Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1690
miért? mi volt benne?
Előzmény: Sárkány (1686)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1689
nincs. könyvtárból lett kikölcsönözve:)
Előzmény: Sárkány (1686)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1688
nem, munkahelyre semmiképp. a lakcímemet megírom.
Előzmény: miramaru (1683)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1687

El akartam küldeni nekel a Le cielt, de összecsomagolva is akkora hogy nem ment...

sorry

Előzmény: harpokratesz (1685)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1686

Megvan a könyv??? Ezer éve hajtom...

Nem tudom ki nézte hétfőn Frei műsorát. Érdekes volt.... :-(

Előzmény: harpokratesz (1685)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1685

ha már hókuszpókuszolunk, akkor némi info, vélemény Japánról és a japánokról:

Japán horoszkópjegye: Kos, de egy kicsit Mérleg is. Kína teljesen Mérleg.

(megj.: a németek is Kosok!)

Japánhoz én még odagondolnék egy Plútót is, és asszem nem tévedek, lásd alább:)

néhány idézet a szakirodalomból (Vágvölgyi B. A.: Tokyounderground):

1. a japánok a legcoolabbak a világon - mondá egy európai.

(csak helyeselni tudunk:))

2. Roland Barthes francia filozófus mondta: "...az ember Japánban rájön, hogy a

racionalitás csak egyike a lehetséges világmagyarázatoknak".

3. egy nyugati rajzfilmes véleménye: a japán anime nagyon más, mint a mienk, sokkal szélsőségesebb, erőszakosabb, nehéz pilanatokat kell nézni, nehéz követni (nem lineáris felépítésű). a szabadosan ábrázolt erőszak, a kegyetlen humor, az explicit, és szerteágazó ösztönéletet megjelenítő eroticizmus nem azok a dolgok, amit "megfelelő látványnak" gondolnak tévés programerek fiatal nyugati közönségnek, még ha a fiatal nyugati közönség szereti is nézni. nagyon is érvényes az a megállapítás, hogy a japánok sokkal őszintébbek a fantázia dolgaiban, kevésbé tartóztatják meg magukat annak ábrázolásában, ami a tudatalattijukból jön. nem egy elfojtásra épülő zsidó-keresztény kultúra, annyi szent. a japánoknak olthatatlan szomjúsága van a kegyetlen, a bizarr, a szörnyűséges után...

fontos tudni a japán anime megértéséhez, hogy a japánok más isteneket imádnak, más démonokat félnek, más típusú hőseik vannak, és más a gonosz. a transzveszticizmus, a homoszexualitás értékelése teljesen más megközelítésű, a fantázia-műfajokban ez kihat az androgének, cyborgok, a mecha, és a robotok ábrázolására. mást tartanak rossznak, különbözik a halálhoz való viszony, más a kihívó, kirívó viselkedés, teljesen eltérő a nőhöz, a női szerepekhez való viszony.

ha ezt nem tudatosítjuk mi nyugatiak, és ebbe nem érzünk bele, teljesen félreérthetjük a japán művészetet és tömegkultúrát.

(meg.: nálunk is sorra botrányt kavartak a j-animesorozatok, a Dragon Bellt betiltották, a Yugioh-t sárgakarikáztatták, az Inu Yasha még egyelőre nem kavart vizet, de ami késik, az nem múlik...:))

4. Japán az egyik legvallástalanabb ország. Japán az egyik legbabonásabb ország.

lásd:az ősvallásuk, a shinto is tele van babonás elemekkel.

Sárkány Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1684

Mira ezt is lefordítod???

:-))))))))))

miramaru Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1683

harpokratész,

Megkaptam a leveledet, örülök neki, hogy ilyen sokat írtál. :) Az interjúk miatt ne aggódj, akkor majd lefordítok néhányat magyarra, mikor lesz időm. Pont azért kérdeztem, mert tudom, hogy a szocializmusban némi oroszoktatásra volt kárhoztatva a nép, úgyhogy aki 25-nél idősebb, az ilyen szempontból nem szerencsés... nem mintha bármi bajom lenne az orosszal. :) És küldök feltétlenül CD-t is, jó lesz a munkahelyedre? Ha nem akkor írd meg a címed légyszi.

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1682

érdemes figyelgetni a Japán topikot is, mert a topikgazda Neo, mindig érdekes dolgokat tesz be:)

most pl. ezt:  Festmények a Fuji-ról

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1681

ma este az MTV-n:   Ghost in the Shell

gisez az a japán anime, ami a Wacsovszki bratyók Mátrix filmjéhez adták az ötletet, ill. innen nyúltak le sokmindent.
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1680

én Sárkányt a Szűz legvégére tettem, ami Mérleg első házat jelent, tehát inkább Mérleg. mivel pontatlan az időpont, lehet hogy Mérleg az asc.

Előzmény: miramaru (1676)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1679

hogy milyen cuki ez a Lauri, szívesen hazavinném magamnak:)))

tratra2tra3
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1678
sajnos nem elég jól ahhoz, hogy kapásból fordítani tudjak, de szótár segítségével talán menni fog. az viszont időigényes dolog, de azért tedd be.
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1677

MIRA

Most küldtem el neked a levelet!!

miramaru Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1676

Sárkány,

Najó, hát... lehet ám, hogy az aszcendensen módostani kellene, mert a pontos születési idővel sokmindenkinek problémája van. És ez nem minegy. Nekem is módosítani kellett az eredetetihez képst. De szerintem egyenlőre inkább tegyük félre ezt a témát, mert fórumon keresztül nem lehet normálisan elemezni, csak ilyen "kuruzsló" módon. :)))

Harpokratész,

Tudsz angolul? Akkor tennék fel ide tök jó interjúkat. Várom a mailedet. :)

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1675

Mira,

a Szűz Holdat is teljesen kizárnám, semmi szűz-jelleg nincs benne, a Bakot viszont nagyon erőteljesen érezni (Bak-Hold). némelyik fotón pl. nagyon hasonlít David Bowie-ra, aki Bak.

ugye G-ra azt mondtuk, hogy sokszínű, sokarcú. a '73-as képlettel szürke lenne.

itt pl. olyan Oroszlán bucija van, hogy letagadhatatlan (O-Mars:))

g

ezek kimaradtak:

g2g3g4
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1674

ja, mp3.  csak azért furi, mert ha egyszer megvolt, akkor hova a fenébe szállt el...

sajnos nem vagyok annyira computer szakértő, hogy tudjam:))

azon a másodikon nagyon jók vannak, pl. egy teljes Gackt album (Rebirth), de hiába... 

Előzmény: Sárkány (1671)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1673

nálam ez a '73-as képlet nagyon-nagyon nem jön be. túl egyszerű, ő pedig egy erős, karizmatikus egyéniség (ez még a fotókon is simán átjön). ez a képlet nem ezt mutatja, még akkor sem, ha skorpió az ascendens.

szinte alig van fényszög, csak egy hold-neptun kvadrát, egy vénusz-merkúr együttállás és két trigon. pl. semmi nem mutat a a 4. házban arra, hogy a szüleivel nem volt jó a kapcsolata (főleg az apjával), ráadásul a jupiter van ott, ami pont ennek az ellenkezőjét mutatja, hogy jó családi légkörben nőtt fel. a kilences házas nap megint nem rá illik, akkor komoly felsőfokú művészeti (zenei) tanulmányokat folytatott volna. nyolcas házas szaturnusz elég durva, bár volt neki öngyilkossági késztetése, az igaz.

nekem ez a képlet erőtlen hozzáképest, de mondom így nehéz, hogy alig tudok róla valamit. én fajsúlyosabb személyiségnek látom. akiket eddig a japán popvilágából bemutattatok nekünk, azok közül ő a legfajsúlyosabb, legerőteljesebb, ez a személyiségének a varázsa. egy ilyen halovány képlettel nem lehet valaki lenyűgöző.

persze én is fenntartom a tévedés jogát, mondjuk a vízöntői idealizmusommal van hajlamom belelátni a dolgokat, de elég tapasztalt vagyok már koromnál fogva...

ha gondolod megbeszélhetjük valamikor, te mégis sokkal jobban ismered, hátha rá tudsz vezetni néhány lényeges momentumra. én is megmutatnám az érveimet, amik elég jól passzolnak.

megpróbálom visszakeresni abból a Gackt topikból, hogy mire mondták a '74-et, de időigényes lesz, nem igérem holnapra. hátha segít valamit...

--------

mail-t még ma délután elküldöm neked.

Előzmény: miramaru (1668)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1672

Hááá :-))))))))

Egyáltalán nem élek egészségesen. Dohányzom, és a körömpörköltet is imádom. A kommunkikációval komoly problémáim vannak. Már most két fiam van, igaz több nem lesz. Csípős megjegyzések vannak, elhízás még nem nagyon. Remélem nem is lesz. Nem akarok kitartóan dolgozni. Művészek közt dolgozom, de nem tudok különbséget tenni egy jó, és egy rossz festmény között.

:-)))

Puszi

Előzmény: miramaru (1670)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1671

A másodikról nem próbáltam, mert nincs realplayerem. Akkor bocs. Nagy kár, mert tele van klassz dolgokkal.

Nem tudom mi történhetett. Milyen file tűnt el? mp3?

Előzmény: harpokratesz (1669)
miramaru Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1670

Sárkány,

Akkor most nagyon gyorsan. :)

Bikában van a napod, emiatt állhataos vagy, hűséges, megbízható, kitartó és szívós. A szűz aszcendens miatt rendszerető lehetsz. Ha ez a mindennapokban nem is jelenik meg, akkor a gondolatok rendszerességéban nyilvánul meg. Tökéletersségre törekszel, mérleg első ház miatt a harmónia, érzelmi biztonság is nagy szerepet kap. Önmagaddal és másokkal szemben is magasak az elvárásaid. Gyomor és bélrendszerrrel problémáid lehetnek, amely az egészségi állapotra is kihathat. Az egészség egyébként is kiemelt szerepet játszik az életedben. Igyekszel egészséges életmódot folytatni, de a bika és mérleg tulajdonságok hátráltatnak ebben. A rejtett aszcendensed i8s szűz. Az életben komoly megpróbáltatások, veszteségek érnek, szeretteid korai halála is lehetséges. Az idegrendszered rendkívül érzékeny, fogékony és befogadó elmével rendelkezel. A komonnikáció nagyon fontos számodra, továbbá a szépség és harmónia megteremtése. Bak férfiúval jó házasságod lehet. Kevés gyermeked születik, legfeljebb egy. Idősebb korban az elhízás is fenyeget, a máj és gyomor betegségei, valamint a lábfej fájdalmai is jellemzőek lehetnek. Agressziód a kommunikációban jelenik meg csípős megjegyzések formájában. Jó a kézügyességed és művészi érzéked. Egész életedben kiartóan kell dolgoznod, de a munkádban örömet és biztonságot lelhetsz.

Mennyire stimmel? :)

Harpokratész, majd elolvasom az e-mailt, de most mennem kell. File-t sajnos nem tudok küldeni, csak CD-n, postán. Csóközön.

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1669

az első még nem volt:)

a másodikról semmit nem lehet letölteni, ill. le lehet, csak tök üresek a fájlok, nem tudja leolvasni, legalábbis nálam.

nálad ment?? (mer akkor megüt a guta. azt sem értem, ha egyszer elmentek valamit és le tudom játszani, akkor egy idő után miért lesz üres és olvashatatlan fájl?? mondjuk nemsok ilyenem van, de akkor is...)

----------

a magyar szerint ejtsd nyugodtan a japán betűket, kivéve azokat, amiket leírtam. a többi ugyanaz, mint nálunk.

Előzmény: Sárkány (1667)
miramaru Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1668

Már megint alig van időm írni, hát ez így nem állapot.

Harpokratész,

Én már semmit sem hiszek. Szerintem 73-as, de ezen igazán nem fogunk összeveszni. :))

Leírom azért az 1973.07.04. 14:00-ás paramétereket.

Nap a 9. házban (Rák), Asc. a Skorpióban, Medium Coeli az Oroszlánban, Neptun a I. házban (Nyilas), felszálló holdcsomópont a 2. házban (Bak), Jupiter a 3. házban (Vízöntő), IC is vízöntőben, Mars a 5. házban (Kos), Descendens a Bikában, Szaturnusz a 8. házban (Ikrek), Vénusz-Merkúr együttállás a 9. házban (Oroszlán), Hold a X. házban (Szűz), Pluto a 11. házban (Mérleg), Uránusz a 12. házban (Mérleg), valamint tűztrigonja van.

Na, nem Gacktos? :) Lehet, hogy egyszer majd összeülünk, összedúdjuk a fejünket és kiderítjük hogy akkor most '73 vagy '74. :) Én nem vagyok meggyőzhetetlen, csak már elég régóta a '73-ra tippelek, és ez így akkor megdőlne, jaj nekem.

Sárkány Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1667
Előzmény: harpokratesz (1663)
miramaru Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1666

A Gacktot G-vel ejti a tuajdonosa, de a ckt helyet vagy egy béna h-t mond. :)

A rajongók meg általában Gaktonak hívják. Hyde meg Gacchannek. :DDD <3

Sárkány Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1665
A G-vel vannak problémáim. Ahogy hallottam Gackt-ot g-vel ejtik. Így van?
Előzmény: harpokratesz (1662)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1664

addig is:

CG3CGCG6CG5CG7CG8CG4
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1663

B.T-ket délután majd meghallgatom/nézem az összeset, amit eddig elmentettem.

most Gackt videókat töltök le, nagyon kiváncsi vagyok...

(csak marha lassan mentődik el).

--------------

pénteken kiakartam írni CD-re Közi Katharsis albumát, de mostanra üresek lettek a fájlok, amiket elmentettem(??), az oldalról meg levették már. ha valakinek megvan küldjön már nekem egy CD-t, meghálálom (Babylon, Miramaru).

ugyanígy jártam egy másik oldallal, az meg megszűnt, amin volt egy csomó X-Japan és sok más (de az nem olyan fontos).

tanúlság: mindig mindent frissiben kell elmenteni, kiírni:)

Sárkány: ha még vannak letöltős oldalaid, tedd már ide be őket, lécci. 

eddig is olyan jókat találtál:))

jajj, és a MM: Le Ciel-t küldje el valaki nekem emailben,

ha tudja (a korábbi üres lett), de úgy, hogy el tudjam menteni.

--------------

Mira!

küldök ma neked mailt. gondolom te most nem tudsz email-ben átküldeni zenét, klippet, vagy igen?? tudod, a Vanilla live nagyon kéne már, még mindig nem láttam:(((

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1662

nem fogod elhinni, de egész magyarosan ejtik, a japán kiejtés elég egyszerű, néhány betű van csak, amit másképp ejtenek.

pl.:     Y = J

S = SZ

SH = S

J  =  DZS

TS =  C

I =  I vagy J (ha szó végei i)

CH =  CS

jó gyakorlást!

Előzmény: Sárkány (1661)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1661
Azért valami nagytudású rajongó elárulhatná hogyan is kell ezeket a neveket japánosan kiejteni. Kíváncsi lennék.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!