Keresés

Részletes keresés

kozakz Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8150
pár éve ugyen ez volt Paul McCartney-n Prágában. ugy látszik ez a standard ott.
Előzmény: Rokko_ (8143)
Rokko_ Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8149

Koncert zsír volt, eszelősen szóltak (ezen a szinte illik is amúgy), és látványban is nagyon ott volt. Fényekben, piró, tüzijáték, stb.

Set:

Creeping Death
For Whom the Bell Tolls
Ride The Lightning
The Four Horsemen
The Unforgiven
...And Justice For All
Devil's Dance
No Remorse
Fade To Black
Master Of Puppets
Damage Inc.
Nothing Else Matters
Sad But True
One
Enter Sandman
- - - - -
Last Caress
So What
Seek and Destroy

Összességében tehát mindenképp pozitív.

Persze, Lars újra megígérte, hogy see you next time with a brand new album, sőt, ezúttal azt is mondta, hogy szeptember, de hát... hallottuk már ezt párszor, első alkalommal még 2004-ben :)

Új dal sem volt, pedig ezzel kapcsolatban is voltak felelőtlen ígéretei. Pl., hogy bárki felmehet, és pofán vághatja, ha nem játszanak, mert annyira biztos, hogy :-)))

De ez itt már OFF, asszem

:)

Előzmény: Ripper (8147)
Wisey_ Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8148
Kosz az infot, nekem is elore szolo jegyem van... Igyekszek minel elobb odaerni.
Remenykedjunk hogy a szervezo ceg is tanult az esetbol.

Egyebkent par eve Becsben mi is lemaradtunk egy elozenekarrol; a Sabbath (es a Velvet R.) elott a Black Label Society fellepeset nem nagyon hirdettek meg, csak veletlenul pont lattuk meg az utolso 1-2 szamot...
Ripper Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8147
Maga a koncert milyen volt egyébként? Új nóta is volt esetleg?
Előzmény: Rokko_ (8145)
Ripper Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8146
Vajon miért nem csodálkozom?:-))))
Előzmény: Rokko_ (8145)
Rokko_ Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8145
Farkas Karcsi, természetesen :)
Előzmény: Ripper (8144)
Ripper Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8144

Hát ez elég gázul hangzik.:-(

A fehérvári labancok közül ott volt valaki veletek?

Rokko_ Creative Commons License 2008.06.05 0 0 8143

Eredendően a prágai Metallica koncertről, de intő előjelként az augusztus 8-i Maiden bulira készülőknek: 

Maga a buli zseniálisan sikerült, de a szervezés

KRITIKÁN ALULI volt.

Az alábbiak miatt.

1. pont

A jegyen 19.00 szerepelt, ami az én eddigi, húsz évnyi koncertlátogatási tapasztalatom alapján két dolgot jelenthet - kapunyitást, vagy kezdést.

A stadionba 18.45-kor megérkezve azt kellett tapasztaljuk, hogy a Machine Head épp a legutolsó dalába kezd bele, ezt is csak a folyosóról sikerült meghallgatni - lásd a második pontot.

2. pont

Ami az előre szóló jegy. Az Interconcerts (a bulit szervező cég) előttem csúfosan leszerepelt. Kezdődött azzal, hogy a színpad bal oldalán lévő folyosóról összesen 1, azaz egy ajtó vitt le a lekerített részhez (gyanítom a jobb oldali folyosóról hasonlóképp) - így itt szó szerint tucatszám préselődtek össze az érvényes jeggyel lejutni kívánók. Teljes fejetlenség volt, a jegyeket érvényesítő, és karszalagokat osztó leányzó eltűnt valamerre - mint kiderült, állítólag elfogyott a nála lévő karszalag. Hogy mikor jön vissza, hova ment, stb. senki nem tudta.

Némi préselődés és idegeskedés, meg a biztonságiakkal való szócsata után végül leengedtek csak jeggyel, ahol már akkor olyan szinten fullon volt az első szekció, hogy fizikai képtelenség volt bejutni a korodon elé...

Pár percnyi tanácstalan idegeskedés, és sikertelen bentebb furakodási kísérlet után feladtuk, és a normál állóhelyes részre, hátra mentünk, ahol az első két dalig el is voltunk - bár megjegyzem, nem ezért fizettünk jó előre fejenként négy ezer forinttal többet. Ekkor már közeledett a kezdés, muszáj volt valahova elhelyezkedni.

Mivel addigra itt is durván besűrült a közönség, kb. 160 cm-es párom a második dal környékén elkezdett nagyjából semmit nem látni, így újabb kísérletet tettünk az előre jutásra. Ő sem ezért vett jegyet, ugyanis. Ezúttal, lentről közelítve a lekerített részt, valami csoda folytán sikerült karszalagot kapni (a jegyet ekkor "kezelték le" egy lyukasztóval is, hogy ne lehessen újra felhasználni e célra), ám mivel a kordon előtti állóhelyes részre továbbra is képtelenség volt bepréselődni, az e szekció melletti lelátó ülőhelyei közötti lépcsőn próbáltunk helyet találni. Ülni ide nem volt szabad (rögtön ránk szóltak), de végül felül sikerült pont annyira meghúzni magunkat, hogy az ott posztoló - egyébként normális - biztonsági nem zavart el. Maga az ülőhelyes rész nyilván itt is fullon volt.

Nekünk tehát végül malacunk volt, hogy sikerült olyan helyet kikapni, ahonnan jól lehetett mindent látni (értsd: mind a négy tagot), de a kivetítőből ide pl. már semmi nem jutott.

A probléma csak az, hogy nem ezért vettünk cc. másfélszeres áron, még januárban jó előre jegyet, hanem azért, hogy a színpad elől, kényelmesen, pazarul tudjuk élvezni a bulit. Ez a jegy erről szól(t volna), ezt ígérték. Ezért találták ki a dolgot, ezért kértek érte több pénzt.

Végkövetkeztetés: tulajdonképp az történt, hogy annyi jegyet adtak el előre, amennyit nem szégyelltek. Azon túl, hogy ez logisztikai káoszt okozott, messzemenően tisztességtelen is azzal a sok-sok (megkockáztatom, százas nagyságrendet elérő) emberrel, akik ugyanilyen szalaggal szintén a normál részre szorultak. Nem egy, nem két, de nem is húsz embert láttunk ugyanígy hátul... És tisztességtelen volt azokkal szemben is, akik ugyan bejutottak lentre, de ott préselődtek, ahelyett, hogy kényelmesen nézték volna a show-t.

A tanulság, pl. az augusztus 8-i Maidenre utazók számára, hogy csak óvatosan - érkezzetek jó hamar, és akinek előre szóló jegye van, ne csodákozzon, ha végül hasonlókat tapasztal. Azt a bulit ugyanis ugyanez a cég, ugyanebben a stadionban szervezi...

Mindezt az Interconcerts-nek is meg fogom írni, bár tudom, hogy maximálisan, magasról le leszek szarva, én a suttyó kis magyar köcsög, örüljek, hogy luk van a seggemen. A felháborodásomat akkor is jogosnak érzem.

Az első pont ugyanis félretájékoztatás volt, ami által megfoszotttak a program egy részétől, pedig a Machine Head-et kurvára látni akartam.

A második pont meg szemét, pénzhajhász húzás volt.

Bekaphatják.

Az estét az mentette meg, számunkra, hogy végül tudtuk élvezni az egyébként valóban giga koncertet.

Metallica über alles!

Ill: Up The Irons!    :-))

feanorthegreat Creative Commons License 2008.05.28 0 0 8142
Axlrock Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8140
A z Iron Maiden 2008 aug 12én a Szigeten:)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8138
A Run to the Hills-et és a Can I Play with Madness-t felcserélték:) hatalmas változás!
A nagy Eddy-t remélem hozzánk is hozzák!
seventh son Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8137
live after death-bocs
seventh son Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8136
Tegnap Amerikában megkezdődött a turné második felvonása.
Setlist semmit sem változott, viszont a színpadi elemek igen!
pl:Nicko mögött előjön a múmia Eddie ahogy a Live after Death-ben is.
és már csak 81 nap!
RedRiot Creative Commons License 2008.05.12 0 0 8135
Köszi a linket. Jó volt látni egy kis előzetest így a "szigeti veszedelemre" várva.
Előzmény: negyesi_pal (8134)
negyesi_pal Creative Commons License 2008.05.11 0 0 8134
A CNN-n volt félórás (!!!!) adás az Iron Maiden-ről:

www.cnn.com/revealed/

És több más helyen is mesélnek Bruce pilóta-karrierjéről.

Ed Force One :)
t-m Creative Commons License 2008.05.10 0 0 8133

A Sziget napijegyen nem ártott volna ha a napi jegyen kivül a Maiden felirat

is rajt lett volna.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.10 0 0 8132
A dimeadozen.org-on elérhető egy 2008 március 8.-i brazil koncert tv-felvétele DVD formátumban. A teljes koncert rajta van. A hang ugyan egy kicsit néha ingadozik, képileg tökéletes.
RedRiot Creative Commons License 2008.05.08 0 0 8131
No még egy, teljes egészében ezt sem hallottam még, csak azt a 10 másodpercet ami a 10 Wasted Years videókazin van :)

Urchin: She's A Roller (1978)

RedRiot Creative Commons License 2008.05.08 0 0 8130
Ja, egyébként eredetileg ezt akartam beszúrni:

Adrian Smith Band

Ezt a nótát még nem hallottam eddig. Nem rossz, de azért jobb hogy visszatért a Maidenbe. :)
RedRiot Creative Commons License 2008.05.08 0 0 8129
"Szerintetek a Steve Harris nem érdemelne meg egy lovagi címet?"

Már hogy a fenébe ne?! Ezt teljesen alap, természetesen jár neki a lovagi cím! Sir Stephen Percy Harris - Bruce így mutatná be a koncertek végén. :))
Előzmény: Törölt nick (8127)
Wisey_ Creative Commons License 2008.05.08 0 0 8128
En is imadom Jorn hangjat, akarhol enekel is. Felfedezni mar nagyon nem fogjak szerintem, lassan 40 korul jar o is, ha jol tudom. Es hat mit ertunk felfedezes alatt? Tobb lemezt adjon el mint mondjuk egy meno pop-enekes? Az ugysem jonne ossze.

Van egyebkent sajat topicja is, en nyitottam ;)
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9092873
Es akkor nem itt kell off-olni ;)

Előzmény: Adamwarlock (8124)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 8126
Sőt, egy pár számot Ken Hensley új albumán (Blood On The Highway) is énekel.
Előzmény: Ripper (8123)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 8125
Néha valóban nehéz eldönteni, hogy Coverdalet avagy Landet halljuk énekelni.
Előzmény: Bruce Dickinson (8122)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.05.04 0 0 8124
Szerintem tudja, hogy mit akar. Csak várja, hogy felfedezzék. Télleg sok dologban volt benne. A legújabb, hogy ő az Avantasia egyik főszereplője az új albumon(így szigeten is láthatja, aki akarja-A Scarecrow című számban óriásit énekel). De még mindíg nem jött el a nagy dobása, pedig megérdemelné. Olvastam egy kritikát az egyik albumáról. Ott azt írták, hogy ha egyszer belekezd az ember hallgatni, és átéli ezt a világot, egyszerűen nem tudja abbahagyni. Én épp ezt élem át(midennap vagy tízszer megy le a Sunset Station). Utoljára Bruce szólólemezei néhány dalával voltam így. Főleg a Chemical Weddingről.
Új albuma jelenik meg júniusban Jorn-nak. Csak kicsit népszerűsíteni akartam a csávót, mert télleg nagyon jókat csinál, és sajnos nem ismert eléggé, pedig mindenhol a legjobb kritikákat kapja. Nem lenne jó, ha az ő pályafutása ennyiben kimerülne.
Előzmény: Ripper (8123)
Ripper Creative Commons License 2008.05.03 0 0 8123
A Worldchanger és az Out To Every Nation lemezei a legjobbak. De ő énekelt az első két Masterplan albumon is, egy Millenium lemezen, valamint a Beyond Twilight első korongján is. Énekelt továbbá Malmsteen valamelyik turnéján is. Nagy torok, az biztos, viszont egy kicsit nekem úgy tűnik, maga sem tudja, mit is akarjon igazából.
Előzmény: Adamwarlock (8119)
Bruce Dickinson Creative Commons License 2008.05.03 0 0 8122
Ismerem, rengeteg bandában szerepelt már, illetve mostanság saját bandájával nyomul, nagyon jó énekes valóban - Coverdale-lel szokták összehasonlítani, mondjuk ebben Jorn nagy Whitesnake-mániája is benne van :) érdemes meghallgatni valóban!
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 8121
off Bár kétségkívűl szárnyalóbb a stílusa a Manowar nehéz "hadigépezet vonulás"feeling-jéhez képest.Télleg jó a hangja.
Előzmény: Törölt nick (8120)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 8120
Hmm..megnéztem youtube-n...Jó a srác,de Adamst még nem übereli.
Adamwarlock Creative Commons License 2008.05.02 0 0 8119
OFF

Ha már a maiden háza táján úgysem törtöénik semmi, és más bandákról is szó esik, akkor hallottatok már Jorn Lande-ról? Szerintem az egyik legjobb énekes a világon, akkora erő lakozik a torkában. Viszonylag ismeretlen a szélesebb közönség előtt, sajnos. Ő is jön a Szigetre az Avantasia-val. Érdemes meghallgatni minden metál kedvelőnek!!!!
vsiivz Creative Commons License 2008.04.28 0 0 8118
4, de az utolson mar nem az eredeti enekes enekel
Előzmény: Törölt nick (8114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!