Keresés

Részletes keresés

semgza Creative Commons License 2012.03.13 0 0 585

"a fotó nem a géptöl lesz jó..." legjobb beszólás a D800 topikban :D

Előzmény: elefi (584)
elefi Creative Commons License 2012.03.12 0 0 584

Ez nem kerdes, egyenlore viszont (szinte) senkinek sem all modjaban D800-zal kepeket kesziteni, ezert nincs mas itt mint a a muszaki paramaterek es  arajanlatok szuntelen cincalasa meg itt-ott a zsebekben remego hitelkartya. Amint kezben lesznek a vazak, mindenki ujra meg fog bizonyosodni arrol, hogy, a foto nem a geptol lesz jo, 36mp ide vagy oda.

Előzmény: NJani (583)
NJani Creative Commons License 2012.03.12 0 0 583

Tesztoldalak, számok,dinamika mérése, zaj mérése, meg egy csomó bizonyíték pro-kontra, hogy egy gép vagy optika jó-e vagy sem. Elgondolkoztató.

Tolómérővel nem lehet képet készíteni !

Előzmény: Karmaresz (582)
Karmaresz Creative Commons License 2012.03.12 0 0 582

Aga! Köszönöm, hogy reagáltál. Természetesen én sem hiszem, hogy egy előzetes eredményből messzemenő következtetéseket lehetne levonni, még akkor is, ha a fickó felkészültésge és 6-7 éves munkája engem meggyőzött. De pont ezért is írtam, hogy kezelje mindenki a helyén a dolgokat.

Ha így is maradnak az eredmények, akkor is hangsúlyozom még egyszer, hogy a szintetikus teszteken kapott eredmények szerintem sem ülnek át egyből a gyakorlatba, de úgy gondoltam, mégis hasznos látni, hogy nem feltétlenül egy FX-re ültetett D7000-et kap az aki D800-at vásárol.Nem hiszem azt sem, hogy ez a váz lenne a magas iso bajnoka, ezt mások adták a számba, én csak a dinamika tartományról írtam. Azt sem írtam, hogy ha megkátja egy D700 váz, akkor szégyenében inkább leáll a működése, mert nem igaz.

Konkrétan mi volt a baj? Az, hogy ilyen "bizonytalan" infókat megosztok? Esetleg az, hogy aki a D800 cropos DR teljesítményét hasonlította össze a D3s FX teljesítményével, kijavítottam, vagy aki csak a számokat látta és nem olvasta el a készítő kommentjeit, annak leírtam, hogy mi a Dxo és az ő metodikája közötti különbség?

Tegnap a D700 fórumban amire hivatkoztak, az nem a hírekkel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy kettejük szerint lekezelő volt a stílusom. Erre igyekeztem korrekt választ adni és egyiknél jelezni, hogy egyáltalán nem állt szándékomban és félreértett, másiknál pedig írtam, hogy ő adta a magas labdát egy nem túl stílusosan megfogalmazott beírással ide, de jeleztem, hogy tisztelem és becsülöm a szakami hozzáértését.

Bocs mindenkitől akit ez untat. Tényleg nem rólam kellene, hogy szóljon a topik, de egyelőre nem hemzsegnek az új hírek, én meg már nem merek posztolni semmi érdekeset. :)

Előzmény: Aga (581)
Aga Creative Commons License 2012.03.12 0 0 581

"Köszönöm, de ott is megírtam, hogy nem értem a reakciót. Ha valakit nem érdekel, akkor nem neki szól a kommentem. Ez egy fórum, én sem reagálok mindenki bejegyzésére"

Engedelmeddel megjegyezném, hogy egy fórum közösség lényege, hogy nem 1 emberből áll. Ha valaki hülyeséget ír, azt külön kérés nélkül is ki fogják javítani azok, akik esetleg az adott témában más tapasztalatokkal rendelkeznek. Én is csak csatlakozni tudok hozzájuk, nem igazán tudok egyetlen olyan oldalt se mondani a neten, amit fenntartások nélkül el lehetne fogadni mint TESZT EREDMÉNY oldalt. Lehet a nyers számokkal dobálózni, de szart se ér. Szóba került itt Géza 1.4D-je, nálam meg a korábbi 1.8-asa van és nem hinném, hogy egyhamar megszabadulnék tőle. Jelenleg ez a leggagyibb, legolcsóbb obi az készletemből és valahogy az egyik gépvázamon mégis konstans ez van rajta, mert olyasmit tud, amit a tesztek nem mérnek... szép képet alkotni.

Előzmény: Karmaresz (580)
Karmaresz Creative Commons License 2012.03.10 0 0 580

Köszönöm, de ott is megírtam, hogy nem értem a reakciót. Ha valakit nem érdekel, akkor nem neki szól a kommentem. Ez egy fórum, én sem reagálok mindenki bejegyzésére.A táblázatot nem én készítettem. Ahol megjelent a hír, a készítője azt írta, hogy a DXO közvetlenül szenzoron mér, ő pedig szoftveresen pl.: raw diggerrel a képen. Ebből adódik a különbség.

(e) azaz estimated azért mert az eddig rendelkezésre álló adatok alapján készítette és nem a saját tesztjei alapján. Írta azonban azt is, hogy nem vár jelentős eltérést a végeredménytől. Hosszú évek óta csinálja ezt az adatbázist. Gondolom, ha óriási hibák lennének benne, úgy már más módszerekkel végezné a tesztet.

A legfontosabb azonban mégegyszer az, hogy jó látásmódot és a hozzáértést semmi nem pótolja. D40-nel is lehet kiállításra való képeket készíteni és Phase One-nal is rosszakat. Ezt is megírtam a másik fórumon.

Ha a linkelés miatt valaki haragszik, vagy bármi megjegyzésem bántja, úgy szól a moderátornak és kitörlik, ha jogosnak érzik.

Előzmény: .Matula Bácsi. (579)
.Matula Bácsi. Creative Commons License 2012.03.10 0 0 579

nehogy trollnak nézz, itt van egy idézet, nem tőlem, hanem elismert fórumtagtól:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116754025&t=9168013

poppadom:

Ez a grafikon tobb sebbol verzik...
Egyreszt az (e) mint estimated az csak becsult ertek, gondolom bemeres nem volt.
Masfelol a DxOmark (nem nezek ilyen szarokat, de most utananeztem) 12.2 FÉ dinamikatrartomanyt ad a D700-nak - gondolom ez 200-as ISO-n jon ki. Itt 9 a max D700-ra. Azt is irja a DxO, hogy kb 0,5 FÉ kulonbseg az nem igen veheto eszre szemmel.
Onigazolasnak 850 rongy elkoltesehez jo, amugy bele tud buzulni az ember ilyen tablazatokba.

Ha Geza feszt ezeket nezne, akkor nem lenne elegedett tulaja egy 85 f/1.4-nek. Gondolom.
Előzmény: Karmaresz (24253)

Előzmény: .Matula Bácsi. (576)
semgza Creative Commons License 2012.03.10 0 0 578

gondolom szilárd, a fórum kedvenc trollja :)

Előzmény: Törölt nick (577)
.Matula Bácsi. Creative Commons License 2012.03.10 0 0 576

Jótanács, mert kedvellek: a D700-es topicban ezekkel már leszerepeltél, ne tedd magad hiteltelenné itt is.

Előzmény: Karmaresz (573)
semgza Creative Commons License 2012.03.10 0 0 575

szerintem inkább ne feszegesd a dolgot :)

Előzmény: Rian (D3-14) (567)
semgza Creative Commons License 2012.03.10 0 0 574

meglátjuk mit jelent ez a tények tükrében :)

Előzmény: bbm.75 (569)
Karmaresz Creative Commons License 2012.03.10 0 0 573

Én is így látom! :)

Ha valakit érdekel a dinamikatartomány, annak itt egy nagyon jó kis táblázat, ahol több tucat géppel lehet összehasonlítani ilyen tekintetben is a D800-at az eddig megjelent képek alapján:

http://home.comcast.net/~NikonD70/Charts/PDR.htm

Ha jól néztem, iso 400-ig ő az új rekorder, míg felette a legjobbak között van szintén.

Előzmény: DragonFire (572)
DragonFire Creative Commons License 2012.03.10 0 0 572

LR4be én is bevágtam őket, hihetetlen...  eléggé univerzális gép lesz, csak bírja az ember processzorral!

Előzmény: Karmaresz (571)
Karmaresz Creative Commons License 2012.03.10 0 0 571

Akinek hiányzott eddig, annak itt vannak a RAW képek több iso szintről is:

http://www.arekgmurczyk.pl/zdjecia-z-nikona-d800-i-d800e-na-iso-50-iso-25-600-roadshow-w-warszawie/

Lengyel oldal, de rá lehet jönni mit és hol kell letölteni. Letöltéshez a jelsző: gmurczyk

A beállítások is optimálisnak tűnnek azoknak akik kevés fényben készült képelet néznének. Sötét szobában, iso 100 és f/8 mellett 5mp-es záridő volt adott.

Engem meggyőzött. Magas iso-n, teljes felbontásban is hozza a D700 szintjét az általam ismert referenciák alapján, 12Mpixelen meg többet is.

Karmaresz Creative Commons License 2012.03.10 0 0 570

Van már 8-10 változata. :)

Előzmény: DragonFire (568)
bbm.75 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 569

Ma voltam a Nikonnál a srác akivel beszélgettem el volt "ájulva" a D800 videóképességeitől (használhatóságától). Biztos tetszeni fog...

Előzmény: semgza (562)
DragonFire Creative Commons License 2012.03.09 0 0 568

ezen lehaltam :)

Rian (D3-14) Creative Commons License 2012.03.09 0 0 567

Mi az a 47Mit/s? És ez az eredmény hogy jött ki?

Előzmény: NGabor (563)
NGabor Creative Commons License 2012.03.09 0 0 566

Igen, a D4-ről irtam, engem ez jobban érdekel. Ettől függetlenül, a két gép belső adatátviteli sebessége ua. lesz szvsz, csak a d800 több mint kétszer akkora adatmennyiséget rángat majd, ettől nyilván lassabb lesz ezért felesleges bele az XQD slot.

Előzmény: Karmaresz (565)
Karmaresz Creative Commons License 2012.03.09 0 0 565

Ha jól tévedek, a d800-ban nem lesz XQD kártyahely. Itt CF/SD, a D4-ben pedig CF/XQD kombó lesz.

semgza Creative Commons License 2012.03.09 0 0 564

mindegy, nem fontos.

NGabor Creative Commons License 2012.03.09 0 0 563

Mi a furcsa neked a kiemelt mondaton? H.264-es kódolásnak ez lenne a lényege :)

Ami az említett 38MBit/s-ot illeti, az bőven sok a HD videóhoz! Még a fele is az.

Viszont Raw kilapozáshoz bizony kell a sebesség, ha 11kép/sec-et tud a gép, és ha így számolunk, mondjuk 30MB-os állományokkal, ahhoz 47Mit/s kell...A vázba betett új XQD slot ennél jóval többet tud, gondolom, nem csak nehezéknek tették bele, tehát nyugi! :)

Előzmény: semgza (562)
semgza Creative Commons License 2012.03.09 0 0 562

na ezért nem akartam vitát.

az a lényege a felvetésnek a gyakorlatban, hogy az 5d2-nél jobb vagy rosszabb lesz (38Mbit/s), vagy legalább ugyanolyan, mert ha rosszabb az elég nagy baj lenne.

akit érdekelnek a részletek a videótömörítésröl, az utánanéz

pl. itt : http://en.wikipedia.org/wiki/H.264

de ezt a mondatot kiemelném lezárásként : "The H.264 video format has a very broad application range that covers all forms of digital compressed video from low bit-rate Internet streaming applications to HDTV broadcast and Digital Cinema applications with nearly lossless coding."

Előzmény: NGabor (561)
NGabor Creative Commons License 2012.03.09 0 0 561

Már elnézést! Bedobsz valami hülyeséget, utána beírod, hogy nézzek utána :))

Akkor leírom még egyszer: szabvány specifikus. Ez azt jelentené, hogy a keresett bitrátád benne van a H.264-es szabványba. Itt olvashatsz róla, hogy milyen gyorsan kergetik egymást benne a csomagok:

http://tools.ietf.org/html/rfc3984#page-2

A Nikon vázban sem lesz gyorsabb, sem lassabb.

Előzmény: semgza (560)
semgza Creative Commons License 2012.03.09 0 0 560

a megtett útnak mi köze a sebességhez? elég az idö?

a felbontás csak egy paraméter.

elnézést, nézz utána, nem akarom itt elvinni a témát videó alapfogalmak irányába.

Előzmény: NGabor (559)
NGabor Creative Commons License 2012.03.09 0 0 559

Bitráta? Az adatátviteli sebességnek mi köze a rögzített video anyag méretéhez? :)

Szvsz, azt azért nem látod feltüntetve, mert nem Nikon, hanem szabvány specifikus.

HD esetében ez 8-15 Mbit/s.

Előzmény: semgza (558)
semgza Creative Commons License 2012.03.09 0 0 558

24, 25 és 30-at is tudja, már megvan a specifikációban, csak a bitráta nincs, azt nem találtam.

Előzmény: NGabor (557)
NGabor Creative Commons License 2012.03.09 0 0 557

Nana! Soha ne mondd, hogy soha! :) Ez határeset, ha azt vesszem alapul, hogy a D800/D4 vázakban már végre berakták a H.264-es videó tömörítést. Ezzel és a legnagyobb felbontással 1920x1080 számolva, valamit a 24 kép/másodpercet alapul véve amit szereintem fog tudni a váz ebben a felbontásban, akkor ez kerek 17.3 GB lesz ;)

Ha még hozzáveszem azt, hogy a Nikon műszaki jellemzők közt zárójelben jelzik, ez a felbontás progresszív, akkor még rá is férhet a 16GB-os kártyára, nem?

Előzmény: gyárimikulás (555)
semgza Creative Commons License 2012.03.09 0 0 556

vajon miért nem? 5d-nél majdnem 50 perc 16G

annyival nagyobb lenne a D800 videója?

Előzmény: gyárimikulás (555)
gyárimikulás Creative Commons License 2012.03.08 0 0 555
Full hdban kell meg ehhez egy 32-és kártya is , Mert a 16 osra soha nem veszel fel 30 percet:-)))
Előzmény: semgza (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!