Sajnos a nyelvtudás még erősen kifogásolható, de azért az bíztató ha a gyárakba is ilyen közvetítők/kölcsönzők adják a munkaerőt. Míg használhatóra fejlesztem a nyelvtudást szalagmunka is megteszi, aztán majd meglátjuk.
Igen, mindenképpen, fôleg, ha beszéled valamennyire a nyelvet.....
De a helyi kissebbeket is megprobàlhatod....
Még Saint Nazaire-ben dolgoztam, mindig azon vidultam, hogy a hajogyàr bejàrata melletti mellékutcàkban volt kb 30 munkaerökôlcsônzö, és az ôsszesnek tele volt a kirakata SÜRGÖS àllàsokkal.....
Nincs hivatalos bejelentés, ha laksz valakinél, ir egy papirt, hogy Ö tanusitja, hogy nàla laksz, a mobil/mobilnet szàmlàdat oda kéred, és màr van is egy "hivatalos" lakcimed....
A gond akkor kezdödik, ha esetleg kölcsön, nagyobb vàsàrlàs, stb.... mert van ahol 2 kôzmüszàmlàt kének igazolàs gyanànt, és nem fogadjàk el a mobil szolgàltatok szàmlàjàt, csak az àllami vàllalatokét, ugymint EDF, EDG, Lyonnaise des Eaux, etc....
Lakcím ügyben be kell jelentkezni valamelyik hivatalban és adnak okmányt mint itthon a lakcímkártya, vagy csak akinél lakok az ad igazolást? Munkaügyi központban is kell a lakcím? Anélkül ne is próbáljak bármit intézni?
Megadom az msn cimem ugy talàn gyorsabb lesz! Lizike-19@hotmail.com. Ird meg te is a tièdet, mert mostanàban csak ugy mukodik nàlam az msn ha mind ketten felvesszuk egymàst! :)
Szia! Nekem anyukàm, most jàr az IFRA-ba!En is nemsokàra kezdek! Ez egy 4 honapos tanfolyam kulfoldiek szàmàra! Melette fizetnek is 360 eut havonta! Aki persze segèlyen van az nem kap semmit! Heti 5 napot kell jàrni! Reggel 9tol du 5-ig! Nem tudom te merre vagy! En Bourg en Bresse! De szerintem mindenhol van!!! Bejelentett lakcim kell hozzà ès a munkaugyin keresztul kèrheted hogy te szeretnèl egy tanfolyamot!
Most olvastam, hogy februar 21-tol a Ryanair napi rendszressegel indit jaratokat Beauvais-bol Pestre. Mar lehet ra jegyet foglalni 20-25€ koruli arakon.
Milyen "iskolába" akarsz beiratkozni Barbi ? Gondolhatod, hogy egy francia iskolában nem törökül vagy magyarul szólnak hozzád, hanem franciául ! :-) Hány éves vagy ?
Koszonom a valaszokat!!!Remelem sikerul is valami!es nehez az iskola,valoban csak franciaul beszelnek hozzad?Valamit tudott valaki amikor elkezdte? Elore is koszi!Sziasztok
Nem támogatott a nyelvtanulás, hanem ingyenes a külföldieknek. Nekünk nem kötelező, de az union kívülről érkezettektől kéri a prefektúra az alapfokot igazoló vizsgát.
En is szeretnék érdeklodni az ingyenes nyelvtanfolyammal kapcsolatban!Mar kint elek Franciaorszagban es szeretnek Rennes-be iskolaba jarni ha lehetseges csak ugye nyelvtudas nelkul nehez beiratkozni es erdeklodni az iskolak felol!Vagy munkalehetoseg is erdekelne csak ugye a legtobbhoz nyelvtudas kell!Elore is koszonom a valaszokat!
Sziasztok! Valahol korabban olvastam itt egy hozza szolast esetlegesen ingyenes nyelv tanfolyamokrol, de most hogy persze kerdeznek az illetotol sehol sem lelelm azt. Valamelyikotoknek esetleg lenne egy hasznalhato megosztando linkje? Koszi szepen es kellemes napot!
Az európai államok egyetlen esélye az erős EU. Az EU nemhogy bomlani fog, hanem egyre inkább föderatív irányba fog fejlődni. A mostani válság csak gyorsítja a folyamatot.
Az elképzelhető, hogy a periféria nem fogja követni a "magot", de ez az ő bajuk lesz (sajnos most úgy tűnik Magyarország is ebben a brancsban lesz)
Az EU nagyon elsiette a keleti bővítést, úgyhogy nemigen fogják majd bánni, ha néhány nem odavaló ország kiszáll.
Egyébként meg akik most annyira szidják az EU-t nem tudom mit szólnának akkor, ha esetleg Hegyeshalomnál újra leengednék a sorompót.
Én mindenesetre nem síirom vissza, bármilyen szép píros-fehér-zöldre volt is festve.
Lehet, hogy a strassbourgi brasserie-kban az a hír járja, két gotferdami között, LOL..., hogy az EU fel fog bomlani, valójában "csak" a szabályokat fogják módosítani. Az egyhangú döntések nem lesznek szükségesek.
Egyre több francia politikus látja, hogy az Union belül, egy belső magra van szükség. Ezt a noyau-t képezhetné pl. Németország, Franciaország, Anglia és a BeNeLux államok. Később ehhez csatlakozhatna Olaszország és a tobbiek, ha betöltenék a követelményeket.