ketto : válasszuk kicsit külön a tevékenység elkezdésének körülményeit attöl mit kell annak érdekében tenni hogy az általad emlitett hatalmas célokat el lehessen érni.
Szeretnék diplomát ,de ne kelljen filozofiát tanulnom.
Logikátlan amit kérdezel.Bár attól függ a Te hatalmas céljaid egyeznek e avval hogy legyen X vásárlód. ha igen akkor elérheted. Üzletileg be kell érned a kereskedelmi haszonnal+ a saját megtakaritásoddal amiért nem máshol hanem a magad "boltjábol" vetted a cuccost.Nagyon sokan vannak akik evvel igy foglalkoznak.
Ebböl ugyan nem lesz senki gazdag de a termék megérkezett a céljához : A Végfelhasználó vásárlóhoz.
A forgalmazonak is megvolt a maga kisker haszna.
És ez ennyit tud. De mindenki jolérzi magát.
Valamit valamiért . Ingyen nem adnak lovét. Éppen a prémiumot szeretnéd nulla melóval ? Elképzelésnek nem rosz , de ez nem az az üzlet.....
neharagudj, de nem a beszervező szövegre voltam kiváncsi, hanem arra, hogy el lehet-e érni a hatalmas célokat anélkül, hogy beszerveznék valakit? hiszen te azt írtad pár hozzászólással ezelőtt, hogy milyen alacsony költségei vannak az egésznek, meg milyen remekül lehet keresni vele. De mi van ha én nem akarok senkit sem forgalmazóvá tenni, csak vásárlóvá. Hogy vegye meg tőlem a minőségi, jó termékeket? Akkor azt úgyhívják, hogy bolt...
Valahogy mindíg kilyukadunk arra, hogy be kell szervezni embereket "magam alá", akik szintén nem eladni fognak ugye, mert abból nincs igaz bevétel, hanem arra bazíroznak, hogy másokat is beszervezzenek (bízva abba, hogy majd ők termelnek...)
Az egyensúly. Termékértékesítés nélkül nincsen forgalom , a hálózat nélkül viszont nincsen növekvö jövedelem.
Legföképpen a szakmai ismeretek a legfontosabbak.
Minden üzletnek az alap-ja a lényeg. Ha felszinesen tekintjük meg akkor csak azt látjuk amit mi akarunk. A részletek elvesznek.Ez nem egyszerü üzlet. Baromira összetett. A világ legnehezebb anyagával kell dolgozni: Emberekkel.
De ezt jol megfizetik.
Ök nem alkalmazottak , nem kényszermunkások . Érzékenyek és egyénenként változnak a véleményeik,gondolataik és a hozzáállásuk valamint céljaik is.Leginkább érzelmeik befolyásolják öket döntéseikben. Nem egy céghez csatlakoznak, (Pl.AMWAY) hanem annak az embernek a vállalkozi partnere lesz akitöl hallotta az üzleti lehetöséget. Onnantol együtt gondolkodnak és dolgoznak, mindenki a saját céljaikért hajtottan. A rendszert ugy tanulja meg ahogyan azt mutatják neki. Az MLM mondhatjuk a másolatok üzlete. Rosz másolat , rosz eredmény (lásd lent).Senki nem garantálja hogy az ott található modszerek mindenkinek müködni fog. Ez egyénenként változik.
Ezért igy összefoglalva : Elsödleges lényeg : Tudd, mit akarsz !!!!
utána jön a többi részlet .....
Olyan ez mint egy kirakos játék.
Vannak akik neki sem kezdenek egy puzle-kirakoba mert tul bonyolultnak látszik .Vannak akik abbahagyják mert megunták. Vannak akik befejezik és kirakják a képet. Miért ? Mert nem felejtették el miért kezdték el!
Mélyen remélem hogy ennyire érdekel a téma mint amennyire ragaszkodsz az elképzeléseidhez :)))
Ez jo , csak hagyj helyet a kiegészitö információknak is, igy van arra lehetöséged hogy lásd az általad hitt dolgok másképpen is müködhetnek , mint ahogy ezt elöre lezongoráztad magadban :)))
Mivel olyan dolgokat mondtál az alábbiakban amik teljesen érzelmi alapuak, szakmai hiányosságukat nem is tekintve.
Sorban.
Szokásos trükköket emlitettél.
Akkor az egyik szokásos trükköt alkalmazva,
ajánlom tájékozódj jobban mielött ország-világ elött elhiteted hogy csak fantáziád van és semmi alapod a témához és a beszélgetésre.
Nem szeretek vitázni, és a maffiával valamint a droggal definiált kereskedelmi elképzeléseid arra engednek következtetni ,hogy az iskolában sem engedtek el egyedül vásárolni. Amennyiben az összes ismereted a videofilmekböl , valamint a számgépes játékokbol táplálkozik megkérlek olvassál szakmaibb jellegü anyagokat a témával kapcsolatban amikböl elsökézböl tájékozódhatsz.
Evvel nem csak a saját ismereteidet bövited , de attol is megovod magad hogy nyilvánosan ennyire
nem lösz mellé a témának. :))Nem kell messzire menni hiszen az internet elött ülsz.
Zömében a középsö mezöben elhelyezkedö sorokra vontakozott ez .
A másik becsapós elv, és maradjunk az AmWay-nél, hogy teljesen közönséges termékeket hoznak forgalomba, a kiváló termékek árkategóriájában.
Sózd rá a barátaidra, ismerőseidre, mert a te szponzorod, azt állítja, hogy nagyon jó. Mellesleg azt is tedd hozzá, hogy mennyire pártatlan ebben, tekintve a jutalékrendszerre.
A becsapos szo miatt ragadtam meg az idézeted .
Nyilvánvaló hogy mindennapi használati és fogyóeszközökröl van szo.Nevezhetjük közönségesnek ,hiszen ezeket is csak arra használjuk mint azt amit a boltban vásárolunk meg. Mint kiváló termékek , nem csak az árából tudható meg , hanem a minösítéséböl is , amiböl nem egy darab van. Mint kereskedelmi stratégia nem vallana nagy fantáziára ha hibás és funkciojára használhatatlan termékeket tennének piacra ár és csere garanciával együtt, nem csak magyarországon, hanem - mondhatom bártan - bárhol ahol a cég piacot nyit.Bátran megjosolhatnánk a csöd idejét. Ez valahogy viszont 40 éve várat magára.
Itt nyugodtan külön vehetjük azt hogy Juliskanéninek nem tetszett az illata , vagy tul sürü volt és ezért a színe sem tetszett egyben, hisz az ö 1000Ft-ja nem határozza meg a társaság az országban vagy a kontinensen elért és produkált Össz áruforgalmát/bevételét.
Bár Juliskanéni nagyon nehezményezi ezt és megprobálja mindenkinek elmondani attól függtelen érdekel ez valakit vagy sem.Nagyon sok Juliskanéni él nem csak Magyarországon ,de hidd el nekem, az egész világon szerte-szét.
Senkit nem pisztollyal a fejéhez kényszeritenek hogy probálja ki bármelyik terméket.
Aki meg egyet sem probált ki az nem is tudhatja milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.
Én speciel nem érzem blamának ha a haverom megkérdezi, hogy mitöl fényesebb a kocsim mint neki.
(Naponta cserélünk infót arról pl.ki hol vette azt a klafa farmert amiben van ,mejik butikban , mejik utcában? kiváncsi lennék mennyi jutalákot tesz akárki is zsebre ezért :))))) És hamár megkérdezte - gondolom baromira piszkálja a csörét - miért titkolnám el hogy mitől? Ki akarja probálni, mert neki is fontos az hogy olyan jól nézzen ki a kocsija mint az enyém. Ez már minöségi külömbség. Ezt csak akkor fog számára kiderülni amikor felkeni vagyis kiprobálja. Ha megnyeri a tetszését hozzá is akar jutni ..... hol itt a rásózás ? Pláne ha az ismeröse a garancia arra ha késöbb is gond lenne vele akkor ezt orvosolni tudják, vagy ha elfogyott akkor hozzájusson ujjabhoz, hisz akárhogyan próbálkozik kereskedelmi forgalomban nem jut hozzá.
Én annak örülök hogy kicsit kikerültünk abból hogy szidjunk valamit amiröl csak halvány elképzelésünk van, vagy nincs is .Bár el ne kiabáljam :))))
Törexem arra hogy megmaradjon az obiektivitás, hiszen sokan vagyunk akiknek nem mindig egyezhet a véleményünk, de vélemény és információ csrére szükség lehet és van is.
Agitáció ? Nem! A saját magam és az üzlet egyéni elveivel is ütközne.
Azt viszont sajnálom hogy erröl beszélve egyesekben valamilyen paranoia alakul ki és amikor meghallja az MLM szót máris arra gondol :Ez csak az AMWAY lehet hu ,Most szerveznek be !! Segítség !! ... és menekül. Ennek is megvan az oka miért van igy.
Nekem is voltak fentartásaim a rendszerrekkel kapcsolatban. Mivel obiektiv ember vagyok,csak arrol mondok és akkor véleményt amikor már legalább megvizsgáltam az összetevöit. Nos nem kevés idöt töltöttem el avval hogy ezt hejrerakjam .Elsösorban magamban. Olvasva a 2 évvel elsülyedt topicot arra ösztönzött hogy felszinre kerüljenek a tények is , necsak az érzelmi bombák durrogjanak.
Mostmár első sorban kereskedö és üzleti szemmel nézem a dolgokat. Mint menedzsert és kereskedelemmel foglalkozó embert nem hagyott nyugodni hogy mi ez valójában. Ha ez ilyen vacak , akkor miért vannak benne a multik és miért fejlödik és növexik mint a bolondgomba. Nem volt könnyü de bekellett látni, hogy ez is egy kereskedelmi forma és hamár milliárdok fordulnak meg benne akkor nem a szomszéd Mariskanéni lesz az aki kifejti miért nem müködik az egész. Véletlenül sem arról beszél hogy pl.neki miért nem jó ,hanem arról gyözköd másnak miért nem jó ez.Miért veszélyes. Eleve elhitetve, hogy ehhez márpedig Ö ért és tudja mit beszél.
Ennek is megvan az oka .)
Az emberek szépen visszahúzódnak a házukba ahogy azt érzik hogy fenyegeti valaki a komfortzónájukat.
Sam , neharagudj hogy ezt mondom , de Te csak egy vagy azok közt akik igy gondolják. Szerintem Te ugyanojan boldog ember lehetsz és gondolom vagy is mindezt annélkül, hogy egyetlen terméket is vásároltál volna. Megértelek hisz nem vagyunk egyformák.
Nekem ez a véleményem.
MLM ? Franchise ?
A franchise egy üzleti rendszer egy know-how tulajdonképpen. Adja az alapot neked bele kell tenned magadat. Védett, igy csak pénzért megvásárolt joggal tudsz benne érvényesülni.
PL:100 Ft bolt , ruházatiboltok ,márkaképviseletek, autoszalonok , gyorsbüféhálózatok étterem láncok, hypermarkettek,mozik ,benzinkutak , de még az üdítöárusító helyek is , mind franchise rendszerü hálózatok Network-ök. Külön külön is és összesen is adnak egy forgalmat. Ez külön is és az egész egyben is ad egy hasznot.
Legjellemzöbb tulajdonságai.
1.Drága joghozzáfárés
2.Hagyományos vásárlái mechanikán alapul.
(elmegyek,megveszem,hazaviszem)
3.Az induló szakaszban (is)magas Tökebevitel
4.Idöigény (napi 10-15 ora)
5.Költséges.
- Havi bérleti dij a tevékenységi helyet miatt
- Berendezés
- Árukészlet
- Szálítás
- Alkalmazottak
- Biztosítás (tárgyak,árukészlet,üzlet+személyek)
- Nem várt kiadások
Az MLM egyfajta specko franchise. Pénzért megvásárlod a jogot hogy tevékenykedni tudj abban az ágazatban. Mivel speckó igy egy csomo minden másképpen van benne mint egy hagyományos kereskedelmi franchise rendszerben.
Legjellemzöbb tulajdonságai.A másikmellé téve.
1.Alacsony összegü joghozzáférés
2.Más formáju vásárlási mechanizmus (DÉ)
(nem megyek sehova,megnézem-kiprobálom,kifizetem,házhoz hozzák)
3.Induló szakaszban is alacsony Tökebevitel
4.Idöigény (napi 1-3 ora)
5.Alacsony költséggel müködtethetö.
- Nincsenek havi bérleti dijak mert nincs helység
- Nem kellenek klasszikus berendezési tárgyak
- Nem kell árukészletet tartani
- Szállítás másra terhelt (pl.Posta)
- Nincsenk alkalmazottak
- Biztosítás csak személyre vonatkozóan szükséges
- Nem várt kiadások
Néhány perc alatt bemuttatad a szokásos trükköket , amellyel meg szokták zavarni az óvatos elme tisztánlátását:
Én írtam: , hogy szétrombolja az őszinte bizalmi kapcsolatot, te kihagytad a szétrombolja kifejezést és csak az őszinte bizalmi kapcsolatot emelted ki.
Megjelent az MLM. Nem a semmiböl hanem zömében Amerikából és Ausztráliából
Pontosabban Amerikából. Nem jelent meg, hanem kialakult, mint a maffia bevált disztribúciós rendszere az alkoholtilalom idején, de beismerem a kábítószerkereskedelem tette naggyá és kifinomulttá:
Kellékei:
- mindenható keresztapa, aki szereti a "családját", ezért ad nekik munkát. (Nesze vidd el ezt a 10 csomagot a 32. utcába az öreg Joe-nak. Kapsz 10 centet, jövőre felemelem 11 centre, ha nem csalódom benned.)
- Keresztapán csüngő szemek. (Alig várom, hogy valamit rám bízz, hogy bizonyítsam a hűségemet)
- valami termék (drog, alkohol,stb)
- növekedés lehetősége (ha beeteted a vevőidet, neked is nagy üzleted lesz. Ha tanítod az üzletet, egyszer te is keresztapa lehetsz)
- tedd mohová az embereket. Keresd meg az "álmukat", motíváld őket. Hitesd el, hogy az álom megvalósul ha MLM üzletet épít. És te pont ezt kínálod, mert annyira szereted. Ha elhiszi, -egészen addig, amig elhiszi,- azt csinálsz vele, amit akarsz. Ha nem valósul meg az álma? Hát aztán, saját döntéséből csatlakozott a te üzletedbe, akkora lesz, amekkorát magának épít.
Szóval a módszernek ezek a gyökereit itt kell keresni.
Az baj csak az, hogy kereskedelmi eszközök alkalmazása nélkül , nem lehet olyan mennyiségű terméket eladni, hogy abból meg lehessen élni. Marad tehát az üzlettársak eladásai után járó jutalék, Viszont a potenciális üzlettársak folyamotosan fogynak, és ebben hasonlít a piramisjátékhoz. Előbb-utóbb a legnagyobb ország lakossága is elfogy...
Erről persze hallgat az a nemzetközi cirkusz, amelyik országról-országra járva, kihasználja az ismeretlenség erejét...
McDonalds is észrevette ezt és egy egyszerü terméket hatékony értékesitési rendszerévé tette. Meglepöen gyorsan fejlödött. Hatalmasat profitált.(az most mellékes, hogy igazából nem is hamburgerekkel kereskedik ,dehát ezt kevesen tudják :))))
A McDonalds csuklana, ha élne.
De sorakoztasd fel azokat a McDonalds alkalmazottakat (akik sütik a hamburgerzt, mossák a WC-t és közben milliomosok lettek), Hasonlóképpen a kezdőcsomagos MLM üzlettárshoz.
A másik becsapós elv, és maradjunk az AmWay-nél, hogy teljesen közönséges termékeket hoznak forgalomba, a kiváló termékek árkategóriájában.
Sózd rá a barátaidra, ismerőseidre, mert a te szponzorod, azt állítja, hogy nagyon jó. Mellesleg azt is tedd hozzá, hogy mennyire pártatlan ebben, tekintve a jutalékrendszerre.
Üdv,Drift
Hát először is; örülök, hogy eddig nem ment át agitációba egyetlen hozzászólásod sem, illetve nem ugrottál még az „érdesebb” hangvételű írásokra sem. Addig jó, amíg ilyen.
Viszont, nem kevered egy kicsit az MLM-et és franchise-t? A franchise, szerintem nem ez, de lehet, én tudom rosszul.
Szintén egyéni problémám, hogy én nem szeretem, ha a magánszférámon (legyen ez akár a munkahelyem) belül akarnak nekem eladni valamit. Ha kell valami, elmegyek egy boltba és megveszem.
Nálam tehát ez a rendszer még vásárlóként sem jön be, nemhogy tagként.
Köszönöm hogy müködési részletekbe is bele tudunk menni.Bár ez kemény dió ... .))
Ez az érdekháló , alapja egyéb marketinges rendszereknek is. Mivel ez egy üzlet nem tudom célszerü e emocionális oldalról viszgálni. Mivel legtöbb ember érzelmi alapon hozza mega döntéseit - ugy üzleti mint magán dologban - érthetö hogy érzelmileg hogyan kötödik egy olyan koncepcióhoz ahol az Ember mint egyén a fontos. Hisz Ö mozgatja. Öszinte Bizalmi Kapcsoalt.Ez tapasztalataim szerint nem az MLM sajátossága. Minden más egyéb üzleti trendekben meghatározó. Vannak egyszeri üzletek megfelelö kockázati tényezövel. Ha nem megfelelö valamelyik partner akkor csere. És ez megy addig amig nem találkoznak a különbözö szolgáltatók és megrendelök egymással. Ez elfogadott , mert világ életünkben igy ment. Senki nem vizsgálta hogy ez mennyire tisztességes vagy Öszinte. Itt nem egymást ismerö hanem tök vadidegen emberek állanak a másikkal szemben. Igy egyes helyeken nem is számitott hogy ki kit milyen mértékben végja át.A mai napig ez igy is van.
Megjelent az MLM. Nem a semmiböl hanem zömében Amerikából és Ausztráliából.Senki nem ismerte mi ez. Uj koncepció uj kereseti perspektívák. Ezelött az emberek értetlenül áltak ,hisz gyökeresen ellent mondtak , mondanak az addig ismeretes értékesítési rendszereknek.
Miért ? Mert egyszerüen a sok kicsi sokra megy alapra helyezték a hangsulyt. Lassan de biztosan megfogalmazodott franchise rendszer.
Én egy picit te is ugyan annyit , kettönk hármunk forgalma ugyanannyi idö alatt több, mintha egyedül csinálnám.
Ez a Több Szintü Kereskedelem elve.
McDonalds is észrevette ezt és egy egyszerü terméket hatékony értékesitési rendszerévé tette. Meglepöen gyorsan fejlödött. Hatalmasat profitált.(az most mellékes, hogy igazából nem is hamburgerekkel kereskedik ,dehát ezt kevesen tudják :))))
Ezt az elvet nagyon sokan követték.Miért ? mert Hatékony Az egyéb kereskedelmi termékeknél ott van az a zavaró tényezö , hogy a gyártó és a vásárló között ott van egy csomo minden ami nem csinál mást az áruval csak drágítja. A gyártók nem kereskedök,igy kell valaki aki eljuttatja a termékeket a végfelhasználóhoz.Igenám de milyen uton és mennyiért? Hogy kényelmes ez a felhasználónak soha nem kérdezték . Ezért egyes szakemberek joggal gondolhatták , hogy van itt valami amivel lehet kereskedni a világpiacon.
Kidolgoztak egy egyszerü ,logikus, saját ösztönzöi elemekre fektetett kereskedelmi csatornát. ....
Nem ehhez hasonlítjuk, hanem a legtöbben erre akarják használni az MLM-et (legalábbis a nevét). És hangsúlyozom: sokszor van valami gagyi termék is, csak senki sem annak értékesítéséből akar megélni, hanem más emberek belépő tőkéjéből. Csináljanak olyat, ahol nincs belépési költség! Akkor majd valami lehet, de amíg titoktartási szerződés, hamostnemlépszbesohatöbbénemlehet szövegek mennek, vagy neeeem nem emvéj, elmész és persze mi más, mint emvéj addig jccakát MLM.
Való igaz, nincs jelentősége a terméknek, hiszen az MLM nem termékhez kapcsolódik, hanem egy értékesítési csatorna. El kell ismernem, hogy a legjobb pénzszivattyú, hiszen ezzel a módszerrel onnét is lehet pénzt szivattyúzni, ahol más módszerek már sikertelennek bizonyulnak.
A probléma nem a hatékonysággal van, hanem a módszer morális vetületével.
A szervezet egy érdekháló amely átrajzol minden korábbi emberi kapcsolatot. Szétrombolja az őszinte bizalmi kapcsolatot.
Ugyanis, ha "szponzor" a teljes igazságot elmondaná, senki se lépne be. Például azt, hogy aktív tagok hány ezreléke szerezhet felmutatható jövedelmet a hálózatban. Hogy az értékesítés költségei az alsó szinteken csapódnak le. Hogy tilos ráfordítás/haszon elemzést csinálni mert akkor azonnal kiderül, hogy mindenre alkalmasabb az MLM, mint pénzcsinálásra. Hogy elvileg bárki alkalmas arra, hogy sok pénzt keressen, de csak azoknak a karizmatikus vezetőknek van esélyük, akik képesek zombivá hülyíteni a csoportjukat. Hiszen, ha felébrednek az üzlettársak, azonnal pénzkereső foglalkozás után néznek, és abbahagyják az az MLM evangélium hirdetését.
Ez pedig a pénzszivattyú leállását jelenti. Ezek után meg csak a kitüntetések, jelvények, címek, sikertörténetek meséi maradnak, meg a hálózat másodlagos lefejése , ami alatt azt értem, hogy a megmaradt üzlettársak saját fogyasztása valamit azért még hoz a konyhára, fokozatosan csökkenő hozam ellenére is.
Hiszen demonstrálni kell az üzlettársaknak a barátaik előtt, hogy ők jó dolgot ajánlottak elfogadásra, és nem akarták becsapni őket. Meg az emberi psziché tehetetlensége. Olyan nehezen adja fel az ember a reményt...
Üdv, Drift
Nincs termék csak a rendszerben mesterségesen keringetett összegek.Amik részesedést adnak a elöbblévöknek.Mivel gazdaságilag és kereskedelmi értéket nem képvisel megalapozatlan és illegális is. Ezért van az , hogy a piramis és pilotajáték kezdeményeket néhány hónap, esetleg egy év alatt lepörögnek, lebuknak és megszünnek.A tulajdonosaikat ,szervezöiket körözik és felelösségre vonják.Marad utánuk egy mennyiségnyi károsult és pénzük után futó jóhiszemü aki egyszerüen pénzt akart forgatni. De ennek semmi köze nem volt ahoz , hiszen sem munka sem termék nem volt a rendszerben ami megalapozta volna a jövedelmi forrásokat. Egyetlen csatorna volt az emberek pénztárcája. Gazdasági alapok nélkül.
Ami egyszerüen lebontva :Mindenki egy értékes cserére törekszik.
Egy termékért pénzt adok amiért cserébe végterméket kapok .
Piramip/pilotajáték
Egyszerü könyvelési tételel ellenörizhetö :
Részemröl Kiadás :(No termék, no elszámolhatö kiadás)No használat , mindegy miben gondolkodunk....
Csak azután nekem bevétel ha más kiadja ha ugy gondolja )) Hisz mint a pénz fizetési és csere eszköz ,nem önálló termék. Csak névleges értéket képvisel.
Más részéröl Bevétel :(No termék eladás , no megalapozott jövedelem) Nem adozható , nem könyvelhetö . = Illegális .
Egyszerü pénzügyi tranzakció amiböl szépen lecsöpög mindig valamennyi attól függöen mennyi szintre osztható.
Ehhez hasonlitjuk a Multi Level Marketinget?
Nevetséges ... :)))))
Yag: a stílussal kacsolatban egyébként semmi kifogásom sincs, mindössze baromi ismerős, akárcsak az érvelés, mert nagyon sok embertől hallottam már. Az a szép benne, hogy nem lehet belekötni. (Bár előfordult, hogy némi lekezeléssel hallottam ugyanezt elmondani: "magának ez nem tetszik? hát szerintem tök jó, és ha ezt nem látja, akkor boldoguljon, ahogy tud" - nagyjából ez volt a gondolatmenet.)
Namost az MLM önmagában még nem lenne rossz, mert a dirket értékesítés egy formája. Ha van termék, akkor egész jó dolog is kisülhet belőle.
A gond a következő: Magyarországon az emberek -szerintem teljes joggal- be vannak rágva az egész rendszerre, nem érzik magukat felelősnek az elmúlt évekért (nácik, masszív komcsik, MDF, reform komcsik, "polgárok" -nem valami felemelő társaság :( ) és végre pénzt akarnak munka nélkül, vagy minimális munkával, mert már dolgoztak eleget minimális kis bérért. Ezért egyes emberek ezt a hajlamot felismerve kitalálták, hogy Multi Level Marketing, és pilótajátékokra ráhúzták ezt a nevet (persze tudom van termék is. Az Amwaynél legalább volt, a legújabb Funlife baromságnál még az sincs, csak valami hülye marketing tanfolyam, amit hozzá nem értők tartanak emberekenek, akiket kizárólag a pénz érdekel, és ezért hajlandóak beáldozni barátokat, rokonokat, és bepalizni bárkit :( ).
És a "meszidzs" mindenkinél ugyanaz: befizetsz keveset, keresel rengeteget! És kis hazánkban szépen lejáratták ezt a nevet.
Hogy kéne ennek működnie valóságosan?
A termelőtől az ügynökökön keresztül a hasznos és minőségi termék (nem hülye "marketing tanfolyam", vagy extrahabos fogkrém) eljut a végfelhesználóig. Az ügynök ezért jutalékot kap, illetve, ha másik ügynököt beszervez, akkor az ő forgalma után is jutalékot kap. De ez elsősorban a termékek ügynöki csatorna útján való értékesítéséről szól, és nem arról, hogy szervezz be balekokat, akik annyit befizetnek kezdő részletnek, hogy rámegy a gatyájuk, de ha ők is elég pofátlanok, akkor ők is beszerveznek még több balekot, és így visszanyerika pénzüket.
Tehát mégegyszer: az igazi MLM egy értékesítési model, amiben a fő szerepet a termék értékesítése jelenti, és nem az emberek beszervezése. Egy ilyenben normális esetben évek alatt az ember eljuthat arra a szintre, hogy neki már nem kell házalnia, egyrészt mert megvan az állandó vevőköre, akik felhívják ha kell valami, ő kiviszi és jóban vannak, mert nem gagyit adott el, másrészt mert egyre több ember került alá, akiknek az újonan befolyó értékesítések egy kis százaléka is neki számít be. Ennyi. De ami itthon megy az piramisjáték a javából.
Sajnálom hogy ennyire megviselt a vidéki áruházak bezárása. :))) Engem is meglepett! És az is hogy mennyivel egyszerübb ami most van helyette !!
Szerencsére a Network Marketing nem CSAK az AMWAY -röl szol. Ellentétben néhány ember hiedelmével. Az persze más kérdés hogy ebböl az emlitett cég mennyit profitál világszerte... és ebböl mennyit látnak egyesek.
Gondolom a hat év alatt közelébe se mentél ?
Akkor megértem a hozzáállásod .... nekem sem lenne másmilyen . Mindenesetre köszönöm az észrevételt :)
Kár hogy itt az elején leragadtunk az AMWAY szindrománál de nem hagyhatjuk ki hogy ez is Network Marketing és Kereskedelem .
Ok.
Sajnálom az ismeröseidet . Téged nem, hisz ugysem szorulsz rá :))
Ismerös a szindroma hisz magam is tapasztaltam amit a szájizzel kapcsolatban emlitesz .
Viszont Te is tudod : tanulás , tudás és gyakorlat , valamint eredmény nélkül nem adnak semmit. Ha valaki csak azt látja benne (vagy keresi) ki kit huz le a rendszerben ,hol a hierarchiai felépülés stb . mellé elhiszi hogy egy iratköteg és néhány termék gazdaggá teszi ugy hogy no munka , az nem hiába csalódott. De azt mondom meg is érdemli.
Ez nem a Network Marketing. Ez annak az emebernek a véleménye.
Termékek ? :))) Mi érdekel ? Egyébként semmi különös .Minden ami egyszerü és mindennapi életünkhöz szükségeltetik. Talán arra vagy kiváncsi nem e valami ujjonnan feltalált dologra szerzödnek multi cégek egymással? Szerintem nem.
A termék ugyan fontos a rendszer életében de az értékesítés módja áll az elsö helyen . Egyik sem létezhet a másik nélkül ugyanis.
A hangnem remek .Igy kellöen élvezetes a gondolatok cseréje igy virtuális formában.
A munkanélküli segély nagyon megalázó dolog lehet. (Szerencsére nem volt benne részem soha.) Ennél már csak az megalázóbb, mikor egy munkanélküli segélyen tengődő ember előtt felvillantják a meggazdagodás lehetőségét, megvetetnek vele egy kezdőcsomagot (tanfolyamot, nyalókacsokrot stb.) jár a gyűlésekre, lelkesedik, csillogó szemmel felnéz a hierarchiában „felette” állókra, majd néhány hét után rájön; csak annak lett haszna, aki őt beszervezte, a termék vagy szolgáltatás eladhatatlan, de legalábbis már a házmesternek is van belőle másfél darab. Amikor rég látott ismerősök örvendeznek, hogy újra felhívta őket, majd keserű szájízzel bólogatnak egy „előadáson” és magukban megfogadják, többé nem dőlnek be egy volt iskolatársnak sem. Amikor rájön, hogy az ezzel elvesztegetett idejét fordíthatta volna tanulásra, munkakeresésre is, de ha pihent volna valahol a természetben, akkor is jobban járt volna.
Rengeteg ismerősöm foglalkozott volt ezzel, de senki nem keresett vele normálisan sem. Ültem tévedésből néhány ilyen bulin, pontosan tudom, miről van szó.
De ennyit a terjesztés ezen módjáról. Mesélj a termékről! :)
(Remélem a hangnemben nem találtál kifogásolni valót.)
Üdv a topicon. Zed. Mivel mi nem valoszinu hogy ismerjuk egymást kár lenne szerintem a stilusokat firtatni. Különösebben, te tudod kivel mit beszéltél és ez neked tetszett e vagy sem.
Elmondanám ,ez a topic nem hálózatszervezöverbuváló oldal . Távol áll tölem hogy bárkinek lyukat beszéljek a hasába hogy ehhez meg ehhez a céghez csatlakozzon. Baromira nem érdekel és nem is érdekem ez a fajta reklám .
Az viszont szemet szurt hogy egyesek holmi negativ tapasztalatok hatására meggyözödéssel hallatják hangukat - negativ hangnemben arról miért szar az egész .
Sajnálom hogy Magyarországon ennyi a negativ tapasztalat és azt is hogy ez kellöen Összefonódott egyes cégek nevével.
Tudomásom szerint nem csak magyarországon van Network Marketing . Nem is magyar találmány és nem illegális egyetlen országban sem ahol megtalálható.
Ez itt a világháló és remélem olyan embrekkel is öszefutok itt akiknek nem csak piramist látnak benne, hanem kellö mennyiségü munkát,pénzt és egy uj kereskedelmi formát.
Elismerem, könnyebb a dolgok negativ oldalát látni és ennek hangot adni.
Sajnálom ha csalódást okoztam avval, hogy itt nem ujjab szidalmaknak szeretnék helyet kérni,(abbol szerintem más cimü topic is megfelelhet) hanem értelmes Network Marketinges tapasztalatoknak és észrevételeknek. Információknak, milyen uj trendek vannak és lesznek ebben a témában stb.
Remélem ebben a fomában továbbgördithetjük a forum oldalt.
YAG: hagyd abba az agitálást, az egész már úgy le van járatva, hogy mindenkinek tele a töke vele. Én 6 évvel ezelőtt próbálkoztam vele, de már akkor akihez mentem mindenki csak röhögött rajtam. Nincs rá igény, a vidéki AMWAY áruházakat is bezárták.
Minden bizonnyal alapos okod van ezt mondani. Nem vagyunk egyformák.Ha a megalázásról esett szó én például a munkanélküli segélyböl való tengödést megalázóbbnak tartom. Nézet és elképzelés kérdése. Ha bánatod van az MLM értékesítési rendszerekel , hát sajnálom. Attól hogy te baromságnak tartod még nem megy csödbe. Söt, rövidebb idö alatt duplázódik mint ahogy a macskám ellene. Persze lehet hogy valóban baromság amibe nagyon sok multi ,köztük az IBM és a Microsoft is milliokat nyomat bele. Bennem inkább ez keltette fel az érdeklödést .... és arra vagyok kiváncsi ki figyelt fel erre. Hát nem tudom Sam. Inkább hallgatom azokat akik haladnak a korral és nincsenek leragadva annál hogy mi mennyire megalázó. Véleményem szerint elsösorban üzlet . A többit mindenki erakja magába.
Beleolvastam az általad emlitett topicba .
Sajnálom hogy elsüllyedt.Bár annyi torpedotol nem is csodálom.
Lépjünk tovább Sam. Felesleges arról "vitáznunk" te jónak vagy rosznak tartod és miért . Bár ha itt tartunk akkor megkérdezem. Miért ?
Remélem a megfelelö hangnemben tudjuk fojtatni a témát :)))
Mostmar kiváncsivá tettél . Mi az a nem az ?
Farba ? Ugyan van rálátásom a témára ,de távol álljon tölem hogy ötleteket osztogassak és megmondjam mi micsoda. Inkább a kérdés izgat , hogy mások hogyan látják a XXI. század egyik legdianmikusabban fejlödö kereskedelmi ágazatát.
Sam , te mit gondolsz mi ez ?Ha itt vagy a Neten akkor vajmi halvány fogalmad csak keletkezett ebben a témában ?
Nem tudom mire gondolsz . Gondolatokban nem tudok olvasni. Az internet eleve egy hálózat .Nem is kicsi . Lehetséges hogy a világ legnagyobb Network Marketing egysége ? Kérdés mire megyünk vele? !!