én nagylányom is ének-zene tagozatos volt, de neki sem volt soha 7 órája. Heti 2-szer volt kötelező kórus 6. órában, de akkor is csak 4 órája volt egyébként. Mi a frászt csinálnak annyi órában ott???
Előzmény: hodográf (110)
Niko1 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 118

Derszu, a lányom negyedikes, minden nap 6 órája van, pénteken 7 (a 7. osztályfőnöki, akkor tortáznak, ünnepelnek).

De ez egy speciális alapítványi kéttannyelvű iskola, ráadásul napköziotthonos, ahol nagyon sok angoljuk van, angol ének, angol tesi, angol környezet, és minden nap sima angol.

Az óráik 40 percesek, és közben van ebéd is.

Úgy látom, valamivel leterhelőbb, mint a sima suli, de minden játékosan megy, a gyerekek élvezik, legalábbis az enyém biztosan. :)

Udvari játékon és önálló tanuláson enyémek már nem maradnak, mennek edzésre.

Eddig sikerült úgy rendezni, hogy a dolgozatok előtt szólnak, mindig van egy hétvége, amikor lehet velük tanulni, hiszen hétközben nem sok fér bele, nem is hozzák haza a cuccukat (elvileg ugye, enyém edzés miatt igen).

A nagyfiam nyolcadikba jár, náluk már kicsit húzósabb, minden nap 7 óra, 1x 8 (de a nyolcadik médiaismeret, erre nem megy, mert edzésre megy helyette :)

Náluk is az angolok dobják meg, nem olyan lelkes tanulás ügyileg, de magát a sulit és a társaságot nagyon szereti.

Előzmény: Törölt nick (104)
Schrödinger macskája Creative Commons License 2007.09.05 0 0 117
Bocsánat, hogy bearcátlankodom, de nem tudja véletlenül valaki, hogy színesrúd és logikai készletet hol lehet venni (esetleg mennyiért)? Egyáltalán, milyen típusú boltban keressem, papír-írószer, játék? Előre is köszi.
noaaa Creative Commons License 2007.09.05 0 0 116
Mármint a kis létszámú belbudai?
Előzmény: quizas (114)
babyteve2 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 115

Nálunk hétfőn 6 óra, a többi napon 5. (5. osztály....mindennap van legalább egy lazítóóra). Tavaly másik suliban volt 2x is 7. órája, mert csak így jött ki a tornateremhasználat (ehhez képest, a heti 3 tesiből 2x kint voltak az udvaron, ahol nem melegítőben, hanem utcai ruhában játszottak..hajrá!)

Középiskolában évről-évre kevesebb órám volt, 4.-ben volt, hogy csak 4! volt egy nap...ki tudja, miért. Örültem neki ;o)

Ma kapták meg a könyveket, hát, őrjöngök (mint minden évben), nem bírom felfogni, hogy az A/5-ös nagyságú könyvek miért nagyobbak 2-3 mm-rel, mint a nylon-borítók? És miért alkotnak A/4-es és A/5-ös méret közti könyveket, ha borítót nem? (Nem vagyok jóban az öntapadós borítókkal, mert a legsérülékenyebb részt, a sarkát nem tudom beburkolni vele...Tehát, levágtam a levághatókból, viszont a több évig használandó atlaszokat sem lehet pucéron hagyni....grrrrrrrrrrr...)

quizas Creative Commons License 2007.09.05 0 0 114
Noa,

Az a suli lehet, hogy érdekelne. Ha nem jutunk be a kiszemeltbe. Írnál róla bővebben?
Előzmény: noaaa (99)
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 113

Á, én gyerekem (az éppen elsős) a nemnomrális kategória. Azt mondja, a mai 5 óra kevésbé fárasztó, mint a 4. :-)) Kapott mosolygós arcocskát. És persze elkezdték beírogatni a külön cuccokat, és ő mindenhova menni akar. Én vagyok a gonocc perpill.

noaaa Creative Commons License 2007.09.05 0 0 112
Mi sem kaptunk még órarendet, de úgy tudom 4 óra lesz minden nap, 5. óraként csak a fakultatív tárgyakat csapják hozzá, mint pl. szolfézs, angol. Szerintem az ilyen-olyan tagozatos sulikban van sok óra, mert pl. a nyelv-orientált (v. nemzetiségi) iskolákban minden nap van nyelvóra, a zeneikben minden nap néptánc, szolfézs stb. kötelezően, órarandbe iktatva. Ezek ugyebár min. 1-2 óra/ nappal növelik az óraszámot. Ezért sem mentünk ilyenbe...
hodográf Creative Commons License 2007.09.05 0 0 110
Edzőtárs kisöccsének elsőben minden nap 7 órája volt. Zenetagozatos osztályban. Szerencsétlen mire eljutott az amúgy általa is imádott edzésre, sírt a fáradtságtól. Hülye szülők meg büszkék voltak rá, milyen elit helyre jár a kölyök.
Előzmény: kriszi (109)
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 109

Szerintem ez kizárt, mármint alaptanórákból, valami extra fakultáció jöhet be. Nekünk tannéni azt modta, azért van heti 1x 5 óra, mert most megemelhette az óraszámot 1,5 órával. Többi napon csak 4 van.

A 8. osztályos kismgimis fiamnak van napi 6 órája, illetve egyszer csak 5.

Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 108
Nálunk minden nap 4 órája van a kicsinek, és a nagyoknak is így volt.
A 3.-os gimnazista fiamnak a hét 5 napjából 3-szor van 7 órája, 1-szer 6, 1-szer meg 5.
hodográf Creative Commons License 2007.09.05 0 0 107
A hatodikosnak minden nap 5, de ebben nincs benne a heti egyszeri fakultáció még.
Zorka_ Creative Commons License 2007.09.05 0 0 106
Jesszusom:-O... Az én elsősömnek 4x4, (ezek közül mindig testnevelés az egyik) és 1x3 órája van.
piglet Creative Commons License 2007.09.05 0 0 105
A másodikosomnak, az elsős órarendjét még nem tudom, kétszer van 5 órája, kétszer 3, és egyszer 4.
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 102
na majd ha konkrétumra kerül a sor, megkereslek :-)
Előzmény: Törölt nick (101)
Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 100
Hülyét is kapna a családom :-) Ők szeretnek itt élni :-)
Előzmény: Törölt nick (97)
noaaa Creative Commons License 2007.09.05 0 0 99

No, ha valaki családias iskolát szeretne, itt belbudán is tudok egyet, ahol tavaly egy 4 fős osztály indult :-))). Én egyébként komolyan gondolkodtam rajta, bár idén 10-re "duzzadt" az első, csak vacak helyen van.

De nagyon vágyom én is a vidéki életre, csak munkát találna ott az ember... Így inkább hét közben itt élünk, aztán pénteken húzunk el jó messzire, nyaralóba, mamához.

Ma lesz a zeneiskolai beiratkozás, szolfézs (kiselőképző) heti két alkalom, 6000.-/félév. Ez nem olyan vészes.

Előzmény: Törölt nick (86)
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 98
Erdőszélen? Mert nálunk ez a kikötés ;-)))
Előzmény: Törölt nick (92)
Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 96
Drágám, én spec. Szegeden lakom, innen Bp. belvárosa sem 1. ó. 20 perc ;-)
Előzmény: Törölt nick (93)
Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 94
Nnna sikerült ma a tesicuccot jól itthon hagynunk... Olvasni kellett volna az órarendet...
pedig gyönyörű tornazsákot varrtam a lánynak :-)
Lovászi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 91
Ne is fájdítsd a szívem :-) az ország egyetlen helye, ahova szívesen költöznék falura :-)

kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 90
Comcédok leszünk? ;-))
Előzmény: hodográf (89)
hodográf Creative Commons License 2007.09.05 0 0 89
Na, speciel az én munkarendemmel, meg a férjemével, meg a kamaszodó gyerekkel ez kivitelezhetetlen.... De egy nyaraló pl tetszene arra!
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 88
Mi csak nyaralót szeretnénk a Mátra táján, azért a munkahely mellett ennyi utazás durva lenne.
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 85
Ez jól hangzik, még az olyan urbánusnak, mint én is.
Előzmény: Törölt nick (83)
hodográf Creative Commons License 2007.09.05 0 0 84
Ez nekem nagyon tetszik.......
Előzmény: Törölt nick (83)
foldiroberta Creative Commons License 2007.09.05 0 0 81
A mi sulink  alapfokú művészetoktatási intézmény (hivatalosan) és van minden. A kézművestől a zenéig, táncig tényleg minden. Csak győzzön az ember fizetni. Tavalyig kb. 4000 forint volt egy félév, az idéntől ott kezdődik, hogy 17000 :-((( Az első választott tárgy az 10 körül van, de az összes többi 17-nél kezdődik! Szóval dobtam egy hátast. Aki zenére jár az egyből 2 tárgyat visz. Az egyik a szolfézs, a másik a hangszeres foglalkozás. És esetleg még több gyerek is van a családban :-(((( Én fiam néptáncra jár és nagyon szereti. Rengeteget fejlődtek 2 év alatt.
kriszi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 80

Nekem majd jövő hétfőn lesz letudva. De lassan az elsősnek minden cucca a suliban van, amit kértek, ez is valami.

És ma a nagyobbik vitte suliba, tévedésből őt is felkeltettem, még szoknom kell, nincs első órája szerdánként:-)

Előzmény: piglet (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!