Egy 1973-as USA export 107-eshez keresek nagy méretű első index lámpákat. Ez a széria még europai lökháritokkal készült de nem europai lámpákkal, ezért egy kis szériában gyártott villogóról van szó. Ha van esetleg valakinek ilyen, vagy ha csak tippet tud adni, hogy hol kapok ilyet, kérem irja meg nekem az eewalter@freemail.hu-ra. Elöre is sok köszönettel Walter
Helló mindenkinek! Már egy ideje olvasom a Fórumot, nagyon hasznos dolgok vannak! Sok infóhoz jutottam. Most bontok szét egy 1973-as 200-as dízelt. Az első lámpákon, üléseken kívül szinte minden megvan még. Jó állapotú motor papírral, első szériás ajtók, motorháztető, hűtőrács... Ha kell valami, írjatok, sajnálnám kidobni, de nincs helyem.
Laci: Az adókedvezmény miért is vonatkozik a tulajra? Ui. gy.k. rendszámra adják. A minősítés pedig nem a tulajt, hanem az autót kell, hogy minősítse, függetlenül attól, ki ül benne. Persze ez szigorúan szvsz. (PS.: ha Casco -ban gondolkozom, akkor célszerűen a cég emberét hívom vissza, és ő küld ki téged?)
Na persze én is a normál rendszámost szeretném jobban , mint az OT-t, csak konkrétan az angol vörösnek ugye egyetlen legális esélye, hogy forgalomba kerülhessen, az OT. ,tehát jobb lenne, ha már meglenne, mert akkor nagy meglepetés már nem érheti a vevőt.
Persze, ezekben igazad van, mindennek két oldala van és semmi sem fekete-fehér...
Nekem csak nyűg lenne az OT, de több embert ismerek akinek büszkeség. Így van ez jól - amig nem kényszeritik az emberre, hogy csak OT-val tarthatsz üzemben egy öreg vasat.
Ami nem jelenti azt, hogy pl az autóm ne lenne OT képes, ha mindenáron akarnám.
Nem olyan hülyeség az, ki van találva rendesen. Egyrészt pont azért amit írsz, hogy ne változzon meg/romoljon az autó állaga. Hiába jó még használatra, de OT rendszámhoz nem illik pl. a hólyagos sárvédőperem. Másrészt az adókedvezmény tulajdonosra vonatkozik, nem autóra, ezért is kell az újraminősítés. Harmadrészt az eredetiségvizsgálatot is pótolja a minősítés, így viszont nem is olyan drága...
Az expón mennyiért árulta? Annyiért, mint tavaly? Vagy nem kérdezted? Egyébként a fényezésen kívül nem olyan rossz az az autó, de még az is lehet, hogy egy komplett lemosás és szaki helyen políroztatás után szép lenne rajta a neolux. Persze, alul látni kéne rendesen.
Ne felejtsd el azt sem, hogy az OT-s autókat ismételten minősíttetni kell minden adásvételnél az új tulajdonosnak (hungaricum: hülyeség a köbön) + alapesetben is ötévente. Maga már a minősítés is pénz, plusz az olyan javítani valók költsége, amelyek óhatatlanul előjönnek, és a használatot nem de az OT-t már befolyásolják.
Azonos állapot és ár mellett szívesebben választanék egy szép, érvényes forgalmis, normál rendszámos autót mint egy OT-st.
Pl már régebben gondolkoztam egy OT-s W108-n (fehér, szerintem sokan ismeritek innen a fórumról, az otexpo-n is ott volt eladó táblával a veteránparkolóban) ami biztos hogy nem menne most át a minősítésen több százezer Ft ráköltése nélkül (pl komplett fényezés...). Ha nem OT-s lenne, habozás nélkül megvenném.
Na igen...Én is sokkal szívesebben vennék OT-s minősítésű autót, mint egy
ugymond "minősíthetőt" . Olyan ez kicsit, mint a "Vidéki öreg doktor feleségéneka harmadik autója volt ez, csak egy gyújtásbeállítás kell neki, alig használták,akkor is csak nyáron , azért adjuk el , mert nincs helyünk ... "
Aztán csak komplett generál lesz a vége....
Szóval az "OT-z ható" autóknál mindíg fura, hogy vajon miért nincs már meg az OT, hiszen biztosan jobb eladási esélyekkel indulna a piacon.
Kezdjük az elején. A jármű olyan állapotú, hogy úgy ahogyan van, minősíthető és vizsgáztatható. Takarítás-kozmetika, olajcsere, fék átnézés sem kell neki.
8400 származásellenőrzés
25920 minősítés
22800 egyedi forgalomba helyezés
7700 vizsgadíj
1190 adatlap
12000 biztosítás
10500 rendszám
12000 forgalmi+törzskönyv
450 rendszámmatrica
Eddig csak szárazon 101 ezernél járunk.
Ha esetleg rendszám típusváltás is lesz akkor még 9500.
Ezen kívül simán rádteszik a KIV vizsgálatot 7200-ért amit ha elég ügyes vagy, vissza tudsz igényelni.
Ezért egyszer elmész Okmányirodába, aztán minősítésre. Utána egyedire+műszakira, aztán bizosítást kötsz és megint lehet Okmányirodázni, de most már csak a központiban. Ebből kétszer minimum a céljárművel kell megjelenni, a többit intézheted másikkal is. De mindkettő üzemanyaggal megy...
Egy darab "P" rendszám kölcsönzése sincs benne a pakliban. A ráfordított munkaórákról nem is beszélve, összesen ideális esetben két és fél nap. Ja persze és a jattok. Természetesen kétnyelvű adásvételi esetén, mert ha nem akkor a fordítás még 8000. Ha meg nem közvetlen az importőr nevére szól akkor köbcentinként 18 Ft vagy 1890 ccm feletti autónál 24 Ft vagyonszerzési illeték is bejátszik.
Egyedül a zöldkártya nincs benne mert az nem kell. Hát kb. úgy ennyi és "már kész is" :-)