Legkésőbb két hét múlva kiderül, hogy a bank jóváhagyta-e a hitelünket, ha igen, jövőre költözünk a 4. házba.
Érdekelne a most frissen beköltözők véleménye a kertkapcsolatról, annak használhatóságáról (pl. milyen mély a földréteg, lehet-e esetleg a füvön kívül egy-két virágágyásban is gondolkodni stb.), illetve hogy vannak-e már adatok a közösköltség mértékéről.
Ha esetleg ezek a témák már előfordultak, elnézést.
Tapasztalatom szerint a vállalkozók dolgoznak továbbra is, sőt a mi lakásunkat végre beköltözés közeli állapotba hozták hosszú várakozás után. Ráadásul néhány apróság kivételével a minőséggel sem volt gond. A munka sebessége lehetett volna talán egy kicsivel gyorsabb...
Érdeklődni szeretnék, hogy lentebb említett Europea Zrt. internetes elérhetőségét, honlapját meg tudná-e adni, mert én csak Európai Építő zrt. -t találtam. Esetleg a két cég azonos?
1. Minden vevőnk, akivel pénzügyekben megállapodtunk, napra pontosan kapta meg a kötbérét, vagy más járandóságát. Ez tény.
2. A Liliomdomb Kft.-nek az alvállalkozók felé pénzügyileg esedékes, elfogadott tartozása nincs. Vállalkozóink közül többen jelentős késésben vannak a teljesítéseket illetően, és néhány kifizetés feltételének azt szabtuk, hogy az általuk vállalt munkákat, ha késéssel is, de fejezzék be! Ez minden lakó érdeke.
Akinek olyan információja van, hogy a fenti állításaim nem igazak, bátran írja be a Fórumba: vevő neve, elmaradt kötbér összege, illetve vállalkozó neve, a ki nem fizetett számla száma, esedékessége.
3. A 3. épülettel kapcsolatosan a legtöbb vevővel már személyesen egyeztettem. A Generálkivitelező március 31.-re szerződött, mi - óvatosságból - április 30.-i átadást vállalunk a vevők felé. Önök szerint ez korrekt?
4. Az társasház üzemeltetésével megbízott vállalkozó (Europea Zrt.) 2 héten belül minden beköltözött lakónkkal felveszi a kapcsolatot az üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésekkel.
Szeretném megköszönni a már beköltözött Fórumozók véleményét és támogatását. Szeretném hinni, hogy az emberek azoknak hisznek, akik a személyes tapasztalatukat írják le, és nem a vélekedések, "biztos forrásból" származó félinformációk alapján ítélnek.
Pár hónapja aláírtam egy lakásra a szerződést (nem a Liliomdombon), és kiderült, hogy a Soul & Home Kft. fogja a konyhabútorokat szállítani. Ahogy olvasgattam a fórumot láttam - remélem nem olvastam félre :) -, hogy a liliomnál is ez a cég tevékenykedett... Nos, az lenne a kérdésem, hogy mennyire megbízhatóak, illetve van rendes választék, reális-e az ár... minőség, gyorsaság...stb? Nagyon megköszönném, ha tudnátok erről egy kicsit írni, mivel jöv. héten nekem kell (!) felvennem a kapcsolatot a céggel, és szeretném tudni mire számíthatok.
Bár elég érdekes dolognak tartom azt is, hogy ki lett ezeknek adva a munka, és még fel sem hívják a tulajdonosokat, hanem küldenek egy e-mail-t, hogy jelentkezz, különben semmit nem lehet a későbbiekben módosítani ._/
tisztelt lakok amig ninsc meg a lakhatási engedély nem kötelezhet a beköltözésre.Ha a jelenlegi lakást eladták ,akkor a ködbéren felül a szállást is fizetnie köteles (kőzepes szintü hotelt) A kődbért ne késsőbb fizesse ki a liliom mert akkor annak bucsut mondhatnak
Nem akarok senkit se elkeseriteni de a 3,4,5 épűlet hamarab kész lesz.A vállalkozolnak a liliom kft nem fizet,az1-es 2-es épűleten. A vállalkozok elmenek, vagy csak lézengenek hátha fizetnek. Nagyon sok milliokat nem fizet ki,és nagyon sok vállalkozokat tőnkretet
Van esetleg itt valaki, akinek jo hirei vannak a masodik epuletrol? Van esetleg datuma az atadashoz stb.? Azt tudom, hogy oktober 31 a jelenlegi legutolso hatarido, de nekem ez is eleg batornak tunik, ha igy haladnak... Eleg turelmes vagyok, de nem szeretnek hoesesben koltozni. :)
Sziasztok, a kötbért úgy tudom, hogy az adott épület átadásához közik. Az 1-es épületben állítólag október végéig mindent átadnak, bár egy hónapja még szeptember végét mondtak... A liliomdomb.hu szerint meg már át is van adva...
A TV szolgáltatóval kapcsolatban vannak új információim. A T-Kábel építette ki a hálózatot, ami már működőképes, azaz szerződéskötés és bekötés után azonnal elérhető a szolgáltatásuk. A +36-30/644-3463-as számon lehet elérni az üzletkötőjüket (Tv, net, és asszem telefon is van a "repertoárjában"), vele lehet egyeztetni a szerződés részleteiről. Ajánlott közvetlenül őt hívni, mert a T-Kábel ügyfélszolgálatán pl. azt közölték velem tegnap, h nem szolgáltatnak a területen....
Ha az információim nem csalnak azért nem lett belső tokos redőny, mert több helyen nem vált be. Magyarul nem működik tökéletesen és nehezen lehet javítani.
Nekem sincs információm arról, hogy központi előírás lenne redőny ügyben. Viszont, mivel a mi lakásunk kertkapcsolatos lesz, ezért biztos, hogy nem műanyag, hanem biztonsági szempontból sokkal jobb alumínium redőnyünk lesz. A színében még nem gondolkodtunk, de majd nyilván alkalmazkodunk a tömeghez:)))
Nekem a régi lakásomban reluxa volt - nyilván azóta fejlődött ez is - és nem igazán sötétített. A redőnyt semmiképp nem helyettesítette.
Ahogy mar irtam, az a lenyeg, hogy mit szeretnel elerni konkretan, minoseg, szolgaltatasok, felbontas, hang es milyen TV-ed van stb.. Pl. nekem jelenleg M.o-on nincs egy szolgaltato sem aki tudna azt biztositani amit elvarok es a vilag tobbi reszen mar 10 eve mukodik, de ez lehet, csak az en hulyesegem. :)
Szoval, ha megelekszel a t betusok altal szolgaltatott minoseggel, akkor az is jo lehet, de azt tudni kell, hogy messze vannak a techologia jelenlegi allasatol... mondjuk kesobb valthatsz, he nem jon be.
Ha az "uj" dolgok fele huzol, egy sajat komplett legujjab technologiakat tudo muholdvevos rendszer telepites nelkul kb. 90-120 ezer Ft (vevo+antenna+fej+motor stb.). Ezzel jonnek HDTV adasok (jelenleg 10 HDTV ingyen + kodoltak plusz kartyaval), tobbcsatornas hangzas, es tobb szaz hagyomanyos adas (SD) is. Lehetoseg van ezt megosztani is, de persze akkor no a koltseg is (erositok, kabelek, switch-ek...).
Jo tudni: Sajnos nalunk a foldi digitalis musorszoras eleg gyenge meg, teljes atallas (2012) utan is csak 3 lesz ingyen (m1-2, Duna), es feat4-tol tudom, hogy a haznal meg nem leg eros a jel, annak ellenere, hogy en nehany kilometerrel arrebb siman fogok 4 digitalis foldi csatornat....
Ui: a belso faredony vagy reluxa sem engedi at a fenyt. ;)
Ha külső tokos redőnyt raknak fel (belsőhöz kb falat kéne bontani), akkor az teljesen eltakarja a nyílászárót, így az nem fog látszani, ergo nem kell hogy menjen a színéhez. Az már teljesen más kérdés, hogy nyílván lesz olyan, aki nem rakat fel redőnyt, így a ház összképénél, már fontos, hogy a redőny színe, menjen a redőnyhöz, meg ha félig van felhúzva, akkor is kell mennie hozzá. Találtam egy olyan céget, aki egyedi színekben is csinál redőnyt: http://www.redony.com/aluminiumredony/szinmintak/index.php. De, a nyílászáró fa, a redőny meg műanyag, ha öregednek, máshogy fog változni a színük, így kb 4-5 év, és már tök más lesz a színük, és ha javítani kell, pl egy +léc, akkor az igen költséges, és hosszadalmas lesz az egyedi szín miatt. Én ezért javasoltam a fehéret, ami egyébként szerintem egy olyan szín, ami a leginkább megy minden másikhoz, nem beszélve arról, hogy a leginkább visszaverő fény, így pl nyáron, nem lesz szauna a lakásban (vagy kevésbé), ha leereszted.
Ami a redőnyt illeti, tényleg jó lenne, ha ezt mihamarabb meg tudnánk beszélni. Egyrészt szerintem is olcsóbb lenne,ha 1 cég csinálná, másrészt ha mindenkinek különböző színű lesz, azt tényleg nem fog jól kinézni. Sok lakóparkban egyébként az építtető alapból beteszi, és belső tokost csinálnak, nálunk sajna nem. Nézegettem pár redőnyös oldalt, főleg a színek tekintetében, és hát olyan színt, mint a nyílászárók, nem nagyon találtam. A ház 3 színéből pedig csak a fehér, az amiben létezik redőny, úgyhogy szerintem nincs a fehéren kívül más lehetőség. Nálunk elég fontos lenne a redőny, mert kb minden reggel arra kelek, hogy a felkelő nap a szemembe süt (ami egyébként nagyon szép, csak néha aludnék 6 után is).
Ami a kötbért illeti, nagyon remélem, hogy nem az átadáshoz kötik, mert az biztos nem lesz meg novemberre. A 2-es tuti nem, de még az 1-est sem hiszem, hogy átadják novemberig. Dolgozgatnak rajta, de szerintem nagyon nagyon lassan. Van valakinek arról infója, hogy mikor lesz már végre kész? Elvileg, ha jól emléxem július 15 volt az „új” határidő, amit már bő 2 hónappal túlléptek, és ahogy elnézem a sebességet, még 2 hónapot simán rá fognak húzni. Tök jó lenne, ha lenne már lift, normális lépcsőház bejárat és világítás (igaz világítás már csak néha nincs a lépcsőházban), és a garázs is kezd szűkössé válni, így a második garázst is átadhatnák már (amiben jelenleg a csempéket, radiátorokat tárolják).
A tárolót mi elvileg megkaptuk, de még erősen építés alatt van az a rész, úgyhogy gyakorlatilag még nem nagyon használható.
A tv-re is ki találhatunk esetleg valami közös megoldást. Esetleg közös parabola vagy valami, nem nagyon vágom ezt a témát, esetleg tmcorvette, ha tudsz valami jó megoldást, oszd meg velünk.
Én is "bent" lakom már 3 hete, és hasonlóan Gabek-ékhoz én is nagyon jól érzem magam. A "maradék" hibákat és elmaradásokat folyamatosan potolják, de komolyabb probléma nálam sem volt (remélem nem is lesz egyhamar...).
Bár én biztosan nem szereltetek fel redőnyt, de egyetértek azokkal, akik egységes (legalább színben) arculatban gondolkoznak. "Központi" utasítás hiányában ez már nehézkes lesz, de itt ez a fórum, probáljatok meg egyezkedni, hátha sikerül megállapodni...Gondolom ez sokaknál financiális kérdés is, de több lakást is érintő megrendelés esetén kialkudható talán alacsonyabb ár is. Egy próbát megér...Azt gondolom mindenki belátja, hogy esztétikailag nem összehasonlítható a "sokszínű" és a színben homogén megoldás...
A kötbér elvileg nálam nov. elején esedékes, kíváncsi leszek, valóban időben megkapom-e. Remélem ennek kifizetése és az I.-es épület elkészülte között nincs összefüggés, arra ugyanis nem sok esélyt látok, hogy addigra teljesen elkészül az egész épület.
Tud vki vmilyen infot a tárolókkal kapcsolatban? Jó lenne már megkapni, ugyanis a költözéskor "keletkezett" kartonrengeteget jelenleg az erkélyen vagyok kénytelen tárolni....
A TV-s dilemma nálam is fennáll, jelenleg még tanácstalan vagyok. Sajnos a lehetőségek korántsem olyan sokrétűek...Viszont ezúton is köszönöm tmcorvette a tanácsokat!
Arról se feledkezzetek meg, hogy nem lesz mindenkinél redőny. :) Nálunk pl. csak belső fareluxa vagy redőny lesz, ugyanolyan színben mint a nyílászárók...