Namármost. Lenne itt egy film. Nem tudok sem szereplőt, sem évet, sem mást, de ez benne a kihívás. A történet a következő. Egy gazdag családból származó fiatal (egyetemista éveit taposó) fiatal fiú megismerkedik egy csinos idősebb nővel, akinek már két gyereke is van. A nő volt férje iszákos alak, terrorizálja a családot, míg végül bekövetkezik a tragédia: egy dulakodás folyamán lelövi a fiatal srácot.
Ezután már csak arról szól a film, hogy a család, hogyan dolgozza fel a történteket.
Azt hiszem díjat is kapott a film. Kérlek, ha valakinek rémlik, hogy mi lehet a fent leírt film az jelezzen.
Ha minden igaz, vmilyen magyar film lehetett, volt benne egy kiskölök, aki buliból mezitláb ment az iskolába, de a tanár vett neki egy cipőt, és minden reggel megszámolta rajta a szegecseket, a többiek meg röhögtek. (legalábbis vmi ilyesmi dereng)
Már nagyon régota keresek egy filmet amiben a David Bowie játszik és angolul a címe "The Labyrinth" volt,magyarul nem igy futott hanem "A fantasztikus labirintus" címen.Ha esetleg valaki tudna segiteni a megtalálásában a filmnek,nagyon örülnék. Elöre is köszi. Becserélhetjük egy hajvágásra. frizuras
Eszembe jutott mégegy jó film. Kb. ugyanabban az időszakban ment a HBO-n, mikor a pengeélen. Arról szólt, hogy egy galamblelkű öreg fickó bevállalta, hogy elviszegy csapat bűnözőt "kimaradásra" valami elhagyatott helyre kirándulni (hegyekbe(?)), hogy valami szépet is lássanak. Aztán később a kirándulás során ebből súlyos bonyodalmak lettek. Erre emléxik valaki, hogy mi lehetett a címe?
Én már nagyon régóta keresek egy filmet, talán annyiból vagyok szerencsésebb helyzetben, mint ti,hogy én tudom a címét:-) a film címe: Tuti Dolog (The sure thing) a film nem egy mai darab (1985) viszont szerintem a világ egyik legjobb limonádéja;-) Láttam külföldi honlapokon, megrendelhető dvd-n, de nekem MAGYAR SZINKRONNAL kéne. A film főszereplői John Cusack és Daphne Zuniga (őt egyébként a Merlose Place-ből ismerhetjük) Minden megoldás érdekel! Addig is tovább próbálkozom a tékákban...:-(
Ha valaki van olyan elvetemült és emlékszik a francia címére, a szereplők nevére (a színészekére vagy a karakterekére), vagy bármi másra, szeretettel várom a további információmorzsákat... :)
A másodikra nem csodálom, hogy nem emlékszel, 1 mondat alapján elég brutális lenne beazonosítani egy ráadásul jó régi filmet. De a reményhal meg utoljára. ;)
Az 1. pontban említett filmre ráismertem. Én egykoron moziban (Vörösmarty kertmozi) láttam, de valóban vetítette később a tévé is. A színészekre sajnos már nem emlékszem, de a sztori valóban az volt, amit leírtál. Nemzetisége tényleg francia, ez is biztos. A film magyar forgalmazási címe FOGAT FOGÉRT volt. A 2. pontban emlegetett filmre az idézet alapján nem ismertem rá.
Tényleg nagyon jó film, nem is tudom, hogy felejthettem el a címét! Csak arra emlékeztem, hogy valami fura címe volt. Nem sok olyan film van ami ennyire tetszett. (Talán még: Elefántember,Halálsoron, Remény rabjai, Árvák hercege) Na ha hazamegyek már DC-zem is lefele, ha fent van. :)
Már régen láttam, pár éve (4-5-6) ment a HBO-n. A történet arról szólt. Hogy van egy fickó (50-60 év körüli) az elmegyógyintézetben (mert gyerekkorában brutálisan megölte az anyját (vagy az apját)) Úgy kezdődik, hogy a pszihológus beszélget vele, majd később gyógyultnak nyilvánítják és kiengedik. Egy kissráccal nagyon jó barátságba kerül, akinek az anyja és a mostohaapja nem igazán nézi jó szemmel ezt, mivel mindenki tudja a faluban hogy ki ő (dilis/gyilkos). Egy benzinkúton (vagy műhelybe) kap állást, és ott is lakik miközben részleges felügyelet alatt is van a gyógyintézet részéről. Csendes, szimpatikus fickó egyébként, és nagyon ért a műszaki dolgokhoz, nincs olyan gép (asszem motoros fűnyírókat, vagy ilyesmiket javít) amit ne tudna rendbe hozni.
Később a kissrác unszolására az anyja beleegyezik, hogy hozzájuk költözzön a garázsba. Aztán már olyan félig családtagként kezelik, az anyja is megbarátkozik vele. Mialatt a fickó ott él a garázsban felismeri, hogy a kissrác alkoholista mostohaapja terrorizálja az egész családot, míg a végén elfogy a türelme és megöli a mostohaapát.
Kb. ez a történet dióhéjban, már amennyire emléxem. Nem tudja valaki, hogy mi lehet a címe?
1. A csalad emlekeibol az alabbiakat tudtuk osszegereblyezni: Konszegűdök neven emlegetjuk, de valami mas lehetett a cime. '83-'85 kozott adtak le a tvben. Francia(esetleg olasz? nem valoszinu...) vigjatek, Korzikan vagy Sziciliaban jatszodik, vendettarol szol.
Temetoi jelenettel kezdodik. A temetes kozben mutatjak a sirkoveket, amiken csak ket csalad tagjainak a nevei szerepelnek.
Ket (3?) oregasszony a foszereplo, akik sorban teszik el lab alol a masik csalad tagjait. Klasszikus falusi fekete ruhat viselnek. Szerepel meg benne 1 rendor, aki az oregasszonyok csaladjahoz tartozik, ill. van neki egy baratnoje. (A rendor valoszinuleg Claude Brasseur, aki Hazibuliban volt az apuka, de ez nem biztos.)
Az egyik gyilkossagot vizibiciklivel hajtjak vegre az oregek: odatekernek az uszo melle, es jol kupan vagjak.
A Vidamparkban gyakoroljak a loveszetet, emlekeim szerint kozben allandoan vitatkoznak, hogy ki loje le az aktualis aldozatot.
A jelenetben, ahol probaljak leloni a fickot, ket beallitasra emlekszem: az egyikben a nyanyak vitatkoznak egymassal, ill. lovoldoznek, a masikban egy nyitott ablakot latunk kivulrol, egy embert, akinek a jobb oldala van felenk, es beszel valakivel, aki kivul esik a kepen. Es mogotte, a vakolaton egyre szaporodnak a lyukak... Arra mar nem emlekszem, hogy vegulis le tudtak-e loni. :)
Ha az egyik nenit letartoztatjak, a masik gyilkolaszik, igy semelyikre sem lehet rabizonyitani a gyilkossagot.
A film vegen a rendor, es a masik csalad utolso eletben maradt tagja lathato a palyaudvaron. Az utobbi keszul elmenekulni, ertheto okokbol. Meglatja, hogy a rendor benyul a kabatjaba, terdrehullik, hogy konyorogjon az eleteert - persze a rendor csak a cigisdobozat veszi elo...
Nos, kb ennyi.
---------------------------- 2. "Bertrand, a viselkedesed ketsegbeejto!"
Régebben láttam 1 filmet egy nyomozó életbiztosítást köt nyugdíjazása előtt, hogy a lánya tanulmányait biztosítsa. Váratlanul kiderül, hogy csak nényán hete van hátra, halálos beteg, és a biztosítás csak akkor érvényes, ha akció közben hal meg. Ettől fogva hajmeresztő bátorsággal küzd, a kollegák legnagyobb ámulatára, ebből muris helyzetek adódnak. Aztán kiderül, hogy csak elcserélték a leletet. Tudja valaki a címét?
Köszönöm a választ!!! Még a főszereplőre se jól emlékeztem!!Borzasztó!!Mentségemre......rég volt....Én 50éves vagyok,de igazából nem....az csak egy számadat...Annak idején láttam a filmet, nagyon jókat nevettem!!!Erre viszont nagyon jól emlékszem!!!! Szeretném megszerezni valahogy, hogy a fiaimnak megmutathassam!!Van belőlük három!!
A filmet Alberto Lattuada rendezte 1971-ben. Eredeti címe: Venga a prendere il caffè da noi. Főszereplői: Ugo Tognazzi, Francesca Romana Coluzzi, Angela Goodwin és Milena Vukotic. A filmet annak idején a MOKÉP forgalmazta csak 18 éven felülieknek, így hazai beszerezhetőségéről (ami szerintem nem túl valószínű) a MOKÉP tudna tájékoztatást adni.
Az előbb írtam, arról a filmről, amit nagyon szeretnék megtalálni!Egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem megírni! Ha valaki tud segíteni, akkor a delfinem@citromail.hu címen értesítsen! Nagy örömöt szerezne vele.
Már régóta próbálom valahol megtalálni a "Jöjjön el egy kávéra hozzánk!" c. olasz filmvígjátékot, amit még a 60-as-70-es-években láttam...Sehol nem találom,még a nyomát sem. Nem emlékszem, csak a címére.Rendezőre abszolut nem. A főszereplő talán Vittorio Gassman, vagy Marcello Mastroianni. Nagyon sokat nevettem!!!