Nem kell ide lángszóró, olcsón elviszem egyszer a kutyulit, az egy délután alatt lerendezi a cicákat, csak legyen valami nem betonos a környéken, mert a kutyuli nem hagy szemetet maga után!
Ha tovább keresgélsz, rájössz, hogy a kutyák pl kifejezetten nem kedvelik az ultrahangos füttyögőket - esetleg épp a szomszédban bekerítve... A borzasztó humánus spanyolviasz tehát még várat magára.... :)))
Sziasztok! kíváncsi lennék a szakértő toleráns megoldásra abban az esetben, ami nálunk forog fenn:
Minden éjjel pontosan a bejárati ajtó előtt vizelnek a szomszédok által lelkesen szanaszét szaporodni hagyott macskák. Először a gyékény lábtörlő volt a cél, aztán annak a helye, de a terület terjed, növekszik. Többszöri maróanyagos felmosás után is ez a rendszer. Az ajtó alja is céltárgy és a kerticipő tároló is... Az előszobai részbe beszivárogva szinte folyamatos a macskahúgyszag...
Nem mondhatod, hogy kidobott pénz volt, sőt, kifejezetten jó beruházásnak bizonyult... :-), szemben a piaci csirkével, amit egyszer megeszel, aztán már csak egyszer látod...
Az a helyzet, hogy nem láttam még képen sem. Ahogy elhagyom a várost, kevésbé érzem magam biztonságban, valószínűleg ez a frusztráció vetítődik ki környezetemre és rögtön kényszerét érzem, hogy általam egyébként nem ismert állatfajtákat vegyek a védelmembe. Ne haragudjatok, hogy belekotyogtam rurális eszmefuttatásaitokba, de nem állom meg könnybelábadó szemek nélkül, ha egy védtelen kis állatot bántanak.
Kivéve a qrva macskákat, amiket következetesen Jobbkülinek hívok. A talány helyes megfejtői között krómozott istrángokat sorsolok ki!
Pusztán természettudományos érdeklődésből kérdezem, a következményei miatt. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen részletben való elmerülés valakit leblokkol, és a kérdés valódi tartalmára nem is tud koncentrálni.
Máshogy feltéve a kérdést:
Lovat hajt, tehenet terel, az belefér a fajta jellegzetességeibe.
Na ez hol van szabályozva? Mi fér bele, és mi nem? Az extrém végletek természetesen egyértelműek, pl. ha finoman rángatja a haszonállatot valaki, hogy induljon, az valószínűleg belefér, de ha minden este irgalmatlanul elveri nevelési céllal, az valószínűleg nem. De ha rendszerint végigsúlyt a hátán teljes erejéből egy husánggal, egy adott pillanatnyi "engedelmetlenség" miatt, az már határmezsgye. Ha a határ nincsen szabályozva, akkor üdvözlendő ugyan a törvény, de tökéletlen.
De gondolom te ismersz egy ilyen szabályozást, mert kemény magabiztossággal álltál ki ide, ezért kérdezlek, szeretnék okosabb lenni én is. Sajnos pont az teszi meddővé az ilyen vitákat, hogy a felhomályosítás helyett inkább levárosisúttyózol valakit (aminek az igazságtartalmáról persze fogalmad sem lehet).
Az itt elhangzottak alapján nem lehet eldönteni, hogy egy idegen kertbe tévedt, ott kárt okozó macska helyben történő fizikai büntetése (függve a büntetés módjától persze) e törvény szerint kínzás-e, vagy sem.
Attól tud egy törvény rendeltetésszerűen, és a köz javára működni, minél kevesebb vitás esetet hagy. Az első olvasat felett érzett szomorúságom okán gondoltam rákérdezek még egyszer, mielőtt lemondok róla, hogy végre hoztak egy jó törvényt, s erre megkapom, hogy lovaskocsit csak tévében láttam. :-D Nagyon hasznos információ, kösz. :-D
Érdekes, hogy pontosan azért tűnt fel nekem két nappal ezelőtt, mert tele volt gyűlölködéssel és marakodással. Pontosan ezzel kapcsolatban tettem a megjegyzésemet (nevezetesen, hogy mindenki nézzen először magába, utána ESETLEG a szomszédjára, és csak utoljára a macskára), és ne hőzöngjön, hanem gondolkodjon, állítólag azért adott neki észt a Jóisten, már amelyiknek adott...
Furcsa, hogy ma Magyarországon egyetlen vitás kérdést sem lehet nyugodtan megbeszélni, hanem mindenki érzelmi alapon vitatkozik. Nem hiszem, hogy ebből valaha valahol megoldás született volna.
Láttál már lovaskocsit? Igazit, élőben, paraszttal? Szerinted hogyan veszi rá az indulásra? Elfordítja a sluszkulcsot és gázt ad? Esetleg leszáll a bakról és egy nyaláb lucernával csalogatja maga után?
A környezetem tele van bombatölcsérekkel, golyóütötte kerítéslécekkel, hatalmas vértócsákkal,
Vajon miért? Nem azért mert az emberekből hiányzik a tolerancia és a kompromisszum készség?
Rajtad áll, hogy eldöntsd, melyi tábort szaporítod. Meg azon is érdemes elgondolkodni, hogy egy adott negatív szituáció felmerülésekor az indulat felszabadulása által kiváltott kellemetlen érzés,düh, megéri -e, vagy piti dolog, és nem éri meg túlságosan mérgelődni rajta.
Mellesleg nekem is vannak gyerekeim, akik szintén voltak kicsik. Nem érzem magam egy rendetlen, ápolatlan, nemtörődöm embernek, de nem is fanatizálom túl a sterilitást. Letakartam a homokozót, és ezzel el volt intézve a dolog. Ígen rég óta él együtt az ember a természet egyéb élőlényeivel, annak minden előnyével és hátrányával.