Keresés

Részletes keresés

w8800 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2434
Szerintetek mivel tudnam meggyozni a paromat, hogy ne iBookot vegyen, hanem iMac-et? :)
A csata elso reszet nyertem, igy biztosan nem pc-t vesz, de mivel erveljek az iMac mellett a 14"-os iBook elleneben?
A technikai dolgokon tul vagyunk, mindent elmondtam mindkettorol.
Ami egyenlore cafolhatatlan utolso erve: az iBookot becsukja es felrakhatja a konyvespolcra, mig az iMac helyet foglal az asztalon.
Lesz majd egysze ez a VESA kar:
VESA

Ez mar majdnem jo lenne, de meg nincs. :(
Az igazi egy olyan megoldas lenne, amit a falra felfurok, es a kar masik vegen az iMac szabadon allithato lenne. Megprobalom elmagyarazni: adott a kanape, ami merolegesen all a falra, elotte egy asztal. A kanape melletti falra tennem a kart, amit akar a falra is ra lehetne hajtani, ergo nem logna be a gep a kanape ele, csak ha odahajtom. Ha a magassagaval es a kepernyo dolesszogevel is lehetne jatszani, az lenne az igazi kanaan! Valami olyasmi kene, mint az operatorok hamja, amit magukra szijaznak, es ha futnak, akkor sem remeg be a kamera.
Van erre valakinek otlete?

wait.koszi
w8800 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2433
Hmm... es az miert nem jo, hogy itthon egy magyar billentyus gepbe beleteszem neked amit csak szeretnel, illetve amit lehet?

wait.szerel
Előzmény: ndrew79s (2423)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2430

ahham!

köszi, elolvastam, érdekesnek tűnik, majd jól kipróbálom, hog ymenniyre esik kézre...

reménykeltő!

van valami bolt a podmaniczky-ferdinánd híd környékén...

Előzmény: sz (2429)
sz Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2429
exposé

nem tudjátok, hogy a belvárosban (vagy a közelben) hol van olyan üzlet, ahol megnézhető és kipróbálható a 12"-es ibook? köszi.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (2428)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2428

először is: mi az az exposé?

Másrészt nekem a ram és hdd bővítés nekem is kelleni fog, ugyanakkor BT-ra nincs szükségem, csak airport extreme-ra (802.11g) mert itthon ilyen a netelérésem.

A külső kép más legyen, mint a saját képernyőé - na erre nincs szükségem, előreláthatóan nem is lesz.

Előzmény: ndrew79s (2417)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2427
Tud.
Előzmény: Szomjaskutya (2426)
Szomjaskutya Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2426
Bőven elég a 802.11b is, ha internetezni akarsz. Szerintem inkább azt érdemes nézni, hogy WPA-t tudjon. Legalábbis nekem a biztonság fontosabb.
Előzmény: LeventeCa (2424)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2425
Igen.
Előzmény: LeventeCa (2424)
LeventeCa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2424
Köszi
az iBook G4-ben beépített az airport!
tehát már csak egy router kell, ami tud 802.11g-t...
ndrew79s Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2423
A következőt hallottam: az alap iBook 30gigás hdd-vel és angol/international bill-el van szállítva. Namost, ide mo.-ra magyar bill-el szerelt gépeket hoznak, ezek CTO modellek, egy megfelelő belső, szállítási kódszámmal ellátva. Nade nekem 30 helyett 60gigás és kékfogas iBook kell, aminek egy másik CTO kódszáma van. Viszont az apple nem tud olyan iBookot szállítani, amin magyar bill+60giga hdd+kékfog van, mert olyan CTO kód nincs a rendszerükben. Hülyeség de így van. Remélem érthető amit írtam. Az XMS-ből fogom rendelni, mert jó fej srác a vezetője... :)))

Üdv!

Előzmény: w8800 (2418)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2422
Hat a link meg nem lemaradt???
Netgar Wireless Router
Előzmény: ZsuR (2421)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2421
Ilyent hasznalok mar egy eve - es eros szignal van mindenhol a hazban, sot meg a kertben is. A gyerekmnek PC-je van - szepne hasznalja az is - sot, azt hiszem a szomszedok is :)) latjak, mert en is latom az oveket.
Előzmény: ZsuR (2420)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2420
Ha van a gepedben AirPort Card, akkor kell egy wireless router. Ha AirPort Base-t veszel akkor az valoszinu dragabb megoldas - Ha Netgear-t, akkor az nagyobb teruletet takar. Nekem ketto AirPort Base-em volt a hazban regebben - most meg egy Netgear eleg.
Előzmény: LeventeCa (2419)
LeventeCa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2419
Egy régebbi téma, újra!
Hogyan lehet azt megoldani lakáson belül, hogy én drót nélkül internetezzek az iBook-on?
Se pc, se másik gép, csak a mac és az adsl előfizetés adott!

Köszi
w8800 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2418
Haaat... szerintem lehet magyar billentyuzet, meg kekfog egy kis iBookon. Legalabbis nalunk nem egyet vettek igy.
Hol rendeled?

dual monitor:
Az a cikis, hogy ha az ibook hutese nem birja lekezelni a videoalrendszer megnovekedett holeadasat* mikozben ketmonitoros uzemmodban hasznalod es a videoalrendszer megsul, akkor nem fogod tudni visszaallitani... Az Open Firmwareben pedig ott lesz a modositott beallitas.

*Gondolkoztam ezen a dolgon. Elmeletileg nincs annyira jelentos kulonbseg a mirroring es a dual monitor mod kozott. Persze ha nagyon nagy felbontasra kered meg max. frissitesen, akkor jobban melegszik, mint 1024*768-nal. Az ibookban a muanyag burkolat alatt van egy vekony femlemez, ami nem csak az elektromos arnyekolasban jaccik, hanem a hot is elvezeti. A powerbookoknal pedig a haz vezeti el a hot, ergo sokkal nagyobb hot tud elvinni a kulso burkolat, mint egy belso lemez.
Tehat: el tudom kepzelni, hogy van realis oka annak, hogy garanciaelvesztessel jutalmazzak a dual mod bekapcsolasat, es nem csak marketing okokbol ("ha kell a dual mod, akkor te profi felhasznalo vagy, ergo vegyel powerbookot").

wait.powerbook
Előzmény: ndrew79s (2417)
ndrew79s Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2417
Üdv!

Ha minden igaz a 7en rendelek egy 12"-es iBook-ot, így lenne 1-2 infom: Szóval ahogy elhangzott, DVD író 12" modellben nem lehet. Az én ajánlatom így fog kinézni: 12"es gép, +512 mega ram (össz. 768MB, ami azért már nem rossz), 60Giga HDD, +Bluetooth modul. Ez bruttó 330-ra fog kijönni. Egy szépséghiba: a kékfog modul miatt nem lehet benne magyar billentyűzet. De megnéztem, az angol is international, azaz a hosszú i helye megvan, azaz tképpen csak a Z-Y csere lehet zavaró, minden más bill a helyén van, persze felirat nélkül (mondjuk nekem ez nem gond).

A 1024*768 nem zavaró, pláne mert van exposé ami szépen megy. A magasabb felbontás egy trükk, egy weboldalon szerepel a leírása, elvileg persze garancia ugrik, ha aktiválva adod be szervízre, és persze tönkre is vághatod vele. ( ;) )
Ezen kívül az iBooknak van egy fontos tulajdonsága: a monitor kimeneten csak ua. a kép lehet, mint a beépítetten. Azaz nem tudsz olyat, hogy a tv-n megy mondjuk egy dvd, Te meg netezel közben a gépen.

Ha meglesz a gép, esetleg írok róla egy beszámolót, hogy milyen..:)))

Üdv!

Előzmény: Hayloft Ezekiel (2414)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2416

ne is mondd, életem nagy csalódása most egy német arc, átmenetileg jött hozzánk dolgozni, (nem is hozzánk, csak mi adjuk az irodát neki) és 3 napja van itt, de szégyenszemre ő a legnormálisabb kollégám.

Eddig két dolgot kért, megcsináltam, mondta, hogy köszöni (már ez is új) és szólt, hogy ő nem hülyegyerek, ne kezdjem magyarázni az alapvetéseket, win-offic kettősben otthon van. Megkérdezte, hogy melyik nyomtatót veheti fel, felvette, köszönte. Dolgozik, mint a gép, okosakat mond, ezzel sokkolja a projektben levő magyar szakikat. Olyan 50-es faszi, de teljesen korrekt. És nincs rózsaszín inge meg piros nyakkendője, mint multiéknál.:)

Egy mittingen mondott három olyat amitől a lokál arcok eldőltek, hogy erre még nem volt idp, ide még nem jutottak el, mondta, hogy ő 3 napja van itt, akkor az elmúlt két és fél hónap miről szólt? Volt nagy nézés :)

Előzmény: fargo (2413)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2414

hát ez elég szomorú :(

így viszont marad a 12" majd nagyobb vinyóval meg némi plusz rammal.

Miért van ez a 1024x768-as korlát? Emiatt nyűglődöm az ibmR51-el, a T41 bír feljebb is, csak azt már nem tudták szállítani.:(

Persze, lehet, hogy elég, még nem használtam huzamosabban mekosixet...

Ez nem túl izgalmas nekem (nem akarok külső monitort) de miért veszik el a gari, ha nagyobb felbontást akarok?

Előzmény: w8800 (2411)
fargo Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2413
Mondjuk ezek a németek fényesre nyalták a seggemet is ezért az egy megrendelésért, 30-án írtam nekik egy emilt, hogy hátha meg esetleg, oszt simán lezongoráztuk a megrendelést-fizetést-miazmást egy nap alatt, 31-én még beküldtek valakit a kedvemért...
Ilyesmit kellene meghonosítani itthon is, sok-sok területén nyomorult kis életünknek...
Előzmény: w8800 (2411)
fargo Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2412
No, ha te nem érted, akkor szerinted én igen?

Nem t'om, de tény: Strata install - DW m?x.
Az más kérdés, hogy a Strata nem indult el elsôre, de utánaolvastam és könnyen ráleltem hogy csak US behaviour-rel megy. Mivel ugye ez egy jenki szoft, magyarországon nincs képviseletük, legközelebb csak Németországban van forgalmazó. Bisztosssan behozta volna egy alkalmas magyar cég nekem, de mivel a kollega úrék nem adtak rá árat, így kénytelen voltam a németekkel elküldetni. December végéig akcióztak, óccsóé' adták a legújabb full verziót, ráadásul megadták a 8 éves ôsrégi verziómra az upgrade-et is, ami eddig nem volt, így kár lett volna kihagyni. Szükségem lesz rá egy hosszabb projektnél.
Végül is tegnap jött meg, tegnapelôtt délután adták fel. A németek is Amerikából hozatták, ezért US verzió, csak US beállítással indul e. Elég barom dolog ez, amúgy...
Előzmény: w8800 (2410)
w8800 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2411
"ezek szerint nincs is 12"-os 1.33-as amiben esetleg 60Gb-vinyó van?"

nincs olyan 12"-os, amiben 1.33-as van, de lehet olyan 12"-os, amiben 60-as hdd van. ;)

"Illetve a 14-es tft felbontása kergethető-e 1024x768 fölé?"

Nem. Csak arra lehet megkerni szepen, hogy a kulso monitoron nagyobb felbontas legyen. Igaz, ezzel ugrik a garancia.

wait.12
Előzmény: Hayloft Ezekiel (2407)
w8800 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2410
Mi, hol, kivel, micsoda, miert?
Nem ertem annyira.
Hogy fugg ossze?

wait.what?
Előzmény: fargo (2406)
w8800 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2409
dehogynem!
Csak hat az ugyfel nem akart latni drotot a lakasaban...

wait.megoldja
Előzmény: fargo (2405)
w8800 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2408
szerintem olcsobb egy kulso. de nem biztos. majd megnezem neked jovoheten.
Az a kellemetlen az ugyben, hogy szervizalkatreszkent be lehet rendelni, de nem tudom helyette visszakuldeni a combodat, mint rossz driveot, es igy a teljes arat kell kifizetned.
Szerintem valahol 450-500 euro lehet egy ilyen drive szervizalkatreszkent. :(

wait.SD
Előzmény: Törölt nick (2403)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2407

köszi az árakat!

ezek szerint nincs is 12"-os 1.33-as amiben esetleg 60Gb-vinyó van?

Illetve a 14-es tft felbontása kergethető-e 1024x768 fölé?

egy-két hónapon belül tervezek ilyesmi vásárlást, de nem akarok pécét, ha lehet, a 12-es pont jó méret a cipeléshez, csak a felbontása tűnik kicsinek.

Előzmény: w8800 (2400)
fargo Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2406
Ja, megoldódott a Dreamweaver macera -- csak kellett hozzá venni egy Stratát :-)))
Miután felpakoltam a Stratát, elindult a DW is. Hö?

Amúgy a Strata meg nem megy, ha az 'International' control panelen a behaviour nem US Englishre van állítva. Nem a billenty?kiosztás, hanem a 'Language'. Ezen belül a magyar keyboard nem zavarja...
fargo Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2405
Nem lett volna eccer?bb egy drótot felvinni? :-D
Előzmény: w8800 (2402)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2404
OHJAJJEDESISTENEM! Akkor joszerencset neked!

Előzmény: w8800 (2402)
w8800 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2402
Haaat... vasbeton fodem... :)
Az volt a ciki, hogy egy lapantennat hasznaltunk, hogy ott legyen net ahol lennie kell, viszont a pincebol meg kellett talalni az iroasztalt sok emelettel feljebb... :)

Einstein jo arc :D

wait.wave
Előzmény: ZsuR (2401)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2401
Az gond, foleg ha van kozte fem, microwave meg ilyenek, amugy nem gond az emelet.

"The wireless telegraph is not difficult to understand. The ordinary telegraph is like a very long cat. You pull the tail in New York, and it meows in Los Angeles. The wireless is the same, only without the cat."
- Albert Einstein"
Előzmény: w8800 (2393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!