Keresés

Részletes keresés

gpz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 359
Na, én is előkerestem:

Budapesti 1. számú Körzeti Földhivatal
...
Hiánypótlási felhívás
T. Címzett:
A fenti szám alatt beérkezett beadványában Ön a Budapest XII. ker. ... helyrajzi szám alatt ... Liliomdomb Inagatlanfejlesztő Kft. tulajdonában lévő ingatlanra tulajdonjog fenntartással történő eladás feljegyzését kérte.
Tájékoztatom azonban, hogy fenti ingatlara vonatkozóan a társasház megalapítása még nem történt meg (csak az alapítás ténye került feljegyzésre)
Kérelmét a társasház megalapításáig nyilvántartásba teszem.
Budapest, 2007. április 23.
Előzmény: Paco155 (358)
Paco155 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 358
Na már itthon vagyok, elő tudtam keresni a papírokat.

Nem hiteles tulajdoni lap - Szemle másolat

III rész
23. pont
Bejegyző határozat, érkezési idő: xxxxx /x/xxxx/06.04.25
Társasház alapítás tényének feljegyzése.
Jogosult:
név: LILIOMDOMB INGATLANFEJLESZTŐ KFT.
cím: xxxx Budapest xxx ker xxxxxxxxxxxxxxx

Amin nem is csodálkozom, hiszen ennek hiányában nem tudnának társasházat építeni és abból lakásokat eladni. Tehát társasházi alapító okiratnak már léteznie kell, a mellékletben a lakásokhoz tartozó alapterületekkel és tulajdoni hányaddal. Elvileg minden szerződés mellé jár egy példány.
A tulajdoni lap első 8 oldala amúgy azt mutatja, hogy eddig nagyon korrekten csinálták a földhivatali bejegyzéseket.

Előzmény: gpz (356)
gpz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 357
Bocs, most láttam csak, hogy te voltál az, aki kérdezte a cég weboldalát. Persze hogy tudod, hogy ez egy létező cég... :-)
Előzmény: Paco155 (355)
gpz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 356
Hááát, én kaptam egy levelet anno a földhivataltól, hogy nem tudták bejegyezni a tulajdonrészemet, mivel a társasház még nem alakult meg, ezért nem is tudják kiróni az illetéket. (Miután átkerült az APEH-hez, persze már kiszámlázták). Most nem veszem elő a papírt, de mintha olyan állt volna benne, hogy csak az alapítási szándékot jegyezték be...

Egyébként ez a régi bejegyzésem már nem aktuális, hiszen már ismert, hogy melyik cég lesz az üzemeltető. Ez egy már létező cég, úgyhogy nem lesz (volt?) gond az indulással.
Előzmény: Paco155 (355)
Paco155 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 355
"Szerintem nagyon jó ötlet a közösségi oldal. Az üzemeltető cég legjobb esetben is csak a társasház megalakulása után áll fel, ami az 5. ház átadásakor lesz esedékes, az meg alsó hangon is még több mint egy év. Az meg, hogy azután esetleg verseny lesz a felhasználók kegyeiért, nem fog ártani :-)"

Szia. Tudom, hogy jó régi a bejegyzés, de csak most olvasgatom végig a fórumot. Nos a társasházi alapító bejegyzés a földhivatali lap széljegyzetei között az egyik legkorábbi dátumú ha jól emlékszem...... :P
Előzmény: gpz (30)
gpz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 354
Szerintem ahhoz, hogy értelmes párbeszéd alakuljon ki, tényleg konkrétumokat kell írni. Ugyanis azok az általánosságok, amikről írsz, (tisztelet a kivételnek,) tapasztalatom szerint szinte minden kivitelezői munkára igazak (nem csak épületek kivitelezésénél). Az esetleges aggodalmakra csak úgy kaphat az ember választ, ha konkrétan megfogalmazza azokat az aggodalmait. Amit te írtál arra milyen jellegű választ vársz? Bocsánatkérést? Vagy ígéretet, hogy nem variálnak tovább? Ez így számomra elég értelmetlennek tűnik...

A pénzügyi dolgokra nem reagáltál. Ezek szerint azt akkor elfogadtad, amit Varga Tamás válaszolt? Ha nem, úgy kérdezz újra, hogy az adott dologra konkrétan tudjon reagálni, máskülönben hiteltelenné válhatsz, és mocskolódásíze lesz a dolognak.

Ne érts félre, nagyon örülök, ha más szemszögből is ráláthatok az építkezésre, és hasznos lenne, ha tudnék olyan dolgokról, amikről nem bennfentesként nem tudok, de attól félek, hogy így nem fog kiderülni semmi értelmes.

És kérlek, NE KIABÁLJ! (Írj felváltva nagy-kisbetűvel, ahogy illik.)
Előzmény: rák74 (353)
rák74 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 353
HA PONTOS ADATOKAT IRNÁK EGYBŐL KIDERÜLNE A KILÉTEM. AMIT IRT ÉRDEKES A VALOSÁGBAN MIÉRT NEM IGY VAN????   A HATÁR IDŐT HOGY TARTSÁK BE HA FOLYAMATOSAN VARIÁLNAK.SZAKMÁK ÉS MÁS SZAKMÁK EGYMÁS MUNKÁIT TESZIK TŐNKRE.( MAGUK MIAT )
Előzmény: Liliomdomb (351)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.10.25 0 0 352
Kedves Varga Tamás Úr!

Örömmel tapasztalom, hogy van végre egy építtető, aki veszi a fáradtságot, és válaszol a felmerülő kérdésekre. Akkor is, ha azok kissé kényesek :)

Remélem hamarosan tiszta szívvel örülhetek a lakásnak, amit Önöktől szeretnénk megvenni.

Kérdésem azért nekem is lenne: a szeméttárolók helyét hogyan gondolták megoldani? Kinti kukák lesznek, vagy épületenként lesz egy tároló? Ezek elhelyezkedése - mindkét esetre értendő - mennyire lesz zavaró a földszinti lakosok számára?

Köszönöm előre is szíves válaszát.

Üdvözlettel,
Én :)
Előzmény: Liliomdomb (351)
Liliomdomb Creative Commons License 2007.10.25 0 0 351

Tisztelt rák74!

Vízszerelő vállalkozónk nincsen, gépész generál vállalkozónk van, a Pannon Building, nyilván rá gondol, illetve a villanyszerelő alvállalkozónkra a Botond Kft.-re.

Egyiknek sincs lejást tartozása nálunk.

A Botond Kft.-nek a 0062946 számlája 11.09.-én jár le, 2.537.889,- Ft értékben. De, mivel kérte, ezért a mai napon előre átutaltam. Nincsen más számlája!

A Pannon Buildingnek a 07-00/271 számlája 10.31.-én jár le 14.748.790,- Ft értékben. Tehát 6 nap múlva esedékes.

A 07-00/272 számláját, ami szintén 10.31.-én járt volna le több, mint 20 mFt értékben, 10.10.-én előre átutaltam, mert ezzel tudta finanszírozni az építkezést. Nincsen más számlája!

Tisztelt rák74!

Őn immár másodszor írt be a fórumba valótlan állításokat, amellyel sérti cégünk hírnevét. Megkérem, hogy az alaptalan vádaskodást fejezze be. Amennyiben hiteles információkkal alá tudja támasztani amit mond, írjon, illetve keressen engem telefonon. Számom: 473-09-89

Úgy látom, hogy vannak információi gépész, illetev villamos vállalkozóinkról. Meg tudná nekem azt mondani, hogy ellentétben velünk, tisztelt vállalkozóink miért nem teljesítettek eddig egy határidőt sem. Magyarázatát szivesen fogadnám.

Varga Tamás 

Előzmény: rák74 (349)
Paco155 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 350
KülöNbség.
Előzmény: rák74 (349)
rák74 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 349
  A 2 -ES PONTRA VÁLASZOLVA:A VIZSZERELŐKNEK A KB.30 MILLIÓVAL MI VAN?A VILLANYSZERELÖKNEK A KB 20 MILLIÓVAL? A KIFIZETÉS ÉS A "CSEPEGTETÉS" KÖZÖTT NAGY A KÜLÖMBSÉG(NEM KÉNE ENYIT KAMUZNI)
Előzmény: Liliomdomb (338)
feat4 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 348

Kedves Varga Tamás!

Egy rövid kérdésem lenne Hozzád : Milyen tervek vannak az I-es épület körüli területek rendezésével kapcsolatban?

Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy sor kerül-e a tereprendezésre még a tél beállta előtt...Én azt látom, hogy az épület közös helységeinek és a környező területeknek a rendezési munkálatai nagyon lassan haladnak, sőt, "földmunkákat" tapasztalataim szerint az utóbbi időben csak szombatonként végeznek a ház körül (legalábbis látható eredmény csak ilyenkor tapasztalható).

Köszönöm szépen előre is a válaszodat! További szép napot!

Felkert Attila

Belabatyo Creative Commons License 2007.10.18 0 0 347
HUPM, mail ment! Bocs a kesesert!
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.10.17 0 0 346
Köszi :)
Előzmény: ptf (345)
ptf Creative Commons License 2007.10.15 0 0 345
A közös költség 160-200 Ft/nm között lesz várhatóan. A kertünk pedig még kialakítás alatt, de szerintem virágágyásban nyugodtan gondolkodhatsz.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (344)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.10.15 0 0 344
Legkésőbb két hét múlva kiderül, hogy a bank jóváhagyta-e a hitelünket, ha igen, jövőre költözünk a 4. házba.

Érdekelne a most frissen beköltözők véleménye a kertkapcsolatról, annak használhatóságáról (pl. milyen mély a földréteg, lehet-e esetleg a füvön kívül egy-két virágágyásban is gondolkodni stb.), illetve hogy vannak-e már adatok a közösköltség mértékéről.

Ha esetleg ezek a témák már előfordultak, elnézést.
ptf Creative Commons License 2007.10.14 0 0 343
Tapasztalatom szerint a vállalkozók dolgoznak továbbra is, sőt a mi lakásunkat végre beköltözés közeli állapotba hozták hosszú várakozás után. Ráadásul néhány apróság kivételével a minőséggel sem volt gond.
A munka sebessége lehetett volna talán egy kicsivel gyorsabb...
rák74 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 342

ha ha ha

Paco155 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 341
Köszönöm.
Előzmény: Liliomdomb (340)
Liliomdomb Creative Commons License 2007.10.10 0 0 340

Tisztelt Paco155!

Az Europea Zrt nem azonos az Európai Építő-vel (szerencsére). Honlapja: www.europea.hu

A honlapról a szolgáltatásokról is sok minden ki fog derülni.

Üdvözlettel

Varga Tamás

Paco155 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 339
Érdeklődni szeretnék, hogy lentebb említett Europea Zrt. internetes elérhetőségét, honlapját meg tudná-e adni, mert én csak Európai Építő zrt. -t találtam. Esetleg a két cég azonos?
Liliomdomb Creative Commons License 2007.10.10 0 0 338

Tisztelt Liliomdombiak!

Most azért van mire válaszolnom. Szép sorban:

1. Minden vevőnk, akivel pénzügyekben megállapodtunk, napra pontosan kapta meg a kötbérét, vagy más járandóságát. Ez tény.

2. A Liliomdomb Kft.-nek az alvállalkozók felé pénzügyileg esedékes, elfogadott  tartozása nincs. Vállalkozóink közül többen jelentős késésben vannak a teljesítéseket illetően, és néhány kifizetés feltételének azt szabtuk, hogy az általuk vállalt munkákat, ha késéssel is, de fejezzék be!  Ez minden lakó érdeke.

Akinek olyan információja van, hogy a fenti állításaim nem igazak, bátran írja be a Fórumba: vevő neve, elmaradt kötbér összege, illetve vállalkozó neve, a ki nem fizetett számla száma, esedékessége.

3. A 3. épülettel kapcsolatosan a legtöbb vevővel már személyesen egyeztettem. A Generálkivitelező március 31.-re szerződött, mi - óvatosságból - április 30.-i átadást vállalunk a vevők felé. Önök szerint ez korrekt?

4. Az társasház üzemeltetésével megbízott vállalkozó (Europea Zrt.) 2 héten belül minden beköltözött lakónkkal felveszi a kapcsolatot az üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésekkel.

Szeretném megköszönni a már beköltözött Fórumozók véleményét és támogatását. Szeretném hinni, hogy az emberek azoknak hisznek, akik a személyes tapasztalatukat írják le, és nem a vélekedések, "biztos forrásból" származó félinformációk alapján ítélnek.

További szép napot.

Varga Tamás

chryss_81 Creative Commons License 2007.10.08 0 0 337

Sziasztok!

Pár hónapja aláírtam egy lakásra a szerződést (nem a Liliomdombon), és kiderült, hogy a Soul & Home Kft. fogja a konyhabútorokat szállítani. Ahogy olvasgattam a fórumot láttam - remélem nem olvastam félre :) -, hogy a liliomnál is ez a cég tevékenykedett... Nos, az lenne a kérdésem, hogy mennyire megbízhatóak, illetve van rendes választék, reális-e az ár... minőség, gyorsaság...stb? Nagyon megköszönném, ha tudnátok erről egy kicsit írni, mivel jöv. héten nekem kell (!) felvennem a kapcsolatot a céggel, és szeretném tudni mire számíthatok.

Bár elég érdekes dolognak tartom azt is, hogy ki lett ezeknek adva a munka, és még fel sem hívják a tulajdonosokat, hanem küldenek egy e-mail-t, hogy jelentkezz, különben semmit nem lehet a későbbiekben módosítani ._/

Előre is köszönöm!

Paco155 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 336
Miért kötelezne beköltözésre? És ha én soha nem akarok beköltözni? Attól még átadták a lakást tehát a szerződés szerint ki kell fizetni.

Amúgy az előző hozzászólásaid stílusa illetve helyesírása egy csalódott (esetleg kirúgott) segédmunkást juttat eszembe.
Előzmény: rák74 (334)
ami69 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 335
"Ködbért" :-) valóban nem fognak fizetni, majd talán csak párás novemberi hajnalokon. :-)

Viszont a kötbért miért kell nekik kifizetni? Egyszerűen le kell vonni az esedékes befizetésekből. Legalábbis máshol ez így működött.

Egy kibic
rák74 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 334
tisztelt lakok amig ninsc meg a lakhatási engedély nem kötelezhet a beköltözésre.Ha a jelenlegi lakást eladták ,akkor a ködbéren felül a szállást is fizetnie köteles (kőzepes szintü hotelt) A kődbért ne késsőbb fizesse ki a liliom mert akkor annak bucsut mondhatnak
rák74 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 333
Nem akarok senkit se elkeseriteni de a 3,4,5 épűlet hamarab kész lesz.A vállalkozolnak a liliom kft nem fizet,az1-es 2-es épűleten. A vállalkozok elmenek, vagy csak lézengenek hátha fizetnek. Nagyon sok milliokat nem fizet ki,és nagyon sok vállalkozokat tőnkretet
tmcorvette Creative Commons License 2007.10.06 0 0 332
Nem nyugtattál meg. :)
Előzmény: Gabek7 (331)
Gabek7 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 331

Ne félj, nem fogtok hóesésben költözni............majd nyáron a 40 fokban:-)

Előzmény: tmcorvette (330)
tmcorvette Creative Commons License 2007.10.03 0 0 330
Van esetleg itt valaki, akinek jo hirei vannak a masodik epuletrol? Van esetleg datuma az atadashoz stb.? Azt tudom, hogy oktober 31 a jelenlegi legutolso hatarido, de nekem ez is eleg batornak tunik, ha igy haladnak... Eleg turelmes vagyok, de nem szeretnek hoesesben koltozni. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!