Keresés

Részletes keresés

baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 689
Inkább arról van szó, hogy nem játszik ún. "csúcskategóriás" álomfilmekben, ahol mindenkit halálra öl egy nagy amerikai hős...
Ettől függetlenül szerintem a játéka kifejezetten élvezhető, és nagyon hiteles!
Az Éj Anyánk-ban például szerintem maradandót nyújtott...
Előzmény: AmandaW. (687)
eck Creative Commons License 2002.08.29 0 0 688
jónapot!

hja, nick nolte-t "lebézni" télleg nem cép dolog :)

nekem egyébként tetszettek a filmek, sőt a bajnokok reggelijét szívesen megnézném mégegyszer. az éj anyánkat is, de az meg is van videón :)

pár hete olvastam az istán áldja dr. kevorkiant, szerintem aranyos, jó kis olvasmány, és szvsz. kellőképpen vonnegutos - szóval bejött.

üdv.,
eck

Előzmény: baby-lon (686)
AmandaW. Creative Commons License 2002.08.29 0 0 687
Az biztos hogy ragaszkodik hozzá, és én nem birom azt az embert. Szerintem B filmekben szerepel inkább.
Előzmény: baby-lon (686)
baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 686
"B" színész Nick Nolte???????
Na neeeee!

Tökéletesebben nem is választhattak volna, sőt, ha jól tudom maga Vonnegut ragaszkodik mindig hozzá....

Előzmény: AmandaW. (685)
AmandaW. Creative Commons License 2002.08.29 0 0 685
Helló

A titán szirénjeit csak most olvastam, és nagyon nagyon tetszett!

A filmek nézhetetlenek voltak számomra. Főleg hogy az a B-szinész játszott az Éj Anyánkban is meg a Bajnokok Reggelijében is.

Amanda Woodward

baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 684
egyetlen embert sem ismerek, aki egy Vonnegut könyvet olvasott volna...
Előzmény: nebamun (683)
nebamun Creative Commons License 2002.08.29 0 0 683
Anno faluhelyen a helyi bótban többnyire még könyveket is lehetett kapni (így nálunk is). És amikor megjelent a Titán szirénjei a Galaktika sorozatban, hát én is megvettem a pénzecskémből. Lehetett ez vagy 15 éve. Aztán mivel tetszett, az Éj anyánkat már tudatosan író alapján vettem meg, pedig egyetlen darab volt belőle eldugva a könyvesboltban, és a kinézete alapján eszembe nem jutott volna levenni a polcról. Aztán antikvár módon beszereztem az összes régebbi kötetet :)
Dohi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 682
talan 2 eve, bajnokok reggelije. ismeros volt a cim, ugy remlett, valami klasszikus, mindenkeppen elolvasando, havernak pont megvolt, elkertem, elolvastam... es nem rossz, de nem az igazi. a filmet pedig alig birtam vegignezni.
Előzmény: baby-lon (677)
Csono Creative Commons License 2002.08.28 0 0 681
értsd: Börleszk
Előzmény: Csono (680)
Csono Creative Commons License 2002.08.28 0 0 680
Börleksz, 12 éve, nővérem iszenítette Éj anyánkat, na mondom magamnak az antikvárban, veszek egy Vonnegut-ot.

Biztos volt már véleményezve, de nekem a Bajnokok film is nagyon bejön, Az öreg karaktere ahogy el van találva! Csak a nagyvárosi (NY?) életéből megnéznék egy filmet.

baby-lon Creative Commons License 2002.08.28 0 0 679
Én édesapám katonaságtól "lopott" könyvei között találtam rá a Börleszkre, miután ezen kívül már mindet kiolvastam, nagy unalmamban ennek is neki fogtam. Nem hazudok, legalább ötször elolvastam egymás után...
Ennek meg van már úgy 13 éve...
Előzmény: Aszpirin (678)
Aszpirin Creative Commons License 2002.08.28 0 0 678
Nekem tizenkét évvel ezelőtt ajánlotta egy egyetemista csoporttársam, addig nem is hallottam Vonnegutról. A Titán Szirénjeivel kezdtem, aztán jött a Bajnokok reggelije, majd a Börleszk, Macskabölcső, és a többiek. Az említetteket azóta már többször is újraolvastam, főleg a Titán szirénjeit meg a Bajnokok reggelijét.
baby-lon Creative Commons License 2002.08.28 0 0 677
A Kékszakáll abszolúte verhetetlen nálam minden kategóriában!

Érdekelne engem, hogy miért olvastatok először Vonnegutot? Meg az, hogy mikor és melyik volt az első?

Előzmény: Aszpirin (676)
Aszpirin Creative Commons License 2002.08.28 0 0 676
Na látod, az utolsó mondatodban világosodott meg bennem, miért tetszik neked annyira a Virágvasárnap. Én ugyanis pont fordítva vagyok, eddig a Bajnokok reggelijét semmi sem tudta überelni nálam, a Virágvasárnap pedig a tetszési lista legvégén van.
Egyszerű a dolog... nagyon különbözőek vagyunk :)))
Előzmény: bookworm (675)
bookworm Creative Commons License 2002.08.28 0 0 675
a magam részéről újraolvasást tartok, és a jailbird meg a the player piano kivételével mindene átrágtam magam a nyáron, még a majomházból van 1-2 elbeszélés hátra.. (a másik kettő meg nincs meg, azért maradt ki..)

és fenntartom a korábbi álláspontomat: a virágvasárnap egyike a legjobbaknak.. na persze mind a "legjobb", de a virágvasárnap különösen... nekem még mindig jobban tetszik mint a legkevésbé kedvelt bajnokok reggelije (bár most újraolvasva könnyebben megbirkóztam vele..)

Dohi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 674
en elolvastam. a csaladrol szolo fejezet mar-mar unalmas, de azert vannak jo pillanatok a konyvben. dehat vegulis non-fiction mu, nem mezei regeny, nyilvan nehezebb megbirkozni vele. probalkozz csak! :)
Előzmény: Aszpirin (672)
nebamun Creative Commons License 2002.08.27 0 0 673
Nekem még megvennem se... hehe...
Előzmény: Aszpirin (672)
Aszpirin Creative Commons License 2002.08.27 0 0 672
Topiktársak, bevallom férfiasan: a Virágvasárnapot (még) nem sikerült kiolvasnom. Elég fáradt, unalmas darab, nem gondoljátok?
Na mindegy... még próbálkozom vele...
eck Creative Commons License 2002.08.27 0 0 671
hehe :)
Előzmény: dzso-dzso (670)
dzso-dzso Creative Commons License 2002.08.27 0 0 670
Így megy ez !
Előzmény: baby-lon (669)
baby-lon Creative Commons License 2002.08.22 0 0 669
Rabo Karabekiannak nem szabad elsüllyednie!

A Kékszakállú mindenit!!!!!

nebamun Creative Commons License 2002.06.26 0 0 668
Ahogy a mondás tartja, ha majd a Microsoft gyártja az AutoCAD-et, lesz benne 'családiház varózsló'. Ez a borító design is talán valami book-cover-wizard terméke. De valami nagyon egyszerű Default Sample lehet :)
Előzmény: Aszpirin (667)
Aszpirin Creative Commons License 2002.06.26 0 0 667
Kedves topiktársak, rájöttem a legújabb KV-könyvek borító-tervezésének receptjére, és most közkinccsé teszem. Íme:

1. Válassz ki egy színt a neonsárgától narancssárgán át neonzöldig terjedő palettából. Ez lesz a borító alapszíne.
2. Írd az első borító felső részére a már előre elkészített, ívelt alapvonalú bazinagy betűkkel, hogy Kurt Vonnegut. A betűk színe legyen nagyon elütő.
3. Válassz ki KV rajzai közül egyet - mindegy melyiket, van bőven. Ezt tedd az első borító közepére.
4. A rajz alá ezt írd: "A legfeketébb fekete humor. THE GUARDIAN"
5. Az első borító aljára írd a mű címét.
6. Keress egy fotót Vonnegutról, ezt tedd a hátsó borítóra.
7. Szedj össze még annyi idézetet a műből, ahány még elfér a hátsó borítóra. Mindegy mit, mert KV-tól minden idézet alkalmas erre.

Üdv: Attila

Előzmény: Gyalogk (666)
Gyalogk Creative Commons License 2002.06.25 0 0 666
Neki ez a neve. Kurt Vonnegut A Legfeketebb Fekete Humor The Guardian. Szerintem spanyol grand lehet ennyi nevvel.
Előzmény: bookworm (665)
bookworm Creative Commons License 2002.06.25 0 0 665
nyilván rá kell rakni mindegyik könyvére, mert a hülye olvasó abból, hogy "Kurt Vonnegut" nem jön rá, hogy ezek összetartoznak, csak akkor, ha ez a baromság is rajta van.. :|
Előzmény: Aszpirin (664)
Aszpirin Creative Commons License 2002.06.25 0 0 664
Én is megvettem a Virágvasárnapot. Még az elején tartok, de nekem is kissé unalmasnak tűnik. Azért persze tetszik. Csak ne lenne az az idióta "A legfeketébb fekete humor. - THE GUARDIAN" felirat a borítón - vazze le kellene lőni azt, aki ezeket a borítókat tervezi - hányszor akarja még elsütni ezt a poént?
Előzmény: gpx (661)
plajbasz Creative Commons License 2002.06.25 0 0 663
A Virágvasárnap után úra elővettem a Macskabölcsőt. KV-t igy, ebben a sorrendben kell olvasni. Hihetetlen. Nekiugrottam a Börleszknek is - de nem lehet 72 órán belül a harmadik könyvét is elolvasni - nagyon lenyom.
Bononon.
bookworm Creative Commons License 2002.06.22 0 0 662
én is néha nehezen haladtam vele.. de megérte.. és bár néha untam, de elvarázsolt.. még most is, pedig rég volt, mikor befejeztem, úgy értem, több napja..

nemtom, a csládtörténeti fejtegetést kifejezetten élveztem :) szeretem az ilyet...

Előzmény: ZedIzDead (660)
gpx Creative Commons License 2002.06.20 0 0 661
Én is lassabban haladok vele mint a legtöbb KV könyvvel. De nekem nagyon teccik. Olyan hangulatot áraszt számomra, mintha leültem volna KV-val egy sörre valamelyik kocsmába és ő meg mesélne magáról. Szerintem akit érdekel KV mint ember, annak érdekes lehet.

Mondjuk a családról szóló részt átlapoztam. Azt nem tudtam elolvasni.

Előzmény: ZedIzDead (660)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.06.19 0 0 660
Nemtom, akkor ezek szerint csak nekem uncsi? Majdnem két hete küzdök vele, irtó lassan haladok...ilyen még sose fordult elő KV-könyvnél...

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!