Nem mutatott statisztikat. Szvsz nincs is neki. De vega paciense alig van, ezt mondta. Nem vega meg sok. Aztan neked ez ezt jelenti, nekem meg azt. Ha a vegasag annyira rossz lenne, akkor valoszinuleg tobb vega paciense lenne. Nekem ezt jelenti. Te meg gondold tovabb kedved szerint.
Ja, vegaknak es nem vegaknak ajanlott a taplalekkiegeszitok szedese, egeszen egyszeruen azert, mert a taplalekunk nam tartalmazza a szukseges tapanyagokat, illetve a hozzaadott mergek hatasat ellensulyozni kell valamivel. Es ezzel pl a vaskerdest is rovidre lehet zarni. Nekem terhesen nem belszint irtak fel, hanem vaskeszitmenyt, amivel az also hataron levo vassszintem kozepre csuszott fel.
Ja petike-lacika, akarki is vagy, megvan a haj-analizisem, magneziumbol es cinkbol nem kielegito a szintem, a tobbi also hatarertek. Most egy nekem osszeallitott multivitaminnal megnyomjuk oket es 3 honap mulva kontroll. Kivancsi vagyok, tenyleg haszontalan-e asvanyi anyagokat tablettaban szedni, mint oly sokan allitjak. Nehezfemekbol a kritikus ertek alatt vagyok joval. Megsem annyira remes itt London szelen a kornyezetszennyezes. :)
Nem lehetne egy kicsit célzottabban és lényegretörőbben beszélgetni a dolgokról? Személyeskedések nélkül?
Tudok olyan betegséget, ahol kifejezetten célszerű és ajánlott a lakto-ovo vegetarianizmus. Ez még számomra is érthető, esetleg némi hallal fűszerezve. A színtiszta vegán életmódot, csírákkal meg ilyesmikkel viszont nem értem. Nekem elképzelhetetlennek tűnik. Ráadásul a csodás gyógyulásokon kívül hasznukat sem látom. A gyógyulások nagyobb részét itt inkább a hitnek tudom be, és nem a zöldségeknek. Valaki próbáljon meggyőzni engem arról, hogy kibírja piskótatorta és palacsinta nélkül:-) mert nem a hús a legnehezebb szerintem:-)
egyébként meg ha valaki a tudomány szent parnasszusáról pottyangatja le ránk a megcáfolhatatlan igazságokat, szent tudósnak álcáva magát és ezt követően kiderül, hogy egy fegyverbuzi aki fikanick is - ettől az érvelése is hiteltelenebbé válik.
egyébként ez a kérdéskör messze nem egyszerű eldöntendő kérdéskből áll, mint hogy a föld gömbölyű-e vagy sem...
Ma voltam dietetikusnal. Ugyan nem ebben a temaban, de ha mar ott jartam, megkerdeztem mi a velemenye. O nem vega, de szerinte semmi akadalya, hogy esszel csinalva tokeletes legyen az illeto taplalkozasa. Sokkal tobb nem vega paciense van...
Én ugy látom hogy Petike magára boritotta a mult fátylát meg azota nem nagyon irogat... Biztos halaszthatatlan dolga van ;))
Igen mindenki tévedhet... A baj csak az hogy PetiLaci a saját tévedéseinél nem járt el olyan tudományos alaposággal mint a mások tévedéseinél... Aztán most meg probálja infantilis, mokásnak hitt hozzászolásokkal elterelni a dolgot... Kicsit mintha személyiségzavaros lenne... Elképzelem hogy ül a laborjában és kinban van, hogy hogy lehetne ebből ügyesen kikerülni, de addig is Lacikaként jopofizik. És néha elfelejt nicket váltani... Remélem a laborban nem ilyen feledékeny, mert annak baj lehet a vége...
De hát megint bebizonyosodott hogy ő se gyorsabb mint a sánta kutya...
Furcsa elgondolni hogy egy művelt, tanult ember (bár ki tudja már?) létrehoz egy fikanicket egy szakmai vitában és oké hogy másokat szid, de még magát fényezi... Kajli ez én mondom...
Remélem a való életben nem csinál ilyet.:((
Üdv
Adept
Ui: Szerintem az Index nem látott még ekkora buktát...:))))
Ui: A szivem szakad meg amikor valaki igy tönkreveri a saját nickjét...:((
Azt javaslom, hogy borítsunk fátylat a múltra. Én megbocsátok Petikének, hiszen mindenki tévedhet. Remélem ez az incidens segít abban, hogy Petike belássa, hogy nincs, de legalábbis nem feletétlenül van igaza.
szerintem nincs az emberi szereveztetnek szüksége húsra!
" Petike23: ő írta a legtöbb hozzászólást (a rákos különösen meggyőző volt), és a legtöbb érvet. Komolytalan a nickneve, de komolyak a hozzászólásai.
Következetesn nagy betűvel írta a "Te, Neked, Téged" szavakat. "
komolytalan a nickneve, de komolyak a hozzászólássai. ez olyan szép, hogy könnyek gyűltek a szemembe...
Éreztem hogy egyszer el fogod rontani a nickváltást...:)))))) Látod még te is hibázol, aztán rohansz moderátorbácsihoz, ahelyett hogy felvállanád, ahogy Lady tette... A te logikád szerint akkor a többi dolgod is ilyen hazugság...
A nagy PhD-kutató-"mindenhez értek" vegyészmérnök úr fickanicket használ a sötététebbik oldalának kinyilvánitására...
Látod a sok diplomától sem leszel öszinte ember, akkor meg minek?? Tanulj inkább egy kis gerincességet, bár arra nincs iskola.
Hiteltelen vagy innentől...
Ez nagyon kajli.
Ennyit a húsevők nagy védőszentjéről...
Üdv
Adept
Ui: Ezeket a kifliképeket töröltesd ki, mert semmi közük a topichoz...
Jól ismert tény, hogy a tisztán növényi táplálkozásnak számos jótékony hatása van. a várandósság alatt azonbanez a táplálkozási forma komoly veszélyeket is rejthet magában. a B12-vitamin például csak állati eredetű termékekben található meg. a vegetáriánus anyák, valamint magzataik és csecsemôik körében a vas és kalcium hiánya csaknem törvényszerű. Míg a B12-vitamin és a kalcium pótlása nem jelent különösebb problémát, a vas mesterséges bevitele sokkal körülményesebb. a szájon át szedhetô vaskészítmények felszívódása és biológiai hasznosulása ugyanis rossz, és tovább romolhat vaskészítmények által gyakorta okozott hasmenés következtében. a húsban, vérben a vas úgynevezett "hem-kötésben" van
jelen, ami a vas biológiai hasznosulását optimálissá teszi. Brit kutatók a (várandósság alatti) vegetarianizmus újabb veszélyére hívják fel a figyelmet. Tanulmányaik adatai szerint a vegetáriánus étrend és a mesterséges vaspótlás mellett ötször gyakoribb a magzat húgycsôzáródási rendellenességének (hiposzpadiázis) a kockázata. Ezt a jelenséget a növényekbenmegtalálható nôi hormonokkal (fitoösztrogének) magyarázzák a kutatók, melyekbôl a vegetáriánusok sokkal többet fogyasztanak.