A bolttal kapcsolatban szerintem 2 lehetőség van: 1. A bolt a CP tulajdona marad, 2. Eladja. Első esetben a CP fizet utána közös költséget, második esetben pedig a vevő. Ilyen bevétele lesz a háznak az üzletekből. De az biztos, hogy nem a Társasház tulajdona lesz...
Nem tudom, hogy a közöskltségbe most majd mi számít bele, és mi von le belőle valamennyit. Például ha eladják a bolthelyiséget, akkor a boltot nem tudja a ház kiadni, kvázi nincs belőle bevétel. A lakók fizetik a teljes fenntartását a háznak, így
a költég elég húzós lesz! Lásd Árpád ház. (230/nm)
Ez a biztosításügy is kezd olyan lenni, mint minden más.
Senki nem tud semmit, és mindenki mást mond.
A bank szerint a CP köti, a CP szerint a lakók, a lakók addig nem tudnak, míg nincs kulcs....RÖHEJES!
Használatbavételi már hónapok óta "van" elméletben.
Lassan oda jutunk, mint az Árpádosok, és majd a kötbért is csak leshetjük, mert hogy ki nem fizetik, az biztos!
Nem értem, hogy ennyi emberrel hogyan lehet szórakozni...és nem 2-3 hétig, hanem több, mint 2 éve! Lassan megunja valaki, és rájukborítja (az egész házat!)
1. Te, aki voltál bent és láttad az belső állapotot milyen átadási időpontot tartasz reálisnak? Szerintetek van esélye a C.P. által mondogatott aug. közepének, vagy ez olyan dátum mint a korábbi máj. vége, jún. vége, júl vége....
2. Mit kell ahhoz tennem, hogy esetleg én is bejussak a lakásomba? Ők hívtak be téged valami ügy miatt, vagy kitartóan könyörögtél a megfelelő személynél és így beengedtek.
És azért, hogy teljesen összezavarjalak :) benneteket egy infó a lakásbiztosításhoz:
Pénteken vittem be a lakásom számláját az MKB-hoz, hogy a hitelből ezt nyomják át a C.P.-nek, és a hölgy kérdés nélkül mondta, hogy van egy híre a lakásbiztosításról, ami ugye a hitel miatt kötelező. A infó szerint a C.P. fog kötni az Allianz-Hungáriával az egész épületre (közös részekre és az összes lakásra is) egy biztosítást, melyet az MKB elfogad, így nem kell minden egyes hitelfelfevőnek külön-külön ezt intézni, hanem csak egy nagy szerződés lesz. A hölgy már azt is elmondta, hogy a közös költségbe lesz beépítve ennek a biztosításnak a díja.
Aztán, hogy mi lesz a valóság ezen a téren, majd meglátjuk...
Hasonló teraszkorlát megoldás van a Kleopátra háznál. Néhány napja elmentem és ismét megnéztem. Nekem is ugy tünt, mintha valamennyivel kisebb lenne a távolság a terasz pereme és az üvegtáblák alsó éle között ott, mint a CP-nél. Ezenkívül az erkélyek egy részénél, ahol nem csak egy sikban vannak üveg (plexi?) lapok a két szélső aluminium oszlop között tul nagy a távolság. (kb 35 cm). Bár ezen oszlopokon lévő lyukakból azt gondolom ott valamilyen más megoldással szüntetik meg ezt az elsősorban gyerekekre veszélyes nagyságu nyílást. Engem még aggaszt (bár nem balesetveszélyességi okból) a redőnyök hiánya. Nem tudom a leendő lakók hány százaléka rendelt redőnyt, de gyanítom több mint ahány helyen ez idáig fel van szerelve. A vezetősinek hiányából illetve meglétéből lehet tudni, hol van felszerelve. Bár nem értek a beszerelés technológiájához, de ugy vélem könnyebb lett volna megcsinálni amíg fel volt állványozva a ház. Aggódásom önzőségből is fakad, mivel 3 redőnyt megrendeltem és kifizettem érte 200 000 Ft-t.
Beszéltünk mi is a CParkkal, valóban azt mondták, csak 4 szakhatóság kell a használatbavételi engedélyhez és természetesen folyamatban van...
Ami az ütemezést illeti, az általunk kapott engedélyben a három épület egy időben kellett volna elkészülnie. A CP-s hölgy azonban azt mondta, az engedély módosításra került, csak mi erről nem tudtunk.
Közben a lakásunkat is megtekintettük, amely majdnem kész. Csak két ajtó hiányzik, mert a valóságban a méret eltér a terv szerintitől.
Ugyanez vonatkozik a konyhabútorra is, nem a terv szerint lett kialakítva, szintén méret miatt. Amit mi kértünk (általuk megadott méretek alapján), az nem fért be, ezért önhatalmúlag ők áttervezték és kivitelezték, csak erről elfelejtettek tájékoztatni minket...(és jóváhagyatni)
Amit az áprilisi bejáráskor leírtunk hibát, annak csak egy részét javították ki.
Mindemellett a csempézés és a padló kivitelezése elsőre jónak tűnt, nem voltak benne hepe-hupák.
A lift majdnem kész, csak a belső kialakítása hiányzik.
A korláttal kapcsolatban a rést továbbra is nagynak találtuk. Az ott dolgozó munkás azonban említette, hogy egyetért az észrevételünkkel és cégük, ha kívánjuk, alulra is tud tenni keresztben egy olyan elemet, mint a felső, 3000 eFt/m áron.
Ha valaki tudja, milyen előírás, szabály vonatkozik az erkélyre, kérem, írja meg.
Ej-ej kedves E donduck. Nem vagy Te véletlenül egy hivatásos rémhírterjesztő? Ezzel az erővel belevehetjük a még el sem kezdett B sőt az A épületet is. És 2007-ben egyszerre költözünk. Az addig felhalmozott kötbérből meg mindenki kap egy plussz garzonlakást.
Szia!
Üdvözöllek az új lakók között :) Jó, hogy egyre többen vagyunk! :)
Gondolom végigolvastad a topicot.... :)
Amúgy köszi az infót :) Én annyit tennék, hozzá, hogy a szolgáltató a Comunique lesz van honlapjuk is: http://www.comunique.hu/. Innen egy két dolgot megtudhatsz :)
Elvileg csomagos kedvezményekkel várnak minket majd ha egyszer végre beköltözünk :(
Az E épület pontos címét tudja valaki?
Egyébként a házra is kell majd biztosítás de gondolom azt majd a lakók együttesen döntik el....
Most akadtam rá a topicra. D épület 4. emeleten vettem lakást. A napokban felhívtam a CP-t, hogy mi a helyzet a lakásbiztosításal, lesz-e az egész épületre kiterjedő biztosítás? Nem lesz. Lakásonként kell kötni biztosítást (ingatlan+ingó).
Az MKB-ból származó info szerint a lakásbiztosítás feltétele a hitel folyósításának. Na, hogy kössek biztosítást egy olyan lakásra, amelyre még nincs használatbavételi engedély? Építés alatt álló lakásra meg nem lehet lakásbiztosítást kötni.
Más:
CP info: D ép. címe: 1139 Bp., Gömb u. 48.
Megkérdeztem, lehet-e már tudni valamit, hogy ki lesz a kábelTV szolgáltatója. Átirányítottak az épkerhez. Felhívtam őket is. Válasz: ez a CP kompetenciája. Megy az egymásramutogatás.
Természetesen mi is az „E”-ben vettünk lakást, és a leírtakat a helyszínen „szedtük fel”.
Bízva a kollektív bölcsességben, közkincsé tettük. Senkit nem akartunk riogatni, mert mi is ugyanezt érezzük, mint mások.
És senki nem tud pontosat, ami szintén elkeserítő. Azt sem értem, miért nem lehet a CP hivatalos honlapján friss, aktuális információhoz jutni.
A 14 szakhatóságot a barátom mondta, aki jelenleg szintén lakások értékesítésével foglalkozik. Állítását ismét megerősítette, idén jelent meg a módosítás, aminek következménye a 14 hivatali papír. Ebbe benne van pl. gázművek is, ami a CP-ben lehet, hogy nem kell.
Az augusztusi beköltözést a helyszínen „dolgozó” munkások sem tartották reálisnak…
(aki tudja, hogy kell képet feltölteni, írja le, mit rontottam el.)
En kb. 3 hete beszeltem az onkormanyzattal. Akkor szinten azt mondtak hogy a szakhatosagok valaszadasi hatarideje meg nem telt le. Ja es ez az E epuletre vonatkozik, arra kertek.
Hasznalatbaveteli engedelyt minden olyan epitmenyre, epitmenyreszre kell kerni amelyre epitesi engedelyt kellett kerni.
Sziasztok!
Eddig csak olvastam ezt a fórumot, most először írok, mert a reggeli „hír” kicsit felborzolt és utánamentem a dolgoknak. Ja azt nem mondtam, hogy „E” épületes vagyok.
Beszéltem az önkormányzatnál egy ügyintézővel, akiről többet nem akarok felfedni, mert tök rendes volt, hogy információt adott a használatbavételiről, úgy hogy jogilag nekem semmi közöm az ügyhöz. De annyit azért elárulok, hogy nem a portással beszéltem J, hanem olyan emberrel, aki képben volt az üggyel kapcsolatban.
Infó:
Folyamatban van a használatbavételi ügyintézése.
Az Önkormányzatnak 4 (és nem 14!) hatóságtól kell állásfoglalást kérni a használatbavételi kiadása előtt. (Tűzoltóság, ÁNTSZ, stb… nem jegyeztem meg mind a 4-et)
A 4 hatóságból 2db 15 napos határidővel 2db 30 napos határidővel dolgozik törvényileg. Itt emelném ki, hogy ezen határidők a törvényi maximumok, amik kevesebbek lehetnek, ja és ezek az ügyek már futnak!
A 4 hatósági papírból van már olyan, ami befutott az önkormányzathoz, és van olyan amire még várnak. (Itt nem tudtam mélyebbre ásni, mert nem akart ilyen részletes infót elárulni nekem, mint 3. személynek. Tehát az se tudom, hogy az arány a befutott és a nem befutott papírok között 1-3, 2-2, vagy 3-1.)
Ha megvan mind a 4 papír, akkor az Önkormányzatnál a labda. Kérdeztem, hogy nekik milyen a törvényi határidejük. 60nap! Elkeseredtem, de ő kapásból mondta, hogy természetesen eszük ágában sincs kihasználni a teljes rendelkezésükre álló 60 napot.
Ebből nekem az a kép állt össze, hogy 100%, hogy épületenként van használatbavételi és nem E+D+C, hiszen milyen hatóság adna ki bármilyen papírt a jelenleg csak szerkezet kész C-ről, és az ügyben már születtek hatósági engedélyek.
A kérdés már csak az, hogy a fenti határidők mennyire csökkenthetők, mert ugye ha az Önkormányzat kihasználja a teljes 60napját, akkor nem lesz augusztusi költözés, de én nem akarok senki riogatni. Ha mindenki úgy akarja a 60 nap lehet akár 6 is.Szóval én teljes mértékben hiszek az augusztusi költözésben, és ami ettől fontosabb reálisnak is tartom.
Remélem nincs igazad....
Konkrétan azért vettem az E-ben lakást mert első ütemes és ezt adják át előbb... Ha várnunk kéne a C épületre is akkor decemberben sem költöznénk.....
Te is vettél itt lakást vagy csak riogatsz minket? Mert ezt már egyikünk sem találja viccesnek....
Az E-t most augusztusra ígérik, sokunknak már kötbér is jár lassan...
Más helyen is költözhettek az emberek addig amíg nem volt kész a park...
Egyébként ha jól tudom a használatbavételit is külön kérik ki az épületekre!
Ennyi erővel akkor várhatnánk az F épületre is...
Szerintem is hülyeség, de az elképzelhető, hogy a D és E épületnek egyszerre kellene elkészülnie, mivel egy társasháznak számít. Szerintem azonban inkább az valószínű, hogy az E ideiglenes használatbavételit kap mindaddig, amíg nincs kész a D. A C-nek viszont tuti semmi köze nem lesz hozzá. Szerintem a park sem feltétel az átadáshoz, de mivel már a C előtt is fel van töltve a kert földdel, ezért ez biztosan nem lehetne akadály.
Most, hogy így elgondolkodtam azon, hogy a D és E épület tulajdonképpen jogilag egy társasház lesz, kíváncsi lennék rá, hogy ugyan az lesz a házszám is? Tehát a D épület lesz a Lehel utca xy számú ház D lépcsőháza?
Ja, az összes megépült és épülő lakóparkban csak úgy költözhetnek, ha kész van minden fullra? Akkor az ismerősömék 4 évet vártak volna, pedig első ütemesek voltak (már rég benn vannak úgy, hogy a park még mingid nem ötös).
Mint témához újonnan csatlakozó, szeretném lakótársaim figyelmét felhívni a Central Parkban az erkélyekre tervezett korlátra.
A korlátban lévő üveg és az erkély pereme között a rés túl nagyra sikerült, még a szerelők is elcsodálkoztak "remekművükön", de ennél több egyenlőre nem történt.
Aki teheti, tiltakozzon a korlát ily módon való kialakításától, mert így a kisebb tárgyak véletlenül kieshetnek és bárki fejére ráeshetnek.
(Ugyanilyen erkélyek vannak a Gogol u-ban épült lakóparkban, ott azonban nincs ekkora "szakadék". Ha sikerül, láthatod a képét.)
Mosolyfakasztásként még 1 dolgot közkincsé tennék: hiába készül el "időben" az "E" épület, nem lesz költözés, amíg mind a három épület el nem készül parkostól, uszodástól, ...fullosan. Sőt, még a fszt-i üzlethelységeket is be kell fejezniük. (Ja, és a parkot addig nem tudják kialakítani, amíg a "C" nem készül el, mert különben a parkon kellene az építőanyagot átvinni, így minden nap újíthatnák fel.)
Ez a "jólértesültségünk" csak azért bosszantó, mert az "E" épület lakói már a festésért fizetnek (benn áll a pénz, ketyeg a hitelre a kamat) és ők is csak akkor költöznek, mikor (a később fizető) másik épület lakói.
(Állítólag a CP nem így akarta, csak nem tudták, hogy az átadás nem csak a lakás átadását jelenti, hanem az egész komplexumét. Korábban a használatba vételi engedélyhez 4 szakhatóság áldása kellett, most 14-é.)
Az említettek természetesen nem a CP-től származó hivatalos állásfoglalások, hanem helyszíni adatgyűjtés eredménye.
4 órája próbálom már felhívni a Révai utcai CP mágusokat. Kicseng és ennyi, cseszik felvenni. Sima CP felhív, próbáljam újra stb...... Kezd már nagyon tele lenni a t**om a CP összes idióta emberével, komolyan. Tisztára hülyének néznek itt minket emberek!