Keresés

Részletes keresés

kivi000 Creative Commons License 2019.02.23 0 0 364

vagy fél éve vagy több, ingyenes volt

A héten próbáltam, volt ingyenes opció és 18 Ft-os turbó, az utóbbit választottam (kb fél százalék díj belefért) amire 2 napon belüli jóváírást ígértek de már másnap a számlámon volt. Az ingyenesre asszem 5-6 napot.

Előzmény: buksi754 (362)
halilali1 Creative Commons License 2019.02.23 0 0 363

Nagyon köszi, így már működött

Előzmény: kridli (344)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 362

Off 

Nem igazán értem. Az analógiát sem. Magabiztosan válaszoltam a három kérdésedre igen, mert úgy van. Van Revolutom, nem kamuzom, szoktam neten is és külföldön használni és nem csak euróban költök. Ha hónapok óta használod a revolutot, igazából csodálkozom, hogy nem tudtad az első két kérdésre a választ, amit végül megtaláltál Te is a faqban a kérdésed feltevése után. Az utalást is kipróbáltam a forint számlámra, igaz lehet már vagy fél éve vagy több, ingyenes volt. Nem tudok azóta változásról.

Vagy lehet másra gondoltál, én meg túlságosan magamra vettem?

Ám grat a roadsterhez, biztos nagy élmény volt. Megvan még? Melyik generációs (volt)? Az első autóm nekem is boxer motoros volt... :-) 

Előzmény: serenba (361)
serenba Creative Commons License 2019.02.22 0 0 361

Az utolsó hozzászólásodat, csak az enyém után olvastam. Nagyon OFF Topic lesz amit írok, ebben vszeg nem annyira jellemző, de figyelembe kell venni a linkeket is. Én fél évig fórumoztam itt, egy ritka autós topikban, a vásárlás után az ex tulaj fehívta a figyelmemet, hogy egyik hozzászolónak sincs olyan kocsi a birtokában jelenleg, és legtöbben közelről sem láttak olyat. Ettől függetlenűl adtál magabiztos válaszokat, amik egy részét, hála ennek a felgyorsult világnak köszönhetően le is tudtam tesztelni.

Előzmény: buksi754 (359)
serenba Creative Commons License 2019.02.22 0 0 360

Megnéztem a linket is, sajna ez így van, csak a lehúzás megy, és előbb utóbb mindegyikből ez lesz (lásd TW). Az a vicc, hogy nekem sok évvel ezelőtt TW-t, az Axa banknál ajánlották, mert ott nem volt nemzetközi átutalás, és szerettem volna egy osztrák büntetést átutalni.

Előzmény: buksi754 (357)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 359

Értem, köszi. Azért a lenti linkelt cikket olvasd el, nehogy Te is bele fuss ilyenbe. Bár lehet, hogy már tapasztaltad az eurós kártya ithhoni használatának "előnyeit", ezért is forgatod át TW-n -a jobb árfolyam mellett?

A revoluttal vélhetően nem fogsz csalódni, biztos bukó nekik a forint utalás a dél amerikai jellegű tranzakciós díjak miatt, de nem kérnek -egyelőre- díjat.

Néha megjelenik egy-egy egy hozzaszolasos friss regisztrált aki lehúzza a revolutot a negatív tapasztalataival, aztán felszivodik. Nem vonom kétségbe, hogy így történt, Carlos is őszintének tűnik, de egy hét után megint nem tudjuk, hogy mi lett a végeredmény, kétségek között hagyva minket :-/

Előzmény: serenba (358)
serenba Creative Commons License 2019.02.22 0 0 358

Jól látod, nálam teljesen más a helyzet.

Én €-ban kapom a fizetésemet, azt kell okosan forintosítanom, ami eddig a TW volt.

Másik, hogy sokat dolgozom a balkánon és kelet eu-ban, ehhez jó a Revolut.

Harmadik, hogy sok netes vásárlásom van, ehhez kell a kiszámítható árfolyam, és a biztonság, valamint a Virtual card ad, ami folyamatos tiltáson van, hacsak nem vásárolok épp vele. Revolutnak sem fizetek, azt is ki lehet sakkozni, eddig 6€-be került.

Én ezt a topikot (is) végigolvastam az első kommentem előtt, én OTP, meg egyéb szopások után ELLA-as voltam, ami AXA lett, de amikor az OTP megvette őket, fejvesztve menekültem. Bankra költeni nem akarok, akkor a Gránit (amit nem akartam megismerni), és a Rai tünt olyannak, amivel kb 0-án ki tudok jönni. Ha a család egy szla-án egyesül a Premium banking-ot könnyen el lehet érni (ebben egyébként nem gondolkodtam, pár hónap után ők ajánlották), és ,ha a kp-t rugalmasan tudjuk kezelni, akkor a többit hitelkártyákkal le lehet fedezni, amiknek a díját a vásárlás visszatérítések simán fedezik, bár az utóbbi időben sztem ez sem mükszik, de lusta vagyok utána járni.

Előzmény: buksi754 (357)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 357

Ok, de amúgy akkor gondolom nem forintról kerül oda az euró, különben erősen bukó lenne.

Ám Raiffeisen? Akkor nagyon is ON, Neked is, és ebbe a topikba is:

https://kiszamolo.hu/allamkincstar-bankkartyas-vasarlas/

Sok szó esik a TW és revolut lehetőségekről is. A leg rekevansabb magyarázatok a lehúzásra:

"Rafinál a következőképpen néz ki az elszámolási rendszerük (a kártyatársasági szerződéseik szerint)
Tökmindegy, hogy visa vagy mastercard, a tranzakció helye számít, ha devizában tranzaktálnak.
Ha ez olyan országban történik, ahol a hivatalos pénznem eur, akkor euróban történik az elszámolás, minden más esetben dollárban.
A posztolónál is ez okozta a faramuci helyzetet, nem forint alapú tranzakciót csinált, egy olyan országban, ahol nem eur a fizetőeszköz —>usd elszámolás történt…
Elég nagy szívás tud lenni az ilyen, kb minden banknak különböző a kártyás működése az egyedileg kötött kártyatársasági szerződések miatt."

"ilyen területen dolgozom, ez egyértelműen az Államkincstár hibája, nem a banké…

A lényeg, hogy az engedélykérés milyen devizanemben érkezik be a bankhoz. van a transaction amount, a settlement amount és a billing amount, ez normális, konverzió nélküli vásárlás esetén e tranzakció esetén mindhárom esetben 6000 EUR. ha azonban a MÁK nem jól küldi az adatokat (és erről szinte biztos vagyok benne, hogy tudnak, nem véletlenül írják, hogy utalják vagy kp-ben vegyék meg az EUR-os papírokat), akkor a transaction amount jelen esetben az államkincstártól kapott Ft összeg lesz (ezt az ő árfolyamukon váltják át), a settlement amount a HUF/EUR váltás (ez kártyatársasági árfolyam) míg a billing amount ugyanaz lesz, mint a settlement – tehát kettős konverzió van – ez a DCC (Dynamic Currency Converation lényege) – ezt elvileg a terminálnak kellene felajánlani, itt azonban alapból rosszul van bbeállítva"

Előzmény: serenba (355)
TyggeR Creative Commons License 2019.02.22 0 0 356

de az arfolyamingadozast nem tudod kivedeni

ha mondjuk 250-re megy le az euro, mert felfordul a vilag, a kesobbi konyveles lesz a nyero :)

Előzmény: buksi754 (354)
serenba Creative Commons License 2019.02.22 0 0 355

Raiffeisen Premium Banking Debit Mastercard, ami az Eur számlámhoz van, semmi extra ktsg nincs, kártyás fizetésnek veszi

Előzmény: buksi754 (352)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 354

Igen, de nyilván a filléreket is fel lehet szorozni tízzel, százzal, stb. ;-) 

Akkor leírom, mert közben meg néztem.

A VISA árfolyama most 10 euróra: 3.189,95,

az MNB közép árfolyam: 317,83

XE pillanatnyi árfolyam: 317,8026

Szerintem úgy lesz kerek majd a történet, hogy a könyvelések napján ismét rá töltök 10 eurt curvvel ha közel lesz a cetelem árfolyamához. 

Előzmény: TyggeR (353)
TyggeR Creative Commons License 2019.02.22 0 0 353

ilyen kis tetelnel nyilvan fillerek lesznek az elteresek :) a harmadikrol tudjuk, hogy az mar annyi

Előzmény: buksi754 (352)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 352

Csináltam egy tesztet Revolut feltöltésre. Háromféle kártyával töltöttem 10-10 eurót.

1. Erste VISA, 

2. Cetelem MasterCard,

3. Curve MasterCard mögötti Erste MasterCard.

Azt ugye tudjuk, hogy a VISA kártyák a központi VISA árfolyamot használják, a MasterCard nál pedig a bank saját maga határozza meg azt. 

Hétfőn-kedden kiderül a végleges eredmény, de tájékoztató jellegnek:

1. 3.190 Ft

2. 3.172 Ft

3. 3.176 Ft

Előző hozzá szóló, Te hogy töltöd a revolutot? 

serenba Creative Commons License 2019.02.22 0 0 351

Köszönöm, az első kettőre a FAQ-on megtaláltam a válaszokat, ha a harmadik is igaz, akkor a TW felejtős részemről

Előzmény: buksi754 (350)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 350

1. Igen

2. Igen

3. Nem 

Előzmény: serenba (349)
serenba Creative Commons License 2019.02.22 0 0 349

Sziasztok,

Több hónap Revolut használat után a köv. kérdéseim lennének:

1. Ha € egyenlegem van, és itthon fizetek ft-ban, akkor az hétvégén drágább?

2. Ha igen, akkor az kiküszöbölhető azzal, hogy tartok rajta ft egyenleget?

3. Ha ft egyenlegről utalok az itthoni huf számlára, arra a gyakorlatban rakódik egyéb ktsg?

Ők azt írják, hogy előfordulhat, de a mértékéről semmit, eddig ezeket a váltásokat a magyar € és HUF számlám között TW-al csináltam, de már 2ft fölött van a bukta a középhez képest.

Előre is köszönöm,

Lehel

jibby Creative Commons License 2019.02.22 0 0 348

Köszi, megvan. TW-m már van, csak ugye a díjak miatt szemeztem már egy ideje Revoluttal is. 

Előzmény: nyman (345)
jibby Creative Commons License 2019.02.22 0 0 347

Megvan, köszi!

Előzmény: buksi754 (346)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 346

Lehet USD. More, Profile, Account details alatt olyan zsebet hozol létre amilyet akarsz.

Előzmény: jibby (342)
nyman Creative Commons License 2019.02.22 0 0 345

Igen. Az account tabnal a jobb felso sarokban tudsz kivalasztani kulonbozo penznemet. Huszonvalahanyfele devizanemben tarthatsz penz.

Ha amerikai szamlaszamot is akarsz, akkor TW Borderless.

Előzmény: jibby (342)
kridli Creative Commons License 2019.02.22 0 0 344

Át kell állítani a kártya árfolyamot euróra. Akkor működni fog az ellenörző terhelés, várd meg amíg az rendben könyvelődik visszatérítéssel együtt, addig ne használd tényleges vásárlásra, ha minden le van könyvelve visszaállíthatod HUF-ra, és utána használhatod.

Előzmény: halilali1 (343)
halilali1 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 343
Nem az a gond.
Mas ERSTES masterekkel ment ahogy írod.
De itt meg se jelenik a C... Írd be.
Előzmény: TyggeR (341)
jibby Creative Commons License 2019.02.22 0 0 342

Revolutnál lehet USD számlád? Mármint lehet rajta tartani USD-ban pénzt?

Letöltöttem az appot, de nem találtam erre való lehetőséget, mondjuk lehet csak akkor jelenik meg, ha teszek is rá pénzt?

TyggeR Creative Commons License 2019.02.22 0 0 341

nem a hitelesítő kód hiányzik, az a c-xxxxx? az erstés sms-ben és netbankban nem látszik, meg kell várni a könyvelést

Előzmény: halilali1 (340)
halilali1 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 340
Be akartam vinni Curve alá Erstes max Visa t
De nem sikerül. Nem tudjátok m lehet az oka?
Szegény Visa mivoltja talán?
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 339

Persze ki tudja, ők is mikor kezdenek bevezetni extra díjakat, levinni a limiteket, a prémium felé terelve, stb... A TW is jóval szerényebben kezdte, de már nem elég nekik semmi úgy látszik. És nem csak itt Mo.-n vannak extra utalási díjak ahol tranzakciós adó van, hanem mindenhol máshol is, azok is többnyire folyamatosan emelkednek, csak elvétve találni olyat ami csökkent.

De most mondjátok meg, ha valaki használja a bank kártyájukat, ők nem már akkor is kapnak érte jutalékot a POS üzemeltetőtől?? Nem értem, a Curve is miért limitál...

Előzmény: TyggeR (338)
TyggeR Creative Commons License 2019.02.22 0 0 338

jaja, utaláshoz is jobb lehet a revolut

Előzmény: buksi754 (337)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 337

Nem tudom miért hypeolják annyira a transferwise-t, jó drága és még drágul márciustól, de közben lépten-nyomon azt hirdetik, hogy mennyire olcsóbbak a bankoknál. Közben pedig szarrá keresik magukat ők is. Gondoljátok csak el, mennyien használják különféle más országokban, így folyamatosan váltva. Az appjuk ennek ellenére egy nagy bénaság, itt már leírtam a 164.-esben.

Lehet, hogy az eredeti ötlet amire alapoztak egy nagyszerű dolog volt, de már az egész nem tud vonzani.

Bezzeg a Revolut, nem tudom ők miből élnek, mert ott nagyon kicsi a váltási marzs, olyan 0,005% körül, közben pedig minden más utalás is ingyenes. Ami a baj, hogy ott korlátozva van a havi forgalom a nem prémiumoknál, illetve látszik, hogy nincs pénzük emberi erőforrásokra, így nekem sincs nagy bizodalmam bennük a számlazárolások (lásd kicsit visszább) és pénz leürítések miatt 81.-es hozzászólás.

Tényleg CarlosJ, feloldottak már? Ha igen, kiderült mi nem tetszett nekik?

Előzmény: OrSoLy (333)
TyggeR Creative Commons License 2019.02.22 0 0 336

telibe aktuális középárfolyamon váltott

Előzmény: OrSoLy (335)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.22 0 0 335

Curve kártya még nem érkezett meg :)

Előzmény: TyggeR (334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!