Ott szerintem nincs fegyver. Egyébként mindkét jelenet eléggé feltűnő. Az egyik a régi részekben van, a másik az újak közt. Segíteni sajnos nem tudok, mert egyből kitalálnátok.
Amikor megjelenik James apja, van egy jelenet, amelyben James megmutatja a wc-t a faternak. Most visszanéztem, kinyitja a hátsó ajtót, és azt mondja neki: "kint, lefelé és jobbra" :)
Szép megoldás, annyi kötözködést csak, hogy van egy WC is a földszinten (ez akkor derül ki, amikor munkásgyűlés van a szalonban, és az egyik munkásnak ki kell menni). De ilyen alapon nyilván kell lennie egy WC-nek az alagsorban is, hogy a személyzet tudja végezni a dolgát. Bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy James leülne egy WC-re Mabellel... Hova vezetne ez?
Lőfegyver:
- Ralphnél, mikor Gretna Greene-ben le akarja lőni a repülőt.
- a háborús jelenetekben Jamesnél és Stokesnál.
- Lady Lavendernél csak pisztolynak kinéző csoki van, amit elrágcsál.
- nem vagyok biztos benne, de talán Ralphél akkor is van, mikor York hercegének szobránál bújkálnak Meldrummal.
Szerintem akkor nem. Emlékeim szerint kizárólag akkor, amikor Madge meghozza Teddy autóját, amit engesztelésül vett neki. A nappali ablakán át mutatják, amint az autóban ül.
Legalább is, az lenne a menyország, oda lemenni egy szombat este, inni egy jó pofa sört, és érezni, ahogy lassan elönt valami melegség. Aztán valaki hazavisz:))
Hátra ültették, ahol a zsoltáros könyveket osztják. És levonták egy (vagy két?) órányi bérét. Egy régebbi kérdésem, hátha valaki tudja: Mikor mutatják a nappali ablakát belülről, azaz mikor "néz ki" rajta a kamera? (ha jól tudom ez az egész sorozatban csak egyszer fordul elő)
Nem tudom, konkrétan mire irányul a kérdésed, de arra emlékszem, hogy azon a vasárnapon volt Mabel templomban, amikor böjtöt tartott a család, és az így megtakarított pénzt Cissy ingyenkonyhájának adták.