A polgármester szerint a mai testületi ülés gyakran nem a konkrét ügyekről, hanem a választási kampányról szólt. A "főellenség" ugyebár a Fidesz. A Civil Frakció deklaráltan nem vesz részt a kampányban (hiszen tagjai között mindenféle pártszompatizánsok vannak - ahogyan ez a civileknél szokás).
Mégis a Civil Frakció tagjai kaptak kiemelt figyelmet és "megbecsülést" - amolyan polgármester módra.
Az egyik Civil Frakció tagnak - SZMSZ-t sértő módon - nem adták meg azt a lehetőséget, hogy nyilatkozzon az interpellációjára adott válaszról. Ő még viszonylag jól járt.
A Civil Frakció másik tagjával kendőzetlenül közlésre került: "szarok a kérdéseidre és az interpellációidra!".
A harmadik egyszerűen csak hülye minősítést nyert el.
A negyediket simán hímtagnak titulálták.
Milyen jól ráérzett a Frakció 5. tagja, hogy ezen az ülésen neki inkább nem is kell részt vennie ....
Az "egy éve nem működő" internetes időpontfoglalást magam nagyjából háromszor használtam a jelzett időszakban, s rendben működőnek tapasztaltam. Az okmányirodában pedig korrekt, gyors ügyintézésben volt részem.
No, voltam az okmányirodában. Gyorsak, kedvesek, szakszerűek voltak. A tegnapi problémám is csupán arra irányult, hogy ha telefonon információt kérek, illett volna elmondani, hogy aznap (amikor egyébként nyitva tartási idejük volt ), kivételesen nem lesznek nyitva.
Nekem is. Tényleg gyorsak voltak. A fiammal voltam ott, személyi, lakcímkártya. kb 15 perc alatt megcsinálták. Igaz, amikor jöttünk kifelé, az ajtót rácsuktam az ujjamra. :)
Meglepő amit írtok. Nem egyszeri, szerencsés esetem amit leírtam. 5 fős családunkban viszonylag rendszeresen akad elintézni való az okmányirodában, és visszatérően gyors kiszolgálást tapasztalunk.
Amihez viszont közvetlenül már nincs közük, de elképesztő: a múlt héten, csütörtökön elindított személyigazolvány cserém eredményeképpen tegnap megérkezett az új személyim - kevesebb mint 3 munkanapos átfutási idő!!!
Az okmányirodával ma én is megjártam. Reggel kilenckor telefon, mi kell lakcímbejelentéshez. Elmondja, minden van nálam, hurrá ! időpont? Lakcímhez nem kell, odamegyek, s azonnal megvan. Megköszönöm, telefon lerak. Megnéztem a nyitva tartásukat : kedd 12-ig. Nosza, odamentem. Az ajtón tábla : A mai napon műszaki ok miatt ZÁRVA !
Úgy látom vannak kivételes napjai az okmányirodásoknak.
Amikor én néhány hónapja voltam kénytelen ott járni, minősíthetetlen volt a viselkedésük. Ugyanezt megismételték néhány hete édesanyámmal is. Nem beszélve arról, hogy az internetes időpontfoglalásuk több mint egy éve nem működik, hiába jeleztem folyamatosan, újra és újra a problémát.
Szóval: nem tudom osztani a lelkesedésed, ugyanakkor nagyon örülök, hogy ha szerencséje van az embernek, még esetleg kifoghat egy-egy jobb napot. Kár, hogy szerencse kell hozzá.
A korábbi tapasztalataimat megerősítve, ma ismét szuper volt az Okmányiroda. 4 dolgot kellett elintéznem és kb. 1 óra alatt mindennel végeztem.
Pedig csak új útlevél kiváltása miatt mentem eredetileg, a többi 3-ra nem is kértem időpontot. Ott hívták fel a figyelmem, hogy a személyim is lejárt pár napja - nosza az új személyire és lakcímkártyára is beneveztem. De ha már lúd, legyen kövér: regisztráltattam az Ügyfélkapuhoz is. Itt kellett csupán várnom, kb. 20 percet, dehát nem előre egyeztetett időpontra mentem, és éppen 4 ügyfél volt előttem.
Nemcsak gyorsak, hanem szakszerűek és kedvesek is voltak. Köszönet!
Azokról pl., amelyekben a Horthy idejében hozott bírósági ítéletekről is szó van. Ők is előszeretettel ítélték el köztörvényesként a politikai ellenfeleiket. Jellemző, hogy az állami terrort alkalmazó Horthy csendőrség, aki a megfélemlítésen (=terror) alapuló rendszer egyik fő támasza volt, terroristának bélyegezhette meg Ságvárit, akiről még a tisztességes jobboldaliak sem állítják, hogy civilek, fegyvertelenek ellen bármit is tett volna. (Csak azért hozom fel épp őt példának, mert a közelmúlt eseményei felszínre hozták, de a legtöbb hasonló egyéb ítéletben sem volt nyoma a valós, politikai okoknak akkoriban.) Amúgy a semleges olvasókra bízom, ki-ki ítélje meg maga, kivel ért egyet. :o)
Pláne Magyarországon, ahol a baloldal folyamatosan (1918-2006) köztörvényes bűnökkel vádolta az ellenfeleit, akár milyen szinezetű volt éppen az aktuális ellenzék. Ahogy a jobboldal is, amikor csak tehette.
Azt, hogy valaki ártatlan azt lényegében minden esetben vélelmezzük s így míg az ellenkezője be nem bizonyosodik, mindíg tudjuk.
Ha valaki ne adj Isten bűnös, az derül ki a bíróság jogerős döntését követően.
S még erre sem szabad mérget venni, hiszen előfordult már a világtörténelemben justis mord.
Pláne Magyarországon, ahol a baloldal folyamatosan (1918-2006) köztörvényes bűnökkel vádolta az ellenfeleit, akár milyen szinezetű volt éppen az aktuális ellenzék.
Emlékeztetlek, hogy tisztázni kellene, mi a per. Ha a fejlentésekre gondolsz, akkor számold már össze, hogy a FIDEDSZ hányat provokált ki, ill, hány fejlelentést tett.
Hogy valaki ártatlan-e, azt csak a bíróság jogerős ítélete után tudjuk meg. De ha Polt Péter még bírósági szakaszba sem engedte a FIDESZ elleni feljelentéseket, akkor ne a rendőrségre mutogass, s ne nevezd "úgy általában" ártatlannak azt, aki ellen a feljelentés történt. Mert vagy mindenki ártatlan, akit jogerősen nem ítéltek el, vagy senki! (Nem tudom, te hogy vagy vele, de én az előbbire szavaznék.)
Jó lenne, ha elővennéd és bemutatnád nekünk azokat a számokat is, amelyek azt bizonyítják, hogy hány feljelentés történt ("itt" és "ott"), hány zárult úgy, hogy a bíróság jogerősen felmentette vagy elítélte a vádlottat (vádlottakat). Ne feledd ki a Magyar Nemzet rágalmazási pereit sem!
Nem látok egyetlen pert sem, amit a Fidesz konstruált volna. Ezzel szemben emlékeztetlek, hogy Keller még államtitkár korában több mint 100 feljelentést tett. Ártatlan embereket hurcoltak meg, s még most is hurcolnak meg a baloldal politikáját kiszolgáló rendőrség segítségével. Betörőt nem nagyon fognak, de terhes anyákat zaklatnak, s őrizetbe vesznek, ha a baloldali politikus úgy kívánja.
Igen. Hallottuk. Egy olyan embertől, aki a magánvállalkozásával csődbe ment, hátra hagyott egy csomó kifizetetlen adósságot, szerencsétlen helyzetbe hozott csládokat, majd a mi vagyonunkkal vállalkozó politikusként is megbukott. Nem tudom komolyan venni ezt a véleményt.